L

Onbaşı
05 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 46 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Bugün itibari ile bir hayalimi daha gerçekleştirdim. Bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Daha iyileri sizlerin olsun beyler

Merhaba arkadaşlar. Şuan 3.20 F30 2014 sahibiyim. Arabamdan kronik sorunları ve conta yakmasından dolayı bayağı bir soğudum. (Toplam 16.000 masraf yaptım.)
Şimdi ise farklı bir araç arayışı içindeyim.
Yaşım 23. Hem yaşıma gidecek bir araba hemde bu denli sorun çıkarmayan bir araç arayışındayım.
Bütçem maks 200.000TL.

Şimdi aklımdaki araçlar şunlar :
Mercedes A200 AMG 2013-2014 - 156 Beygir Örnek :https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01414345/detay
Mercedes E250 Coupe 2010-2012 arası 204-250 Beygir Örnek :https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01421962/detay
Mercedes CLA 2013-2014 - 156 Beygir Örnek :https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...01119938/detay
Peugeot 3008 2017-2018 - 120 Beygir :https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...99782489/detay

Hepsi birbirinden alakasız segment araçlar fakat hepsi hoşuma gidiyor.
Peugeot özellikle iç tasarım ve donanım olarak çok hoşuma gidiyor.
E250 Coupe beygir ve güç anlamında en üstün fakat içi çok eski bir araba.
CLA ve A serisinin hem içi hem dışı güzel fakat beygirleri düşük duruyor.

Bir türlü karar veremedim.Beygirden kıssam donanımı yüksek aracım olacak. Fakat 177Beygir arkadan itiş bir araçtan inip e250 haricinde bu araçları alırsam acaba pişman olur muyum?
Bu 4 aracıda hiç kullanmadım.
Araçtan anlayan arkadaşlar lütfen yardımcı olursa çok sevineceğim.
Evet arkadaşlar başlıkta sorduğum gibi 8-12BİN TL arası geliriniz olsa nasıl yatırım yapardınız?
22 yaşındayım.Tüm önerilere açığım. Bim'den su alıp satmak dışında
Merhaba dostlarım.

1 Sene evvel hayatımı tamamen değiştirme kararı almıştım ve bunun neticesinde karavan sahibi oldum.

Fakat şuan karavan hevesimin bittiğini ve işlerime tekrar dönmem gerektiğinin farkına vardım.

Antalyada karavan kiraları 1gün/350-500 TL arası değişmekte fakat kafamda satma düşüncesi var.

Karavanı satıp bir bmw almak mı yoksa karavanı kiraya verip kazasıyla sözleşmesiyle servisiyle bakımıyla uğraşıp araçsız kalmak mı?

Karavanımın ilan linki :https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-acil-ihtiyactan-hasar-kayitsiz-degisensiz-2012-karavan-697424989/detay/
Aylık 6500-8000 arası gelirim var fakat ayda 300 lira kenara atamıyorum.
Para eriyip gidiyor nereye harcadığımı dahi bilmiyorum
Aylık fix giderleri çıkarırsak (kira,faturalar,sigara vs.) cebimde 4000-5000 lira para kalması gerekiyorken 1K civarı para kalıyor.
Para biriktirmeyi nasıl başarıyorsunuz arkadaşlar?
edit
Merhaba arkadaşlar size az önce başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

Olay Antalya'da geçiyor.

"Dondurma Dükkanı" adlı dondurmacıyı bilirsiniz. Arkadaşlarım ile oraya dondurma yemeye gittik. Self servis olduğundan sıra bekliyorduk.

2 Tane kadın gelerek biz sizden önce geldik dedikten sonra önümüze geçtiler. Hayhay dedik. Kadınların üslubu ve davranışlarından rahatsız olmaya başladık ama sesimizi yine de çıkartmadık.
Kadınlar inanılmaz derecede sarhoşlardı ve sarhoşluklarına verdik.

Neyse bunlar dondurmalarını alıp kasaya geçtiler, kasada ki 3 tane görevli ile bildiğin muhabbete dalmışlar ama ne muhabbet.

