Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Sevdadır Türkiye -- 3 Nisan 2019; 20:31:48 >

• Sanayilerde ve sanayi sitelerindeki küçük veya büyük firmaların çoğunda saat 8 de başlıyor iş. 10 gibi Mola veriliyor 15 dakikalık. 12'de veya Cuma günü namaza gidenler için esnek saatlerde öğle arasına çıkılıyor. 4 gibi bir çay molası daha var 15 dakika ve 6 -6.30 gibi de iş bitiyor.

Büyük firmaların üretimin de bulunduğu yerleşkesine gidin bir insan kaynaklarının rahatına bakın bir de Dövme tezgahında bulunan insanlara, tornadaki, frezedeki insanlara bakın. Bana kalırsa Kaynak ve Dövme en kötüsü. Dövme tezgahları devamlı bam bam bam kulağına tıkaç takarsın etki etmez. Yıllarca bunu çektiğinizi düşünün. Kaynak, yazın dehşet sıcak bir de hidrolik işindeysen her taraf yağ içinde bir de kaynak yaparsın dehşet sıcak. Kaynak ustalarımız bir de oruç tutuyor.

Plaza kısmına bakıyorsun kapı kapanıyor üretim kısmı arkada kalıyor klimalı ortama geliyorsun. Çay kahve alabilirsin, sigara molası verebilirsin.

Planlama ve üretim kısmı gerçekten zor. 1900 TL ye plaza mı 2300 TL ye üretim mi deseler 1900 ü seçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

İşte eleman krizinin nedeni: Plazada çalışırım, sanayiye gitmem

Sanayicinin “İşçi bulamıyoruz” şikâyeti artarken çalışan da, “Aynı ücreti alacaksam plazada çalışırım” diyor. Sorunun çözümü için İK şirketleri “Sanayiye özel ücret geliştirilmeli, OSB’lerde sosyal ortam olmalı” derken, sanayici algının değişmesi gerektiğini belirtiyor

silinebilir

Türkiye'de binlerce kişi iş ararken sanayici çalıştıracak eleman bulamıyor. Her gün bir patrondan "İş var, eleman yok" açıklamalarını duyuyoruz. Peki bunun nedeni ne? Eğitim mi, para mı, sosyal ortam mı? Mavi yaka ve ara kademede aylık ortalama 10 bin kişiye istihdam sağlayan Eleman.net konuyu araştırdı.

20.754 kişiyle yapılan "İş Arayanların Öncelikleri" anketi iş arayanların sanayi yerine hizmet sektörünü tercih ettiğini rakamlarla ortaya çıkardı.

Buna göre, iş arayan her 100 kişiden 63'ü plazada, 19'u sanayide, 12'si sahada, 6'sı da evde çalışmak istiyor. En fazla başvuru yapılan sektörlerde de ilk üçe hizmet, perakende ve gıda giriyor.

'SOSYAL ORTAM YOK' DİYE...

Eleman.net Genel Müdürü Özlem Duyarlar, gençlerin sanayiden uzaklaşıp plazalarda çalışmayı istemesinin arkasında sosyalleşememenin olduğu kanısında. Duyarlar, "Riski yüksek sanayide çalışıp asgari ücret almak yerine aynı maaşla riski daha düşük hizmet sektörünü tercih ediyorlar. Yeni kuşak, şehir merkezinden uzak olduğu ve sosyal ortam bulamadıkları gerekçesiyle OSB'lere gitmek istemiyor. Plazalar ya da AVM'ler onlara daha cazip geliyor. Bu da işverenin 'personel bulamıyoruz' hezeyanını katlıyor" diyor.

ÜRETİM İSTİHDAMI ERİYOR

Hizmet sektörü istihdamındaki artış TÜİK'in verilerine de yansıyor. Son açıklanan eylül verisine göre, istihdam edilenlerin 18.8'i sanayi, 53.1'i ise hizmetler sektöründe yer alıyor. Geçen yıla göre sanayinin istihdamdaki payı 0.3 puan gerilerken, hizmet sektörünün payı 0.4 puan arttı.

