Şimdi Ara

Sigaraya 2 TL Zam Yarından İtibaren

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.670
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ekşi sözlük
    2 mayıs 2019 tekel sigara zammı - ekşi sözlük
    https://eksisozluk.com/2-mayis-2019-tekel-sigara-zammi--6024484?a=popular

Stok yapabilirsiniz açık tekel bulursanız.

• Bekleniyordu, buda oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlığa yararlı bir zam

• Beter olun sigara içenler.

• Hiçbir zam, sadece o zammın muhataplarıyla sınırlı bir etki yaratmaz.

Sigara içen bir işçi, sigaraya zam geldiğinde, 2000 TL olan maaşı yetmez ve zam isteği iyice artar. Sen sigara içmesen de aldığın mal ve hizmetleri üreten işçiye sigara zammı nedeniyle maaşı yetmediği için yapılan zam seni de vurur.

Bu yüzden enflasyon hesaplamasında sigara da vardır, benzin de vardır. Herkes sigara içmez, herkesin arabası da yoktur. Ancak günümüzün ekonomik koşullarında en alakasız ürüne gelen zam bile, zincirleme olarak her şeyin fiyatını arttırır. Bu nedenle ürün zamlarının iyisi kötüsü yoktur.
  • Allen Carr ile sigarayı bırak video var YouTube da. İçenlerin izlemesini tavsiye ederim. En fazla 1 saat kaybedersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

Hiçbir zam, sadece o zammın muhataplarıyla sınırlı bir etki yaratmaz.

Sigara içen bir işçi, sigaraya zam geldiğinde, 2000 TL olan maaşı yetmez ve zam isteği iyice artar. Sen sigara içmesen de aldığın mal ve hizmetleri üreten işçiye sigara zammı nedeniyle maaşı yetmediği için yapılan zam seni de vurur.

Bu yüzden enflasyon hesaplamasında sigara da vardır, benzin de vardır. Herkes sigara içmez, herkesin arabası da yoktur. Ancak günümüzün ekonomik koşullarında en alakasız ürüne gelen zam bile, zincirleme olarak her şeyin fiyatını arttırır. Bu nedenle ürün zamlarının iyisi kötüsü yoktur.
    Zammın iyisi kötüsü olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yirmi gun once her markaya 2 tl zam yapmislardi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarayı bırakmak için hastahaneden randevu aldım. Eğer kendi kendinize bırakamıyorsanız ve hem sağlığınızı hem de ekonominizi düşünüyorsanız, sigarayı bırakmak için bir girişimde bulunun.
    Ben yaklaşık 20 yıldır kullanıyorum ama artık yeter. Hem sağlığımız gidiyor hem de keriz gibi para ödüyoruz bu moktan şeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_O_S_S -- 1 Mayıs 2019; 21:27:29 >
  • Ne yapsak evde tütün mü yetiştirsek balkonda büyür mü bu meret
  • "iktidardan akciğer kanserine ağır tokat" ahaber
  • durum kötü demek tek seferde 2 lira yaptılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmetsonmezz

Beter olun sigara içenler.
    Sana mı kalmış sigara içenin beter olacağı işin yoksa boş yapma burda

• Arkadaslar sigara icmeyin, hem cebinize hem sagliginiza zarar.. Babam grtlak kanseri oldu konusamiyor, enistem akciger kanseri kayinpederim akciger kanserinden vefat etti.. Hepside sigara kullaniyordu: -((

• İyi olmuş,bir sonra ki hamle sokaklar da içmeyi yasaklamak olsun.Ben mecburmuyum yolda yürürken önümden gidenlerin dumanına maruz kalmaya.
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun şifalar diliyorum.

• Sigaraya karşıyım ama zammın iyisi olmaz milletin sağlığını düşündükleri için yapıldığını sananları gördükçe sinirleniyorum size kalsa her zam milletin lehine yararına öyle mi? Hemen hemen herşeyde fahiş vergiler var
    Taş devrine geri dönelim isterseniz en doğal yaşam bu çünkü

• açık tekel bulursun da kimse sana sigara satmaz o adamlar işin kurdu yıllardır zam haberi gelince sigara bulunmuyor özellikle mahalle esnafında hepsi stokluyor sigaraları
  • quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

Hiçbir zam, sadece o zammın muhataplarıyla sınırlı bir etki yaratmaz.

Enflasyon hesaplamasinda bir cok kalem dikkate alinir. Alkol ve tutun de bu sepettedir ve bunlara yapilan zam enflasyonu dikkate deger oranda arttirir. Hukumetin bu kalemi eklemesinin temel nedeni dusuk enflasyonu gostermektedir. Simdi gectigimiz ay philip morris/sabanci grubu paket basina zam yapti. Tutunde otv artisi olmamisti. Firma, kendi maliyetlerini arttirdigi icin zam yapti. Sektorun pazar payi lideri sabanci. Zam yapinca enflasyonu illa ki etkileyecek. Tabi digerlerinin de yapmasi bekleniyordu ama oncelikle jti grubundan bekleniyordu. Cunku pazarin 2. Lideri o ama yapmadi. Bat grubu ise pazar payinda 3. Firma. Aslinda bat, jti yi bekliyordu ama zam yapmayınca kendisi zam yapti. Aslina bakarsaniz paket basina 2 tl buyuk bir zam :) %20 ve hatta daha fazlasi. Bu firmalarin kendi basina zam yapmasini hukumet pek hos karsilamayacaktir :) topun ucunda da sabanci grubu var :)

• Olsun ben hep sigara içmiyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.