Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.580
Cevap
167
Favori
1.419.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. alerjik astım rahatsızlığım var günde 1,5 paket sigara içiyorum kendi irademle bırakamıyorum.özellikle işe geldiğimde saat 10 kadar nerdeyse yarım paket sigara içiyorum.dr. champix tavsiye etti 1 yıl önce.almak istemedim çünkü sigara içmekten keyif alıyorum ancak artık akşamları ve sabahları aşırı derecede rahatsız oluyorum ve bu sabah kalktığımda karar verdim bugün bu ilacı alıcam.sizlerden bana bu konuda destek olmanızı rica ediyorum.en büyük korkum bırakamamak.irade sıfır çünkü bu konuda.kendi çabamla azaltmaya kalktığımda sürekli aklım sigarada oluyor.çalışamıyorum. 1 saatlik işi günlerce yapıyorum.işim muhasebe riskli birde sigaraya takıldığımda işimdede başarılı olamıyorum..
  • @berfinsu;
    kullanmaya başlamadan ilacın prospektüsünü ve bu sayfaları baştan sona okuyun, çok yardımı olur. Anlaşılamıyanları burada sorabilirsiniz. Bırakma niyetiniz varsa ve sonrada 1 tane bile içmeme kararlılığını gösterirseniz sıkıntınız olmaz, şimdiden başarılar.
  • Kendi irademle bıraktım tüm aşamaları yazdım buyrun ;http://forum.donanimhaber.com/m_44364221/tm.htm
  • @berfinsu