SANAYİYE ÖZEL ÜCRET OLSUN

Duyarlar, işçi bulma sorununun çözümü için farklı bir ücret politikası uygulanması gerektiği görüşünde. Duyarlar, "Asgari ücrette sanayi sektöründe daha yüksek bir rakam belirlense ve hükümet bunu desteklese tercih edilirlik artar" diyor. Maaşın da tek başına çalışanı üretim sektörüne çekmekte yeterli olmayacağını vurgulayan Duyarlar, yeni kuşağın OSB'lere sıcak bakmadığını vurguluyor. "Şehirlerden uzak olan ve hiçbir sosyal ortam sunmayan OSB'lerde de bir takım yenilikler yapılmalı" diyen Duyarlar, buralarda cafe, aralar için oyun salonları gibi imkânların bulunması gerektiğine dikkat çekiyor.

MAKİNE BAŞI 8-6 ÇALIŞMA ZOR GELİYOR

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise asgari ücretin artırılmasının bir miktar etkili olabileceğini ancak asıl sorunun algı olduğunu söylüyor. Özdebir, "Biz 2 bin TL de versek insanlar hizmet sektöründe çalışmayı tercih ediyor. Çünkü, yıllarca dizi ve filmlerde acımasız sanayici patron imajı verildi. İnsanlar sanayiden uzaklaştı. Sanayi bir disiplini gerektirir. Çocuklarda disiplin yok çünkü eğitim sistemimiz bunu vermiyor. Makine başında sabah 8'den akşam 6'ya kadar durmak gençlere ağır geliyor" diyor.

KALICI ÇÖZÜMLER GEREKLİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, işletmelerin rekabet edebilme gücünün artırılmasının gerektiğini belirterek, şöyle diyor: "İşverinin SGK primleri ve vergi yükü çok yüksek. Bunlara teşviklerle çözüm üretmek yerine kalıcı formüller geliştirilmeli. Ayrıca Türkiye'nin nitelikli üretim yapması gerekiyor. Birim ihracat fiyatı yükselirse bu çalışanın refahına yansır."

Araştırmada çalışanlara önceki işlerinden ayrılma sebepleri de soruldu. Yüzde 34'ü soruya "maaşım" yanıtını verirken, yüzde 23'ü "kariyer planlarım", yüzde 21'i "patronum", yüzde 13'ü "işyerimin uzak olması" yanıtını verdi.

Source

İnsanların plazada çalışma isteği anormal bir şey değil. Herkes daha iyi koşullarda çalışmak ister. Sorun, insanların plazada çalışacak seviyeye gelmek için kendilerini geliştirmeye, eğitime dikkat ayırmamaları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sanayi olsun saha olsun her yerde çalışırım yeter ki öğle molası ara dinlenmesi (15-20 dk çay kahve molası) uygulayan bir iş olsun yemişim itici plazaları
  • hindistan ve benzeri güney pasifik ülkelerinde lağım temizleyen adamlar var çırılçıplak soyunup lağımdaki pisliğin içine giriyorlar işte bizim insanımızda öyle olması lazım en leş işlerde çalışmak lazım misal kaporta boyacı olup maske taktığı halde ciğerlerine çelik macun tozu ve tinerle karışık boya nüfuz ettirip yoğurt yiyerek temizlendiğine inanmalı ve genç yaşta kanser olmalı ki akp ye emekli maaşıyla yük olmasın aynı şekilde sigortasız çalışmalıyız ki işverenler daha çok kazansın unutmayın dinimiz imanımız para rahat olmasına gerek yok kaynak yaparak gözlerimizi mahvedebilir ya da bir dalgınlıkla sanayide kaza geçirip sakat kalabiliriz bunları düşünmeyin bunlar dış mihrak oyunları en kötü fakülte bitirip plazada çalışacağınıza kağıt karton toplayın çöpten bizim insanımız iş beğenmiyor

İlkokul mezunı ya da terk tiplerle ugrasmak durumdasın adamların felsefesi 3 cocuk yap kahvede kagıt oyna

Adamın eğitimi yok usta unvanı almıs seni it gibi kullanır her istediğini yapmak durumda kalırsın

Evet is sabit parca al tak sok tak ellerin acir kanamaya baslar dusunemez olursun aksam vakti gelsin eve gitmek bir an once yataga ulasmak istersin

Plazada ofis ortamı surekli gelisme arastırma sınırsız internet ama stresi cok yuksek sorunlar dag gibir zamanında cozum istet ufak hatalara para ve zaman kaybına neden olur dedikodu yapılır ne yapsanız yaranamazsınızx hele kadınlar cok fena surekli dedikodu laf tasıma sakın arkadas edinmeyin orada herkes para icin calisir.

