Şimdi Ara

Silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 16 Aralık 2013; 21:39:52 >

• the_zula kullanıcısına yanıt
    başıma gelen benzer bir olayı anlatayım.
    2007 model fiat line aracımdan küçük satsıntılarda sağ önden takırtı sesi geliyordu. çok güvendiğim bir kaç tamirciye gittim çözemediler. En son diyarbakır fiat servisine gittim. önce tamirci arkadaşlarımın dediği gibi Z rot dediler değiştiler. ses kesilmedi. Ardından amartisör dediler amartisörler değişti ses kesilmedi.
    bu arada her seferinde test sürüşüne çıkyoruz usta bana tamam ses kesildi diyor gülümseyerek direksiyona ben geçince ustanın suratı asılıyor geri servise dönüyoruz.
    daha sonra amartisör takozu değişti aklıma gelmeyen 2-3 parça daha değişti ses devam ediyor. En son salıncak değişti ve ses kesildi. Sıra geldi faturaya. Servis müdürü listeyi alıp yanıma geldi Cemal bey siz buraya aracınızdan gelen sesi kesmek için geldiniz ve biz bu sesi bulana kadar sizin araçta başka parçalarda değiştik. evet bu parçalarda zarar görmüştü fakat sesin sebebi bunlar değilmiş. İsterseniz bu parçaları tekrar söküp sizin parçaları takalım isterseniz size uygun bir fiyat çıkaralım. Sesin kaynağı değildi ama inanın amartisör ve z rotlarınız arızalıydı demesi üzerine uygun fiyatı alalı dedim. Aracımın blue-me parçasıda tamir gördü aracıma + olarak aracıma bakım yaptılar ve 700 TL ye servisten ayrıldım. Belki konu ile alakasız gelebilir ama bende o gün 2-3 kadar iyi tanıdığım ve güvendiğim tamirci gezdim. Tavsiyem birde servise uğrayın.

• Sancak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Sancak ?

salıncak :) yanlış yazmışım
  • Kaç tanesi aracın altına girdi, lifte çekti?
  • Yetkili servise gitmeyi denesen?
  • Lastikleri kontrol ettirdiniz mi?Aynı jantlara farklı sorunsuz lastikler takıp öyle deneyin bakalım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR!!!
    2 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    8 ay önce açıldı
    Pesin Ödemeli İss-ler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemali44

başıma gelen benzer bir olayı anlatayım.
    2007 model fiat line aracımdan küçük satsıntılarda sağ önden takırtı sesi geliyordu. çok güvendiğim bir kaç tamirciye gittim çözemediler. En son diyarbakır fiat servisine gittim. önce tamirci arkadaşlarımın dediği gibi Z rot dediler değiştiler. ses kesilmedi. Ardından amartisör dediler amartisörler değişti ses kesilmedi.
    bu arada her seferinde test sürüşüne çıkyoruz usta bana tamam ses kesildi diyor gülümseyerek direksiyona ben geçince ustanın suratı asılıyor geri servise dönüyoruz.
    daha sonra amartisör takozu değişti aklıma gelmeyen 2-3 parça daha değişti ses devam ediyor. En son salıncak değişti ve ses kesildi. Sıra geldi faturaya. Servis müdürü listeyi alıp yanıma geldi Cemal bey siz buraya aracınızdan gelen sesi kesmek için geldiniz ve biz bu sesi bulana kadar sizin araçta başka parçalarda değiştik. evet bu parçalarda zarar görmüştü fakat sesin sebebi bunlar değilmiş. İsterseniz bu parçaları tekrar söküp sizin parçaları takalım isterseniz size uygun bir fiyat çıkaralım. Sesin kaynağı değildi ama inanın amartisör ve z rotlarınız arızalıydı demesi üzerine uygun fiyatı alalı dedim. Aracımın blue-me parçasıda tamir gördü aracıma + olarak aracıma bakım yaptılar ve 700 TL ye servisten ayrıldım. Belki konu ile alakasız gelebilir ama bende o gün 2-3 kadar iyi tanıdığım ve güvendiğim tamirci gezdim. Tavsiyem birde servise uğrayın.

Bi salincak icim 700 lira offf bu yuzden servisi salla

• usta ile pazarlık.

misal 1. usta dedi ki
    Ön amartisörler + Amortisör Takozu + Askı Rotları (sancaklar sağlam dedi.)

ustaya diyeceksin ki , "bunları aracıma takarsın , sorun çözülürse para + işçilik ne ise veririm , yok sorun çözülmez ise, işçilik vermem, sen de taktığın parçaları geri alırsın ".

bu bağlamda halledilmemiş işe para vermezsin , derdine derman olmayan parçaya da para vermezsin. ustalar parça değiştirmek için atıp tutar. ona göre önlemini peşinen alacaksın.

