Şimdi Ara

SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
13.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SIGMA yeni lensi SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM' yi tanıttı.

SIGMA lenslerinin yeni Türkiye temsilcisi "fotopro" oldu.....

17mm fokal uzunlukta F2.8 diyafram açıklığı ile bu lens portre, spor, makro ve genel fotoğrafçılık kullanımı için ideal bir lenstir. OS (Sarsıntı önleyici) fonksiyonu deklanşör hızını 4 stopa kadar yükseltebilir.
    Dahili OS fonksiyonu, Sony ve Pentax gibi anti-shake gövdelerle dahi kullanılabilir. Fotoğraf makinesindeki sarsıntının telafisi vizörden bakıldığında etkin bir şekilde gözlenebilir ve netlik kolaylıkla yapılır.
    F2.8 açık diyafram arka planda eşsiz bir netsizlik yaratırken netleme hızını yükseltir. Tüm zoom aralığında 22cm asgari netlik mesafesine ve 1:2.7 azami büyütme oranına sahiptir. Makro çekimler için 4.7cm netlik mesafesi bu lensi idela bir makro lense dönüştürür.
    Üç asferik lens ve bir ELD (Extra Düşük Dağılma) cam elemanı tüm dağılmaları mükemmel şekilde düzeltir. Tüm zoom aralığında yüksek görüntü kalitesini mümkün kılar. Süper Çok Katmanlı Kaplama parlama ve yansımaları düşürürken yüksek kontrastlı görüntülerin oluşmasını sağlar. HSM motoru ile donatılan bu lens yüksek hızda sessiz netlik yapar. 7 yapraklı diyaframı arka planda eşsiz bir netsizlik yaratır.
    Dahili netlik sistemi (IF) ön lens grubunun dönmesini engellediğinden dairesel polarize (CP) filtre ve taç yaprağı tipindeki parasoley kullanımı son derece kolaydır.

SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM

• fiyatınıda öğrenebilseydik güzel olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secooo -- 18 Ocak 2010; 22:30:32 >
    Bu lens Ekim 2009' da lanse edilmiş ve bu arada Sigma TR distribütörü değişmiş. Sitesinde ve Sigma lens satan tüm yerleri net' te gezdim. Henüz TR' getirtilip satıldığını gösterir bir belirti göremedim. Ancak yabancı forumlarda bu lens hk. görüşler olumlu. Bu topiği açarken yine Sigmanın yeni çıkan ve bizim piyasa portföyüne yeni giren Sigma 70-300mm f/4.0-5.6 APO DG OS Zoom Lens ile birlikte güzel bir 2' li olacağını düşünmüştüm. Her 2 lensi birlikte düşündüğümüzde 18x e yakın bir yaklaştırma sağlıyor. 17-70 mm nin en yakın odaklanabilme mesafesi 4.7 cm.. Tam Macro lens aynı zamanda ve çok hızlı ve sessiz odaklanma motoruna sahip (HSM) Her 2 lenste ASP-H ve ED merceklerle donatılmış.
    Fiyat olarak Aralık ayı içinde GG' de Nikon ve Canon Bayonet olarak getirtilmiş ve 550-600 TL arası anında satılmış. Bazı sitelerde ortalama 480 € fiyatla satılacağı belirtilmiş.
    Bu arada çok yerde Sigma 70-300 mm' nin OS' siz modelinde 430 TL' ye kadar indirim yapıldı. Anlaşılan Yeni OS' li 70-300 mm için bayiler RAF' ta yer açmaya çalışıyor.
    Bence düşünülürse bu 2 lens bir arada düşünülmeli hem Canon' cular hem Nikon' cular için.
    Bu arada bu 2 lensinde EF yani full Frame olduğunu belirteyim.
    quote:

