Şimdi Ara

Sigorta parçaları ne zaman gönderir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
10.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün öğle saatlerinde babam ufak bir kaza geçirmiş. Ford Connect bizim araca (doblo) arkadan vurmuş. Bizimkinde pek bir hasar yok, arka tampon komple değişecek ve bagaj kapağında ufak bir ezik var orası çekilip çizilen yerler boyanacak. Dün tanıdık bir kaportacıya evrakları teslim etmişler. Bu kaportacı sigortalı araçları onarıyormuş. Parçalar gelince ben sizi ararım demişler babama. Bu parçalar ne zaman gelir aklıma takıldı İlk defa böyle birşey geliyor başımıza. Son 5-6 senedir hiç kaza geçirmemiştik.



  • Belgeleri kaportacıya teslim ettikten sonra kaportacı sigorta şirketinden hasar dosyası açtırır. Sizin kazada, eğer kaskonuz varsa, kaskodan eğer yok sa da size arkadan vuran aracın trafik sigortasından dosya açılır. Trafik sigortasından açılan dosyalarda, tramer kusurun kimde olduğuna kara verir. Bu bazen 1-2 gün sürebilir. Oran belirlendikten sonra ilgili şirket hasarın boyutuna göre eksper görevlendiri veya direk onarım izni verir. Bunun üzerine usta parça listesi hazırlar ve sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu parça tedarikçisinde ister. Eksper li ise bu talebi eksper yapar. Parça ellerinde varsa ve tedarikçi aynı şehirdeyse aynı gün bile parçalar gelir. Farklı şehirlerdeyse kargo süreci yaşanır. Parça yoksa da artık bulma süreci başlar.

    Eğer kaskodan dosya açılırsa, yine eksperli veya ekspersiz olma durumuna göre sigorta şirketi aynı gün tamir izni verip ve parça tedarik işini bitirebilir. Kusurun karşıda olduğu ortaya çıkacağından, kaskonuz masrafı karşı şirketten alacağından kaskonuz delinmemiş olacaktır.

    www.limonsigorta.com




  • Elinize sağlık hocam, tüm süreci detaylarıyla öğrenmiş oldum sayenizde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.