Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.591
Cevap
166
Favori
1.436.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bırakma günüm 14.gündü ilaca başladıktan 3gün sonra bu forma hiçbir etkisinin olmadığını yazmıştım hatta 14.günün sonuna kadarda öyle devam etti 15.gün işe gelirken ilk defa evden sigara içmeden çıktım ama hala inanmadığım için paketide aldım yanıma sonra ne bi istek ne bişey krizlere falanda girmiyorum iki gündür tek sigara içmedim champıx sen çok yaşa
    GENS UNA SUMUS
  • Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle Neommy sana çok teşekkürler iyiki bu konu başlığını açmışşın biz de yararlanabiliyoruz

Ben yaklaşık 10 yıldır sigara içiyorum. Son 6 yıldır günde 1.5 paket ortalamam var. Sigarayı bırakmaya karar vermemi sağlayan son nokta bu sigara yasakları oldu... Çünkü artık bu işin rahatı da kaçtı eskiden cafede, sıcakta oturup rahat rahat içerken şimdi dışarıda kapının önünde soğuktan titreyerek tüttürmeye çalışıyoruz nasıl bir acizlik...

Ben bundan 1 yıl önce Allen Carr ın kitabını okumuştum. Gerçekten çok yararlı herkese tavsiye ederim sigara ile ilgili tüm algılarınız değişiyor. Neyse kitaptan sonra sigarayı bıraktım. Ama 6. gün tekrar başladım. Yine bundan 10 gün önce bırakmaya niyetlendim ama yine ortalama 1.haftanın sonunda yeniden başladım... En sonunda yeter artık dedim ve bir hastanenin sigara bıraktırma merkezine gittim. SİGARA BIRAKTIRMA ÜNİTELERİNE GİDİN ARKADAŞLAR... Burada bağımlılık düzeyinizi öğreniyorsunuz. Hem ciğer filmi, solunum testi, oksijen testi derken tam olarak sağlık durumunuz gözler önüne seriliyor. Şükür ki benim akciğerlerim kötü durumda değilmiş ama çıkan değerlerin bazıları normal değerlerin altında, akciğerde liflenmeler başlamış çok kötü yani... Doktorum benim ağır tiryaki olduğumu teşhisi koydu ve Champix i önerdi. Bende derhal araştırmalara giriştim ve bu konudaki her yazıyı okudum. Hepsini okuyun o kadar yararlı oluyor ki!!

Şuan artık hazırım ilaca başlicam ve kurtulcam bu illetten... Arkadaşlar tavsiye edebileceğim şudur, Allen Carr ı okuyun sigara algınız değişsin aslında onun sizin bi parçanız olmadığının farkına varın... Aynı anda Champixi kullanmaya başlayın. Kendinize inanın.. Beyin reseptörlerinizin sigaraya kapalı olduğunun zevkini çıkararak ve sigaranın hiçbirşey olmadığını okuyarak sevinçle kurtulun bu meretten.. Bende öyle yapıcam

Sigarasız sağlıklı günler...!

• Arkadaşlar champix i araştırırken bi haber çok ilgimi çekti sizinle paylaşmak istiyorum. Kısacık bi haber mutlaka okuyun... İlaç sigara bırakma gibi alkol bırakmada da etkiliymiş

www.tumgazeteler.com
    Apache HTTP Server Test Page powered by CentOS
    http://www.tumgazeteler.com/?a=2137783

Tüm beyin reseptörlerini azaltıyor yani... Bundan daha güzel bir şey var mı!!!