"Yok sen bize gel, dondurma değil seninkini yalayım"
"Ayyy bak böyle yalarım"

Kadınlar bunları bağırarak çağırarak görevlilere söylüyor görevlilerde pişkin pişkin sırıtıyorlar felan.

Kasa sırasında 10 kişi bekliyor. Hani bunların muhabbeti bitecekte millet parasını ödeyip işine gücüne bakacak.

Kimse de bir şey demiyor en son ben çıktım kadına dönüp "Biz bi hesabı ödesekte ondan sonra muhabbet etseniz?" dedim.

Sonra görevli yaptığı yanlışı anlayınca pardon efendim vs. dedi. Neyse tam hallediyorduk

Kadın, "sen önce o burunla bir önünü görmeyi dene ondan sonra hesap ödersin" diye bir laf söyledi.

Burnum daha önceden kırılmıştı ve yaptırmaya fırsat bulamadım o yüzden biraz büyük.

Ben de artık dayanamayıp "sen de biraz az yemek ye de şu balinalığın gitsin" diye bir cümle kurdum. Sonra kadın çığlıklar atmaya, hakaretler etmeye, tehditler savurmaya başladı.

Ben yine de içimden "oğlum sakin ol, kadına vurulmaz, efendiliğini koru" gibisinden kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.

Neyse kadın en son gitti olay kapandı derken dükkandan çıktık 50mt yol yürüdük.

Arkadan bir ses "İşte bu sapık, orama burama elledi" gibisinden yanına da almış iki adamı bize doğru yürüyorlar.
Bu zamana kadar her zaman kadınları korumuşum, yer vermişim, önceliği hep onlara tanımışımdır. 2 Abla 1 anneyle büyüyüp kadına olan değeri hep saymışımdır.
Ama arkadaşlar eğer ki şerefime, namusuma, haysiyetime biri laf ederse damarıma basılmış oluyor.
Kadın bana doğru saldırmaya başladı ben de yapıştırdım suratına bir tane tokat yere yığıldı.
Sinir krizleri geçiriyor bir görseniz. Bizim çocuklarda adamların önüne durunca adamlar geri adım attı.
Kadın bağırıyor "Ben kadınım","Kadına şiddet", "Kadınım lan ben", "Bana tecavüz etti" temalı cümleler kurmaya başladı.
Sonra bizimkiler beni sürükleyerek arabaya soktu ve oradan ayrıldık.
Benim içimde şuan acayip bir öfke var.
Hani bir fırsatım olsaydı belki onu orada öldürürdüm de.
Ne bileyim.
Belki forumdan biri çıkar kadına vurulmaz diye ama
Ben bugün ki "varlığı" annem,ablam,sevgilimle aynı cinsiyet içine asla sığdıramam.

Sizin böylelerine saygınız var mı?
Yaklaşık 1 sene sonra tekrar gelen edit :

16.01.2023

Merhabalar tekrardan. Yolum foruma düştü, tekrar bir edit yapmak istedim.
Arkadaşlar evleniyorum. Hayatıma hiçbir zaman karşıma çıkmayacak dediğim bir insan girdi. Her şeyimi değiştirdi. Hedeflerimi, hayallerimi her şeyimi. Onu o kadar çok seviyorum ki.
Evlenme kararını alırken sadece sevgi veya saygıma bakmadım. Herkes herkesi seviyor. Bakın konuyu açtığımda da seviyordum.

Benden tecrübesiz arkadaşlarım için bir şey söylemek istiyorum :

Çok seversiniz, inanılmaz seversiniz. Katili seversiniz, kötü insanları seversiniz, iyi insanları seversiniz. AMA SEVERSİNİZ.

Fakat bir nokta var; Aynı şeylere gülmediğiniz, aynı şeyleri ayıplamadığınız, aynı şeylere üzülmediğiniz, aynı etik değerlere sahip olmadığınız bir insanı seviyorsanız o ilişkiniz üzgünüm BİTECEK. Bitmek zorunda. Eğer bitmez ise hayatınız boyunca mutsuz, iğrenç bir hayat yaşayacaksınız. Başarılı olamayacak, para kazanamayacak, yaptığınız hiçbir şeyden zevk alamayacaksınız. Sadece seveceksiniz, sevişeceksiniz işte.

