Arkadaşlar dosyalarım silinmeden diski GPT yapıp UEFİ kurucam diye AOMEI PARTITION programından GPT'ye çevir dedim. Tıklamaz olaydım :( D' yi sildi galiba D' de 700 gb küsür verilerim vardı D sürücüsü gözükmüyor bile :cry: Ne yapmam gerek nasıl geri getiririm lütfen ama lütfen yardımcı olun.
eğer gpt ye çevirdikten sonra üstüne bir şeyler yazıldıysa kurtarman zor olur..Bu işi yapan sayısız program var..Bir tanesi Benimde kullandığım Recovery My Files isimli program..Bu arada hangi programı kullanırsan kullan lisanli yada ilaçlı olması gerek...Yoksa kurtardığın dosyalara sadece bakarsın.
Ağa cevabın için çok teşekkürler dün 2 adet programla tarattım açık bıraktım sabah 2side bulmuş ama hepsimi bilmiyorum ben resimleri felan masaüstüne attımda oyunlar fazla c ye atamıyorum d 'de gözükmüyor nasıl görünür sürücü harfi felan degişmiyor
rica ederim... inşallah hepsini kurtarmışsındır...D gözükmez...harddiski bölmen gerek...disk yönetimine gir .. diski seç.. sağ tıkla ..birimi küçült de ..istediğin miktari seç ..oke
D sürücüsüne hiçbir müdahale yapamıyorum sağ tık yapıyorum hiçbirine tıklanmıyor.
D gözükmüyor diyorsun şimdide tıklanmıyor diyorsun hangisi kardeşim ? Ayrıca D ye değil C ye tıklayacan sağ..
Kardeş bilgisayar'da gözükmüyor D.Disk yönetiminde tabiki var bu arada disk tek parça degil
senin bu bilgisayarın uefi kurulumunu destekliyormu? bilip bilmeden 3. parti programlarla böyle işlere kalkışmak diski kullanılamaz hale getirir... sen kurtardığın verileri harici bi hardiske aktar...ters dönüşüm yaparak ( bu işi yapan programlar var örneğin "EaseUS Partition Master" ) diski normal hale getir.. win 7 yi kur keyfine bak ..win 10 kurarak keyfini bozma kardeşim...
Evet sistem destekliyor en büyük sıkıntım harici diskim olmaması zaten kardeş benim d yi görünür yapıp hemen atmam lazım verileri
kadir kardeşim öyle bi belaya bulaştınkı öyle böyle değil yani....Yöntemler var ama yazmaya korkuyorum veri yedeklemen şart....Harici disk bul birinden ya da al ..gerekli be kardeşim her kişide olması gerek.. Yöntem şu : komut satırından diskpart komutu vermen gerek ....Eğer çalışmassa hard diski söküp başka bilgisayara takıp aynı komutu vermelisin.. aman ha verilerin sonsuza kadar kaybolma ihtimalı var.
Kardeşim ben sata bir harddisk getirsem dahili bilgisayara baglasam ona atabilirmiyim?
olur tabiiki...hemen başla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme