Şimdi Ara

Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.232
Cevap
36
Favori
50.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, oyunu en sonunda bitirdim..
    Tek diyeceğim, muhteşem bir oyun olmuş.

O kasvetli hava, yağmurlu ve soğuk detaylar, karanlık ve ürpertici koridorlar, hele o müzikler, tek kelime ile kendisine hayran bıraktı..

Oyunu öyle bir kerede başlayıp haldır haldır oynamadım..
    Sindire sindire, yavaş yavaş, hoşuma giden yerlerde detayları inceleyerek oynadım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıllarda emülatör ile uzun yıllar sonra orijinal Silent Hill 2'yi tekrar bitirdiğim için biraz daha uzun zaman geçsin diye Remake'i erteledim. Ancak daha fazla dayanamadım ve oynamak istedim. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Harika olmuş. Orijinal SH2 oyun dünyasında, survival horror türünde çığır açmış 10/10'luk bir başyapıttır. Sonunda insanın boğazına yumru oturtan bir klasiktir. Bu başyapıtın adının ağırlığını taşıyabilen bu remake de benim için 9/10'dur.

Standart kombat ve bulmaca zorluğunda 16.5 saatte bitti.

Öncelikli olarak nasıl bir remake olduğunu gözlemlemek istediğimden hard falan uğraşmayayım dedim. Ancak survival horror oyunlarına alışkın olanlar için standart pek challenge sunmuyor onu da ekleyeyim. Tek bir kere Piramit Kafa'ya öldüm, onda da movesetini merak ettiğim için gevşek gevşek oynamaktan Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU  İlerleyen yıllarda tekrar ederken hard'da oynamak daha mantıklı olacak benim açımdan.

Şöyle söylemek lazım: Bir klasik başyapıt alınıp özüne sadık kalınarak nasıl modernleştirilir, RE2 ve RE4 remake'ler gibi ornegini göstermişler. Herkesin de önyargılarını kırdılar. Atmosfer, bölüm ve mekan tasarımı, ses dizaynı, bulmacalar, oynanış harikulade. Oyunun özünü değiştirmeden ziyaret edilen mekanları biraz genişleterek oyun süresini %50 falan uzatmışlar. Çok da iyi olmuş. Bir eleştiri şu olabilir: Bazı mekanları genişletip süresini uzatınca ilgili kısımlar uzun bir süre hikâye akışında bir ilerleme olmamasına neden oluyor ki orijinal Silent Hill 2'de bu denge kusursuzdur. Ancak bu Bloober'ın bir hatası mıdır tartışılır. Çünkü adamlar belli ki hikâye açısından oyuna bir ekleme/değiştirme yapmaktan çok çekinmişler, net görülüyor. Adamlar iki tane ekstra son ekledi diye kafayı yiyen bir kesimin bile varlığını düşününce haklı bir gerekçe. Bence de zaten doğru bir tercih yapmışlar. Aslında buradaki pek çok arkadaşın eleştirdiği düşman çeşitliliğinin az olması da bununla ilgili. SH2'deki her bir düşman James'in ve diger karakterlerin bilinçaltının yansıması. Buraya sen kafadan 1-2 düşman koymak istersen hikâyeye aslında ekleme yapmış oluyorsun. Dolayısıyla Bloober'ın bundan çekinmesini çok normal karşılıyorum. Kendilerine bu başyapıta layık bir remake yaptıkları için teşekkür ediyorum.

