Şimdi Ara

Sigarayı bırakalı 8 ay oldu fakat son 2-3 haftadır canım çok çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sigarayı bırakalı ben tam 8 ay oldu fakat şu sıralarda canım sigara içmek istiyor sigaraya karşı bi özlem duydum sigara içtiğim zamanlardaki gibi rahatlama hissini istiyorum şu sıralar. Böyle dönemlerden geçenler oldumu yani yaz tatilimin kötü geçmesine istediğim gibi geçmemesine bağlayacam ama bilmiyorum yani dile kolay 8 ay oldu şu son 2-3 hafta yoğun bi sigara içsemmi yine dürtüsü kafamı çok kurcalıyor

Lütfen bi fikir verin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Can İsteği

Sigarayı bırakmış kişilerde, bırakma sonrasındaki günlerde, haftalarda ve hatta aylarda can isteği yaşanması yaygındır. "Sigarayı bırakalı 1 ay oldu hala canım istiyor", "Sigarayı bırakalı 2 ay oldu hala canım istiyor" gibi ifadeler, bu can isteğinin ne kadar uzun süre devam edebileceğini gösterir.

Yaygın olmasına rağmen, can isteği geçicidir ve zamanla azalacaktır. Sigarayı bıraktıktan sonra geçen süre uzadıkça, can isteğinin sıklığı ve şiddeti azalacaktır. Ancak, bazı kişilerde "Sigarayı bıraktım ama canım çok istiyor" veya "Canım çok sigara istiyor" diyerek can isteğiyle uzun süre mücadele edebilirler.

Sigarayı bıraktıktan sonra can isteği ile baş etmenin yolları şunlardır:

• Can isteğini tetikleyen durumları belirleyin: Stres, sıkıntı veya sosyal ortamlar gibi can isteğini tetikleyen durumları tespit edin ve bunlardan kaçınmaya çalışın.
    • Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirin: Can isteği geldiğinde, egzersiz yapmak, derin nefes almak veya sevdiğiniz bir aktiviteyle uğraşmak gibi sağlıklı başa çıkma mekanizmaları uygulayın.
    • Destek alın: Aileniz, arkadaşlarınız veya bir destek grubundan destek alın. Başkalarıyla deneyimlerinizi paylaşmak ve zor zamanlarda teşvik almak yardımcı olabilir.
    • Tedavi seçeneklerini düşünün: "Sigarayı bırakalı 1 yıl oldu hala canım istiyor" diyerek uzun süreli can isteğiyle mücadele ediyorsanız, nikotin replasman tedavisi veya ilaç gibi tedavi seçeneklerini doktorunuzla görüşün.

Can isteği geçicidir ve zamanla azalacaktır. Sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirerek, destek alarak ve gerekirse tedavi seçeneklerini değerlendirerek, can isteğini yenebilir ve sigarayı bırakma yolculuğunuzda başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İç gitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçersen bırakamayacaksın emin ol.
    İçme demiyorum ama bu gerçeği bil. ;)

• İçersen kendine olan güvenini yitirirsin ve 8 ay boşa gidecek .

Emin olan ilk teki içip kestikten sonra pişman olursun .
  • Yak bi cuğara

• quote:

Orijinalden alıntı: HayalPerestİso

İçersen kendine olan güvenini yitirirsin ve 8 ay boşa gidecek .

Emin olan ilk teki içip kestikten sonra pişman olursun .

bende onu seziyorum hocam ilk dal bittikten sonra içmesemde olurmuş diyecekmişim gibi boşu boşuna tekrar başlayacam ama ne biliyim rahat bıraktım bu zamana kadar içmedimde son 2-3 haftada çok yoğunlaştı bu isteğim
  • İcme icme. Sonu yok o işin. Bi taneden bisey olmaz deme sakın. Ne guzel 8 aydır icmiyomussun bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son evre kurtuluyosun işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: rache

İcme icme. Sonu yok o işin. Bi taneden bisey olmaz deme sakın. Ne guzel 8 aydır icmiyomussun bak.

ama sanki böyle sigara tiryakisiyimde 2-3 gündür içmiyomuşum gibi canım istiyor hocam. yani vücut yak bi sigara diyor resmen bana 8 ay oldu bırakalı hala neden aklıma gelip istekleniyor bu
  • kendini zararsız bir şeye alıştır mesela sakız canın şstediği abda bir sakız at ağzına öyle öyle alışırsın veya doktora söyle nikotin yazsın camın istediğinde nikotin çiğne olmadı çakmak gazı iç (içme ha şimdi ciddiye alırsın çakmak gazını içme)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 taneden bişey olmaz

• Sen 8 ay diyosun ben daha 3.gundeyim hocam.lanet olsun ictigim günlere. Akapunktr ile tedaviyi sectim. Yarin sabah 4.seansım var. Benimde canım cekiyo ama yapıcak bisey yok.kurtulmam lazım bu illetten.Sakın iciyim falan deme.sakın !!

• Sigarayı bırakalı 5 ay bitti, canım hep sigara çekiyor. Ama ben ne yapıyoruuum

İçmiyorum

• Sigara adamdır. Derdini dinler ama konuşamaz. Ah hani şu sigaraların ağzı olsa da konuşsa Yak gitsin hacı, 3 günlük dünya.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Sen sigarayı kafaya bitirememişsin
    Benimde canım çekiyor ama beyin kesinlikle içmiyeceğimi biliyor, o yüzden üstemiyor.

Bu arada canın sigara istediğinde nane şekeri at bir tane. Polo güzel oluyor

• Bravo hocam :)

• rache kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam

• Patlat bi

İçme hocam. Bunları atlatırsan zaten daha canın çekmez. Kafanı dağıt.
  • Sigarayı bırakalı 8 yıl olmuştu. Hiç aklıma falan da düşmezdi. Son 2-3 aydır canım öyle sigara çekti bende karşı koyamadım aldım bir paket içtim. 1 ay boyunca günde 2-3 dal içtim tekrar bıraktım. Fakat yine aklımdan çıkmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yıl oldu benimde sigara içmenin bir manası kalmadı. Zaten bagımlı olmadan önce sigara nedir bilmezdik. Bir amacı keyfi yok bronşit öksürük nefessizlik sonu hastaneye çıkıcak er geç. Bende de tam senin zamanlarda geliyordu. unutuyor insan yaşadıklarını özgürüz artık gidip bakkala paramızı teslime edip kendimizi zehirlemiyoruz. Git başka işlere sar dinini öğren beş vakit namaz kıl kitap oku oyun oyna yemek ye bol su iç. Kendine geliştirmeye yönel kendini zor duruma sokmaya çalışmayı bırak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.