Şimdi Ara

Sigortasız İşçi Çalıştırma nasıl kanıtlarım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
103.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anladığım kadarıyla kendisi sigorta yapılmamaktan şikayetçi değil, sadece kendi kendine hakkını alamadığını düşündüğünden, seviyesi dahilinde karşılık vermeye çalışıyor. Eğer durum dediğim gibiyse acınacak haldesinizdir.
  • 15 Nisan 2009; 8:21:34 > 25 Dk Önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagor_1907

Benim anladığım kadarıyla kendisi sigorta yapılmamaktan şikayetçi değil, sadece kendi kendine hakkını alamadığını düşündüğünden, seviyesi dahilinde karşılık vermeye çalışıyor. Eğer durum dediğim gibiyse acınacak haldesinizdir.

İnsanlar eşek gibi çalıştırılıp hakkı verilmesin ve bu da şirketin yanına kalsın öyle mi? Bunu kastettiyseniz acınacak haldesinizdir.
  • deneme süresi diye bir olay teoride ve kanunlarda yoktur, yasal değildir. işe girdiğin an sigortalı olmak zorundasın. fakat deneme süresi adı altında çeşitli çakallıklar mevcuttur.

konuyu yeni gören arkadaşlar için bilgi olsun istedim. böyle bir olay başınıza gelirse de çalışma ve sosyal güvenlik bölge müdürlüklerine, il müdürlüklerine, sgk il müdürlüklerine ihbarda bulunabilirsiniz.

en büyük delil "tanıklardır", maaşınızı büyük ihtimal elden veriyorlardır ama işyerine ait çeşitli resmi belgelere çalışan olarak imza atmanız ve bu belegeleri ele geçirmiş olmanız da büyük avantaj sağlar. iş mahkemeleri işçileri daha çok korur yeterki biraz deliliniz olsun. Tüm bunların yanında tabiki işi kaybetmeyi göze alacaksınız ki konuyu açan arkadaşın pek bi getirisi kalmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneMoreCupofCoffee

deneme süresi diye bir olay teoride ve kanunlarda yoktur, yasal değildir. işe girdiğin an sigortalı olmak zorundasın. fakat deneme süresi adı altında çeşitli çakallıklar mevcuttur.

konuyu yeni gören arkadaşlar için bilgi olsun istedim. böyle bir olay başınıza gelirse de çalışma ve sosyal güvenlik bölge müdürlüklerine, il müdürlüklerine, sgk il müdürlüklerine ihbarda bulunabilirsiniz.

en büyük delil "tanıklardır", maaşınızı büyük ihtimal elden veriyorlardır ama işyerine ait çeşitli resmi belgelere çalışan olarak imza atmanız ve bu belegeleri ele geçirmiş olmanız da büyük avantaj sağlar. iş mahkemeleri işçileri daha çok korur yeterki biraz deliliniz olsun. Tüm bunların yanında tabiki işi kaybetmeyi göze alacaksınız ki konuyu açan arkadaşın pek bi getirisi kalmamış.

Deneme süresi var ama işe girişten itibaren sigorta yapılmak zorunda.Deneme süresi yanılmıyorsam en fazla 2 ay ama bu süre sigortalı olarak geçeçek.Çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüklerinden hayır gelmez çok gittim hiç ilgilenecekler gibi gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

İnsanlar eşek gibi çalıştırılıp hakkı verilmesin ve bu da şirketin yanına kalsın öyle mi? Bunu kastettiyseniz acınacak haldesinizdir.