• @foschia6:

Allen Carr kitabı ve videosu ile Champix'i birarada yürütmek, sigarayı bırakanların en önemli sıkıntısı olan tekrar başlama olasılığını iyice azaltmakta eminim çok etkili olabilir. Daha öncede bahseden arkadaşlar olmuştu bundan.
    Champix'in alkol üzerindeki bıraktırıcı etkisi halen araştırılıyor. Ama sigara alkolle karşılaştırılmayacak kadar çok daha fazla tahrip edici bence.
  • CHAMPIX güzel bir ilaç ilacı 29.09.2010 Çarşamba günü Bismillah dedim ve başladım ve sigarayı ilaca başladığımın 12.günü bırakacağımı söyledim ve 13.gün sabahıda 1 adet daha sigara içerek hayatımdaki sigaralı günlere son verdim şu anda sigara içeyeli 9.günümdeyim
    EVET ŞİMDİ GELELİM BU ANLATTIĞIMIN AÇILIMINA; CHAMPIX HİÇ BİR ZAMAN SENİN BİR ANDA SİGARA İÇME İSTEĞİNİ KESMİYOR YANİ ÇOĞU ARKADAŞIMIZ SANIYORKİ CHAMPIX İÇMEYE BAŞLADIĞINDA BELİRLEDİĞİN GÜN GELECEK VE SİGARA İÇEMEYECEKSİN CANIN İSTEMEYECEKSİN ÖYLEE BİŞEYY YOKK.. FAKAT SEN BELİRLEDİĞİN GÜN SİGARA İÇMEYİ KENDİ İRADENLE BIRAKTIĞINDA FARKEDECEKSİNKİ ESKİSİ GİBİ SİGARAYI İÇME İSTEĞİN AZALMIŞ OLACAK BİRAZ DAHA SABREDECEKSİN SİGARA İÇME İSTEĞİN BİRAZDAHA AZALACAK VE GÖRECEKSİNİZKİ ÇOĞU ZAMAN AKLINIZA BİLE GELMEYECEK, BEN GÜNDE 1 PAKET SİGARA İÇEN BİRİSİ OLARAK SİGARAYI BIRAKTIĞIM GÜNLER İÇERİSİNDE BAZEN DAHA ÖNCE SİGARA İÇMEMİŞİM GİBİ SANKİ BEN HAYATIMDA HİÇ SİGARA İÇMEMİŞİM GİBİ HİSSEDİYORUM. BENİM SİGARAYI EN ÇOK İÇTİĞİM ALANLARA GELİNCE EN ÇOK ALKOLLE BERABER SİGARA İÇERDİM, YEMEKLERDEN SONRA TÜRK KAHVESİYLE, ARAÇ KULLANIRKEN ŞİMDİ BUNLARI YAPARKEN KAHVE İÇERKEN, ALKOL İÇERKEN, ARAÇ KULLANIRKEN AKLIMA GELMİYORMU EVE GELİYOR FAKAT AKLIMA GELMESİ İNANIN NİKOTİN İHTİYACIMDAN DEĞİL SADECE VE SADECE BUNLARI YAPARKEN SİGARA İÇMEMİN SAPLANTI OLDUĞUNDAN BEN BUNU FARKETTİĞİMDE CHAMPIX'İN NE KADAR ETKİLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM ÇÜNKÜ CHAMPIX ARTIK BENİM SİGARA İÇME İSTEĞİMİ YANİ NİKOTİN İHTİYACIMI BİTİRDİ ŞU ANDA SADECE EN ÇOK SİGARAYI İÇTİĞİM EYLEMLERDEKİ PSİKOLOJİK TARAFI TAMAMEN BİTİRMEK KALDI ONUDA BİTİRDİĞİMDE ARTIK HAYATIMA TERTEMİZ DEVAM ETMEK KALDI.
    BU ARADA İLACIN PRESPEKDÜSÜNDE YAZDIĞI GİBİ MİDE BULANTISI, YOK DEPRESYON, V.B. HİÇ BİRŞEY ŞUANA KADAR YAŞAMADIM..

• quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Sigarayı bırakmak için para verip ilac alacak kadar ciddiyseniz, bence bırakmak için ilaca gerek bile yoktur. Eğer gerçekten kararlı iseniz ve nefsinize hakim olabilirseniz çok rahat bir şekilde kendiniz de bırakabilirsiniz. Bence önemli olan ilk haftadır. İlk haftayı atlatırsanız gerisi kolay. İlk hafta için ise ömerim bol bol sakız, çekirdek, meyce suyu ve su. Ayrıca gerçek bir arkadaş (sigaraya elinizi sürdüğünüzde sizi yumruklayacak).

