Şimdi Ara

Sigorta sirketlerinin kurnazlığı ( dikkat edelim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün uzun zamandır ertelediğim minik bir çiziği , kasko poliçemde ki mini onarım seçeneğini kullanarak ( yılda 2 defa sanırsam ) yaptırmak için autoking'e gittim.

Sigorta poliçem axa sigortadan ve ayın 17 sinde bitiyor , hem yenilemek için hemde bana yol göstersin diye sigortacımı aradım, bana dediği şu oldu şayet poliçeyi axa'dan yenilemeyeceksen, axa bunu sene içerisinde TRAMER'e hasar kaydı olarak yansıtıyor ve bir sonra ki kasko priminizin yükselmesine neden oluyor.

Auto king'e bu hasarın ne kadar tuttuğunu sorduğumda kasko şirketine 120 lira fatura kesiyorlarmış, siz firma değiştirdiğiniz zaman ise TRAMER'e "axa sigorta yardım desteği" şeklinde hasar kaydı açtırılıyormuş. Ne kadar yazılıyormuş bilmiyorum

Piyasada bunu yapan şu an iki-üç firma olduğunu söyledi. Burada ki amaç müşteriyi elde tutmak ve sigorta şirketini değiştiren kişiye bir nevi ceza kesmek olduğunu söyledi. Tamam zaten yenileceğim fiyat veririmisin dedim . Geçen sene 1250 TL ye yaptırdığım sigortayı bu sene %40 hasarsızlık indirimi ile 1850 lira fiyat geldi.

Ne yapmam gerektiğini sorduğunda yukarıda bahsettiğim şekilde davranmayan bir firmadan poliçe yapalım , mini onarımı oradan yaptırısın dedi, bende tamam dedim şimdi fiyatları bekliyorum.

Bilmeyenleri uyarmak için paylaştım.Mini onarım yaptırırken dikkatli olun 120 lira için 500 lira extra prim ödemeyin. Herkese iyi forumlar.

• Mini onarım adı üstünde mini onarımdir. Bir hasar mini onarıma ya gidiyordur ya da girmiyordur. yani Poliçede size hak olarak sunulan hakkı size rücu ettiremezler. En fazla bu 31 cm lik çizik diyip üstüne para ister veya hasar olarak dosya actirir. Bahsettiğiniz hukuksuz ve açık ve net saçma bir uygulama.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibretle ve dehsetle okudum

• Bende bu ara kasko fiyatı alıyorum,

Bu konuyu axa yeni yapmıyor epeydir var, ancak bu arada yeni bir de uygulama başlatmış axa, mavi ve lacivert kasko diye ...

mavi oldu mu yetkili servislere hasar onarımı, laci oldu mu anlaşmalı özel servislere onarımı yaptırtıyor.

sizin aldığınız fiyat büyük ihtimal mavi kaskodur.

bana da %65 hasarsızlıkla 1550 tl teklif verdi, aynı kaskoyu Anadolu 850 TL ye yapıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Mini onarım adı üstünde mini onarımdir. Bir hasar mini onarıma ya gidiyordur ya da girmiyordur. yani Poliçede size hak olarak sunulan hakkı size rücu ettiremezler. En fazla bu 31 cm lik çizik diyip üstüne para ister veya hasar olarak dosya actirir. Bahsettiğiniz hukuksuz ve açık ve net saçma bir uygulama.

Kolay gelsin.

Hukuka aykırı olduğunu bende biliyorum ve insanları uyarıyorum, ekstra bir para talep etmek falan yok, mini onarım diye açılan dosyayı TRAMER'e "axa yol yardım desteği" gibi bir açıklama ile hasar kaydı olarak yansıtılması var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Bende bu ara kasko fiyatı alıyorum,

Bu konuyu axa yeni yapmıyor epeydir var, ancak bu arada yeni bir de uygulama başlatmış axa, mavi ve lacivert kasko diye ...

mavi oldu mu yetkili servislere hasar onarımı, laci oldu mu anlaşmalı özel servislere onarımı yaptırtıyor.

sizin aldığınız fiyat büyük ihtimal mavi kaskodur.

bana da %65 hasarsızlıkla 1550 tl teklif verdi, aynı kaskoyu Anadolu 850 TL ye yapıyor....

