Şimdi Ara

Sigara icmek disarda da yasak olmalı (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
1
Favori
37.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendi hatasıdır veya değildir bu bağımlılığın küçümsenmeyecek bir şey olduğu gerçeğini değiştirmez.

Kimse zorla birilerini bağımlı yapmıyor diye bir mantık olamaz. İnsan aklı ermezken yaptığı hatalardan sorumlu tutulamaz. Misal birisi bir çocukla cinsel ilişkiye girse ve çocuk buna itiraz etmese gelip "Kimse çocuğu zorlamadı, ortada bir suç yok." mu diyeceksin? Mesele yapılan şeyin zorla olup olmaması değil, ortada bir bağımlılık var ve bunun kişinin hatası olması bir şeyi değiştirmiyor. Sonucun yükümlülüğü, nedeninin kişinin hatası olmasından dolayı kişinin sırtına yüklenemez. Mazerete başvurmak diye bir şey yok. Mazeret dediğin bir durumun gerekçesidir ve bağımlılığın gerekçesi de belli.

Ergen olmaları bal gibi de bunu gerektirir. Ergenliği atlatmamışsın herhâlde nasıl bir şey olduğu hakkında en ufak fikrin yok çünkü. Ergen olup içmeyenlerin, bu tarz şeylere özenmeyenlerin olması ergenliğin güçlü etkisini geçersiz kılmıyor. Düz mantık ve saçmalayarak hiçbir yere varamazsın. Ben de sigaraya başlamadım. Evet özendiğim oldu ve içtim de ama başlamadım. Dediğim gibi herkesin aynı bilince sahip olmasının imkânı yok.

Bir şeyleri öne sürerek mazeretler öne sürmenin konumuzla ilgisi yok. İnsanoğlunu analiz ederek boş felsefe yapmana gerek yok. Ortada suçlanan bir şey yok. Neden var ve sonuç var.

Ben senin sigara içenler hakkındaki fikirlerine karşıt bir görüş belirtmedim. Sigara içmeyen biri olarak ben de sigara içilmesinin serbest olmamasından yana ve sigara içmeyi savunanlara karşıyım. Ben senin bağımlılık konusundaki görüşlerine yorum yaptım. Direkt yazdığım şeyleri anlayıp yorumlamak yerine genel olarak yazdığın her şeye karşı çıktığımı varsayman alınganlığının bir göstergesi. Bunun aksini söyleyen bir şey yok zaten. İnsanın iradesi düşük olabilir. Bağımlı olması kendi suçu da olabilir lakin bu bağımlılığın olduğu gerçeğini yok saymaz. Yani banane senin bağımlılığından, olmasaydın demen tamamen absürt bir yaklaşım. Sırf kendisine dikkat etmeyip üşüttüğü için grip olup, iyileşmek isteyen birine "Banane hasta olmasaydın." demekten farksız yani senin bu yaptığın. Sonuçta grip olmak da o insanın suçu.

Olabilir. Ben sigara bırakıp, yeniden başlayan çok insan gördüm. Senin baban yine de başlamayabilir tabi bunu bilemeyiz. Bu irade meselesidir ve herkesin iradesi o kadar da kuvvetli olmayabiliyor. Ve çoğu insan da öyle birden bırakmaz sigarayı, bunun için genelde bir nedeni olur.

E tamam işte diyorum ya herkesin iradesi güçlü değil diye.

Bağımlı olan bir insanın kendisinin bunların mazeret olduğunu söylememesi bunların mazeret olduğu gerçeğini değiştirmez. Bunu söyleyen adam da hassasiyetinden böyle söylüyordur, başka bir şeyden değil. Hayır, kötü örneklere dayanarak söylemiyorum bunları. Tamamen bağımlılığın mazeret olmasına dayanarak söylüyorum.

Ben "Bağımlı bu insanlar." diyerek mazeret üretmiyorum. Olan mazereti dile getiriyorum. Bırakabilenlerin olması demek bırakamayanların bırakmamasını "Bahane." diye yorumlamayı gerektirmez. Etrafta bırakamayanlar var çünkü genel kanı onların bağımlı olduğundan dolayı bırakamaması değil, insanların bağımlı olup, yeterli iradelerinin olmaması. Herkesin kendi aklı, beyni var ki başkalarının dedikleriyle yapmak istediği şeyleri yapamasın. Ortada üretilmiş bir mazeret yok, olanı söylüyorum.