Oyundaki yaratiklarla ilgili sembolizme iliskin su linkte bilgi bulabilirsiniz:

Son 1-2 yılda AAA survival horror oyunlar açısından güzel geçiyor gibi görünse de oyunlara baktığımızda ya remake (SH2, RE4, Dead Space) ya da sequel (Alan Wake 2) olduğunu görüyoruz. Niş ve az satan bir tür olduğu için risk alamıyor kimse maalesef. RE dışında satış rekorları kırmıyorlar. SH2 2-3 milyon, AW2 zar zor 1-1.5 milyon sattı. Dead Space satışları da EA'yı hiç tatmin etmedi diye söyleniyor. Oyuncu kesiminin oransal olarak zevksizliğinin zirve olduğu günümüzde maalesef AAA survival horror açısından geleceği çok parlak görmüyorum. Firmalar sadece remake yapıyor diye de kızamıyorum. Risk alsan, yeni bir IP yapsan oyun tutmadığı anda stüdyo batıyor. Bkz. Callisto Protocol. Indie ve AA olarak güzel oyunlar çıkıyor her sene neyse ki. Neyse remake'ler ile devam ne yapalim buna da sukur. Iyi yapilinca mest oluyoruz hic yoktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 28 Nisan 2025; 18:30:25 >

• intercityfirm1895 kullanıcısına yanıt
    Açık söyliyim, Alan Wake 2 ne kadar güzel gözükse de beni cezbetmedi. Korku oyunlarını da ayıla bayıla oynayan birisiyim. Neden bilmiyorum. Hatta oyunu Türkçe yama ile oyniyorum. Biraz çözüyorum, elimden bırakıyorum, o derece. Yani 1-1.5m satış normal bence. Dead Space 2 kere bitirdim. Defalarca Residen Evil 4 Remake, 2 Remake, 3 Remake bitirdim. Bir şeyler eksik ya da hatalı bence bu Alan Wake 2 oyununda, bilmiyorum, önyargılı mıyım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OldGamers86 kullanıcısına yanıt

Alan Wake 2 hikaye anlatimi acisindan biraz fazla kriptik oldugu icin iyice nis oluyor. Bir de oyundaki mindplace sekanslari tempoyu cok dusuruyor. Bence yine cok iyi bir oyun ama bahsettiginiz diger oyunlar kadar sevmemenizi anlayabiliyorum. Onlar biraz daha ana akim ve icine girmesi kolay oyunlar.

• Bloober, Silent Hill 2 PS5 Pro yamasının yolda olduğunu söylüyor!!

Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU

Bloober Team, Silent Hill 2'nin performansını artırmak için PS5 Pro yaması üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Korku oyununun yeniden yapımı geçtiğimiz yıl Sony'nin daha güçlü konsolu için bir yama almış ancak oyuncular sosyal medyada teknik sorunlara dikkat çekmekte gecikmemişti. Konsolun çıkışından iki hafta sonra grafiksel hataları gideren bir yama yayınlandı, ancak sorunlar devam etti.

Oyuncular daha fazla iyileştirme beklerken, reddit'teki hayranlar stüdyonun düzeltmelerden vazgeçtiğini varsayıyordu. Ancak bir Bloober, Eurogamer'a performansı iyileştirmek için hala çalıştıklarını doğruladı.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/silent-hill-2-ps5-pro-patch-still-on-the-way-says-bloober

Hocam alan Wake 2 için türkçe yamayı nereden indirebiliriz?

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Sanırım donanımhaber'deki makine cevirisi idi. Google Alan Wake 2 turkce yama yazdiginizda, ilk o cikiyor zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Umarım konsol için anlayıp sormamıştır.

• Dusk Golem :

Resident Evil ile ilgili olmayan bir notta, aslında Silent Hill 2 Remake Born From a Wish DLC'sinin de duyurulmasına çok az kaldığını düşünüyorum. Ve bunu yapıp yapmadıklarını soranlar için, bildiğim kadarıyla yapıyorlar.

Bloober'ın SH2R yayınlanmadan önce üzerinde çalıştığını duymuştum, ancak bir süredir haber alamamıştım. Ancak bugün daha fazla bilgi edindim ve görünüşe göre hala üzerinde çalışılıyor ve yıl sonundan önce yayınlanması hedefleniyor.

Silent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONUnitter
    AestheticGamer aka Dusk Golem (@AestheticGamer1)
    https://xcancel.com/AestheticGamer1/status/1929962146621993456

• A r c h A n g e L. kullanıcısına yanıt

dlc mi geliyorSilent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU 

• Master Willem kullanıcısına yanıt

Dusk Golem dediyse geliyordur hocam. :)

• Bu oyunu almak için PSSR yamasını bekliyordum. Ancak Store'da 1500'e indiğini görünce aldım.

