Şimdi Ara

siğil nasıl geçer??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
34.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 yıl önce sağ elimin üstünde siğil çıktı hala geçmedi...geçmesi için ne yapmam gerekiyor??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Siğil Nasıl Geçer?

Siğiller, cilt üzerinde oluşan ve Human Papillomavirüs (HPV) adı verilen bir virüsün neden olduğu küçük, kabarık çıkıntılardır. Bulaşıcıdırlar ve cilt temasıyla yayılabilirler.

Siğiller genellikle zararsız olsa da estetik açıdan rahatsız edici olabilirler. Neyse ki, tedavi seçenekleri mevcuttur.

Reçetesiz Siğil İlaçları

Reçetesiz siğil ilaçları, siğilleri tedavi etmenin yaygın bir yoludur. Bu ilaçlar, siğili kimyasal olarak yakan asitler veya viral aktiviteyi durduran ilaçlar içerir.

En yaygın reçetesiz siğil ilaçlarından biri salisilik asittir. Bu asit siğilin üst tabakasını yavaş yavaş yakarak siğilin zamanla düşmesine neden olur.

Diğer bir seçenek ise immünomodülatörlerdir. Bu ilaçlar vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirerek virüsü hedef almasını sağlar.

Reçetesiz İlaçlar Etkili midir?

Reçetesiz siğil ilaçları genellikle hafif ila orta dereceli siğillerde etkilidir. Ancak, daha dirençli siğiller için reçetesiz ilaçlar yeterli olmayabilir.

Verrutol Reçetesiz Alınır mı?

Verrutol, salisilik asit içeren bir reçetesiz siğil ilacıdır. Türkiye'de reçetesiz olarak satın alınabilir.

Tentürdiyot Siğile İyi Gelir mi?

Tentürdiyot, siğiller için yaygın bir ev ilacı olsa da, etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Tentürdiyotun aşındırıcı özelliği siğili tahriş edebilir ancak virüsü öldürmez.

Diğer Tedavi Seçenekleri

Reçetesiz ilaçlar etkili değilse, diğer tedavi seçenekleri arasında şunlar bulunur:

• Kriyoterapi (dondurma)
    • Elektrocerrahi (yakma)
    • Lazer tedavisi

Tedavi seçenekleri, siğilin boyutuna, yerine ve bireysel tercihlere göre değişir.

Siğiller rahatsız ediciyse veya yayılıyorsa, bir sağlık uzmanına danışılması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • doktora git yakıyorlar onu yakıyor derken donduruyorlar onu sonra kendi düşüyor...
  • okut
  • Cildiyeye mi gitmek lazım bende de kaç kere neşterle aldım fayda etmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Cildiyeye mi gitmek lazım bende de kaç kere neşterle aldım fayda etmedi

cildiyede alıp dikiş atarlar muhtemelen..e dikiş izi de çok farklı değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncuasd

sağlam bir hoca siğillerine okusun benimki öyle geçti bir diğer yol eczanelerden siğil dondurma ilacını alıp evde de kendin yapabilirsin.

sağlam hoca yı nerden bulucamm? :)
  • Ayağımda çıkmıştı geçen yıl. Bir akrabamın kullandığı ilaç vardı, oje gibi. Gittim eczaneye sordum, reçetesiz veriyorlarmış. Aldım, siğilin üstüne sürüyorsun oje gibi. Kuruduktan sonra da çıkartıyorsun. Oje gibi olduğundan iyice derinlere iniyor, siğil içindeki o siyah nokta gibi şeyleri vs hepsini temizliyor. Ama seninki uzun süredir varmış, doktora görünmeni tavsiye ederim.

Not: İlacın adını hatırlamıyorum. Eczaneye gidip bahsederseniz söylerler size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kekemelik nasıl geçer?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • günde üç defa tentürdiyot sil o bölgeye benimde elimde çıkmıştı cildiye doktoru tavsiye temişti işe yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: daemon400

günde üç defa tentürdiyot sil o bölgeye benimde elimde çıkmıştı cildiye doktoru tavsiye temişti işe yaradı

nekadar zamanda geçiyor
  • siğil ilacı denendi ve sonuç alındı mı? pek bir işe yaramıyor demişlerdi bana
  • Ss varsa yollasana.off boyle neşterle alcan kescen kescen oyşhh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğberk.

Ss varsa yollasana.off boyle neşterle alcan kescen kescen oyşhh

hahahahah ss mi ? ben bu siğili bilgisaayar ortamında mı oluşturdum:)) foto yok ama öncesi sonrası daha sonrası şeklinde hazırlayıp koyucam geçerse
  • dua et elinde çıktı, nerelerinde çıkanlar var...
  • Benim de 1 sene boyunca falan vardı, doktora gittim yaktırdım 2-3 aylığına geçti ama sonra tekrar çıktı.1 sene sonra gene gittim doktora tekrar yaktırdım.Şuan 2-3 sene geçti üstünden ve bir daha çıkmadı.
  • doktor da lazerle yakıyolar bendede çıkmıştı lazerle yaktırdım 2 dakika bile sürmedi acısız kansız tavsiye ederim
  • 4-5 yıl önce benim elimde bir kaç tane vardı hocaya gösterdik içinden dua okudu (hangi dua bilmiyorum) sonra 1 ay sonra siğil falan kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donquixote Doflamingo

Benim de 1 sene boyunca falan vardı, doktora gittim yaktırdım 2-3 aylığına geçti ama sonra tekrar çıktı.1 sene sonra gene gittim doktora tekrar yaktırdım.Şuan 2-3 sene geçti üstünden ve bir daha çıkmadı.

ben yaktıramam yaa...ilaç merhem hacı hoca daha çok işime gelir
  • Valla benimde vardı okuttum geçti
  • forumda siğil okucak hoca yok mu
  • arkadaşımın eşi eczacı şimdi onları aradım siğil dondurucu ilaç var mı diye öyle bi ilaç yok dedi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.