Şimdi Ara

Silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şubat ataması bu, sadece ekledi konuşmasına. Daha yani meali tercih sonuçları açıklandı ekstra bir atama yok
  • Bir şey demedim arkadaşlar kafama yatmadı nedenini sordum sagolun açıklamalar için geçmişte başlayan sürecse normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    şimdi sayın hocam bilmediğiniz konularda yorum yapmasanız sevinirim. herhalde öğretmen değilsiniz. neden değilsiniz diyorum çünkü bu atanma süreci yıpratıcı bi süreç. kpss biter, eğitim bilimleri başlar o biter alan başlar. sınavlar bittiğinde alım olacak mı? diye aylarca beklersiniz. aylarca beklediniz sonunda atama takvimi yayınlanır. bu takvim bundan 1-2 yıl önce 6 ay gibi bi süreçti. geçen sene atananlar yaklaşık olarak sınavdan sonra 18 ay beklediler. yani insan, yeniden sınava mı hazırlansın, atanıcam diye umutlanıp beklesin mi?, yeni atama olsun diye dua mı etsin? bir sürü ihtimalle psikolojileri bozuluyor ve 1 günün önemi büyük oluyor. Bu atamalar çok fazla olan şeyler değil ama yılda 200bin alım oluyomuş gibi yayılıyor. onun için işinize gücünüze bakın bilmediğiniz alanlarda yorum yapmayın sayın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzunogluAS

şimdi sayın hocam bilmediğiniz konularda yorum yapmasanız sevinirim. herhalde öğretmen değilsiniz. neden değilsiniz diyorum çünkü bu atanma süreci yıpratıcı bi süreç. kpss biter, eğitim bilimleri başlar o biter alan başlar. sınavlar bittiğinde alım olacak mı? diye aylarca beklersiniz. aylarca beklediniz sonunda atama takvimi yayınlanır. bu takvim bundan 1-2 yıl önce 6 ay gibi bi süreçti. geçen sene atananlar yaklaşık olarak sınavdan sonra 18 ay beklediler. yani insan, yeniden sınava mı hazırlansın, atanıcam diye umutlanıp beklesin mi?, yeni atama olsun diye dua mı etsin? bir sürü ihtimalle psikolojileri bozuluyor ve 1 günün önemi büyük oluyor. Bu atamalar çok fazla olan şeyler değil ama yılda 200bin alım oluyomuş gibi yayılıyor. onun için işinize gücünüze bakın bilmediğiniz alanlarda yorum yapmayın sayın hocam
    Bir avuç sizin gibi insanın psikolojisi bu toplumun sağlığından daha önemli ve öncelikli diyorsunuz galiba. Galibası yok diyiyorsun. Olağan üstü dönemlerde bir çok şey ertelenebilir, iptal edilebilir. Her ne kadar olağan üstü hal ilan edilmese de normal olmayan bir zamandan geçiyoruz. Şuan hükumetin tek önceliği salgın olmalı. Siz bu muhakeme yeteneği ve bencillikle öğretmen olmazsanız daha iyi olur.

Bana gelirsek evet öğretmen değilim, yaptığım iş için sizin gireceğiniz daha zorlu ve aşamalı sınavlardan geçip yeterince hatta ziyadesiyle bekledim. Sabrımın sonucunu alsam da bitarafımdan ter gelene kadar da her gün çalışıyorum.

Sevgili hocam tercihler yapılmış ve sonuçlar bekleniyor bunun açıklanmasının size zararı nedir? Ama açıklanmasıyla mutlu olabilecek 100.000 insan var. Öğretmenim ve bu işte gayet başarılı olduğumu düşünüyorum. Siz kendi adınıza en doğru kararı vermişsiniz. Daha zorlu olmasını düşündüren nedir? Yok hani bende kendi adıma sürekli ders çalışan biri olarak merak ettim? Sizin gözünüzde diğer meslekler sizden tembel, daha basit. Ne diyebilirim ki yolunuz açık olsun. Mesele ne olduğunuzda değil, insan olmakta... başarılarınız devamını dilerim daha iyi yerlere gelip ülkeye katkı sağlamanız hepimiz için sevindirici bi gelişmedir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RTE ne yaparsa yanlıştır muhalefetinden artık azılı muhalefetçiler bile bıkmaya başladı...

