Şimdi Ara

Sıklaşan Sigorta Atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirteyim elektrikten anlamam. İnternetten okuduğum kadarıyla bilgi sahibiyim.

Tesisatı eski bir evde 2 yıldır yaşıyorum. Sigortalardan birisine kombi, buz dolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi bağlı. Kombi, buzdolabı dışında lazımsa çalışır tipinde kullanım söz konusu. Eskiden kombi (kalorifersiz mod)+ kurutma + çamaşır çalıştırınca sigorta atma durumu yaşıyorduk. Tekini kapatıp devam edebiliyorduk.
    Şimdilerde havalar soğudu kombi (kaloriferli mod) sürekli çalışıyor. Arada çamaşır veya bulaşık makinesi falan açınca sigorta hemen atmaya başladı. Bir yıpranma söz konusu.

Elektirikçi çağırdım, geldi, sigortayı değiştirdi C20 iken B40 taktı. (eski c20'yi de yanına aldı) 100 tl verdim gitti.
    (Kazık yedim farkındayım ama bilmeyince yapacak bir şey yok.)

Sorularım şunlar:

• B40 takması cihazların, tesisat üzerinde oluşturacağı bir problem neticesinde yangın çıkarma ihtimalini artırmaz mı?
    • C20'lik olan sigorta yerine B40 takması doğru mu?
    • Sigorta atmasının nedeni kesin sigorta mıydı bu senaryolara göre ?

Teşekkürler.

Düzenleme: Takılan sigortaya önce C40 yazmıştım, B40 Siemens sigorta takılmış sonradan farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mypolat -- 31 Ocak 2018; 16:21:29 >

• Merhaba,

Öncelikle fiyat konusunda evet biraz abartı olmuş 20-30 TL yapılabilirdi.Sigortanın atma sebebine gelirsek gereğinden fazla cihaz bağladığınızda sigortadan fazla akım geçer ve sigorta atar. Yani bir prize 3'Lü yü takıp sınırsız muamelesi yaparak orada Çamaşır,bulaşık,buzdolabı çalıştıramıyoruz ne yazık ki . Sebebi hem kablolar hemde sigortanın sizinde dediğiniz C20-C40 gibi akım sınırlaması olmasıdır. C40 taktığınızda sigortanın atma sorunu kalkacaktır ama bu seferde kablolarınız ısınacaktır. Fazla ısınırsa yangın riski olur. Normal piriz'de kablo kesiti 2.5 mm olur buda 20-25 Amper akıma tekabül ediyor dolayısıyla çekilen akım 25 Amper'i aşarsa sigotanız atmaz kablolar ısınmaya başlar.
  • Atan sigorta Ana sigorta mı? yoksa ana sigorta sonrası linye sigorta mı onu önce bilmek lazım Mesken için Ana Sigorta için 40A seçilmesi Yanlış olmaz Pirizler için 16A veya 20A Lamba linyeleri için ise 10A sigorta yeterli olacaktır Sigorta işinde Marka da çok önemli Bilindik Markalı ürünleri kullanmak daha sağlıklı sizin cihazlar çalışırken tam yükte Ampermetre ile ölçüm yapıp gözlemlemek lazım
  • Saydığınız cihazların hepsine ayrı ayrı linye çekilmesi gerekiyor. C40 sigortayı asansör motorlarında kullanıyorlar. Hem bu sigorta gecikmeli pat diye atmaz. 2.5mm kablodan arkadaşın dediği gibi 20-25A sürekli geçirebilirsiniz. Fakat mili saniyeler mertebesindede daha yüksek akımda geçirebilirsiniz. Kısa devre oldu senaryosunu canlandıralım. 25A lık kablodan saniyelik 50A geçti diyelim C serisi olduğu için 3.4 saniye bekleyecektir. 50A geçişi milisaniyeler mertebesinde olacağı için C tipi tepki vermez. Dolayısıyla süre sonunda hem sigorta atmayacaktır hemde kablolar yanmaya başlayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C40 takıldığını yazmıştım ilk gönderide B40 imiş.
    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Konuyu takip ediyorum. Gerekirse o sigortayı çıkarıp daha adam akıllı bir sigorta taktırmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absinthes

