Şimdi Ara

SİGORTASIZ MUAYENE!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gss dahil hiçbir sigortam yok. Şu an farenjit oldum. Bazı sorularım olacak. Bilen, deneyimi olan cevaplarsa çok sevinirim.

1) Aile hekimine gitsem bakılır mıyım? Muayene ücreti ne kadar alırlar?
    2) Akşam ateşim yükseldiğinde devlet hastanesi aciline gitsem ne kadar öderim? (Öyle tahlile falan gerek yok en fazla ateş düşürücü koyup serum bağlarlar. Daha önce gitmişliğim var.)
    3) Parol gibi ateş düşürücü, ağrı kesicileri reçetesiz alma imkanım var mı? Nette baktım reçetesiz satılmaz deniyor ama talcid için de aynı şeyi yazıyor. Ben hep reçetesiz alıyorum.
    4) Bu hastalığı ilaç almadan geçiren cengaver var mı? (Bol ılık su, ateş yükseldiğinde soğuk duş... gibi önerilerinizi de bekliyorum.)

• Aile hekimine muayene ücreti ödemezsin. İlaçlarını parayla alırsın.

Acilde ücret ödenmiyor diye biliyorum, en son gittiğimde sigortam olmadığı halde ücret ödememiştik.
  • ilgilendiğin için sağol. inşallah ilaçlar fazla kaçmaz.
  • bende bugun devlet hastanesinde muayene olcam biri 15.5 lira demisti insallah fazla degildir geri gelmem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paran yada sigortan yoksa mezar seni bekliyo dostum burda boyle isine gelirse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezar da parayla... yatacak yerimiz yok anlaşılan. ben böyle sağlık sistemine....
  • blackjack41 kullanıcısına yanıt
    kardeş muayene olduktan sonra bana mesaj atarsan çok sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: prophet35

mezar da parayla... yatacak yerimiz yok anlaşılan. ben böyle sağlık sistemine....

ee yuh o kadar paran yoksa yasama zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: prophet35

kardeş muayene olduktan sonra bana mesaj atarsan çok sevinirim.

tamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

bende bugun devlet hastanesinde muayene olcam biri 15.5 lira demisti insallah fazla degildir geri gelmem

Hocam banada yazarsaniz sevinirim merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlsnmz.

paran yada sigortan yoksa mezar seni bekliyo dostum burda boyle isine gelirse

BÖYLE BİR DURUM YOK ben hastanede çalışıyorum herkese mecbur bakıyoruz sigortası olsun parası olsun yada olmasın direk hükümetten gelen talimat bu şekilde 'kimse geri çevrilmeyecek'
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutefe

quote:

BÖYLE BİR DURUM YOK ben hastanede çalışıyorum herkese mecbur bakıyoruz sigortası olsun parası olsun yada olmasın direk hükümetten gelen talimat bu şekilde 'kimse geri çevrilmeyecek'

evet kimse geri cevrilmiyor sonra eczaneye gidince cikan MUAYENE borclarini goruyoruz sozde ucretsiz.....

• quote:

quote:

o nasıl olacak.
    şimdi param yok ve diyelim hastaneye anjiyo ameliyatı olmaya gittim. para ödemeden nasıl ameliyat olacağım?
  • quote:

quote:

quote:

evet kimse geri cevrilmiyor sonra eczaneye gidince cikan MUAYENE borclarini goruyoruz sozde ucretsiz.....

Türkiye'de başına gelmeden bilemezsiniz.
    yeni doğmuş bebeğe bile eczanede borç çıkarıyorlar. hani bir kuruş para alınmayacaktı, alınıyor işte ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de başına gelmeden bilemezsiniz.
    yeni doğmuş bebeğe bile eczanede borç çıkarıyorlar. hani bir kuruş para alınmayacaktı, alınıyor işte ya.

Sozde ACİL UCRETSİZ insanlara taahhutname imzalatarak tikir tikit para aliyorlar ve kimseye bilgilendirme yapilmadan.......