    İlaca Başlamadan önce şunu iyi bilmelisiniz ki, siz istemezseniz ilaç da dahil hiçbir şey size sigarayı bıraktıramaz. Böyle sihirli bir formül, bir iksir yok. Çünkü bu çok ağır bir bağımlılık. Ve kurtulmanın tek yolu da istekli ama aynı zamanda kararlı da olmak. Daha önce de yazdığım gibi, ilacın yoksunluk krizlerinin etkisini yok denecek kadar aza indiren muhteşem bir etkisi var. Ama "ilacı alırım ve sigarayı unuturum" beklentiniz varsa, hiç denemeyin. İlaca rağmen zaman zaman yine canınız çekecek. Ancak bununla baş etmek eskisinden çok kolay olacak. Ve tabii ki sigarasız hayat inanın çok daha güzel olacak. Ban sorarsanız hazır olduğunuzu hissettiğinizde doktorunuzla yeniden görüşün. İlaç konusunda bilgilendirilin ve öyle başlayın.
    Başarılar.
  • Kısaca bende Champix deneyimimi aktarmak istiyorum;
    Champix'i aldıktan sonra bende 14. günü işaretledim fakat 20.nci güne kadar malesef sigara içmeye devam ettim.Tam ümidimi kestim derken 21nci günden itibaren içmemeye başladım.Bugün 6ncı günüm,kimsenin cesaretini kırmak istemem fakat baya zor günler geçiriyorum.Bugün son anda paket almaktan vazgeçtim.Biliyorum alsam bir tane içsem beğenmeyeceğim tadı iğrenç gelicek ama muhtemelde tekrar başlamış olacağım.Hergün sigara krizlerimin azalması dileğiyle uyanıyorum.Umarım en kısa zamanda alışırım bu duruma.
  • @jamesdean0701;
    Bir tane içerseniz zaten gerisi gelir. Keşke biraz bırakmaya odaklanmış başlamış olsaydınız ilaca. Birde gecikmeden dolayı Champix kullanma sürenizin uzamasına gerek duyabilirsiniz, bunu bir Sigara Bıraktırma merkezi veya bu konuda deneyimli bir doktora danışmak gerekebilir.
  • merhaba arkadaşlar. yaklasık 1 ay once tv rekramlarından gorup doktordan yardım almaya karar verdım sıgara konusunda. doktora gıttım champix i soyledı bana. eşimle beraber aldık. yakalsık olarak ıkımızde 10 yıldır 1-1,5 arası tuketıcıyız. ılacı aldık. 10. gunu bırakma gunu olarak belırledık ıkımızde. bugun 10. gunu ıalca baslayalı saat 24:00 cıvarı. eşim evdekı kullerı yıkadı artık. bakalım yarın ne olacak. bende bu sıtedekı yazıları okuyarak konsantremı artırıyım dedım bıraz :) bu sıtedekı her paylasımcıya cok tesekkur ederım. ancak neommy arkadasım gercekten en cokta sana tesekkur edıyorum. ınsanların konsantre olmasına yardımcı oluyorsun. ılk 10 gunluk deneyımım şöyle; azda olsa sıgaradan zevk alma duygum azaldı. tamamen ılaca guvenırsem bırakamayacagımı ve ırademıde on plana cıkarmam gerektıgını bılıyorum. ama esımde bende kararlıyız bırakmaya umarım bahsettıgınız gıbı kolay olur bırakmak ( nedense o kadar kolay olacagını sanmıyorum ama bırakmayıda cok ıstıyorum). sızın yazdıklarınızı okuyunca dahada bı cesaret gelıyor bana. daha onceden kendı ırademle bırakıyordum aksamları sabahları yıne baslıyordum. yatarken bır daha asla ıcmeyecegım dıyordum ama sabah kalkınca bazen kahvaltıyı bıle bekleyemeden yakıyordum. sımdıde aynı seyı dıyorum kendı kendıme asla bır tane bıle ıcmeyecegım ama umarım eskısı gıbı sabah yıne aramam :) ılk 10 gunluk yan etkılerıne gelınce ; bıraz mıde bulantı hıssı (esımdede bendede) , bıraz mıde sısıklıgı ve ıstahsızlık ( esımdede bendede) , hafıf odemler (sadece esımde) , full hd kalıtesınde ruyalar ( sadece bende) son 3 gundur goruyorum ama ne ruyalar akla hayale gelmeyecek sacmalıkta ama o kadar sahıcıkı resmen yasıyorum ıcınde dızı fılm gıbı. 1 gecede 5-6 tane goruyor ve her seferınde uyanıyorum. arkası yarın dızı gıbı yarın ne olacak dıye merak edıyorum :) dıger yan etkısıde hafıf mayısıklık ve tembellık olmaya basladı ıkımızde de. her 5 gun sonra buraya yazmaya devam edecegım. umarım bır dahakı yazımda 5 gundur hıc ıcmıyorum deye baslarım.
    bu arada bırakmayı dusunen arkdaslara seslenıyorum. fıyat hesabı yapınca bıle ıctıgınız sıgaranın gunluk parasına denk gelıyor bununda gunlugu. eger bırakamazsanız bıle denemeye yıne deger. sıgara bırakma ıhtımalıne bıle 180 tl deger bence. sıgara ıcen bır ınsan dırek olarak 3. sınıf ınsan oluyor. bunu ıspatlayan yuzlerce sey sayabılırım burda ama en basıtınden ve en zoruma gıden seyı soyluyum agız kokusundan bırının yuzune bakarak konusamıyorsun.onun ıcın bu ıhtımale bıle bu para deger.
    hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum arkadaslar. ıyı,mutlu, huzurlu, saglıklı ve sıgarasız gunler hepımızın olsun.




