Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dandanakandankalanadam -- 29 Kasım 2017; 19:5:48 >

Her gün ortalama yemek parası 8TL olduğunu düşünürsek (hatay usulü döner) bu da ayda 240TL eder.
    E şimdi sen sigara da içiyorsan 10TL günlük sabit giderin olacak. Hadi tütün iç öğrencisin ona da daha yeni vergi geldi. 1 paketi 4TL'ye tekabul eder o da ayda 120TL.

KYK devlet yurdunsaysan : 260+150+240+120 = 770TL yapıyor.
    Özel yurttaysan : 1200TL

E şimdi bunun içinde alışverişi, kitabı, defteri, arkadaşlarınla eğlenmesi, cafe'de oturulması, konseri, sineması falan var mı ? Yok kardeşim. Ben sana burada en ölü hayatı anlattım o bile 770TL.

Ha senin yaptıklarını burada yapsak ne kadara patlar dersen ;

Antalya için ;
    Eli yüzü düzgün 1+1 ev kirası : 800TL
    Elektrik+su+internet = 150TL
    Alışverişin = Giydin, kuşandın, eve alışveriş yaptın felan derken ona da de aylık 500TL.
    Yol paran = 150TL
    Partiye gittin = 1 bira 17TL. Burdan hesap et ne kadar içeceksen.
    Gezmeye çıktın =adam akıllı bir gezmede ortalama 20-30TL harcarsın.

Yani senin yaşadığın hayat burada ortalama = 2000-2500TL ile oluyor. Asgari ücreti biliyorsundur.

Ha tabi telefon faturanı katmadım işe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Literarys -- 28 Kasım 2017; 4:7:53 >

• Yetmez, nereye yetecek, hele ucuz yemek yiyebileceğin yer yoksa 1000 i geçiyor rahat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Literarys

Yurt eğer kyk ise 260 Lira kadar bir ödemesi var diye biliyorum. Eğer özelse zaten min 700 den açılıyor.
    E yol parası desen Antalya için konuşuyorum, otobüs 1.60TL, 2 kere git gel yaptın 3.20TL bu da ayda ortalama 100 liraya tekabul eder.
    E peki hiç mi çarşıya,cafeye ona buna gitmeyeceğiz? Sen gel yol parasını 150TL yap ortalama.
    Her gün ortalama yemek parası 8TL olduğunu düşünürsek (hatay usulü döner) bu da ayda 240TL eder.
    E şimdi sen sigara da içiyorsan 10TL günlük sabit giderin olacak. Hadi tütün iç öğrencisin ona da daha yeni vergi geldi. 1 paketi 4TL'ye tekabul eder o da ayda 120TL.

KYK devlet yurdunsaysan : 260+150+240+120 = 770TL yapıyor.
    Özel yurttaysan : 1200TL

E şimdi bunun içinde alışverişi, kitabı, defteri, arkadaşlarınla eğlenmesi, cafe'de oturulması, konseri, sineması falan var mı ? Yok kardeşim. Ben sana burada en ölü hayatı anlattım o bile 770TL.

Ha senin yaptıklarını burada yapsak ne kadara patlar dersen ;

Antalya için ;
    Eli yüzü düzgün 1+1 ev kirası : 800TL
    Elektrik+su+internet = 150TL
    Alışverişin = Giydin, kuşandın, eve alışveriş yaptın felan derken ona da de aylık 500TL.
    Yol paran = 150TL
    Partiye gittin = 1 bira 17TL. Burdan hesap et ne kadar içeceksen.
    Gezmeye çıktın =adam akıllı bir gezmede ortalama 20-30TL harcarsın.

Yani senin yaşadığın hayat burada ortalama = 2000-2500TL ile oluyor. Asgari ücreti biliyorsundur.

Ha tabi telefon faturanı katmadım işe.

Hocam vallahi birdaha üzüldüm halimize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

ev kirası ne kadar? fatura falan var mı?

Hocam 420 euro 1+1 ev.Meksikalı bir ev arkadaşım.Faturalar gelince aylık kişi başı 280 filan oluyor.
    SİLİNSİN
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.