• Acilde herhangi bir ücret alınmaz ne yaparlarsa yapsınlar.
    Aile hekimliği çok cuzi bir muane ücreti ödersin. atıyorum 5-20 tl arası.
  • eğer acil olarak yani çok kötü bir durumda gidersen hiç para pul sormadan zaten tüm işlemlerin ücretsiz yapılır. ama normal şikayetin var hastaneye gidersin tahakkuk birimiyle görüşülür bilgilendirme evragı verilir. sonra polikliniğe sıranı bu evrakla alırsın doktor senin tetkiklerini ve muayeni yapar eger sende anjiyo gerektiren bir durum varsa talep etmen durumunda sana hastalığın ve tedavi edilmen konusunda sana evrak verir. bunu sosyal güvenlik kurumu yada sosyal yardımlaşma kurumuna (ikisinden biri kesin bilgim yok) götürürsün. ordan sana maddi durumunla alakalı senin sosyal güvenlik kategorin belirlenir. eger durumun yoksa tamamen bütün hizmetlerden ücretsiz yararlanabilecegin 2200 sosyo bilmem ne kodlu kayıt açarlar yada durumun varsa ayda 35 lira sanırım bi ücret ödme koşulu ile bir kayıt açarlar ki ( bunda da her türlü hizmetten faydalanıyorsun sadece 35 civarı bir tutara) kayıt işlemini yaptrdıktan sonra tekrar hastanein tahakkuk birimine elindeki ilk aldığın bilgilendirme evrakı ile başvurursun o iptal edilir. ve size belirttiğim iki secenekten ya tüm bedava olan 2200 sosyo kodlu kayıtla yada ayda 35 lira ödemeli kayıtla hastanenin gereken bütün hizmetlerinden sosyal güvencesi olan hastalar gibi faydalanabilirsin

• valla bende muayene olduğum zaman eczaneye mecbur veriyorum ücretini. o kadarda olacak daha öncesinde yoktu tüm bedavaydı o zaman ne oldu biliyor musun peki herkes yeşil kartını eczaneye bırakıyordu eczacılarda işbirlikci doktorlarla recete şişiriyorlardı ne hasta görmek var ne muayene etmek var devletin bu imkanını bir kısım vatandaş doktor ve aczacı kötüye kullandığı içinde bu muayene ücreti davası çıktı kardeşim. her konuya bi yorum yapılabilir ama yurt dışı özellikle abd gibi ülkelere bakıp araştırıp sonra sağlık sistemimizi sorgulayın
  • quote:

eğer acil olarak yani çok kötü bir durumda gidersen hiç para pul sormadan zaten tüm işlemlerin ücretsiz yapılır. ama normal şikayetin var hastaneye gidersin tahakkuk birimiyle görüşülür bilgilendirme evragı verilir. sonra polikliniğe sıranı bu evrakla alırsın doktor senin tetkiklerini ve muayeni yapar eger sende anjiyo gerektiren bir durum varsa talep etmen durumunda sana hastalığın ve tedavi edilmen konusunda sana evrak verir. bunu sosyal güvenlik kurumu yada sosyal yardımlaşma kurumuna (ikisinden biri kesin bilgim yok) götürürsün. ordan sana maddi durumunla alakalı senin sosyal güvenlik kategorin belirlenir. eger durumun yoksa tamamen bütün hizmetlerden ücretsiz yararlanabilecegin 2200 sosyo bilmem ne kodlu kayıt açarlar yada durumun varsa ayda 35 lira sanırım bi ücret ödme koşulu ile bir kayıt açarlar ki ( bunda da her türlü hizmetten faydalanıyorsun sadece 35 civarı bir tutara) kayıt işlemini yaptrdıktan sonra tekrar hastanein tahakkuk birimine elindeki ilk aldığın bilgilendirme evrakı ile başvurursun o iptal edilir. ve size belirttiğim iki secenekten ya tüm bedava olan 2200 sosyo kodlu kayıtla yada ayda 35 lira ödemeli kayıtla hastanenin gereken bütün hizmetlerinden sosyal güvencesi olan hastalar gibi faydalanabilirsin

birgün lazım olacak bir bilgidir. bunu bir kenara not edeceğim.

• BURDAN BANA YAZARSAN BENZER KONUDA GENE YARDINMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM KARDEŞİM ALLAH NE DÜŞÜRSÜN NE DE YOKLUĞUNU VERSİN :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.