• Benimde aracın sağ ön tarafından lok lok ses geliyor hafif çukurlar ... Hep aynı ustaya giderim... Uzun aralıklarla gittim. her seferinde aynı usta farklı bir şey söyledi .. :D

En sonunda bunun çaresi ne dedim.. Bir şey olmaz müziğin sesini aç devam et dedi .. Tamam dedim...:)

O gün bu gündür sanayiye adım atmıyorum .. Tangır tungur sürüyorum arabayı.
  • yok salıncak 280 tl idi yanılmıyorsam 200 tl amartisör 50 tl bir çift z rot amartisör takozları yağ değişimi yağ filtresi ve blue me tamiri

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Sabahtan beri usta usta dolaşıyorum kafayı yemek üzereyim.Aracım düz yolda giderken bile çukur varmış gibi zıplıyordu bende bu sebeple rot balanscıya götürdüm.

1.Rot balanscı : Ön amartisörler + Amortisör Takozu + Askı Rotları (sancaklar sağlam dedi.)

2.Rot balanscı : Ön amarsisörler +amartisör takozu +Sancaklar ( askı rotlar sağlam dedi )

3.Rot balanscı:Ön Amartisör bilyesi + sol Üst Kepil ( Amortisörler ve sancaklar sağlam dedi )

4.Rot balanscı : Sağ sol salıncak + Sağ sol askı rot +amartisör takozu ( amortisörler sağlam dedi )

5.Rot balanscı : amartisör ve bilye + kepler dedi ( rot ve sancaklar sağlam dedi )

Yarısı amortisörlerde hiçbir sıkıntı yok diyor , diğer yarısı amortisörlerin değişmesi şart diyor.kimi sancak değişcek diyor kimisi sağlam diyor.

Ya inanın deli oldum şuanda ne yapmam lazım.Gerçekten neyin dğeişmesi gerektiğini nasıl anlıycam ? Kime güvenicem ?

hangisi en az parçaya kusur buluyorsa o doğru söylüyodur.

diğerleri bariz kazıklamaya çalışıyor

• 1 ay önce bende aynı sorunla karşılaştım sanki yolda bir dalğalanma varmış gibi araba zıblıyordu. Tanıdık bir usta vardı ona götürdüm salıncak takozrını değiştirdi zıplama kesildi. İstanbuldaysan adresini veriyim git bir göster istiyorsan.
  • ya arkadaslar bendede 2001 kango var 1.4 arabada kalkıs ve gaza basınca on sol tekerden tıtreme sesı gelıyo normalde yuksek hızda gaz vermedıgımde tıtreme yok ve arac bı sure sonra ısınınca ses kesılıyo fıkrı olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: katliam_25

ya arkadaslar bendede 2001 kango var 1.4 arabada kalkıs ve gaza basınca on sol tekerden tıtreme sesı gelıyo normalde yuksek hızda gaz vermedıgımde tıtreme yok ve arac bı sure sonra ısınınca ses kesılıyo fıkrı olan varmı?

Bizdede trajik şekilde aynı sorun vardı ilginç fikir üreten ustalarda oldu problemi 3 tl ye çözdüm arabanın altındaki plastik korumanın pimlerine bir bakın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

Bugun Fiat erkay'lara gittim.Fiattan teknik bir arkadaş la yola çıktık arabayı kullandı amortisörlerine baktı ve hiçbir sorun yok rot balanscıların kağıtlarını yırt at yola devam et dedi .

lastik havaların da 40 falan ise araç yine zıplama yapar...
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    aks dedıler yenısını aldım degıstım yıne aynı bakalım hafta sonu baktırcam bulacagız artık bı sekılde
  • quote:

Orijinalden alıntı: katliam_25

aks dedıler yenısını aldım degıstım yıne aynı bakalım hafta sonu baktırcam bulacagız artık bı sekılde

Kalkerken sanki baskı balata bitmiş de iki demir birbirine sürtüyomuş gibi laklaklak gibi ses geliyo demi hocam ?
  • En mantıklısı azami parçayı değiştirip rot balansa sokmanız.
  • pi10 kullanıcısına yanıt
    yok arabanın motoru kople yapıldı o arada baskı balata tamamen degıstı onlan olmaz dıye dusunuyorum hemde ses sankı teker saga sola bılya dagılmıs gıbı tıtrıyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.