Saydığınız cihazların hepsine ayrı ayrı linye çekilmesi gerekiyor. C40 sigortayı asansör motorlarında kullanıyorlar. Hem bu sigorta gecikmeli pat diye atmaz. 2.5mm kablodan arkadaşın dediği gibi 20-25A sürekli geçirebilirsiniz. Fakat mili saniyeler mertebesindede daha yüksek akımda geçirebilirsiniz. Kısa devre oldu senaryosunu canlandıralım. 25A lık kablodan saniyelik 50A geçti diyelim C serisi olduğu için 3.4 saniye bekleyecektir. 50A geçişi milisaniyeler mertebesinde olacağı için C tipi tepki vermez. Dolayısıyla süre sonunda hem sigorta atmayacaktır hemde kablolar yanmaya başlayacaktır.

Tek tek sigortaları ayırma en güzeli ama çok maliyetli olacaktır muhtemelen ve biz şuanda onu üstlenemeyiz.
    Bu aşamada yapılacak en mantıklı çözüm sizce ne olur ?

• mypolat M kullanıcısına yanıt
    B sınıfı C ye göre daha çabuk açar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sigorta sürekli atıyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler eski kerpiç ev denen koy evi var.

linye sigortası 16A. c sinifi mi b sinifi mi bilmiyorum.

bu hatta elektrikli şofben, cam. mak., bul. mak. ve ara sıra cattle vs. kullanmak icin iki priz var.

bu hatti ekkeme suretiyle yeni yaptim.

gelgelim sigorta surekli atiyor.

belki 20-30senelik bir sifir siemens sigorta idi taktimsimdi gidip 20a almayi dusunuyorum ne almali??

gelgelim prizlerde ki elektrik kafasina gore calisiyor. bir bakıyorsun elektrik var. bir bakıyorsun yok. sigortayı aciyorum sıkıntı yok. bakiyorum 1-2saat sonra sigorta atmıs. duydumki sigortanin icini aydinlatacak kadar sert sigorta atıyormuş nedendir??? surekli yasanan durum cunku.

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Ekleme suretiyle hat yenilenmez. Saate gelen kablo kaç mm bide saatle ev arası kolon hattı kaç mm?

4mm en az olması gerekiyor. 4mm ise ki tavsiye edilen 6mmdir, saat sigortalarınızı B32 ile değiştirin. Ev içi dağıtım kutusundakileride aydınlatmalar için B10 diğerleri için B16 yapın. Elektrikli şofben için B32 kullanmanız gerekiyor normalde (7000W). Ama evin hattı kaldırmaz diye düşünüyorum. Kaldırsa bile güvenli olmaz.

Yerinizde olsam saatten itibaren kolon hattını ev içi linyeleri sortileri hepsini yenilerim. Ortalama bi evde 400-500 masrafı olur. İşçilikte bi o kadar.

• Selam,
    cevap için teşekkür ediyorum.
    saate gelen kablo 3x2.5mm tek damar ttr kablo. saatten mutfağa çekilen ayrı hattaki kabloda 3x2.5mm tek damar ttr kablo. bu kabloya mutfakta takılı linye sigorta 16A. sigortadan yıldız şase mantığında prizleri dağıttım. çam. mak.; bulaşık mak.; derin dondurucu; birde demirdöküm elektrikli termos ve iki priz. sigorta atıyor. bazan prizde elektrik var kontrol kalmiyle ama cihazlar çalışmıyor. anlamadım gitti. açlıştın mı çalışıyor bir zaman sonra kısa süre sonrada sigorta atıyor. nerdeyse sigortanın içinde ki kıvılcım görünecek
  • Mutfağa gelen linye ve sigortaları çoğaltın. Sigortanın devreyi açarken kıvılcım atması çok normal.

TTR sabit hatlarda sadece sıva üstünde kullanılır. Sıva üstü mü tesisatınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.