Şimdi Ara

Silah ruhsatı alma yaşı neden düşürülüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde gündemde olan bir konu. Silah alma yaşı 18 yaşına düşürülecek diye.

Zaten kurtlar vadisi, ezel ve benzeri dizleri izleyip silaha özenen bir sürü küçük çocuk varken niye böyle bir saçmalığa gidiliyor anlamıyorum ?

Amaçlanan nedir yani, iyi bişey mi bu yaşın düşmesi.,18 yaşındaki kişilerin silah bulundurabilmesi.

http://www.haberkale.com/kirikkale/haberler/7452/tufek-ruhsati-alma-yasi-18-oluyor.aspx

http://www.gazete5.com/haber/yeni-silah-kanunu-ruhsat-alma-yasi-13-aralik-201-66758.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Siyasi mesajlar yasak. Pardon yönetici açmış
  • Değil tabiiki dedikleriniz doğru , en az 25 olması lazım bence.
  • iç savaş çıkarsa hazırlıksız yakalanmamak içinmiş. öyle birşey okumuştum. hatta aynı haberde bir derneğin başkanı şöyle demişti "eğer bosnalılar silahlanmış olsaydı sırplar bukadar kolay katliam yapamazdı"
  • Bence de saçmalık. Lise çağını daha yeni aşmış çocuğun eline silah geçebilecekse vay ülkenin haline. Büyük ihtimal meclisden geçmemiştir heralde.
  • siyasi amacım yok ya merak ettim sadece. Hayır çok iyi bişeye hizmet mi edilecek bu yasa ile, 18 yaşındaki çocuk silah ile ne yapabilir onu merak ettim, ihtiyaç mı yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

siyasi amacım yok ya merak ettim sadece. Hayır çok iyi bişeye hizmet mi edilecek bu yasa ile, 18 yaşındaki çocuk silah ile ne yapabilir onu merak ettim, ihtiyaç mı yani?

Silaha,silah bulundurmaya özenen bu kadar insan varken bir de gaza getirir gibi 18'e düşürmüşler.. Yok artık saçmalıktan öte bir şey değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow-YB

iç savaş çıkarsa hazırlıksız yakalanmamak içinmiş. öyle birşey okumuştum. hatta aynı haberde bir derneğin başkanı şöyle demişti "eğer bosnalılar silahlanmış olsaydı sırplar bukadar kolay katliam yapamazdı"

Çok ilginç iç savaş çıkacak diye herkes silahlansın mı? Zten sokakta piskopat dolu , lise önünde kız meselesi yüzünden çocuklar birbirlerni bıçaklıyor. Artık silahlar çekilir birbirlerini vururlar.

Silah emin ellerde olursa aklı başı birinde ozaman gerekli güvenliği sağlar korkutmak amaçlı örneğin kuyumcu ya da iş adamı gibi zor işlerle uğraşanlar için ama 18 yaşında daha lise sona giden biri için silah ruhsatı tamamen gereksiz.

yorumum size karşı değil yanlış anlamayın :)

• Aslında bunun burada tartışılması, yorum belirtilmesi bile boş. Ne kadar saçma, yanlış, arkasında her türlü artniyet aranabilecek gereksiz bir yasa değişikliği... İlginç ya. Meclisimiz nelerle uğraşıyor...
  • zaten şimdi bile biryerlerden silah temin edip saçma meselelere onu bunu vuran gençler var. bu yasa geçerde herkes belinde çifte tabancayla gezerse ozaman zaten türkiye kurtlar vadisine döner. bence bu işte birilerinin çıkarı var. yoksa böyle saçma birşeyin yapılacağını sanmam.

edit:
    @Yazılımcı Online
    bana karşı olmadığını anladım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow-YB -- 15 Aralık 2010; 2:28:42 >
  • ben de karşıyım ama ruhsatsız silahlanmanın önüne geçmek için de bir avantaj sağlıyor. ruhsatlı silahlanmayı kolay hale getirmek yaşını düşürmek başlı başına dehşet verici bir olay tabii.. ama bu tip apık sapık yöntemler geliştireceklerine şu tck yı bi adam etseler ya...
  • http://www.haberkale.com/kirikkale/haberler/7452/tufek-ruhsati-alma-yasi-18-oluyor.aspx

http://www.gazete5.com/haber/yeni-silah-kanunu-ruhsat-alma-yasi-13-aralik-201-66758.htm

ingiltere'de bireysel silahlanma tamamen yasakmış. Keşke burada da böyle olsa. Silahlanma kadar saçma bişey yok ya. Sokakta kimin ne olduğu belli değil zaten. Bu silah hevesi nedir anlamıyorum. Yazık gerçekten :(