Alttaki ilişkim bittiğinden beri kazandığım tüm parayı sağda, solda, barlarda, diskolarda tabiri caizze karı ve kızla yerken hayatıma evleneceğim kadın girdi ve her şey bir anda tekrar değişti.
Bu süreçte kurduğum şirket dağıldı. Tabiri caizze iflas ettim. Çok şükür - ye girmedim fakat tüm birikimim yerle bir oldu.

Evleneceğim kadın hayatıma girdikten sonra kendimi tam anlamıyla tokatladım ve tekrar hayata sarıldım.
1 Şubatta nişanlanıyorum.

Tekrar işlerime döndüm, gece hayatını bıraktım. Tek hedefim ileride evleneceğim kadın ile sakin bir hayat geçirmek oldu.
Paranın, pulun hiçbir önemi kalmadı. Çalışmaktan bezdim, yoruldum. Savaşmaktan, çabalamaktan yoruldum. Fakat..
TEKRAR AMA TEKRAR ÇALIŞTIM. ÇALIŞTIM. UYUMADIM ÇALIŞTIM. ÇALIŞTIM...
Yeni sektörler öğrendim. Yeni iş modelleri öğrendim ve kendi tarzımla hayata soktum.

Şuanda 26 yaşına girdim.

İflas ettiğimde kaybettiğim maddiyatın 3 katını 8 ayda bugün çıkarmış oldum.
Şimdi ise kar ediyorum ve geleceğimiz için yatırımlar yapıyorum.

Şöyle bir bakıyorum da hayat o kadar garip o kadar farklı ki.

Benden küçük kardeşlerime bir şey daha söylemek istiyorum.

22 yaş ile 26 yaşın arasında dağlar ama dağlar kadar fark var arkadaşlar. 22 yaşında bunu diyen abilerime hep derdim yahu ne kadar fark olabilir? İnanın o kadar farklar oluyor ki bakış açınızda.

Benden büyük abilerim/ablalarım içinse söyleyebileceğim tek şey "1 musibet, 1000 nasihatten iyidir." Siz ne kadar çok değer verdiklerinize iyiliği için tavsiye verseniz de inanın yaşamadıkktan sonra hiçbiri tavsiyelerinize uymayacak.

Tekrar yolum düştüğünde umarım hayatım bu şekilde güzel gider. Herkese iyi hayatlar dostlarım, çocukluğum.

4 Sene sonra gelen edit:

15.03.2021

Hayat çok garipmiş arkadaşlar. Yazdım, sildim. Tekrar tekrar yazdım ve sildim.
Özetle; geçmeyen, değişmeyen hiçbir şey yokmuş.
İnsan geldiği yeri asla unutmamalıymış.
Hayatım tamamen değişmiş durumda. Maddi özgürlüğüme kavuştum. Aşağıda bahsettiğim ilişkim 4.5 senelikken sona erdi. Ve çok mutluyum.
Sizlere bir kardeşiniz olarak tavsiye vermek istiyorum. Belki çok sıradan olacak fakat hayatınızda sizi dibe çeken, kötü etkileyen kim var ise çıkartın. Bahanelere sığınmayın. Vicdanınıza, merhametinize yenik düşmeyin. Şöyle dersem ne yapar diye düşünmeyin. O vicdanınız ilk önce kendinize çalışsın. İnanın cesaret edip yapamadığınız şeyler sizi tahmin edemeyeceğiniz kadar yükseltiyor.

Bir 4 sene sonra, 30 yaşına girmişken tekrar görüşmek üzere

1 sene sonra gelen edit:

21.05.2020

23 yaşındayım. Altta yazdığım her şey halen geçerli. Öyle yada böyle bir şekilde yaşanıyor tabi. Gelirim arttı, spora gidiyorum düzenli. Bir de köpek sahibi oldum. İlişkim halen devam ediyor.
Her şey yine derli düzenli ve mükemmel sayılabilecek bir hayatım var. Karavanımı satıp cabrio güzel bir araç sahibi oldum.

