Şimdi Ara

Sigorta Şirketi Aracımın Onarımını Reddediyor Mağdur Oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir sigorta şirketinde araç hasar dosyam 1 aydır sonuçlanmasını bekliyorum. Kazada kusur oranını karşı tarafa tamamen yüklediler. Aracım 1990 model doğan L . Aracımın onarılmasını beklerken ağır hasarlı olduğu ve perte çıkacağı söylendi.

    Servis ve eksperin ilettiği ilk onarım teklifi 7300 TLydi

    Onarım teklifinin yüksek olması nedeniyle aracıma 8.000 TL pert teklif edildi.

    Defaatle aracımın piyasasının bu olmadığını 14.500-16.000 civarlarında olduğunu söylemiş ve emsal araştırması yapıp taraflarına yollamış olmama rağmen talep ettiğim pert miktarı kabül edilmedi.

    Sonrasında ise önce servis tarafından onarım teklifi 5.300 TL'ye düşürdü ve dosya sorumlusuda pert rakamlarını 10.000 ve son rakam olarak 11.000 TL olarak revize etti.

    Bende aracımın piyasasının bu olmadığını pert tekliflerini kabül etmediğimi söyledim ve aracımın onarımının yapılmasını talep ettiğimde ise teklif edilen 10.000 TL pert rakamı üzerinden aracımın hasarlı halindeki değerinin düştükten sonra kalan 4.400 TL'lik miktara yakın servisin bir onarım teklifi vermesi halinde onarıma onay vereceklerini ve şu anki durum itibariyle aracımın onarımının yapılmayacağını söylediler. Serviste yedek parçalar ve işçilikle birlikte o fiyata bir onarımın mümkün olamayacağını söylemesine rağmen dosya sorumlusu ısrarla onarıma onay vermeyeceğini söylüyor

    Sonuç olarak aracımın üzerinden silindir geçmedi ön tarafında hasar söz konusu ve onarımı mümkün olmayacak ölçüde bir hasarı söz konusu değildir. Dosya sorumlusu nuh diyor peygamber demiyor. Konuyu tahkime götüreceğim lakin aracım serviste bir yandan yatıyor ve usta onarımına başlayacak ama bu sebeplerle dosya çıkmaza girdi. Anlayacağınız büyük bir mağduriyet yaşadım.Talebim aracımın onarılmasıdır. Şu an en kısa şekilde aracımın onarımının yapılması hususunda kullanabileceğim yollar nelerdir acaba? Bu sorunu kolay bir şekilde nasıl aşabilirim?Yardımcı olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogancelik001 -- 19 Mayıs 2020; 18:42:51 >







  • başka bir sigorta şirketiyle durumu görüşün

    ortada bir dümen dönüyor sanki..
  • Nasıl bir dümen dönebilir? Ortaya çıkarmak istiyorum.
  • İş çıkmaza girmiş, sigorta tahkime gideceksiniz.
    Geçmiş olsun.
  • Konuya hakim olan başka arkadaşlar var ise değerli görüşlerini alabilir miyim?
  • .
  • İlk teklif her zaman çok düşük oluyor.
    İki kere itiraz edip arttırmıştık biz.Daha sonra 3 4 bin aşağıya kabul etmiştik.
    Tam fiyatı alabilmek cok zor bu sirketlerden.
    Arakadasin dedigi gibi tahkim e gidebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healthbreaker -- 16 Mayıs 2020; 14:0:28 >
  • .
  • sigorta şirketleri maalesef böyle tahkime gidin mahkemeyi secerseniz süre uzar
  • En kısa yol gerçekten 4bine düzgün onaracak yer varsa oraya çekin aracı, onarsınlar. Bu şekilde olmuyorsa tahkim. Forumda aratırsanız bu konuda baya detaylı bir konu da vardı. Hatta 11i kabul edip sonrasında fark için tahkime gidenler oluyordu, fark 5binin altında ise tahkim kararına itiraz edilmiyor.
  • Araç bende kalmak ve çekme belgesi yaptırmak koşulu ile bana terk bedeli olarak 4400 tl olarakta ödeme yapabileceklerini söylediler. Ama bu durumda çekme belgesi masrafı muayene ücreti sonra tekrar trafiğe sokmak için ruhsat parası derken 630 lira gibi bir cebimden çıkacak. Kalan para ile aracımı yaptırmam daha zor olacak. Servis onarıma başlayacağını ve kendisine vekalet vermem gerektiğini ve kendi onarım teklifi olan 5300 tl yi sigortanın her türlü ödeyeceğini söylüyor. Dosya sorumlusu servisin onarım teklifini 4 bine çekmezse olmayacağını söylüyor. Servis nasıl yapacak bu işi peki sizce.

    Ayrıca merak ettiğim bir şey daha var 11.000 TL pert kabül etsem hiç bir itiraz hakkımın olmadığına dair kağıt imzalatsalar fazla alacağına ilişkin hakkımı nasıl savunacağım tahkim de peki?
  • .
  • erdogancelik001 E kullanıcısına yanıt
    Servis neden vekalet istiyor? Trafikten çekme- yeniden trafiğe sokma işlemlerini kendiniz halledebilirsiniz.

    Vekalet olmadan onarım konusunda detaylı görüşün. Kasko 4 ödedi, sen de üstünü öde, aksi halde arabayı vermem demesin sonradan.

    Tahkim konusunda son durumu bilmiyorum, kendi sigortacınıza danışabilirsiniz veya bilen arkadaşlar gelir burada.
  • O araba için 8000 TL bence iyi. 3000 e bile var ilanda şimdi baktım.
  • Merhaba hocam,

    Sahibinden.com'a baktım aracınızdan 10.000 TL'yede ilanlar var.(pazarlık payı düşülmüş)
    11.000 TL iyi bir rakam. 11.000 TL'yi kabul edin.
  • Yalnız şöyle bir şey var ben aracımı 12 bine aldım ve yaptığım masraflarla beraber 14 buçuğa geldi ben bu sebeple perte çıkartmak istemiyorum. Onarımını yapıp istediğim fiyattan yine satarım diye düşünüyorum. Kendi çıkarımı düşünüyorum doğal olarak Benim talebim onarılması ama Onarımınına da yukarıda bahsettiğim şekilde onay vermiyorlar
  • Size şunu garanti ederimki;

    sigorta poliçesinde yazan o küçük küçük yazıların tamamının bir dayanağı var,

    sigortaya karşı haklı çıkamazsın hocam,

    yasal dayanağı olmadığı müddetçe sana zaten rest çekmez

    anladığım ve sizinde beyan ettiğiniz kadarıyla araç değeri 11.000₺-12.000₺ aralığında ancak siz sonrasında bir takım masraflar yaparak 14.000₺ civarı bir değere ulaştırmışsınız aracı,

    kavgada yumruk sayılmaz hocam alıcan pert parasını başka çaren yok malesef
  • 11 iyi teklif hakların saklı kalmak kaydıyla kabul et fazlası için aracın ederiyle ilgili eksperden rapor al tahkime başvur...
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    11.000 TL pert kabül etsem hiç bir itiraz hakkımın olmadığına dair kağıt imzalatsalar ve dediğiniz notu düşsem fazla alacağına ilişkin hakkım saklıdır diye not düşsem sigorta problem yaratır mı bu not için?tahkim de beni zor duruma sokmaz mı bu durum? Ayrıca şu anki sigorta eksperinden mi rapor almam lazım
  • Ortada bir oyun donuyor yazmis kacmis ne oyunuymus bu aciklama yok birsey yok bos laf.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.