• quote:

Sevgili hocam tercihler yapılmış ve sonuçlar bekleniyor bunun açıklanmasının size zararı nedir? Ama açıklanmasıyla mutlu olabilecek 100.000 insan var. Öğretmenim ve bu işte gayet başarılı olduğumu düşünüyorum. Siz kendi adınıza en doğru kararı vermişsiniz. Daha zorlu olmasını düşündüren nedir? Yok hani bende kendi adıma sürekli ders çalışan biri olarak merak ettim? Sizin gözünüzde diğer meslekler sizden tembel, daha basit. Ne diyebilirim ki yolunuz açık olsun. Mesele ne olduğunuzda değil, insan olmakta... başarılarınız devamını dilerim daha iyi yerlere gelip ülkeye katkı sağlamanız hepimiz için sevindirici bi gelişmedir.
    Olağan üstü dönemlerden geçtiğimiz şu dönemde 20 bin öğretmen yerine 20 bin sağlık personeli alınabilirdi. Çünkü salgın büyüdüğünde, umarım büyümez, en büyük sorundan biri hastalarla ilgilenecek yeterli personel olmaması, ekipman eksikliğidir. Böylesi bir durumda sağlık personelinin önemi daha da artmaktadır. Yapılan önlem açıklamaları bile yeterince gereksizken ve eksikken böylesi bir atamanın zamanlaması hem yanlış hemde göz boyamaktan öte değil. Zaten salgın böyle giderse bu sene okulların bir daha açılmama durumu dahi olabilir. Eylül ayına kadar çalışmasına gerek olmayan bir öğretmene maaş neden ödenir. Şuan milyonların sağlığını, hayatını ilgilendiren bir durum varken 100 binler sevinçten uçsun mantığını cidden anlamıyorum. Onu geçtim, bir çok iş yeri kapandı ve elemanlarını ücretsiz izine yolladı. Bu insanların ne kadar süre maaş alıp alamayacakları bile belli değilken belki aylarca okula gitmeden maaş alacak öğretmenin ataması yine akıllara zarar. 20bin öğretmen yerine 100bin işsiz kalan kişiye 1000 TL dağıtılsa en azından insanlar belli süre sadece hayatını idame ettirebilir di.

Gelelim çalışma, eğitim, sınav konusuna. Siz şu kadar bekledik, bu sınava girdik vs. deyince yazma gereği duydum. Sadece siz bu aşamalardan geçmiyorsunuz, hayat şartları zor ve herkes bir şeylere ulaşmak isterken belli zorluklardan geçiyor. Bu zorluk dereceleri kişiler arasında üstünlük göstergesi olmadığı gibi herhangi bir değerlendirme kriteri olarak ele alınamaz. Sizlerin atmaları dondurulup haklarınız korunarak ileri ki zamanda da yapılabilirdi.

Sayın hocam yeni atanan öğretmen arkadaşlarımızın sonuçları açıklandı tercihleri yanlış hatırlamıyosam geçen hafta yaptılar. bu sürece bi kaç ay önce girdiler. Şu an atandıktan sonra Personel Genel Müdürlüğü bu durumları düşünüp başlamalarını Eylül e alabilir. Geç atamalarda Bekanlığımızın Eylül de başlatmaları gibi uygulamaları olmuştur.
    Sağlık sektörünün de içinde hem hastalarımızdan hem de eşimin de bu sektörde olmasından dolayı az çok biliyorum. Maalesef hem personel, hem teçhizat eksikliği var. Bunların atamaları daha yeni; yaklaşık olarak 2 hafta önçe yapıldı ondan önce de 2 ay önce yapıldı. Sürekli yapılmaya çalışıyor. Bu planlamalar maliye bakanlığı ve ilgili bakanlığın çalışmalarıyla koordineli şekilde önceden belli oluyor. Şu an onay çıkarsa tabiki tekrar alabilirler. Yeni atananlar evreklarını teslim ediyor, hemen görevine başlatabilirler. Devletin sorumluluğu dışında insani sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde hastanelerimizin, sağlık personelimizin yükünü çok fazla azaltacağımız kanaatindeyim.
    Bu dönem harici olarak(corad 19) öğretmensiz kalan öğrencilerin hakkını(eğitim hakkı) ellerinden alamayız. Hükümet şu an 1000 tl dağıtma olayını, prim olayını, 100milyar tl teşvik olayını düşünmüştür. Bu konuda yoruma girmek istemiyorum. Başarılarınızın devamını dilerim iyi akşamlar