Ama aşağıdaki şu cümlemi tekrar yazmak istiyorum : "Şuan hayatta yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum, hiçbir şey yapasım gelmiyor."

Bir şekilde geçiyor işte zaman. 1 sene olmuş, alışkanlık olmuş artık. Herkesin derdi kendine büyük arkadaşlar. 5 sene evvel açtığım konuları kurcaladım. Hep bir dert, hep bir depresiflik varmış ben de hayatım boyunca. Fakat daha önce hiç salmış, bıkmış ve yorulmuş hale düşmemişim. Sanırım yılların biriktirdiği yükler taşmaya başladı artık.

Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta belirttiğim gibi sanırım çok ağır depresyondayım.
Şuan hayatta yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum, hiçbir şey yapasım gelmiyor.
Kafamı dağıtmak için balığa gidiyorum, denize gidiyorum ne bileyim tatile gidiyorum (karavanım var) fakat zevk alamıyorum.
Şuan ben de olan imkanlar belki milyonlarca insanda yok onun da farkındayım şükretmek gerekiyor ama psikolojik olarak çok daralmış hissediyorum.
Her gece yatarken kalbim sıkışıyor nedense. Doktora gideceğim bu kalp sıkışması için.

Önceden beş kuruş param yokken sahilde yürürken bile mutluydum. Şimdi durumum iyi sayılabilecek derecede fakat mutsuzum.

2 Senelik iyi giden bir ilişkim de var. Yani daha ne istiyorsun be adam?

Hiç bir şey mutlu etmiyor beni. Psikolog bu işi çözebilir mi?

Kendimi bir kenara bırakacak olursam şuanki içinde bulunduğum psikolojik durumum çevremde sevip değer verdiğim insanları da etkiliyor.

Aynı durumda olan/aynı durumu geçiren arkadaşlar var mı?

22 Yaşındayım.
Merhaba arkadaşlar soru başlıkta ki gibi.

Örneğin web tasarımcısınız. Size web işi getirene komisyon verir miydiniz?
Merhaba arkadaşlar. Tam 2 senedir foruma girmiyordum. O kadar özlediğimi farkettim ki buradaki samimiyeti.

2 Sene önce şu konuya yorum yapmışım ama ne yorum :https://forum.donanimhaber.com/terkedilenler-ve-aldatilanlar-bir-baksin--126202699#

4 Sene evvelde forumda konu açmıştım aldatıldım diye.

Şuanda kafam çok güzel. Konuyu açma nedenini inanın ben de bilmiyorum. Sadece özlemişim işte burayı, ciddi konuların altına yazılan aptal ama güzel yorumları, 4 sene önceyi, 4 sene önceki o kadını.

Yukarıdaki konuda ne güzel yazmışım ; En kötüsü de yarın bir gün başka biriyle el ele, sosyal medya hesabına başka biriyle fotoğraflar atıp mutluluk sözcükleri yazdığında, hayatında 3 dubleyi geçmemiş biriysen, bir büyük rakı bitiyorsun kardeş.

Belki bazılarınıza basit bir konu olarak gelecek, belki de hepinize öyle gelecek. Ama benim için çok değerli bir konu bu.

Şimdiye gelecek olursak ; Çok şey değişti. Maddi, manevi her şey değişti.

Peki şuan burada işin ne ?

Çok şey değişse de ;

Yine gittim zamanında en ucuz diye aldığım Malt biramdan alıp 4 saattir içiyorum.
Yine geldim zamanında burada dert yandığım kişilere dert değilde, özlem duyuyorum.
Yine 4 sene önceki o kadını düşünüyorum.
Yine yine yine.

Hepiniz kendinize dikkat edin, Allah'a emanet olun dostlar. hayatınız istediğiniz gibi olsun, sevin, değer verin.

Her şey geçiyor, ama geçmiş geri gelmiyor.

Sevgiler.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 281
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 6.284 (Bu ay: 130)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 139 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.