Orijinalden alıntı: secooo

fiyatınıda öğrenebilseydik güzel olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@secooo
    Bu lens Ekim 2009' da lanse edilmiş ve bu arada Sigma TR distribütörü değişmiş. Sitesinde ve Sigma lens satan tüm yerleri net' te gezdim. Henüz TR' getirtilip satıldığını gösterir bir belirti göremedim. Ancak yabancı forumlarda bu lens hk. görüşler olumlu. Bu topiği açarken yine Sigmanın yeni çıkan ve bizim piyasa portföyüne yeni giren Sigma 70-300mm f/4.0-5.6 APO DG OS Zoom Lens ile birlikte güzel bir 2' li olacağını düşünmüştüm. Her 2 lensi birlikte düşündüğümüzde 18x e yakın bir yaklaştırma sağlıyor. 17-70 mm nin en yakın odaklanabilme mesafesi 4.7 cm.. Tam Macro lens aynı zamanda ve çok hızlı ve sessiz odaklanma motoruna sahip (HSM) Her 2 lenste ASP-H ve ED merceklerle donatılmış.
    Fiyat olarak Aralık ayı içinde GG' de Nikon ve Canon Bayonet olarak getirtilmiş ve 550-600 TL arası anında satılmış. Bazı sitelerde ortalama 480 € fiyatla satılacağı belirtilmiş.
    Bu arada çok yerde Sigma 70-300 mm' nin OS' siz modelinde 430 TL' ye kadar indirim yapıldı. Anlaşılan Yeni OS' li 70-300 mm için bayiler RAF' ta yer açmaya çalışıyor.
    Bence düşünülürse bu 2 lens bir arada düşünülmeli hem Canon' cular hem Nikon' cular için.
    quote:

Orijinalden alıntı: secooo

fiyatınıda öğrenebilseydik güzel olurdu

bende 17-70-70-300 set olarak var bu lensin en zayıf noktası bence 2.8 sabit f olmaması okadar zorluyorki bazen f4 istediğiniz pozu yakalaymıyorsunuz...onun haricinde en çok kullandığım lens diyebilirim benim için tak dolaş lensidir 17-70
    canon topiğinde 70-300 le ilgili fikirlemi söylemiştim..
    os olması f4 te oldukça işe yarar ve 70mmde sonuçta flaş kullanılmadığında bulutllu havalarda enstantane 1/25 lara kadar düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

hocam ufak bir düzeltme yapiyim 70-300 DG serisi ve FF uyumlu ama 17-70 DC serisi bir lens ve sadece asp-c sensörlü makinalarda kullanılabilir.

bu arada lensle ilgili olarak keşke sabit F:2.8 diyafram olsaymış diyorum bende. hem titreşim önlemesi, hem verdiği aralığıyla günlük kullanım için gayet güzel bir lens, birde sabit diyafram olsa tamron 17-50 ye ciddi anlamda rakip olurmuş...

imaj kalitesi hakkında bir araştırmanız yada fikriniz varmı hocam bu arada??
  • bende maddi anlamda durumu toparlayabilirsem o aralıklarda lens düşünüyordum.aslında tamron 17-50 de karar kılmıştım ama bu lensinde kalitesi nasıl merak ettim açıkçası eğer pek bir fark yoksa bu lenste alınabilir zannımca
  • sigmanın 17-70 lensiyle tamronun 17-50 (vc özelliği olmayan) lensini karşılaştırdığımızda titreşim önleyici olmamasının sıkıntısını çok fazla çekermiyiz yoksa tamrondaki 2,8 lik değer bu açığı kapatırmı. Kafam iyice karıştı, 500d nin kitlensi yerine mutlaka devamlı yanımda taşıyabileceğim bir lens almak istiyorum. canon 15-85 ya da tamron 17-50 (vc siz) ya da sigma 17-70 ??????
  • @bravaman ilk önce aldıklarınızı sindirin derim, kısa zamanda 1 body 3 lens aldınız.ilk önce bunlarla kendinizi geliştirin, işin mantığını kapın, yeterli gelmediğinde daha kaliteli bir tak-gez lens alırsınız, böylece daha yararlı olur kanaatindeyim.tabi sizi dslr'a yeni geçmiş biri olarak düşündüğümden diyorum, eğer benim bilgim var, yeterliyim diyorsanız, bu yazdıklarımı kaale almayınız.

Orijinalden alıntı: vincee

@bravaman ilk önce aldıklarınızı sindirin derim, kısa zamanda 1 body 3 lens aldınız.ilk önce bunlarla kendinizi geliştirin, işin mantığını kapın, yeterli gelmediğinde daha kaliteli bir tak-gez lens alırsınız, böylece daha yararlı olur kanaatindeyim.tabi sizi dslr'a yeni geçmiş biri olarak düşündüğümden diyorum, eğer benim bilgim var, yeterliyim diyorsanız, bu yazdıklarımı kaale almayınız.

fikirlerinize sonuna kadar saygılıyım
    Üzerinde gelen kit lensi yeni olduğu için iyi bir fiyata değerlendirme şansım oluştu ve bu boşluğu doldurmam gerek diyorum. Peki sorum hakkındaki fikriniz nedir?

