Şimdi Ara

Sıkıntılarımı atlatamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • büyük bir sıkıntım var bir türlü çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim... okul konusundan başlayayım.. geçen yıl istediğim bölümü çok zorlanarak kazandım ama gittiğim şehirde dayanamam diyerek 2 . günde okulu bıraktım ve tekrar sınava hazırlandım diploma puanım da kırılacağı için çok stresli bir yıl geçirdim.. nihayet kendi şehrimde istediğim bölümü kazandım ve bir de özel burs ayarladım bu sene ayda 600 lira bursum olacak evimde olduğum için de param eğlenceme gidecek aile konusunda da sıkıntım yok haber verdikten sonra 1 hafta bile eve gelmesem bir şey demezler yani oldukça özgürüm bunlardan başka bir de sürekli çevremdekilerin dilinde olan yakışıklılığım var..ne kadar az ortamlara girsem de gittiğim çoğu yerde benden hoşlanan kızlar olur buna rağmen 21 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı kızlara yaklaşma konusunda sıfırım kaçma konusunda ise yavru bir ceylan gibiyim..onlarca kızı reddetmişimdir nedeni de anlamsız bir korku

sonuç olarak bu kadar şans elimde varken son 1 aydır ölme isteği belirdi bende..sınavlara hazırlanırken telefon kullanmıyordum kimseyle görüşmüyordum ve artık arayabileceğim arkadaşımın olmadığını fark ettim.. istediklerimin olduğu bir dönemde ağır bir stres yaşıyorum saçlarım çok fazla dökülmeye başladı mide ağrılarım her gün oluyor.. özgüvenim dibe vurdu insanlardan korkma sürekli yalnız kalma vesvese gibi birçok durum yaşıyorum.. ve çok acil bunlardan kurtulmalıyım
    sağlam bir yol bilen varsa lütfen yazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drag me to hell -- 18 Temmuz 2014; 8:32:30 >

• Psikolohga git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende cesaretsizlik var okulu 2. gün bırakmandan belli.Ailen seni biraz kısıtlayarak mı yetiştirdi ? Zamanının çoğunu evde geçirdiysen , sosyal bir hayatın olmadıysa bu sorunları yaşaman normal.Bunların üstüne gitmen lazım onun için de ya psikoloğa git ya da ben o kadar para veremem diyorsan kişisel gelişim kitapları okumaya başla insanı iyi gazlıyor.Uyguladıktan sonra aşarsın.
  • kişisel gelişim kitapları okumuşsan ve bana öneriyorsan üzgünüm ama çok aptalsın.. bunu hakaret olarak algılama lütfen gerçekten aptalsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: drag me to hell

kişisel gelişim kitapları okumuşsan ve bana öneriyorsan üzgünüm ama çok aptalsın.. bunu hakaret olarak algılama lütfen gerçekten aptalsın

Tamam
  • montla zıç
  • quote:

Orijinalden alıntı: drag me to hell

büyük bir sıkıntım var bir türlü çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim... okul konusundan başlayayım.. geçen yıl istediğim bölümü çok zorlanarak kazandım ama gittiğim şehirde dayanamam diyerek 2 . günde okulu bıraktım ve tekrar sınava hazırlandım diploma puanım da kırılacağı için çok stresli bir yıl geçirdim.. nihayet kendi şehrimde istediğim bölümü kazandım ve bir de özel burs ayarladım bu sene ayda 600 lira bursum olacak evimde olduğum için de param eğlenceme gidecek aile konusunda da sıkıntım yok haber verdikten sonra 1 hafta bile eve gelmesem bir şey demezler yani oldukça özgürüm bunlardan başka bir de sürekli çevremdekilerin dilinde olan yakışıklılığım var..ne kadar az ortamlara girsem de gittiğim çoğu yerde benden hoşlanan kızlar olur buna rağmen 21 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı kızlara yaklaşma konusunda sıfırım kaçma konusunda ise yavru bir ceylan gibiyim..onlarca kızı reddetmişimdir nedeni de anlamsız bir korku

sonuç olarak bu kadar şans elimde varken son 1 aydır ölme isteği belirdi bende..sınavlara hazırlanırken telefon kullanmıyordum kimseyle görüşmüyordum ve artık arayabileceğim arkadaşımın olmadığını fark ettim.. istediklerimin olduğu bir dönemde ağır bir stres yaşıyorum saçlarım çok fazla dökülmeye başladı mide ağrılarım her gün oluyor.. özgüvenim dibe vurdu insanlardan korkma sürekli yalnız kalma vesvese gibi birçok durum yaşıyorum.. ve çok acil bunlardan kurtulmalıyım
    sağlam bir yol bilen varsa lütfen yazsın

Şimdi öncelikli olarak sıkıntınla ilgili olarak kesinlikle internette araştırma yapma kardeşim. Ama sakın ! Eğer google girip araştırma yaparsan yaşadığın belirtilere yakın bir çok hastalık vb. şeyle karşılaşacaksın. Ki zaten bir çok belirti ortak çoğu hastalıkta.

Klasik olacak ama tamamen psikolojik. Eğer sana stres verdiğine inandığın şeyi düşünmeye devam edersen stresten kurtulamazsın. Çünkü düşündükçe kötü olursun. Kafanı dağıtacak şeyler bul. Stresin ilk etkisi midede başlar zaten. Nefes almakta zorluk çeker insan.

Şeytan zaten seni avlamak için sıkıntılı zamanında sana devamlı soru sorar şöylemiydi neden böyle oldu falan filan işte.

Yapman gereken bu sıkıntının geçmesi için Allaha dua etmen, namazlarını kıl mutlaka. Fazla yalnız kalma. Dışarı çık, kendine bir uğraş bul. Film izle ne bileyim meşgul ol devamlı. Boş anın olmasın.

Merak etme bunları yapmaya devam eder vede düşünmezsen sıkıntın geçecektir. Psikologa gitmektende çekinme yada çok sıkıntıda isen psikaytri doktoruna.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.