  • Arkadaşlar bende chapixe başlayalı tam 24 gun oldu.Bende bı yakınım kullandıgını ve tamamıyla bıraktıgını ogrendıgım an ıcım kıpır kıpır oldu ınsanın ınanası gelmıo ılk basta bende baslangıc paketını aldım. bu arada gunde 1 paket kullanıyordum bırakmadan once. ılaca ıcergındekı gıbı ılk olarak 0,5 mg haplardan kullanmaya basladım ılk 2 gun agzımda kuruluk hıssı olusmaya forumda yazan arkadaslar sagolsun dedıklerı gıbı yemek sonrası alarak mıde bulantısını azalttım. Ben Ilacı acıkcası 8-14 gun arası bırakmak yerıne neden daha once bırakmayaım dıyerek 4.gunumde dırek kestım.zorlanmadım mı daha once bır cok kez deneyımım oldu basarıszdım.herkes emınım en az bır kac defa denemıstır.Nasıl hıs uyandırdıgına gelınce bence beyın fonsıyonlarıyla oynama yapıyor sankı ben hıc sıgara ıcmemısım hıssı verıyor ınsanın krız dedıgımız seyı sigara kullanan herkes bılır o ıcımızde olan aclık hıssı nabzımın yukseldıgı an ıste o tamamıyla yok oluo sankı dedıgım gıbı hıc ama hıc gelmıo yanı acıkcası herkeste oldugu bendede vardı ılac bıttıkten sonra nolcak bılmıyorum.bende soyle yapıyım dedım ılacın 1mg olan tabletlerını sadece gunde bırkez sabah kahvaltısından sonra hem ılac daha uzun sure kullandım nakıtsel avantaj ılac dozajı az gelıyor dıye bır sıkıntı yasamadım.acıkcası kullanmak ısteyen arkdaslar kullanın ama tabı doktorla bırlıkte bu arada benım bende tavsıye aldıgım kısı üzerıne aldım ama kullanıp bırakan kısı doktordu yanı o yuzden doktora gıtmedım.su vakıtten sonra hayatta ıcmem bı daha bılıorum arkadaslar bıraz pahalı ınanın deycek sadece sıze dusen gorev el alıskanlıgı dudak ve benzerı alıskanlıklarınızdan kurtulmaya bakıcaksınız aklınıza devamlı gelebılır sıgara ıcmek ama gıt basımdan nıye ıcımyım dedıgınız an kafanızdan ucup gıdıyor. Sımdık dıger arkadaslar yazmamıslar ben ılacı bıraktıktan yaklasık 2 hafta sonra yazıcam herhangı bı yan etkısı olup olmadıgını ruya gorme kalıtelı herkeste var aynı bendede devam edıyor.bende extradan kafama takılan bırsey bı konu takıntı halıne gelıyor saatlerce bazen atamıyorum takılıyorum resmen ,bunuda yanınızda bır arkadasınızla paylasın bılsınkı sızdekı degısımı farkedebılesınız.Korkum yok artık sıgarasız gunler dılerım herkese..




  • Bende bu gün ilaca başladım, neticeyi paylaşacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muammersunger
    ... doktora gıttım champix i soyledı bana. eşimle beraber aldık... ılk 10 gunluk deneyımım şöyle; hafıf odemler (sadece esımde) , full hd kalıtesınde ruyalar ( sadece bende) son 3 gundur goruyorum ama ne ruyalar akla hayale gelmeyecek sacmalıkta ama o kadar sahıcıkı resmen yasıyorum ıcınde dızı fılm gıbı. 1 gecede 5-6 tane goruyor ve her seferınde uyanıyorum. arkası yarın dızı gıbı yarın ne olacak dıye merak edıyorum :) dıger yan etkısıde hafıf mayısıklık ve tembellık olmaya basladı ıkımızde de....hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum arkadaslar. ıyı,mutlu, huzurlu, saglıklı ve sıgarasız gunler hepımızın olsun.


    Baştan 2 kişi olmak sanırım çok rahatlatır insanı. Hafif ödem konusunu doktora duyurmakta yarar var. Bende de olmuştu Champix'i kullanırken, ama bilgisayar başında çok uzun saatler oturmaktan olduğunu düşünmüştüm ve 2 gün uzak kalınca bilgisayardan dizimde oluşan ödem geçmişti. Rüyalar gerçekten çok komik ve hızlı oluyorlar! Birkaç defa rüyamda sigara içerken uyanmış ve hala rüyama giren sigaraya da sinir olmuştum bırakmış ama ilaç kullanımı devam ederken. Ama uykumun sık sık kesildiği ama rüya hatırlamadığım durumlar yıllar önceki başarısız sigara bırakma deneyimlerimde de olmuştu. Yazmayı unutmuşum uyku süresinde uzama ve hafif halsizlik bende de oldu ve ilaç kullanım süresi bitince geçti ikiside.
    Başarılar dileyim sizede eşinize de ve her ikinizede birlikte, deneyimlerinizi yazarsanız burada diğer arkadaşlara da yardımı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Kasım 2010; 20:40:29 >