• quote:

Sayın hocam yeni atanan öğretmen arkadaşlarımızın sonuçları açıklandı tercihleri yanlış hatırlamıyosam geçen hafta yaptılar. bu sürece bi kaç ay önce girdiler. Şu an atandıktan sonra Personel Genel Müdürlüğü bu durumları düşünüp başlamalarını Eylül e alabilir. Geç atamalarda Bekanlığımızın Eylül de başlatmaları gibi uygulamaları olmuştur.
    Sağlık sektörünün de içinde hem hastalarımızdan hem de eşimin de bu sektörde olmasından dolayı az çok biliyorum. Maalesef hem personel, hem teçhizat eksikliği var. Bunların atamaları daha yeni; yaklaşık olarak 2 hafta önçe yapıldı ondan önce de 2 ay önce yapıldı. Sürekli yapılmaya çalışıyor. Bu planlamalar maliye bakanlığı ve ilgili bakanlığın çalışmalarıyla koordineli şekilde önceden belli oluyor. Şu an onay çıkarsa tabiki tekrar alabilirler. Yeni atananlar evreklarını teslim ediyor, hemen görevine başlatabilirler. Devletin sorumluluğu dışında insani sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde hastanelerimizin, sağlık personelimizin yükünü çok fazla azaltacağımız kanaatindeyim.
    Bu dönem harici olarak(corad 19) öğretmensiz kalan öğrencilerin hakkını(eğitim hakkı) ellerinden alamayız. Hükümet şu an 1000 tl dağıtma olayını, prim olayını, 100milyar tl teşvik olayını düşünmüştür. Bu konuda yoruma girmek istemiyorum. Başarılarınızın devamını dilerim iyi akşamlar
    Öncelikle eşinize Allah kolaylık versin, bu konuda onların ne yaşadıklarını hayal bile edemeyiz, zorlu bir savaştaki askerden farksızlar. Çeşitli yerlerde 15 gün içinde atananlar başlayacak, bazı yerlerde ise iş başı yaptıktan sonra başlayacak gibi yazılar/konuşmalar var, gerçeği nedir bilmiyorum. Yanlış anlamayın, konu sizinle yada öğretmenlerle alakalı değil, salgınla ilgili bir paketin içerisinden çıkan anlamsız kararların yanında böylesi popülist bir açıklama bir çok kişinin tepkisini ister istemez çekti. Bu açıklamayı farklı bir platformda yapılsaydı bu kadar dikkat çekmezdi.

İşin ekonomik boyutu ile ilgilide az çok gördüğümü söyleyeyim, kasada para öyle bahsedildiği gibi yok. Ortada 100 milyar değil 10 milyar varsa bunu bir şekilde sistemde dolaştırarak 100 yapmaya çalışıyorlar. 2016 dan beri çok ilginç şeyler gördüm ve halada görüyorum. Maalesef bahsi geçen bütçe yok ve açıkladıklarına göre bu bütçe salgın önlemlerine değil ve salgının yarattığı ekonomik küçülmeyi durdurmak için belli bir kesimin cebine akacak. Halkın sağlığı ön planda değil. Şuan uyguladıkları politika 2016 da ki parasal genişleme 2018-2019 da ki ekonomik daralmada ki politikaların benzeri.

