Şimdi Ara

Silindir teklemesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
44.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel Astra 1.6 twinport easytronic 2007 model benzinli lpg'li aracım var. Bir süredir motor arıza ışığım yanıyor. Cihaz taktığımızda 4 silindirde de tekleme hatası veriyor. Geçen hafta enjeksiyon bobinini değiştirdim. Birden fazla servise gittim birkaçı direkt silindir kapağının sökülüp pistonlarının değişmesini söyledi. Bir kısmı beyinciye gitmen gerekir beynine gelen lpg de dahil tesisat ile ilgili arıza da olabilir dediler. Sizin içinizde bu şekilde sorun yaşayanız oldumu. Sizce sorun nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kronik lpg hadisesi.Eger arac cihaza baglanip herhangi bir ariza kodu vermediyse,Oncelikle radyatör su kabinda devamlı bir eksilme varmi onu takip ve tesbit etmelisin,büyük ihtimal lpg yüzünden ve hararetten kaynaklanan conta yanması akabinde sogutma suyunun silindirlerden birine Akmasi yüzünden silkeleme veya tekleme olabilir. Ikinci sebep aracta su eksilmesi yoksa lpg nin yüksek sıcaklığı sebebiyle eriyen yada uzayan Subaplardan kaynaklanabilir.Her ikisininde tesbiti için motor üst kapağının sökülüp bakilmasi gerekir. Ama bu anlattıklarım tamamen diğer tüm ariza testleri yapilip sorun bulunmadığında en son bakicalacak yerlerdir.

• Oncelikle lpg beynini komple cikarin arac benzinde yapiyormu teklemeyi ona bakin dugmeye basip lpg den benzine gecirmekle ayni sey degil siz benzine gecirsenizde lpg karistirabilir buda bogulmaya sebeb oluyor...
    Benzindede sorun varsa orjinal fabrikasyon buji kablo ve bobinleri deneyerek tekrar deneyin
    Motor incek diyenlere aldanmayin motoru bitik araba tekleme yapmaz .....
    Duzgun bir opel ustasi bulun serviste bu ise cozum olmayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6BD4B980B

Kronik lpg hadisesi.Eger arac cihaza baglanip herhangi bir ariza kodu vermediyse,Oncelikle radyatör su kabinda devamlı bir eksilme varmi onu takip ve tesbit etmelisin,büyük ihtimal lpg yüzünden ve hararetten kaynaklanan conta yanması akabinde sogutma suyunun silindirlerden birine Akmasi yüzünden silkeleme veya tekleme olabilir. Ikinci sebep aracta su eksilmesi yoksa lpg nin yüksek sıcaklığı sebebiyle eriyen yada uzayan Subaplardan kaynaklanabilir.Her ikisininde tesbiti için motor üst kapağının sökülüp bakilmasi gerekir. Ama bu anlattıklarım tamamen diğer tüm ariza testleri yapilip sorun bulunmadığında en son bakicalacak yerlerdir.
    Kaç KM'dir LPGli, aynı sorunu benzinde de yapıyor mu, arıza ikaz lambası yanıyormuydu LPG'li kullanım sırasında? Bunları cevaplarsanız net birşey söylenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exit to DOS

Kaç KM'dir LPGli, aynı sorunu benzinde de yapıyor mu, arıza ikaz lambası yanıyormuydu LPG'li kullanım sırasında? Bunları cevaplarsanız net birşey söylenebilir.

58000 km dir lpg de.araç 141000 kmde şu an. Benzinli kullanmaktan kastınız benzin lpg geçiş düğmesine basıp benzine aracı geçirip denemeyi mi kastediyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: batlı

quote:

58000 km dir lpg de.araç 141000 kmde şu an. Benzinli kullanmaktan kastınız benzin lpg geçiş düğmesine basıp benzine aracı geçirip denemeyi mi kastediyorsunuz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: batly

quote:

Orijinalden alynty: Exit to DOS

Kaç KM'dir LPGli, ayny sorunu benzinde de yapyyor mu, aryza ikaz lambasy yanyyormuydu LPG'li kullanym syrasynda? Bunlary cevaplarsanyz net bir?ey söylenebilir.

58000 km dir lpg de.araç 141000 kmde ?u an. Benzinli kullanmaktan kastynyz benzin lpg geçi? dü?mesine basyp benzine aracy geçirip denemeyi mi kastediyorsunuz.