  • selamlar,

    champix i alkolle kullanmanın herangi bir yan etkisine rastladınız mı?? kullanım klavuzunda bir bilgi vermemiş..siz farkettiniz mi?
  • Ne rüyalardı ya:)Birinde bankasya da oynuyordum.Ve Acayip guzel goller atıyordum.Son dakika bi penaltı kullandım.Ve o kadar gerçekçikiii:):)
  • @burak-doganay;
    İyi şanslar! Aslında ilacı prospektüsünde önerilen şekilde kullanmak en doğrusu olur sanırım. Ama yinede ilaç bittikten bir süre sonra en geç deneyimlerinizi yazarsanız ilginç gelir burayı izleyen arkadaşlara. Bitince ne olacak diye strese girmeyin şimdiden. Bende de aynısı olmuştu yani bitince tekrar sigarasızlık belirtileri yaşarmıyım diye endişe oluşmuştu. Ama 3 ay ilaç kullandıktan sonra baskısı olmadı sigarasızlığın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    selamlar,
    champix i alkolle kullanmanın herangi bir yan etkisine rastladınız mı?? kullanım klavuzunda bir bilgi vermemiş..siz farkettiniz mi?


    Champix kullandığım 3 ay boyunca 8-10 defa alkol almışımdır! Champix'i aldığım akşam yemeğinin üzerinden 2-3 saat geçmesine dikkat ettim alkol almak için. Bir yan etkisiyle karşılaşmadım ama alkol az miktarda da olsa sigarayı hatırlatıyor insana, özellikle eskiden kalma alkol-sigara alışkanlığı varsa.
    Tabii alkol ile birarada hiçbir ilacın alınması tavsiye edilmez aspirin dahil! Bende bir yan etkisi görülmeyen başkasını iyice rahatsız edebilir. İçmemek en iyisi bence, ama imkansız diyorsanız birde doktora sorun derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    selamlar,
    champix i alkolle kullanmanın herangi bir yan etkisine rastladınız mı?? kullanım klavuzunda bir bilgi vermemiş..siz farkettiniz mi?


    Champix kullandığım 3 ay boyunca 8-10 defa alkol almışımdır! Champix'i aldığım akşam yemeğinin üzerinden 2-3 saat geçmesine dikkat ettim alkol almak için. Bir yan etkisiyle karşılaşmadım ama alkol az miktarda da olsa sigarayı hatırlatıyor insana, özellikle eskiden kalma alkol-sigara alışkanlığı varsa.
    Tabii alkol ile birarada hiçbir ilacın alınması tavsiye edilmez aspirin dahil! Bende bir yan etkisi görülmeyen başkasını iyice rahatsız edebilir. İçmemek en iyisi bence, ama imkansız diyorsanız birde doktora sorun derim.


    hocam cevap için tşk..
    babam 5 gün önce başladı ilaca..2 paketten 1 e dşürdü son 2 gündür.ama cuma ctesiyi kesinlikle boş geçmez,içer :) henuz ne mide bulantısı ne bişey herhangi bi yan etki yok..ama bu kdr yan etkisi olan bi ilacı alkolle kullanmak beni korkutuyo..sen ne kdr içiyodun bi iki bira kıvamında mı yoksa bi büyüğü deviririm kıvamında mı :)