Toplantıda hesap verirsiniz sizi dolaylı yolla narin cumlelerle sey ederler sanayideki gel lan hayvan herif diye kimse cagirmaz

Saniyede is gorusmesine gittim adam seni uretime almak istemiyorum oradaki eğitim seviyesi senin altında kaldıramayacagın lafı ederler depocu ol demisti

Kısaca arkadaslar iyi meslek ogrenin cok calisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şantiye ulan! Plaza bebelerine apayrı uyuz oluyorum
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
    MADDE 4: Anayasa’nın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyet’in nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR ...
    8 yıl önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    7 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanayide calismak demek agir sartlar demek. Sen bu adama plaza diye tabir ettikleri kasiyerlik, magaza gorevlisi, getir gotur gibi rahat islerle asagi yukari ayni parayi verirsen adam elbette oraya gidecek. Iki tarafta da 10-12 saat calisiliyor ama birisinde esek gibi calisiliyor.

Sanayici kendinde calisacak adam ariyorsa en az 1.5 kat fazla para onermelidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

PSN : Jeopol
  • Bizdeki sanayinin girdi maliyetleri yüksek, herşeyi ithal ediyoruz, ve haliyle katma değer de düşük. Bu durum ücretlere yansıyor.

İşçiye zam yapılsa maliyet fiyata yansır ve ihracat yapamaz hale geliriz.

Dışardan gelen parçaları burada birleştirip/tüketip üretim yapmaya "gururla yerli" demekten vazgeçtiğimiz anda sorunun kökenini bulmuş oluruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayilerde ve sanayi sitelerindeki küçük veya büyük firmaların çoğunda saat 8 de başlıyor iş. 10 gibi Mola veriliyor 15 dakikalık. 12'de veya Cuma günü namaza gidenler için esnek saatlerde öğle arasına çıkılıyor. 4 gibi bir çay molası daha var 15 dakika ve 6 -6.30 gibi de iş bitiyor.

Büyük firmaların üretimin de bulunduğu yerleşkesine gidin bir insan kaynaklarının rahatına bakın bir de Dövme tezgahında bulunan insanlara, tornadaki, frezedeki insanlara bakın. Bana kalırsa Kaynak ve Dövme en kötüsü. Dövme tezgahları devamlı bam bam bam kulağına tıkaç takarsın etki etmez. Yıllarca bunu çektiğinizi düşünün. Kaynak, yazın dehşet sıcak bir de hidrolik işindeysen her taraf yağ içinde bir de kaynak yaparsın dehşet sıcak. Kaynak ustalarımız bir de oruç tutuyor.

Plaza kısmına bakıyorsun kapı kapanıyor üretim kısmı arkada kalıyor klimalı ortama geliyorsun. Çay kahve alabilirsin, sigara molası verebilirsin.

Planlama ve üretim kısmı gerçekten zor. 1900 TL ye plaza mı 2300 TL ye üretim mi deseler 1900 ü seçerim.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• Kesinlikle sanayici daha fazla ücret hak ediyor. Dahası herkes yeteneğini ve ilgi alakasını ön planda tutarak iş tercihi yapsa bunlar büyük oranda azalacaktır lakin bir de bunun ücret politikası var.

İşleri de var. Ben biraz şanslıyım çünkü üstümde ki usta işten ayrılınca bende 1 sene içinde işi öğrenince güzel bir zam alabildim. Sanayide çalışıyorsanız 8-6 olsa bile inanılmaz bir yorgunluk oluyor. Sanayi de çalışan adamın sosyal hayatı olmaz. İlkokul mezunu iki lafı bir araya getiremeyen sırf usta olduğu için egosu tavan olan insanların ağız kokusunu çekersin. Yemeğe lokantaya gidersin 4-5 günlük yağ kullanırlar yemeğe. Bütün gün kusacak gibi olursun. Yazın yanar,kışın donarsın. Ben çok sıkıntı çektim. Ama bir hedefim var. Ne olursa olsun gidicem buralardan. Ben bu ülkeden ümidimi kestim, yine ağır şartlarda çalışan kardeşlerime söylüyorum: hedef koyun vazgeçmeyin. Yoksa sanayi de asgari ücretle, ne sosyal hayat,ne evlilik,ne birikim hiç bir bok yapamazsınız. Bazen burda konular görüyorum asgari ücret düşürülsün diye. Üzülüyorum beyler yapmayın. Ben aileme bakmak zorundayım. Tüm işçiler akp li değil yapmayın

