Şimdi Ara

Sigara nasıl yasal olarak satılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • içindeki nikotin maddesi insanoğlunun bildiği en çok bağımlı yapan uyuşturucu maddelerden olduğu halde içinde şeker dahil 4000 tane zehir olduğu halde, insanı adım adım öldürdüğü halde bu nasıl yasal olarak satılıyor? gerçi bana göre beyaz ekmek, kola, çikolatalardaki etken maddeler, sodyum guanilat, Glutamat gibi maddeler içeren cipsler çikolatalar da tamamen zehirdir. Şeker başlı başına bir zehirdir. bütün bunlar bi kenara sigara gibi ölümcül bi şey nasıl yasal olarak satılır?

sistem resmen bizimle dalga geçiyor. umurlarında bile değiliz. kobay faresiyiz resmen. yediğimiz içtiğimiz hiçbir şey gerçek değil ve bizi bağımlı etmek gerçek organik tadını unutturmak üzere dizayn edilmiş şeyler. kanser dahil bütün hastalıkların da tedavilerinin saklandığına %5 lik elite sunulduğuna da eminim. ama bu sigara gerçekten bir zehir ve büyük bir tuzak. Türkiye kadar buna kanıp içen millet de azdır. hiç satılmaması lazım bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 19 Temmuz 2018; 14:14:26 >

• adamların çok da şeyindeydi senin zehirlenmen. şahsen bana da milyarlarca dolar verecek olsalar senin zehirlenmen umrumda olmaz. esrar da sigara gibi küreselleşsin, büyük firmalar markalar oluştursun yasal olur.
  • Zorla mı içirtiyorlar sanki, adam sana seçenek sunmuş ister kullan ister kullanma.

Kapitalizm modern doğal seçilimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal

Zorla mı içirtiyorlar sanki, adam sana seçenek sunmuş ister kullan ister kullanma.

Kapitalizm modern doğal seçilimdir
    bu mantık dünyanın bugün niye bu kadar mutsuz ve pragmatist olduğunun temel açıklaması bence.

bu kadar rijit, sonuç odaklı ve her şeyi evrimle açıklayan, toplumsal ekonomik sistemleri bile parasal sisteme monte eden diğerlerine de romantik diyen kafaların yan ürünleri de tabiki forumda çıkacak.bu kafanın sonu neye gider biliyo musun?

zorla mı aldırıyolar? zorla mı yapıyosun? vs. vs. vs. bu müstemleke kafasıdır. bu kafadan toplum,birey, çoğulculuk, dayanışma ruhu çıkmaz. bencillik çıkar. self love çıkar, gözdağı verme çıkar, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın çıkar.

işte 2002 öncesi sizin gibi insanlar bu kadar çok değildi. en büyük kaybımız da bu hükumetle bunlar oldu. sağ da sol da dönüştü. özgür iradenle seçtiğini sandığın çoğu şeyin uyaranı ve çevresel, dürtüsel, içsel nöro kimyasal dış etkenler o kadar çok ki, ama anlatsam da o adam istese içmez diyeceksin. hatta terör bile benzer sebeplerden bitmiyor bu ülkede.

Bak 1. arkadaşın dediği doğru. o bir tespit yapmış. ama defans uygulamamış bu küresel kapitalist müesses nizam'ın köleleştirdiği şeylere. ama işinize nasıl geliyorsa işte gerçek de öyle şekil alıyor.

ne diyelim Allah yolumuzu açık etsin. herkes bu dünyada yaptığının karşılığını alacak benim inancıma göre. umarım güzel günler görürüz.

• Durumum yoktu okuyamadım

Biraz göz gezdirdim ama sistemin savunucusu gibi bir şey demişsin sanırım. 2002 tayyip mayyip hükümet falan nerden çıktı onu çözemedim. Dış mihrak mıyım yani?

Nihilistim kardeşim ben zararlıysa kullanmazsın bu kadar derin düşünme zira hepimiz ölecez. Satan adama niye satıyorsun diyemezsin zorla kullandırmıyor. Kullanan adam da kendi karar vermiş kullanıyor. Kullanmamak elinde miydi evet. Ben de içiyorum ama keyfi için. 10 yıl fazla yaşayacam diye neden kasayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun cevabı çok basit

Para.
  • nikotin uyuşturucu değil, uyarıcı madde. içip içip sağa sola saldırmadığın kendini kaybetmediğin için yasaklanması için toplumsal bi sebep yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.