"Devletin sorumluluğu dışında insani sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz takdirde hastanelerimizin, sağlık personelimizin yükünü çok fazla azaltacağımız kanaatindeyim."

Bu cümlenize katılmakla beraber aslında devletin ekonomik sorun hariç gerisinin düşünülmediğini size şöyle açıklayayım. Emeklilere ikramiye ödemeleri öne alındı. Bunun ekonomik etkisi düşünülürken, sağlık etkisi zerre düşünülmedi. Neden mi! bakın, yakın zamanda bankaların promosyon ödemeleri başladı. Bir çok emekli banka banka dolaşıp fiyat aldılar, saatlerce kuyrukta beklediler. Sadece 3 yılda bir ödenen ve maksimum alacakları 1500 TL promosyon için. Bu insanların büyük kısmı ATM, İnt şube gibi kanalları kullanmıyor/kullanamıyor. Bilse bile yapmıyor, çünkü promosyonla ilgili illa bir iki sorusu oluyor yine bankaların içini tıklım tıklım dolduruyor. Virüsün ilk tespitinin açıkladığının günün ertesi günü, arkadaşımın yanına gitmek zorundaydım. Bankaya adım atamadım, giremedim. İçerisi yaşlı doluydu, çoğunluğu promosyon ödemesi için gelmiş. Girmekle girmemek arasında tereddüt ettim ama girmek zorundaydım. Sonraki günlerde yine arkadaşımla konuşmamda, o gün kadar olmasa da hala gelenlerin olduğunu, yine yaşlıların geldiğini söyledi. Ve şunları da ekledi; "Tam promosyon ödemeleri geçti, maaş ödemeleri başladı, maaşlar bitecek nisan başı gibi ikramiyeler ödenecek bu yaşlı insanlar 1 ay içinde en az üç kere şubeleri dolduracak. kasıtlı yapılsa bu kadar olmaz" Kısaca hocam ben kendi adıma kendimi, ailemi ve çevremi düşünüp gerekli önlemi alsam da alınan kararlar maalesef alakasız ve bir o kadar da ters etki yaratacak kararlar.

İyi geceler ve saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 19 Mart 2020; 23:20:46 >

• Zamanında beni atanmak için 18 ay bekletmişlerdi.Daha girdiğim sınavın alımı olmadan 2.kpss sınavını yapıp sonuçları bile açıklamışlardı.Kimse illa alacaksınız demiyor ama bu kazanılmış hak.Bu öğretmenler hakları yenilmeden atamalarını yapsınlar gene 1 seneye beklemeye razılar.Benim atamamı 18 ay yapmayanlar okullar açıldığı halde bizi göreve başlatamamışlardı.
    Bence de mantıklı olan seneye göreve başlamaları.Çuvaldızı kendimize iğneyi başkalarına batırmalıyız.Kıskanç ve empati yoksunu yurtaşlarımıza ise .... batırmalıyız.
  • Atama olmasa eylem yaparsınız, atama olursa da böyle söylersiniz. Amacınız sadece köstek olmak, ne güzel işte 2000 kişiye daha ekmek kapısı çıkmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Atama olmasa eylem yaparsınız, atama olursa da böyle söylersiniz. Amacınız sadece köstek olmak, ne güzel işte 2000 kişiye daha ekmek kapısı çıkmış.
    Ne alaka köstek olmaya köstek mi oldum soru sorduk diye? Arkadaşlar sebebini açıkladı bir şey demedik zaten. Neden herseyi hükumet karşıtlığı olarak algiliyosun arkadaş şu an kim yapsa bunu şu zamanda, ne alaka derdim. Bazı arkadaşlar açıkladı sagolsun Süreç geçmişte başlamış ve bu kisiler de okullar başlayınca çalışacakmis. Bir sözüm yok zaten buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 20 Mart 2020; 6:55:24 >
  • Arkadaşlar iyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da şu an bu olayın bütçeye yükü yok. 20000 öğretmen alınmadı önceden planlanarak yapılan onca tercih mülakat işlemlerinin sonucu açıklandı sadece. Yine sağlık personeli alınabilir yine insanlara destek çalışmaları yapılabilir. Olağanüstü hal geçmeden salgın dizginlenmeden okulların açılacağını sanmıyorum. Neden açıkladı peki? Bence çok basit. 20000 öğretmen, yarısı evli olsa 30000 insan, hepsinin anne babası 90000 insan amca hala kardeş derken en az yaklaşık 100000 200000 insanı ilgilendiriyordu bu haber. Moral motivasyon yüksek olmalı diyorsunuz açıklanmasının hiç bir zararı olmayan bu açıklama ile bu kadar insana moral olundu. Bu insanların belirsizlikleri ortadan kalktı. Şu an en azından nereye gidecekleri belli. Evde oturup atandıkları yerleri araştırabilirler.Yani demem o ki bırakın açıklasın. Her haber herkesi ilgilendirmek zorunda değil.