Ben 7 senelik kullanıcı idim, 6 ay önce ani bir kararla gece yarısı sigarayı bıraktım. Ondan sonra elime bile sürmedim. Şu an hayatımdan o kadar memnunumki anlatamam. Ağzımın tadı yerine geldi, yemeklerin tadı güzelleşti, içeceklerin tadı harikalaştı. Nefel almam düzenleşti. Yürüşlerden zevk almaya başladım. Geceleri daha rahat uyumaya başladım. Sabahları daha dinç uyanmaya başladım. Gereksiz başağrıları yok oldu, mide bulantıları kayboldu. Kısaca keşke daha önce bıraksaydım yada hiç başlamasaydım diyorum şimdi kendime.

İnşallah sizde bırakırsınız ve hayatınız düzelir...

her şey beyinde bitiyor.

yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilaca vs gerek yok. bunlar gösteriş.

ben yaklaşık 20 yıldır günde 2 paket içen bir sigarakoliktim .

sigarasız resmim yok gibiydi.

birden bıraktım ve daha içmiyorum .

araştırmalara göre sigara bırakanların yarıdan çoğu bir anda bırakanlardan oluşmakta.

bıraktıktan sonra yok 1 tane içeyim . yok şöyle . yok dal dal alayım . yok. içmeyeceksin.

1 tane içersen gerisi gelir.

• @yusufziya;

Evet sigarayı bıraktıktan sonra tekrar başlamaya neden olan en büyük hata bu... 1 tane bile içmemek gerekiyor bıraktıktan sonra.

Bırakmak zor oldu.. Çünkü benım hedeflediğim tarih cumartesi gününe denk geldi.. Haftasonu full Alkol aldığm için bırakamadım sigarayı.. Bende dün bıraktım hiç içmedim vede aramıyorum..

Alkol tüketmesem çok daha önceden bırakabilirdim
  • Champixli 23. günümdeyim.11. gün sigarayı bıraktım.2 haftadır kullanmıyorum o pisliği:)aslında kriz anları oluyor ama bunlar giderek daha az hissettiriyor kendini.Krizlerde hafif krizler öyle aman aman krizler değil.Çok şükür,çok memnunum.Sanki yeniden doğmuş gibi oluyor insan....

Orijinalden alıntı: ™Captain-Recobasa™
    aga bu ilacı nereye basvurup alabılırız nerden tedarık ettin yardımın icin tsekkurler

Eczanelerde bulabilirsiniz, ama önce bu konuyu baştan sona okursanız iyi olur!
  • Ben champixin 40 sigarasız günlerin 30 undayım.Ancak bugunlerde nedense krizler artmaya başladı.Korkmaya başladım:(Bu sureç içerisinde 2 defa ruyamda sigara içtim ve içtikten sonra hep pişman oldum ancak gun içerisinde tum damarlarımda nikotin varmış gibi bi his uyandırdı bende.Bugunlerde zor gunler geçiriyorum ve irademi kaybetmekten korkuyorum:(

Orijinalden alıntı: Computeus
    Dün ilaca tekrar başladım. Umarım bu sefer son olur.

İyi şanslar Computeus, herşeyin yolunda gitmesini dilerim.

Orijinalden alıntı: mydream222
    Ben champixin 40 sigarasız günlerin 30 undayım.Ancak bugunlerde nedense krizler artmaya başladı.Korkmaya başladım:(Bu sureç içerisinde 2 defa ruyamda sigara içtim ve içtikten sonra hep pişman oldum ancak gun içerisinde tum damarlarımda nikotin varmış gibi bi his uyandırdı bende.Bugunlerde zor gunler geçiriyorum ve irademi kaybetmekten korkuyorum:(

Ne var bunda şimdi?
    Benim bir akrabam Champix'i kullanırken 2-3 gece rüyasında fosur fosur kendisinin sigara içtiğini görmüş. Yukarlarda bahsettim mi hatırlamıyorum, bende 2-3 defa başkasının ( kendim değil! ) sigara içtiğini gördüm ve anında, sigarayı bitirmelerini beklemeden kabus görüyormuş gibi kötü bir şekilde uyandım!
    Böyle dalgalanmalar oluyor insanda. Birde ilaç saatlerine dikkat edin, 1-2 saat gecikme insanı etkileyebiliyor böyle dalgalanmalar için. Ama 40-45 günden sonra böyle şeylerle hiç karşılaşmadım.