• Sanayi buz gibi şimdi. Haberi yazan arkadaş gitsin bir hafta çalışsın bakalım soğukta.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• fabrıkalarda hayatta çalışilmaz.

taşeron olarak başlıyorsun kadroya alana kadar oyalıyorlar
    3 vardıyalı sosyal ortamın yok
    agır iş
    vardıya amırlerı köle gibi calıstırıyorlar.

Suriyeliler niçin bu ülkeye alındı biraz düşünün bakalım. Bizim işyeri mülteci kampı gibi. Üretim bölümünde türkçe bilen birine rastlamak güç. Geçen yemekhaneye giren bir arap ayısı kendini patlatacak diye korktum.

Makine başında sabah 8'den akşam 6'ya kadar durmak gençlere ağır geliyor" diyor.

Makine başında sabah 8'den 6'ya kadar durulmaması gerekiyor zaten. Endüstri mühendisleriniz söylemiyor mu bunları size?

Makinalı iş en çok 9'dan 5'e kadardır. Ağır veya hafif makina… "makina dikkati" 20'şer dakikalık periyotlarla, aralar dahil günde sekiz saatten fazla olmamalı. Yani insanların sağlığına ikişer saat "kanırtıyorsunuz". Sonra o iki saatin ruhu dönüp dolaşıp sizi arkanızdan ısırıyor işte. İngiltre'de, ve ilk endüstrileşen ülkelerde bunlar yüz sene evvel araştırıldı. Denendi. Dünya çapında kabul gördü.

Sorarlarsa, "sanayicisiniz" ama sanayi kitabının kapağını açmamışsınız daha.
  • bir isin maasini bence 2 sey belirler ana kriter olarak:

1- isin nasil bir vasif gerektirdigi, dolayisiyla piyasada o isi yapabilecek adamin ne kadar az yada cok oldugu. eger ilkokul mezununun yapabilecegi bir isse o isi yapacak cok adam vardir piyasada degil mi. en basta bu faktor vardir.

2- o pozisyondaki calisanin know how'inin onemi? yani diyelim bir banka subesinin mudurusunuz sizi bugun atip baska bir bankadan hatta ayni bankanin farkli bir subesinden bir mudur getirseniz o subenin isleri boyle tikir tikir ayni sekilde islemez. o adamin mumkunse isi devretmesi vs gerekir oranin isleyisine alisilmasi vs vs.

ama ornegin bir supermarkette bir kasiyeri gonderirsiniz diger kasiyeri ise alirsiniz yada bir motorlu dagitim elemani daha net ornek bugun biraksin yarin baskasi girsin en azindan minimum olarak o isin geregini yerine getirir.

bu ikisi dir maasi/ucreti belirleyen. onun disinda fiziksel yorulmussun zihinsel yorulmussun riskli/risksiz bizim gibi issizin bol oldugu ulkede cok fazla fark yapmiyor.

Eger issiz sayimiz az olsaydi tabiki fabrikada saglik riski tasiyan islerde bir ekstra tesvik olabilirdi.
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

• Sanayide çalışan kişi asgari ücretin daha fazlasını almak zorunda tanıdığım bir kaç kişi var bu alanda ve 1.600 -1.800 tl arası alıyorlar. En azından 3 binden aşağı olmaması gerek diye düşünüyorum. Yaşlanma ve emeklilikte yıpranma payıda olmalı plazadaki adam 30 senede emekli oluyorsa sanayideki adam 20-25 senede olmalı diye düşünüyorum.

Ama bunlar düşünce çünkü burası Türkiye ve asla birşey değişmez.

sağlığı hiçe sayan, can güvenliği yerlerde olan sanayi fabrikalarda neden çalışırsın ki bu koşullarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stepspeeddd -- 18 Aralık 2017; 2:45:50 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.