Uzun uzun yazarım bu konuya fakat değer bulmuyorum. Siz bu kafayla devam edin. Bir baltaya sap olamayıp böyle işlerle uğraşan insan dolu ortalık, onlardan biri olabilirsiniz. Umurumda değil. Hakınızı her zaman arayın fakat değerinizinde her zaman farkında olun. Hayatta başarılar...
  • zagor arkadaşım uzun uzun yazmaya gerek yok, bi baltaya sahip olamayan insanın eline neden koz veriyorlar peki? yap sigortasını uğraşamasın bu işlerle.

deneme süresi işverenle-işçiyi bağlar, devleti pek bağlamaz kanunlara uygun olduğu sürece fakat ülkemizde deneme süresi diyerek sigorta da yapmama gibi (laf oyunu vs) bir çakallık yapılıyor, burada işçi-işveren-devlet üçlüsünden devlete ve işçiye yamuk yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagor_1907

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Uzun uzun yazarım bu konuya fakat değer bulmuyorum. Siz bu kafayla devam edin. Bir baltaya sap olamayıp böyle işlerle uğraşan insan dolu ortalık, onlardan biri olabilirsiniz. Umurumda değil. Hakınızı her zaman arayın fakat değerinizinde her zaman farkında olun. Hayatta başarılar...

Ciddi soruyorum; firma sahibi misiniz?

Bu arada benzer bir şeyi bende yapacaktım. Üstelik 20 yıllık tanıdıktı varın siz düşünün ne kadar aç insanlarmış. Onun yerine sadece önceden haber vermeden yüzüstü bıraktım işler yoğun iken. Onu bile iyi niyetle yapmaya çalıştım "bir daha gelemezsin" dedi. Bayılıyordum oraya, hakkım haram zıkkım olsun.

• Arkadaşım deneme süresi, staj v.s gibi bahane kesinlikle bulamazlar, işyeri 1 gün bile sigortasız işçi çalıştıramaz.

Tavsiye : İş yerinden ayrılma çalışmaya devam et, sigorta müdürlüğüne git, bir dilekçe yaz çalıştığım yerde sigortasız olarak çalışmaktayım, işden çıkarılma korkusu yüzünden, hiç bir şey yapamıyorum, acaba bir müfettiş gönderip incelettirebilirmisiniz de. Müfettiş gelip tespit ettiğinde onlar yandı.
    Her ay için aldığın aylık kadar cezası var, aynı zamanda usulsüzlük v.b cezalar eklendiğinde her ay için baya büyük bir meblağ para ödemek zorunda kalırlar.

Not: tabii kaç ay çalıştıysan o kadar süre sigortanı yaptırmak zorunda da kalacak, birde o paralar bindiğinde yandı o işyeri.

Tavsiye : müfettiş oraya geldiğinde işyeri sahibinden çok, senin vereceğin beyanı dikkate alır, söyleyebildiğin kadar fazla söyle.;)

• kusura bakmayın ama bu işler böyle çözülmez. bu işin çözümü belli baştan kimse sigortasız girmeyecek işe.
    baştan razı olmayacaksın bu haksızlığa işverende mecbur sigorta yapmak zorunda kalacak. sigortasız çalışmak boşa çalışmaktır.
    bende çok çektim zamanında bundan ayda milyarlarca kazandırdığım iş verenim sigortamı yapmadı yıllarca. ama birgün bile şikayeti
    düşünmedim çünkü bile bile girdim bu işe.
    baştan bile bile sigortasız işe razı olup sonra şikayete kalkıyorsan en az sigorta yapmayan iş veren kadar haksızsın benim gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 11 Şubat 2010; 10:30:24 >
  • demene olsun olmasın sigortasız bir kişi 1 gün bile çalıştırılmaz. yasak.
  • sigortaasiz calişmaktansa Evde otur daha iyi şimdi cok fazla Önemi cok fazla yoktur sigortanın ama Gün gelir KEŞKE dersin
  • yaw arkadas edıceksın sıkayetguzel bı basacaklar ıyı bı geçırıcekler patron bıraz akıllanacak her zman yemıcek yedırcek bu sefer olaybu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: msky77