• Bu ülke artık gerçekten yalan oldu...
  • Şu konuyu bi üye açsaydı silincekti her iddasına da girerim. Silah olayı da onda. Kim güçlüyse onun borusu ötüyor, ses çıkaramıyosun..
  • He lise çıkışlarında öğrenciler birbirini vursun diye yaptı hükümet,kırsaldaki silahları daha çok kayıt altına almak için olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Şu konuyu bi üye açsaydı silincekti her iddasına da girerim. Silah olayı da onda. Kim güçlüyse onun borusu ötüyor, ses çıkaramıyosun..

Hocam eğer açıp, siyasete kaydırıp birde küfür etseydi elbette silinird. :) Şu anda siyasi bir yani yok, ama siyasete kayarsa silerim. Ben sadece merak ettiğimi sordum. Yani 18 yaşında birinin silaha neden ihtiyacı olur? Çok mu yararlı bir yasa olacakta onun için mi çıkartılması düşünülüyor.
  • aslında konu siyasi olmasada siyasi hükümetin başı altından çıktıgından yinede siyasi sayılır diye düşünüyorum :) konuya gelirsek bende size katılıyorum 18 yaşında bir insanın silahla işi olamaz.
  • quote:

siyasi amacım yok ya merak ettim sadece. Hayır çok iyi bişeye hizmet mi edilecek bu yasa ile, 18 yaşındaki çocuk silah ile ne yapabilir onu merak ettim, ihtiyaç mı yani?

çok yerinde bir karar şöyle diyelim belinizde ruhsatsız bir silah var siz onu millete göstermekten tehdit etkmekten korkmaszsınız siler denize atarsınız olay biter ama insanlar tuhsatlı silahla cinayet işleme korkusu daha yüksek çünkü yakalanma oranı %100
    derler ya belinde silah varsa çok yaşamazzsın diye aslında daha çk yaşarsın kavgaya girmezsin karşınaki ne derse desin bilinçaltın üstünde silah var bulaşma oalaya gibi bir çok telkin bulunurmuş ve bireysel silahlanma herkesin hakkıdır insan belinde silh taşıyınca adam olmuyor mafya özentisi olmuyor sadece daha olgun oluor ağırbaşlı oluyor çünkü siah taşımak ço büyük bir sorumlulk

• Abi lisesi kolay kolay alamaz o ruhsatı.Bilmem kaç milyar ruhsat parası ödüyorsun.Kim çıkıp alabilecek onu?
    Onun haricinde sana katılıyorum.Gerçekten çok saçma.18 19 yaşında adam ne diye silah taşır?Aylaktır,işsizdir,pincodur.Onun hayatı yoktur.Onu kullanan hayat vardır.Çocuğa silahı aldırır,işini hallettirir sonra atar bi kenara.Ne bileyim 18 yaşına hangi mantık çerçevesinde indiriyorlar anlayamıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkjinal

quote:

çok yerinde bir karar şöyle diyelim belinizde ruhsatsız bir silah var siz onu millete göstermekten tehdit etkmekten korkmaszsınız siler denize atarsınız olay biter ama insanlar tuhsatlı silahla cinayet işleme korkusu daha yüksek çünkü yakalanma oranı %100
    derler ya belinde silah varsa çok yaşamazzsın diye aslında daha çk yaşarsın kavgaya girmezsin karşınaki ne derse desin bilinçaltın üstünde silah var bulaşma oalaya gibi bir çok telkin bulunurmuş ve bireysel silahlanma herkesin hakkıdır insan belinde silh taşıyınca adam olmuyor mafya özentisi olmuyor sadece daha olgun oluor ağırbaşlı oluyor çünkü siah taşımak ço büyük bir sorumlulk

Hocam aferim diyorum size.Eğer böyle düşünüp davranıyorsanız sonuna kadar destek size..
    Fakat yok hocam yok Türkiye'm de mal insan o kadar çokki sizin dediğiniz gibi aklı başında davranamaz.Zaten ruhsatı alırken bakmıyorlar bu insan akıllı mı mal mı diye?Veriyorlar geçiyorlar.Keşke ama keşke sizin düşündüğünüz gibi olsaydıda insan dışarı çıkınca gerizekalı odunlara bakacağına,akıllı fidanlara baksaydı,rahat rahat gezseydi,anası bacısı dışarı çıktığında kafası rahat olsaydı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.