• Sigarasız 16. Günüm :)))
    3 ayı geçemedim. Bir arkadaşımın önerisiyle Champix'e başladım. 11. günde içmeyi bıraktım. Bugün 21. gündeyim. Hiç içmedim. Neler oldu derseniz: sigara içme isteğinde ilaca başladığım ilk günden itibaren belirgin bir azalma oldu. sanki yeni söndürmüşüm gibi birşey. Alışkanlıkla yakıyordum. Ancak o doygunluk hissiyle çok da zevk almadan içiyordum. Ve 11. günün sabahı uyandığımda önceki denemelerimde olduğu gibi panik olmadım. Hatta bir gün önce son sigaramı ne zaman içtiğimi hatırlamadığımı farkettiğimde şaşırdım. Çünkü tüm bırakma teşebbüslerimde son sigaramı törenle içip, sevgiliden ayrılıyormuş gibi hissederdim. Midemdeki hafif kıpırtılar dışında herhangi bir yan etkisini yaşamadım. Belki, yan etkiler konusunda bir bilgim olmasaydı bunu da farketmeyebilirdim. Hiç canım istemedi mi? Tabii ki istedi, istiyor. Ama öncekiler gibi kriz yaşamadım. Kolay değil, 35 küsur yıllık alışkanlık... Önceki denemelerimden biliyorum; alkol alınca canım daha çok ister ve genellikle içki masasında teslim olurdum. O yüzden her gece değilse bile, sıkça alkol aldım, kendimi test ettim. Süperim. Şeytanım yine etrafımda dolanıyor. Ama "hadi oradan" deyince fazla ısrar etmeden uzaklaşıyor bu defa. Üstelik eşim sigara içiyor ve bu beni olumsuz yönde etkilemiyor. Şaka gibi ama eskiden dumanından yararlanmak için yanında dururken, şimdi rahatsız oluyorum demeyeyim ama eşimi öyle balkonda zavallı bir halde görmekten üzülüyorum. İnanılır gibi değil. Sanırım bu defa oldu galiba. Bu arada ilacı günde bir tablet alıyorum. Bana yetiyor. Böylece bir kutuyu yaklaşık iki ay kullanabileceğim. İlaç çok mu etkili? Bence ilk günlerin krizini hafifletmek açısından çok çok etkili. Muhteşem etkili. Zaten zor olanı da ilk günler. Tek başına ilaç yeterli mi? Tabi ki hayır. Önce bırakmaya istekli, sonra da kararlı olmak gerekiyor. Yoksa sadece ilaçtan mucize beklememek lazım. Ben artık gerçekten bırakmayı istiyordum. Neredeyse 10-12 yaşlarımdan beri sürekli içiyorum ve son 10 -15 yıldır da bırakmaya uğraşıyorum. Hepinize selamlar

• @momoque;

Midedeki ufak kıpırtıların aslında ilacı kullanma zamanıyla çok ilişkisi var. Bende yemekten 1 saat sonra aldığımda hafif mide bulantısı 10-15 dakika oluşuyordu, ama yemekten 5-10 dakika sonra aldığımda hiçbir şey olmuyordu. sahi birde muhtemelen 20-30 günlerde belirginleşebilecek ağır kabızlık için dikkatli olun!
    Bence eşinizi balkona yollayacağınıza onada bıraktırın kendinizden sonra. Önceki sayfalarda evli arkadaşların hikayeleride var belki ilginizi çeker!
    İyi şanslar, bıraktıktan sonra 1 tane bile denemek için dahi kullanmayın!

Ek: Önceki sayfalarımızı gözden geçirirseniz işe yarar epy bilgimiz vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 11 Kasım 2010; 13:52:32 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.