  • BUGÜN İLACA BAŞLAYILI 15. SİGARAYI BIRAKALI İSE 5. GÜN. TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM SİGARAYI BIRAKMANIN BU KADAR KOLAY OLABILECEGINI HAYAL BILE EDEMEZDIM. ILACI KULLANMADAN ONCE KENDI KENDIME COK BIRAKMA DENEMEM OLDU. AMA HEPSIDE FIYASKO 1 GUNU OTEYE GECIREMEDIM SIGARASIZ. AMA SIMDI SANKI DAHA ONCEHIC SIGARA ICMEMIS KADAR RAHAT HISSEDIYORUM KENDIMI. ARADA BIR GELIYOR AKLIMA AMA KRIZ YASATMIYOR. HEMEN CIKIP GIDIYOR AKLINDAN. BIRDE SANIRIM COK IYI KONSANTRE OLMUSUM BIRAKMAYA CUNKU BU GECE RUYAMDA 5-6 TANE SIGARA ICTIGIMI GORDUM. AGZIM LEŞ GIBI KOKUYORDU DIYE HISSETTIM VE RUYADA BILE KIZDIM KENDI KENDIME NEDEN ICTIM DIYE. RUYADA BILE KIZDIYSAM KENDIME DEMEKKI BAYAGI BI KONSANTRE OLMUSUM BIRAKMAYA. YAN ETKIYE GELINCE BIR ONCEKI YAZIMIN HARICINDE EXTRA BIR DURUM YOK. GAYET NORMAL HERSEY YOLUNDA.
    EŞİM İSE BENİM KADAR RAHAT DEĞİL. SİGARAYI BIRAKTIGIMIZ İLK GÜN ÇOK RAHATTI ODA. AMA 2. VE DAHA SONRAKI GUNLER AKLINA COK GELDIGINI SOYLUYOR. BIRDE COK UYUSUKLUK YAPIYOR ONDA. SANIRIM FARKIMIZ BEN GUN ICINDE YOGUN OLDUGUM ICIN AKLIMA PEK GELMIYOR. AKŞAMLARI EVDE İSE ZATEN ESKİDENDE COK İÇMİYORDUM. ONUN İÇİN RAHATIM BU KADAR. AMA O GÜNDÜZ OYALANACAK BİŞEY BULAMADIĞINDAN SANIRIM DAHA ZOR ATLATIYOR BU GÜNLERİ.
    ŞİMDİLİK BU KADAR HER 5 GÜNDE BİR DENEYİMLERİMİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM. HERKESE İYİ GÜNLER.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    selamlar,
    champix i alkolle kullanmanın herangi bir yan etkisine rastladınız mı?? kullanım klavuzunda bir bilgi vermemiş..siz farkettiniz mi?

    Champix kullandığım 3 ay boyunca 8-10 defa alkol almışımdır! Champix'i aldığım akşam yemeğinin üzerinden 2-3 saat geçmesine dikkat ettim alkol almak için. Bir yan etkisiyle karşılaşmadım ama alkol az miktarda da olsa sigarayı hatırlatıyor insana, özellikle eskiden kalma alkol-sigara alışkanlığı varsa.
    Tabii alkol ile birarada hiçbir ilacın alınması tavsiye edilmez aspirin dahil! Bende bir yan etkisi görülmeyen başkasını iyice rahatsız edebilir. İçmemek en iyisi bence, ama imkansız diyorsanız birde doktora sorun derim.

    hocam cevap için tşk..
    babam 5 gün önce başladı ilaca..2 paketten 1 e dşürdü son 2 gündür.ama cuma ctesiyi kesinlikle boş geçmez,içer :) henuz ne mide bulantısı ne bişey herhangi bi yan etki yok..ama bu kdr yan etkisi olan bi ilacı alkolle kullanmak beni korkutuyo..sen ne kdr içiyodun bi iki bira kıvamında mı yoksa bi büyüğü deviririm kıvamında mı :)



    Şöyle söyleyim, o 8-10 adedin hiçbirisi 4-6 şişe bira veya 1-2 şişe şaraptan az değil, 1-2 şişe bira felsefesine karşıyım anlıyacağınız! Bir büyük ederlermi hesabını bilmiyorum doğrusu!
    Aslında Champix'in yan etkileri diğer birçok ilaçtan çok ağır değil. Yukarda yazdıklarım haricinde en azından Champix ile araya birkaç saat zaman koyması bir ihtimal yararlı olabilir.
    Ek: Babanızı sıkıştırın biraz, sigaraya devam edersen genç yaşta sensiz kalırım deyin, dayanamaz. Babanıza kızıp bağırıp çağıracağınız, onu canını çıkartacak kadar çok sıkıştıracağınız tek bir konu varsa o da sigara konusudur kesinlikle!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 27 Kasım 2010; 22:49:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

    Orijinalden alıntı: itallionstallion
    selamlar,
    champix i alkolle kullanmanın herangi bir yan etkisine rastladınız mı?? kullanım klavuzunda bir bilgi vermemiş..siz farkettiniz mi?