Yazdıklarınıza katılıyorum hocam maalesef böyle bi durumda insan sağlığı daha önemli. Kanada başbakanımıydı bi açıklama okudum işi gücü boşverin insan sağlığı daha önemli diye. Bizdeki düşünce de bu yönde olmalı. Şu an kızıma bakıyorum dışarı çıkmıyoruz eşim hastane de insanların da daha saygılı olmaları ve bu duruma önem vermelerini bekliyorum fakat sayı hergün katlanıyor.

• Atandılar da atadıkları gibi işe başlamıyorlar zaten. Tatilin bitmesini bekliyorlar atamanın tamamlanması için. Bilmeden konuşmayın. Öğretmen olun, sonra anlayın öğretmenliği.

Çok sığ bakıyorsunuz. Siz bizden daha fazla zorlandığınızı söylüyorsunuz ama gerçek öyle olmuyor: herkesin yaşadığı zorluk yaşayan için en ağırı oluyor.

Bu atama sadece 20.000 kişiyi değil; 20.000 aileyi, binlerce okulu, yüz binlerce öğrenciyi, ve yüz binlerce öğrencinin ailesini ilgilendiriyor. Hatta her şeyi geçtim, sınava giren tüm insanları (1 milyon) ilgilendiriyor ki kaç puan nereye atıyor, gelecek sene ne kadar çalışılmalı vs. Bir günü değil, bir seneyi etkiliyor.

Geçmişte hiçbir şey yokken öğretmen atamalarını yapmadıkları dönem oldu. Düşünsene: 1 sene çalışmışsın sabahtan akşama kadar, sınava giriyorsun ve 6 ay daha beklerken, hop erteleniyor bir sonraki sınava atama. Ee 6 ayın kalmış, 6 ayda da çoğu şeyi unutmuşsun. Bir daha çalışıyorsun, sonra bi 6 ay daha bekliyorsun ve sonuçlar açıklanıyor. 2 senenin biriken insanı oluyor, önceki sene atanabilecek birçok kişi atanamıyor.

Başöğretmen Atatürk, öğretmenlere bu kadar değer verirken mirasını taşıyacak vatandaşların bu kadar değersizleştirmesini anlamıyorum.

• Kısa bir araştırma ile bunu görebilirdin zaten. Ortalığı karıştırmanın mantığı ne ?
  • mrkrc kullanıcısına yanıt
    Öğretmene vasıfsız demek nedir? Çok iğrenç bir söylem. Başöğretmen Atatürk de mi vasıfsız? Seni yetiştiren öğretmenler de mi? Ülke yararına çalışan insanların öğretmenleri de mi?

Vasıfsız sen ve senin yorumundur. Çünkü bilmeden konuşmayı çok seviyorsun. Vasıfsız.

• Evet gercekten sacma yonetim iyice zirvanadan cikti. Binlerce bilisimci issizken boyle bir sacmaligi niye yaparlar anlamis degilim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.