Şimdi Ara

Sigara kiloyu etkiliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İştahsızlık yaptığını biliyorum. Mesela sabahları kahvaltıdan önce sigara içtiğiniz zaman kahvaltı yapma gereksinimi duymuyorsunuz. Sigara içtiğiniz zaman canınız yemek yemek istemiyor. Ama yemeği yedikten sonra sigara içsek, genede kilo almayı olumsuz etkiler mi ?

• öyle bişey yok.
  • kemdim adına konuşayım sigara içiyorum fakat aynı zamanda 83 kiloyum. iştahım çok iyi.. ama ıspanak enginar kereviz vb yeşil sebzeleri yemiyorum tabi
  • Kilo verdirtiyor, tecrübeyle sabittir.
  • Bırakalı 5-6 ay oldu kilo falan almadım.
  • mide asidini etkilediğini ve tokluk hissi verdiğini duymuştum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGARA SİZİ RAHATLATIYOR MU?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazmı kolaylaştırır o açıdan kilo verdirici bir etkisi vardır ayrıca stresini de alır insanın gevşetir her türlü
    forumun çoğu genç başlamamaya özen gösterin arkadaşlar bırakması çok zor oluyor çevremden ve kendimden biliyorum ki siz de çevrenizden biliyorsunuzdur
  • Pek bilemem ama ufak bir örnek vereyim;

Babam hepimizden fazla yer, ekmekte bol yer ama günde 1 paket kadar sigara bitirir. Tazı gibi

Ama şöyle birşey var; sabah aç karnına asla sigara içmez. 1 dilim ekmekte olsa mutlaka birazcık birşey yer, aç karnına hiç içmez yani. Dokunuyor diyor
  • kahvaltıdan önce hayatta sigara içemem. bildiğin kendime eziyet oluyo.
  • Öyle bişey yok,kilo milo verdirmez sigara.

İnsanın genel olarak iştahına bağlı birşey o

Ben kaç yıldır sigara içiyorum ama bu yılın başında 7 kilo aldım.Bu zamana kadar hep sabitti kilom.İnsanın iştahıyla alakalı tamamen
  • Kilo verdrmez sabah sigara ile kalkarım gece sigara ile yatarım ama kilom ile sorunum yok hatta son dönemlerde tubalaşma halindeyim.
  • Ya kesin yargılarla konuşanlara bayılıyorum ya! Ne demek verdirmez bal gibi de verdirir. Ama kişiden kişiye değişir bu durum. Mesela sabah aç karnına içilen sigara iştahı olumsuz yönde etkileyebilir. Sigara kullanım saatlerin, alışkanlıkların falan hepsi etkendir. Bırakanların büyük bir kısmı kilo alıyor... neyse yakayım ben bi sigara daha
  • Kendimi anlatayım ozaman

Sabah gözümü açar açmaz sigara içerim, kahvaltı yapmam hiçbir zaman. Dikkatinizi çekerim; HİÇBİR ZAMAN kahvaltı yapmam. 2 tane sigara içerim 2 tabak yemek yemiş gibi doyuruyor zaten tokluk hissi veriyor. Öğlen 1 tost yerdim okulda üstüne gene sigara içerdim. Okulda tenefüslerde yemek yemek yerine sigara içerdim. Eve gelirdim 1 paket sigara içerdim. Hiç yemek yemezdim çünkü yemek yeme hissi uyandırmazdı. Akşamları yarım tabak yerdim ufak bi ekmek yerdim o kadar.

1.85 boyundaım 60 kiloyum.

Sigarayı bırakma kararı aldım. Düzenli kahvaltı yapacam günde 5-6 öğün yemek yicem. Meyve yicem bolbol. Süt içecem. Bal ve pekmez yicem. Bakalım farklı 2 hafta sonra yazarım size :)
  • 120 kg bekliyorum sizden
  • Ağzının tadını bozar ve tokluk hissi verir sigara. Beni bayağı etkilemişti ve şu an vücudum fit.

Memnunum sigaradan
  • babam sigara içerken 85 kiloydu sigarayı bıraktı 2 senede 110 kilo oldu gerisini sen düşün
  • Sigarayı bırakanlar ağızlarını boş tutamadıkları için sürekli abur cubur ya da fazladan yemek yediğinden olmasın
  • Duruma göre değişir. Ben sabahları kalkar kalkmaz kahve-sigara yaparım ve genelde kahvaltı yapmam. O açıdan evet, sabahları iştahımı kesiyor. Ama öğleyin ve akşama doğru, örneğin yemek yedikten 2 saat sonra falan normalde açlık hissetmeyecek olmama rağmen sigaraya abandığımda karnım acıkıyor. Aslında tam olarak acıkma hissi uyandırmıyor ama boş mideye sigara içilince oluşan his vardır ya; midene bir şey oturur ve çok hafif deliyor gibi olur. İşte midem kısmen dolu olduğu için tam olarak öyle olmasa da, belki de psikolojik olarak hafif bir biçimde bu olay oluyor. O hissi yaşadıkça da onu bastırmak için ya abur cubur yiyorum, ya da baştan yemek yiyorum.

Kısacası sigara beni hem acıktırıyor, hem de iştahımı kesiyor. Sigaraya başladığımdan beri kilomda artış olsa da bu sigara yüzünden değil, daha hareketsiz yaşamaya başladığım için oldu. Yani sigara yüzünden yemek düzenim alt üst oldu ama kilo açısından pek bir fark olmadı.

• ben 8 yıldır içiyorum tokluk hissi falan vermedi bana hiç tersine eğer sigarayı aç karnına içersen yanma hissi yapar midende bu da yemek yiyerek geçer sadece. yemeğin üstüne de çok sigara içersen daha çabuk acıkıyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.