Almayan arkadaşlar da alsın derim. PSN'e kur güncellemesi geleceği için, bir daha o fiyatı zor görürüz. İndirim bugün bitiyor.

Oyuna ise, zaten diyecek bir şey yok. Daha en başından kaliteyi hissettiriyor. Bloober gibi nispeten küçük bir firmanın o görsellik ve ses kalitesini yakalaması çok iyi.

----------------

Bu arada, oyunu kesinlikle Quality modunda oynayın derim. Quality modunda bariz bir Ambient Occlusion farkı var. Yani aradaki grafik farkı, bazı iç mekanlarda ışıklandırmanın değişmesinden ibaret değil:

Quality:

Performance:

Zaten bu tür ağır oyunlarda 60 FPS'yi sevmiyorum. Kamera ve kontroller, oyunun kendisinden hızlıymış gibi hissettiriyorSilent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU  Tabi 30 FPS de tam ideal diyemeyiz. O sebeple, PSSR yamasıyla eklenecek bir 40 FPS modu güzel olur.

Not: RE Village da 350 TL'ye indi. Benim gibi hala oynamamayı beceren varsa kaçırmasınSilent Hill 2 Remake | PS5 | ANA KONU 

• dün çocuk uyuyor diye kulaklıkla oynadım. Keşke dedim ilk oynadığımda da kulaklık ile oynasaymışım. Muazzam zevkliydi.

Kulaklık dandik kablolu eski tip walkman kulaklığı idi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelreis -- 25 Haziran 2025; 11:16:39 >
  • tembelreis T kullanıcısına yanıt

Korku gerilim oyunlarında 3D Pulse kulaklık veya alternatifleri ile oynamak farklı bir atmosfere sokuyor. Sesin nereden geldiği, derinliği, Müziğin tokluğu her bir şeyi hissedilir kılıyor. Oyunda ki zevki daha da yükseğe taşıyor. :)

• A r c h A n g e L. kullanıcısına yanıt

Hocam varsa tavsiyen özelden yazabilirsen sevinirim. biraz googleladım ama orjinal olan pahalı gibi. saygılar.

Benimde pek bir bilgim yok bu kullaklıklar ile alakalı genelde kullanıcı deneyimine bağlı olarak konuşmuştum hocam. İlla ki Pulse 3D'nin alternatifleri piyasa da mevcuttur araştırmak gerekiyor. Birde Bütçe meselesi var dediğiniz gibi kendiniz karar vermeniz lazım. Forum içerisinde de bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar vardır elbet. :)

Oyunda yaratıkların yaklaştığı yerlerdeki sesler acayip rahatsız edici

• Dual sense ten çıkan sesler insanın psikolojisiyle oynuyoruz

• Evet, PS5 destekli bir kulaklıkta 3D ses açmak ya da ses sisteminde Dolby Atmos'la oynamak keyfi arttırır. Sistemin arka uyduları varsa daha da güzel olur.

SH2'de Dualsense seslerini de çok iyi kullanmışlar. O sebeple ses sisteminde oynamak güzel olabilir.

Bu arada, elinizde PS5 uyumlu bir USB ses kartı varsa, o karta bağlayacağınız herhangi bir kablolu kulaklıkla 3D ses açabilirsiniz. Ben Creative SBX G6 ses kartıyla öyle yapıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Temmuz 2025; 13:54:26 >
  • Oyunun özellikle the room un fanıyım, pek seveni yoktur ama bende yeri ayrıdır onun neyse. Oyunu kutulu almak için baya bekledim çünkü o imajının silinmesini istemiyorum fakat şöyle diyim acayip özlemişim 5 saattir oynuyorum şu an için çok keyifli geçiyor. Tek eleştirim yaratık sayısını biraz abartmışlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.