Evet onu kastediyorum. Bana Opellerde LPG'li kullanymlarda ya?anan subap sorunu gibi geldi. Opel motorlarda subaplaryn hassas olmasyndan kaynakly bir durum. Bu sebepten üretici motorun üzerine LPG'ye uyumsuzdur yapy?kany yapy?tyrylyyor. Genellikle 50-60 bin KM'de görülüyor. Kary?ym ayarynyn tutturulumamasy sonucu daha erken kilometrelerde de ya?ayan var, veya mükemmel kalibrasyonla 80-90 bin KM'ye kadar uzatan da. 110-120 ile giderken vitesi bo?a atynca stop etme, rolantide so?uk motorda dalgalanma gibi durumlar di?er göstergeleri. Çözümü; subaplar LPG'ye uygun dayanykly çelik olanlarla de?i?tirilecek ve bir daha bu sorun uzun süre kar?yla?ylmamak üzere yok edilecek. Avrupa'da fabrikasyon LPG'li Opellerde de araç üretilirken LPG ile kullanylacak oldu?u için bu modifikasyon yapylarak saty?a sunuluyor. Ayny durum Honda'da da geçerli. Bunlaryn haricinde LPG ayarlary yeniden kontrol edilecek. Hangi silindirde sorun varsa sadece o silindir fakir kary?yma maruz kalyyor da olabilir.

Saygylar.

• quote:

quote:

Orijinalden alynty: batly

quote:

Orijinalden alynty: Exit to DOS

Kaç KM'dir LPGli, ayny sorunu benzinde de yapyyor mu, aryza ikaz lambasy yanyyormuydu LPG'li kullanym syrasynda? Bunlary cevaplarsanyz net bir?ey söylenebilir.

58000 km dir lpg de.araç 141000 kmde ?u an. Benzinli kullanmaktan kastynyz benzin lpg geçi? dü?mesine basyp benzine aracy geçirip denemeyi mi kastediyorsunuz.

Evet onu kastediyorum. Bana Opellerde LPG'li kullanymlarda ya?anan subap sorunu gibi geldi. Opel motorlarda subaplaryn hassas olmasyndan kaynakly bir durum. Bu sebepten üretici motorun üzerine LPG'ye uyumsuzdur yapy?kany yapy?tyrylyyor. Genellikle 50-60 bin KM'de görülüyor. Kary?ym ayarynyn tutturulumamasy sonucu daha erken kilometrelerde de ya?ayan var, veya mükemmel kalibrasyonla 80-90 bin KM'ye kadar uzatan da. 110-120 ile giderken vitesi bo?a atynca stop etme, rolantide so?uk motorda dalgalanma gibi durumlar di?er göstergeleri. Çözümü; subaplar LPG'ye uygun dayanykly çelik olanlarla de?i?tirilecek ve bir daha bu sorun uzun süre kar?yla?ylmamak üzere yok edilecek. Avrupa'da fabrikasyon LPG'li Opellerde de araç üretilirken LPG ile kullanylacak oldu?u için bu modifikasyon yapylarak saty?a sunuluyor. Ayny durum Honda'da da geçerli. Bunlaryn haricinde LPG ayarlary yeniden kontrol edilecek. Hangi silindirde sorun varsa sadece o silindir fakir kary?yma maruz kalyyor da olabilir.

Saygylar.

Alıntıları Göster
    supaplardan olabılır , 4 silindıre kompresyon ölçümü yaptırın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Silindir tekleme ve ateşleme hatasını subaplar yandığı için veriyordur.Motor üst kapağının sökülüp subapların değişmesi lazım.Yeni takılan sübaplar çelik oluyor ve lpg ye dayanıklılar.1000-1500 tl arası bir maliyeti var.

• 2 gündür benzin düğmesine bastım sadece benzinde kullanıyorum. Ve şu anda motor arıza ışığı yanmadı. Acsba lpg tesisatından opan bir problem olma ihtimali mi ağırlık kazanıyor

• Lpg enjektörlerine baktirdiniz mi?Bozuk olabilir o yuzden duzgun yakit gonderemedigi icin silindir teklemesi yapiyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muta

Lpg enjektörlerine baktirdiniz mi?Bozuk olabilir o yuzden duzgun yakit gonderemedigi icin silindir teklemesi yapiyor olabilir.

4 silindirde de tekleme hatası gösterebilirmi?

• Selam arkadaşlar benim 2013 focus 3 benzinli aracımda motor ariza lambasi yanip yanip sönüyor cihaza bağladılar 3 silindir teklemesi dediler ve ust kapak sökülecek dediler aynı sorunu yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum tskler

• Subaplar lpgden dolayı eriyor ya da uzama yapiyor. Silindir kapağı rektefe olacak. Yani yarım motor yapilacak. 2000_2500 tutar.

• Slm dünp akşam benzinle sürdüm ariza lambasi yanmadı hiç aklım ermedi acaba lpg den alakalı olabilir i sizce

• bir ara arabanın yetkili servisine bu sürekli yanan sarı arıza lambasını sordum
    biz de bu marka sıralı sistem montajı yapıyoruz mecbur yanacak dedi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal gibi yanip yanip sönüyor ama benzin de dün sürdüm sabit kaldı ariza lambasi

• Komple lpg kitini yeniledim düzeldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde yapıyor mu ?
  • Bobin arizali cikti değiştirdiler sorun kalktı

• Yine ariza lambasi yanip yanip sönüyor bobin ise yaramadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.