Bir işçiyi alırken bir aylık deneme süresi vardır ve bu sürede sigorta yapmayabilir. Ama sonrasında sigorta yaptırmak zorundadır. Mahkemeye başvurup hakkını arayabilirsin. Şahitleri bulduktan sonra çok sorun olmaz. Mahkemeler genelde işçiden yana tavır takınıyorlar gördüğüm kadarıyla. mahkeme sonucunda sigortasız işçi çalıştırmaktan dolayı ceza alırlar ayrıca çalıştığınız sürenin sigortası yapılır ve asgari ücretten ne kadar eksik aldıysanız ya da ne kadara anlaştıysanız farkını faiziyle alırsınız. Ancak daha ayrıntılı ve tatmin edici bilgiyi bir avukattan öğrenebilirsiniz.

deneme süresi sigortasız çalıştırmamak için değil tazminat vermemek içindir. Yani seni beğenmeyip çıkartırlarsa deneme sonunda tazminat alamazsın. Siğorta ilk işe başladığın günden itibaren yapılmak zorunludur. Hiçbirşeyle uğraşmana gerek yok arkadaşım, devlet herşeyin farkında, sigortasız çalıştırılan işçilerin veya maaşı asgari ücretten fazla olupta vergiden kaçırmak için asgari ücret gösterilenlerin veya yine vergiden kaçırmak için mesai paralarının elden verilmesinin v.s. v.s. sadece ddiğer arkadaşlarınla birlikte bölge çalışma müdürlüğü ne git (ist avrupa yakasında unkapanındadır) ve üçünüzde dilekçe ile şikayet edin sigortasız çalıştırılıyoruz ve sigortamız yapılmadığı için işten çıktık diye. Derhal o şirkete müfettiş gönderirler zaten. Müfettişlerde hemen ssk bildirgesini alıp imalathaneye veya işçilerin olduğu bölüme giderek listedekilerle çalışanşarı karşılaştırır kontrol eder ve cezasını keser sen merak etme.

• İyi Akşamlar Yardımcı olabilcek birileri var mı acaba. 2008 in eylül ayından itibaren bir inşaat firmasında çalışıyorum.fakat 2009 ağustosundan itibaren 10 aydır sigortam ödenmiyor.ve maaşımıda alamıyrm hep eksik ödeniyor. nası bir yol izlemem gerekir neler yapmam hala çalışıyrm şimdi işten çıksam ne maaşımı alabileceğim nede sigortasız aylarımı ödeyecekler.lütfen bi yardım edin.
  • şimdi sunu bilin ,

bir işte çalışmaya başlar başlamaz sigorta derhal yaptırılır, bir işletmede çalışma süren 15 dakıka dahi olsa işe giriş bildigrgen yapılmıs yanı sgk lı olman gerekır ,aksı halde işletme sucludur ve bu noktada "deneme suresıydı ,arkadasın ogluydu staj yapıodu,bosta durmasın bır seyler ogrensın" gıbı hıkayeler
    cezaı ısleme engel olmaz aksıne kanıt teskıl eder...
    eger 3 kısı sıkayette bulunursanız vay o patronun halıne ,adamı batırırsınız lan , ceza alır
  • Bendede mesai paralarını alamama gibi bi durum var bunun için nereye başvurmam gerekli.
    Yeri gelmişken yazayım iyi denk geldi
  • SGK'ya gidip sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye şikayet et.Mesai saatleri içinde bir güzel baskın yapsınlar.Sonra sizin işe giriş bildirgelerinizi işyerinin hizmet listesini falan sorcaklar.SGK'ya hiçbir şekilde bildirim yapılmadığı için bunlar yok doğal olarak.Sonra bir tutanak ve sağlam cezalar.

• 1 gün dahi çalışsan, sana sigorta yapmak zorunda... işverenlerin ekmeğine yağ sürmeyin, hakkınızı arayın . . . fazla çalıştığınız her saat için mesai ücretlerinizi alın . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalker148

Bendede mesai paralarını alamama gibi bi durum var bunun için nereye başvurmam gerekli.
    Yeri gelmişken yazayım iyi denk geldi

Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum... Ne yapabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.