    Champix kullandığım 3 ay boyunca 8-10 defa alkol almışımdır! Champix'i aldığım akşam yemeğinin üzerinden 2-3 saat geçmesine dikkat ettim alkol almak için. Bir yan etkisiyle karşılaşmadım ama alkol az miktarda da olsa sigarayı hatırlatıyor insana, özellikle eskiden kalma alkol-sigara alışkanlığı varsa.
    Tabii alkol ile birarada hiçbir ilacın alınması tavsiye edilmez aspirin dahil! Bende bir yan etkisi görülmeyen başkasını iyice rahatsız edebilir. İçmemek en iyisi bence, ama imkansız diyorsanız birde doktora sorun derim.

    hocam cevap için tşk..
    babam 5 gün önce başladı ilaca..2 paketten 1 e dşürdü son 2 gündür.ama cuma ctesiyi kesinlikle boş geçmez,içer :) henuz ne mide bulantısı ne bişey herhangi bi yan etki yok..ama bu kdr yan etkisi olan bi ilacı alkolle kullanmak beni korkutuyo..sen ne kdr içiyodun bi iki bira kıvamında mı yoksa bi büyüğü deviririm kıvamında mı :)



    Şöyle söyleyim, o 8-10 adedin hiçbirisi 4-6 şişe bira veya 1-2 şişe şaraptan az değil, 1-2 şişe bira felsefesine karşıyım anlıyacağınız! Bir büyük ederlermi hesabını bilmiyorum doğrusu!
    Aslında Champix'in yan etkileri diğer birçok ilaçtan çok ağır değil. Yukarda yazdıklarım haricinde en azından Champix ile araya birkaç saat zaman koyması bir ihtimal yararlı olabilir.
    Ek: Babanızı sıkıştırın biraz, sigaraya devam edersen genç yaşta sensiz kalırım deyin, dayanamaz. Babanıza kızıp bağırıp çağıracağınız, onu canını çıkartacak kadar çok sıkıştıracağınız tek bir konu varsa o da sigara konusudur kesinlikle!


    ohh hocam afiyet olsun :)

    yaw bizimkine o acıtasyonlar işe yaramıyo,bakalım nolcak,gelişmeleri yazarım:) ama ekşi sozlukteki yorumlarda çok kişide mide bulantısı vs çok olmus..sevindirici olan bizimkinde hiç bişi olmadı maşalla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itallionstallion -- 3 Aralık 2010; 9:40:48 >




  • @itallionstallion;
    Teşekkürler!
    Sanırım Ekşideki " mide bulantısı " denilenlerin bir kısmı yalnızca " bulantı hissi " yoksa gerçek bir mide bulantısı söz konusu değil...Bende de oldu, özellikle ilk başlarda yemekten 1-2 saat sonra Champix aldığımda. Ama Champix'i yemeklerden hemen sonra almaya başlayınca ortadan kalktı. Ekşideki bazı yorumlar çok abartılı zaten
    Neyse iyi şanslar babanıza, ve kiloyu unutmayın! Yenilen besin miktarınızı arttırmasanızda veya sigarayı bırakınca iştahınız açılmasada vücut besinden daha fazla yararlanmaya başladığından dolayı kilo artıyor.Cuma-Cumartesi aklında olsun babanızın!




  • bugün 29. gün. ilk 20 gün hiç bir değişiklik olmadı, bana yaramadı bu ilaç derken günlük 2 paket içiyordum normalde 5-6 tane içmeye başladım fakat bırakmak içi hiç bir sınır koymamıştım zaten bırakma stresine girmeyim diye. 3-4 gün 5-6 tane ile devam ettim şuan 5 gündür sigara hiç kullanmıyorum bol bol metollü şeker ve sakız çok iyi geliyor

    ayrıca ilacı ben yemeklerden önce kullanıyorum bilginiz olsun ..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.