Şimdi Ara

Silah Sistemi Geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler silah sanayisinde acemiyim ama meraklıyım. Bu sistemi geliştirmek ve ya kullanmak için hangi eğitimleri ve sertifikaları almak gerekir? Meraklı ve bilgisi olan varsa buyrun muhabbet edelim.

http://www.aselsan.com.tr/content.aspx?mid=375&oid=420

Bu işlerin bilim olduğunu farzediyorum.

• Makine mühendisliği + Kimya mühendisliği + Fizik mühendisliği + Elektrik-Elektronik mühendisliği + Yazılım Mühendisliği + Matematik'de bunlara katılabilir.

Üstekiler daha da çoğaltılabilir. Çalışılacak sisteme göre değişir. Tabi tek kişi bunları profesyonelce yapamıyacağından* amatör olarak hepsinden bir şeyler bilmesi de yeterli olur.

*Zeka doruklarda olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Makine mühendisliği + Kimya mühendisliği + Fizik mühendisliği + Elektrik-Elektronik mühendisliği + Yazılım Mühendisliği + Matematik'de bunlara katılabilir.

Üstekiler daha da çoğaltılabilir. Çalışılacak sisteme göre değişir. Tabi tek kişi bunları profesyonelce yapamıyacağından* amatör olarak hepsinden bir şeyler bilmesi de yeterli olur.

Yuh be 4+4+4+4+4+4 sene mi okuyucaz silah sistemi geliştiricisi olmak için? Tek bir sınıfı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgüven=0

quote:

Makine mühendisliği + Kimya mühendisliği + Fizik mühendisliği + Elektrik-Elektronik mühendisliği + Yazılım Mühendisliği + Matematik'de bunlara katılabilir.

Yuh be 4+4+4+4+4+4 sene mi okuyucaz silah sistemi geliştiricisi olmak için? Tek bir sınıfı yok mu?

Hangi dala meraklısınız? Füze, Uçak, Tüfek, Elektronik harp malzemeleri...?

Mesela bir seyir füzesi yapmak için.
    Patlayıcı ve yakıt için: Kimya mühendisi
    Hedefe varabilmesi için: Yazılım mühendisi + Matematik mühendiside lazım olabilir.
    Sabit hız, Aerodinamik için: Fizik mühendisi
    Jet motoru için: Makine mühendisi + Fizik mühendisi
    Devre tasarım için: Elektirk-Elektronik mühendisi

Büyük ihtimalle* bu mühendislik dallarının birleşimi ileri teknoloji bir seyir füzesini hareket ettirebilir.

Ama bir kişi azimli bir şekilde çalışırsa bunların yaptığı işi tek başına yapabilir. Ve o mühendislikleri okumaya da pek gerek olmaz. Sadece o seyir füzesindeki parçaların nasıl hareket ettiğini vs. öğrenirse yapabilir.(Fizik mühendisliği yerine Füze için gerekli fizik kurallarını bilmek gibi)

*Sonuçta bu konuda uzman değilim

• quote:

quote:

quote:

Hangi dala meraklısınız? Füze, Uçak, Tüfek, Elektronik harp malzemeleri...?

Mesela bir seyir füzesi yapmak için.
    Patlayıcı ve yakıt için: Kimya mühendisi
    Hedefe varabilmesi için: Yazılım mühendisi + Matematik mühendiside lazım olabilir.
    Sabit hız, Aerodinamik için: Fizik mühendisi
    Jet motoru için: Makine mühendisi + Fizik mühendisi
    Devre tasarım için: Elektirk-Elektronik mühendisi

Büyük ihtimalle* bu mühendislik dallarının birleşimi ileri teknoloji bir seyir füzesini hareket ettirebilir.

Ama bir kişi azimli bir şekilde çalışırsa bunların yaptığı işi tek başına yapabilir. Ve o mühendislikleri okumaya da pek gerek olmaz. Sadece o seyir füzesindeki parçaların nasıl hareket ettiğini vs. öğrenirse yapabilir.(Fizik mühendisliği yerine Füze için gerekli fizik kurallarını bilmek gibi)

*Sonuçta bu konuda uzman değilim

Dediğin gibi zekanın doruklarda olması lazım. Bilgilerin için teşekkürler.

Bu arada ağır silah-füze meraklısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgüven=0 -- 5 Ekim 2012; 17:55:18 >

• quote:

Nickini görünce yazıyım dedim.
    Moralini bozma (Silahları Abd, K.Kore ve israil gibi devletlere yapacaksan moralini boz )
    Bende meraklıyım biraz uğraşsam birşeyler yaparım gibime geliyor. Herşeyden önce merak lazım. Bu konuya merakın varsa çoğu kişinin başaramadığını başarabilirsin.
  • quote:

quote:

Moralini bozma (Silahları Abd, K.Kore ve israil gibi devletlere yapacaksan moralini boz )
    Bende meraklıyım biraz uğraşsam birşeyler yaparım gibime geliyor. Herşeyden önce merak lazım. Bu konuya merakın varsa çoğu kişinin başaramadığını başarabilirsin.

İnşallah. Merak yeni başladı ama kolay kolay bi' meraktan vazgeçmem. Kaç senedir donanım meraklısıyım, 5 senedir ram taktırmak dışında bi' şey yapamadım külüstür bilgisayarıma. Bu merak deep web'te kaçak silah satanlar görünce başladı. Mekatronik mühendisliğinden ümidi kesince bu merakımı meslek olarak gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

Özet:dafuq.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İnşallah. Merak yeni başladı ama kolay kolay bi' meraktan vazgeçmem. Kaç senedir donanım meraklısıyım, 5 senedir ram taktırmak dışında bi' şey yapamadım külüstür bilgisayarıma. Bu merak deep web'te kaçak silah satanlar görünce başladı. Mekatronik mühendisliğinden ümidi kesince bu merakımı meslek olarak gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

İngilizcen varsa bu konulara özel, büyük siteler var onlardan yararlanabilirsin. (Belki yeni hobiler bile oluşturabilirsin)
    İngilizceyi bu tip sitelerde dolaşma, bilimsel makaleleri okuma vs gibi şeyler için öğrenmeye çalışıyorum.
    Aynı zamanda Türkçe siteleri kullanarakta kendini geliştirebilirsin.

http://www.rocketr****.com/index.php
    Mesela bu site 400bin mesaj içeriyor.

http://www.rcuniverse.com/forum/default.asp
    Böyle büyük forum siteleride(uzaktan kumanda) var. Buradan da yararlanabilirsin.

• uzay uçak mühendisliği okusam roketsan v.b yerlerde çalışma imkanım var mı ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizcen varsa bu konulara özel, büyük siteler var onlardan yararlanabilirsin. (Belki yeni hobiler bile oluşturabilirsin)
    İngilizceyi bu tip sitelerde dolaşma, bilimsel makaleleri okuma vs gibi şeyler için öğrenmeye çalışıyorum.
    Aynı zamanda Türkçe siteleri kullanarakta kendini geliştirebilirsin.

http://www.rocketr****.com/index.php
    Mesela bu site 400bin mesaj içeriyor.

http://www.rcuniverse.com/forum/default.asp
    Böyle büyük forum siteleride(uzaktan kumanda) var. Buradan da yararlanabilirsin.

Keşke bunun gibi Türkçe siteler olsa yav. Teşekkürler hocam faydalarınız için. Göz atıcam.

@ilkank Şurdan baktımda pek bi' şey bulamadım, kusura bakma.http://www.aselsan.com.tr/Content.aspx?mid=320&oid=667

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.