Şimdi Ara

Sigorta bedeli neden yüksek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
14.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni almış olduğum 2008 model Fiat Albea için 400 tl zorunlu trafik sigortası ödedim.
    Neden bukadar çok sigorta bedeli çıkmış olabilir.
    Benden önceki kullanıcının yapmış olduğu masraflardan olabilirmi.(çok saçma geliyor)
    Yardım edebilirseniz çok sevinirim.teşekkürler.
    (Acente: Güneş sigorta)

• 1988 doğumlusunuz sanırım. Yaşınızdan dolayı yüksek çıkmış. Bende 91 doğumluyum 2008 Fiat Doblo için senelik 550 lira ödüyorum ve bu en ucuz olan sigorta. Pahalı olan sigortalar 750-800 civarı çıkıyor.

Merak ediyorum acaba kasko yaptırsam ne kadar çıkacak. 2000 lira filan çıkar heralde.
  • Zamlanmış diyorlar.Minimum 400'den başlıyor fiyatlar maalesef
  • istanbul için 360 lira rakam cıkması lazım... acentenizin attıgı bir kazık olma ihtimali var... her sigorta şirketi farklı trafik sigortası primi üzerinden calısır...

size verecegim akıl baska firmadan sigorta sorgulaması yaptırın eger uygunsa poliçenizi kessin ... diger şirketteki otomatik iptal oluyor....
  • yok hayır ben 220 ödedim aracın kaza geçmişi ve kullanıcısının risklerine göre
  • Şehir, yaş ve kaza yapma kriterleri önemli sanırım.
  • + Sigorta firmaları zararda olduğu için prim miktarı artıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

+ Sigorta firmaları zararda olduğu için prim miktarı artıyor.

+1

Bu en doğru cevap işte.
  • o işte bi terslik var ama anlayamadım.
  • Aracımı 08.08.2012 günü İstanbuldan aldığımda 2009 model fiat linea 1.6 multijet dynamic için 380 liraya sigorta yaptılar İstoçta maphre genel sigortadan sigortayı yaptırırken bile itiraz ettim dedim neden bu kadar çok diye hatta Ankarada 240 liraya sigortayı yaptırabileceğimi söyledğimde bana inanmadılar bu arakamın iki şehir arasında fark oluşundan olabileceğini bnunda en fazla 30-40 lira tutacağından bahsetti sigortacı aracı

Ankkaraya götürdüm ve Ankara plaka olarak tescil ettirdim Ankaradaki sigortacımada yeni sigorta yaptırdım eskisini iptal ettirdim yeni sigortam axa oyak ve 240 liraya yaptırdım bence birazda sigorta acentesine göre değişiyor fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 6 Eylül 2012; 16:44:24 >
  • Kaskoda eğer geçmişte kazanız varsa fiyat artıyordu fakat sigorta da neden arttı anlamadım Ben de 360 TL civarı bir ücret ödemiştim.

Yakın bir akrabamız 2001 Model Mitsubishi Carisma için 2000 TL kasko fiyatı almıştı nedenini sorduğunda da çok kaza yapmışsın demişlerdi.
  • Sigorta şirketleri serbest piyasaya göre fiyat belirliyor. Sigorta primleri belirlenirken;

1-Basamağına göre; araçlar el değiştirdiğinde ya da yeni alındığında 4. basamaktan hesaplanıyor. Sonra kaza sayısına göre basamaklar düşürülüyor ya da kazasız geçen her yıl için basamak arttırılıyor. Değerlendirmeye göre 1. basamak en kötü, 7. basamak en iyi kabul ediliyor. 1. ve 7. basamakta yer alan aynı model, aynı tip araçlar için primlerde 2-3 kata varan fark çıkıyor. Bu yüzden kaza yapmamaya dikkat edin

2-Aracın kullanım durumuna göre; sigorta uzmanları aracın sportif, iş ya da bireysel kullanıma göre karar veriyorlar. Buna göre 180 beygirlik bir araç ile 120 beygirlik araç arasında da prim farkı çıkıyor. Arslan besleyen yemini düşünmez misali

3-Ruhsat sahibinin durumuna göre; ruhsat sahibinin yaşı, kaza geçmişi, ehliyetinin süresi ve mesleği de az da olsa primlere etki edebiliyor. Baba parasıyla alınan arabayı üstünüze kaydettirmeyin

4-Bölge durumuna göre; İstanbul ilinde kullanılacak araç ile mesela Kırşehir'de kullanılacak aynı aracın trafik sigortası arasında çok derin farklar çıkabiliyor. İstanbul'da Kırşehir plakası ile dolaşın

• Sigorta Primleri anlamsızca artmış durumda genel olarak,benim kaskoyla sigorta aynı para
  • Bu sene fiyat artmasinin nedeni sigorta sirketlerinin kaskodan cok zarar etmis olmalaridir. Aciklarini trafik sigortasindan cikariyorlar maalesef. Bizzat kendi sigortalarimi yaptirdigim arkadasimin soyledikleri bunlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene eylül sonunda 156TL yaptırdım
    geçenlerde sordum 190TL dediler bide %10 hasarsızlık indirimi olmasına rağmen
    Plaka MERSİN
  • 12 yasindaki arabaya 155 tl ödedim sizinki fazla geldi bana. Ama istanbul icin normalmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul da 330 lira istenilen bir araca başka bir ilde 80 tl sigorta bedeli çıkabiliyor ...

Çoğunluk bu şekilde istanbul dışı çok daha ucuz sigorta bedelleri ...

Aşırı derecede farklı fiyat söyleyen sigorta şirketleri var ...

50 kuruşluk gazeteye neden 5.00 lira vereyim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enjektör

12 yasindaki arabaya 155 tl ödedim sizinki fazla geldi bana. Ama istanbul icin normalmiş

İstanbul da her semt farklı fiyat çekiyor ...
  • Temmuz ayında 2007 Jettaya 170 TL tarfik sigortası ödedim araç Çanakkale plakalı kayseride kullanıyorum geçen yıl 140 tl civarındaydı
  • Asıl şüpe duyduğum, benden önceki kullanıcının kazalarından dolayı yüksek olup olmaması.
    Bir arkadaşım bana o yüzden olmuş olabileceğini söyledi ve kafam karıştı.
    Sizlere soru sormamın sebebi budur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.