• ben 17-50 tercih ederdim, 17-70 ten daha keskin diye okumuştum, ayrıca düşük ışık koşullarında çalışmayacaksanız VC bakımından sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum, VC size 2-3 stop kazandırır.
  • Tamron 17-50 2.8f Sigma 17-70'den daha iyi olmasının tek sebebi aynı sınıf lensler değiller :)
    Tamron bir kaç gömlek üstünde sigma 17-70'in ki zaten fiyat olarak da öyle : )

Bütçeniz varsa Tamron 17-50 gözünüzü kırpmadan alabilirsiniz.
    Bütçeniz kısıtlıysada Sigma 17-70 sizi üzmeyecek kalitededir :)

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Tamron 17-50 2.8f Sigma 17-70'den daha iyi olmasının tek sebebi aynı sınıf lensler değiller :)
    Tamron bir kaç gömlek üstünde sigma 17-70'in ki zaten fiyat olarak da öyle : )

Bütçeniz varsa Tamron 17-50 gözünüzü kırpmadan alabilirsiniz.
    Bütçeniz kısıtlıysada Sigma 17-70 sizi üzmeyecek kalitededir :)

Yani demek istediğiniz tamron 17-50 görüntü sabitleyici olmadığı halde hem canon 15-85 IS den hem de sigma 17-70 OS den iyidir mi diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 11 Mart 2010; 11:03:15 >

bende aynı şekilde tamron 17-50 vc ile sigma 17-70 os arasında kaldım ama sabit diyafram oluşu aklımı celiyoo bu yüzden kafama takılan 2 önemli nokta var........

tamron : 550 dolar
    sigma : 450 dolar

1- )tamron 17, 24, 35, 50mm f2.8 görürken loş ortamalrda ortalama 1/120, 1/60 gibi perde hızlarını elde ederken ve VC ile 3 stop artıra biliyor
    sigmanın fazldan 55, 70mm gördüğü için tak gez lens için daha mantıklı. fakat 1/120 perde hızını f3.2 de 1/60, f3.5 ta 1/30 f4 de 1/15 değerlerine indiriyo fakat OS ile 2-3 stop artırsada çekilen nesne hareket halinde ise titreşimli görüntüler elde edilecek.

Sizce 20mm fazla olması ve 100 dolar daha makul olması sigmayı almak mantıklı kılarmı???

2- )keskinlik, renk tonları ve hızlı netleme gibi özelliklerde karşılaştırma bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum. (linkte olabilir) şu an için sigmanın OS versyonu yeni cıktığı için internette doğru düzgün bi karşılaştırma bulamadım.
    • ASUS NOCTUA RTX 3070 8 GB
    • SAMSUNG PRO 980 2 TB M.2 SSD
    • BE QUİT 850 Watt POWER SUPPLY 80 GOLD
    • CORSAİR 4000D CASE
    • COUGAR VORTEX PWM 120MM FAN x 4 ADET
    • ANKER Soundcore pro 25W Speaker
    • ASUS ZENBOOK UX5401ZA ULTRABOOK İ5-12500H - 16 GB DDRL5 4800Mhz - 512 GB PM9A1 1 TB NVME SSD - 2.8K OLED EKRAN
    • NİKON D750 FX - NİKON 85mm F1.8G - SİGMA 50mm F1.4 ART - SİGMA 24-35mm F2 ART - NİKON SB910 FLAŞ
    • SAMSUNG NX500 - SAMSUNG 45mm F1.8 LENS - SAMSUNG 30mm F2 LENS - SAMSUNG 16mm F2.4 LENS
    • İPHONE X 64GB SİLVER - AİRPOD 1
    • NOKİA 8800 SİROCCO EDİTİON

• bence 1. versiyonu yeterli ve güzel, ayrıca F/p
    ancak yeni sigmanın fiyatı çok yuksek pek tercih edileceğinin sanmıyorum..

bende 500d 18-55mm ıs var. 18 geniş açı olarak yeterli ama 55 çoğu zaman yetmiyor.

aklımda canon 15-85 ya da sigma 17-70 var.

siz ne dersiniz.
  • Sigma 17-70, kit lenslerden daha iyisini arıyorsanız ve fazla para harcamak da istemiyorsanız düşünülebilir. Bu nedenle hem performans hem de fiyat olarak kit lensle Tamron 17-50 arasında olduğunu söyleyebilirim.

IS konusuna gelirsek 17-70 gibi bir aralıkta IS olmazsa olmaz bir özellik değildir, bazen hayat kurtardığı anlar vardır ama şahsen geniş açıda daha kaliteli bir objektifi IS'li bir modele tercih ederim.

Bu arada Sigma 17-70mm OS versiyonu TIPA 2010 ödüllerinde en iyi giriş seviyesi lens seçilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 26 Nisan 2010; 11:15:52 >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.