Benim poliçe fiyatımın yüksek olmasının sebebi aracın kamyonet olması, eşimin üzerine olması (bayan sürücü ) ve 30 yaş altı olması.

Sigortacımdan gelen fiyatlar şöyle ;
    sompo japan : 1150 TL
    grupama : 1290
    Anadolu : 1320

grupaya geçecek gibiyim.

• Acenteniz iyi olsun yoksa sigorta sirketide Autokingte hikaye, policede yazan klozlari tek tek yediriyorlar size.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Sigorta şirketleri(temsili)
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    aynı şeyi bir ay önce axa ile ben de yaşadım hem yenilemeye mecbur bırakıyolar hem de yenileme fiyatları bariz pahalı ben de anadolu sigortadan yaptırdım... her sene hasarsızlık indirimim artarken bi yandan da kasko fiyatım önceki seneye göre daha pahalı oluyo, bu nasıl sistem ben de anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eritroblastosis

aynı şeyi bir ay önce axa ile ben de yaşadım hem yenilemeye mecbur bırakıyolar hem de yenileme fiyatları bariz pahalı ben de anadolu sigortadan yaptırdım... her sene hasarsızlık indirimim artarken bi yandan da kasko fiyatım önceki seneye göre daha pahalı oluyo, bu nasıl sistem ben de anlamadım...

Hocam mantık belli aslında ; kendimden örnek verecek olursam ;

Geçen sene hasarsızlık indirimi olmadan : 1250 TL
    Enflasyon %15 desek bu sene ödemem gereken ; 1450 TL
    %30 mu %40 mı hasarsızlık indirimi ile : 1450 TL nin %40 düşülmüş hali : 860 TL

Ama bana gelen fiyat bunun iki katı. Sözde hasar dosyası açmadık, iyi sürücü kapsamındayız ama poliçelerimiz uçuyor resmen.
  • Işık sigorta dan yaptırdım 2 senedir. Ilk aracım ilk kasko m yaş 27 1100 çıktı. 2.yil arka cam değiştirdim kasko dan başka bir şey yok. 900tl ödedim. Sıkıntı yok bakalım. Cemaat firmalarına pek güvenmem ama kasko da iyi gibiler sanki.
    Karşı tarafa kaza tazminatım 150 bin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyzade0606 -- 14 Ekim 2015; 20:56:37 >
  • Böyle bir şeyii ilk defa duydum. Axa'dan 3. kez yaptırdım bir ay önce ve şu ana kadar sadece ön camı değiştirttim. En son ödedim miktar yaklaşık 600 liraydı.
  • araştırmak lazım bugün generali sigortadan aradılar baya iyi teklifler verdiler yol yardım lastik yakıt bittimi diye bi sürü şey söylediler uyku sersemidim :D mail atın dedim attılar bakam okumadım daha ama mantıklı şeyler söylemişlerdi araştırmak lazım.
  • Ayni seyi bende yasadim on cami degistirince.Ustelik yilda 1 kere ucretsiz degistirme hakkimda var.Axadan yaptirinca hasarsizlik orani artiyor ama diger firmalara gidince hasar olarak yansiyor.Hos en ucuz axadan aliyorum teklif 4 yildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Ayni seyi bende yasadim on cami degistirince.Ustelik yilda 1 kere ucretsiz degistirme hakkimda var.Axadan yaptirinca hasarsizlik orani artiyor ama diger firmalara gidince hasar olarak yansiyor.Hos en ucuz axadan aliyorum teklif 4 yildir.

Ben işlem yaptırmadım , işin komik yani banada en yüksek fiyatlardan birisini veriyorlar. Ayrıca en düşük fiyatıda verseler umrumda değil müşterisine böyle davranan bir firma ile çalışmam ben.
  • Aynı durumu güneş sigorta için de denmişti geçen seneki mini onarımda.. yenileme Zaman'ı acente sıkıntı olmaz dedi ama kontrol etmedim

• Vatandaşın hayrına bir durum olsa şaşardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.