Mazeret hoş veya hoş olarak tanımlanabilecek bir şey değildir. En sık yapılan mazeretin bahane ile karıştırılması hatasını yapmışsınız. Mazeret nedir diye sorsam muhtemelen yanlış cevaplayacaksınız. Mazeret bahane değildir. Önce bunu öğrenin.
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Çocuk örneğine geldim okurken yine saçma sapan bir örnekle karşı karşıya olduğumu görünce dayanamadım okumayı bırakıp buna cevap vereceğim.

Bakın, sigara içen bir bağımlı sigaraya özenerek, şöyle veya böyle yaparak "kendi isteği, özentisi, iradesi" ile başlamıştır.

Çocuk yaşta başlayan da çok var evet ama bu yine de mazeret olamaz. Dediğiniz şeye cevap verdim. Etrafta çokça sigara içmeyen çocuk gördüm, tanıdım. Ben de ergen oldum etrafımda da çokça ergen vardı. Kötü örneklerle olayı çarpıtmayın.

Asıl örnek olan çocukla cinsel ilişkiye gelirsek, burada birinin çocuğa müdahalesi söz konusu. Bakın sadece "itiraz etmemek" ile alakalı değil bu konu. Açıkçası nasıl bir mantıkla bunu örnek olarak veriyorsunuz anlam veremiyorum.

Birisi fiziksel müdahale gerektiriyor, diğeri ise kendi iradesi ve çevresine bakarak ya da moral bozukluğuyla sigaraya başlıyor.

Aynı şeyler mi sizce bu ikisi? Daha fazla küçük düşürmeyin kendinizi. Verdiğiniz örneğe bakar mısınız? Şaka gibi.

Aklı ermiyor diye sigaraya da başlar diyemezsin üstte söyledim bu mazeret değildir. Başlamayanların suçu ne bu genellemede? Suçu ne derken, mazeretleri yok ya hani o yüzden diyorum.

Mazeret uydurmaktan vazgeçin. Çocuk yaşta başlamışsa aklı erince iradesiyle bırakır. Tabi bırakmak isterse. İstemiyorsa da başkalarını rahatsız edemez.

Ekleme: Bana saçma örnek veriyor diyip kendiniz saçma örnek veriyorsunuz. Hem de aşırı mantıksız ve saçma.

Ayrıca şuraya bir göz atın;
    www.tdk.gov.tr
    Türk Dil Kurumu | Sözlük
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=MAZERET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 26 Kasım 2018; 0:26:17 >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Kapalı yerde içmeyeceksin tabi kardeşim. Sokakta havaya karışıyor diye içilmesi yasak değil, yoksa etrafta insanlar olduğu sürece değişen bir şey yok. Aslında sokakta da içilmemesi lazım ama kapalı alanda duman gitmediği için rahatsızlık verdiği için de içilmesi yasak. Taraça altı derken nereyi kastettiğini anlamadım ama eğer terasta kimse yoksa orada içmekte bir sakınca yok.
    Evinde iç.
    Arabanda iç.
    Kimsenin olmadığı yerde iç.

İçecek alan nasıl bırakmıyorsun ev sana ait değil mi kardeşim? Git orada iç işte karışan mı var.

Tamam sigara yasaklansın da biz vergisini öderiz. Aslında bize değil de içki alanlara bindirsinler vergilerini, içmeyenin ne suçu var ama dimi. Ayrıca sigaranın yasaklanması taraftarı değilim, isteyen içsin ama sokakta içilmesi yasaklansın. Gerçi ne kadar yasak olsa da o yasaklar aşılacaktır bir şekilde. Mesela kaçak sigara alanlar çok var.

İçki ve kumardan bizene? İçen içsin, oynayan oynasın kardeşim kim karışacak. Biz, bize de zarar verip bizi pasif içici konumuna soktuğundan dolayı sigaranın sokakta içilmemesine karşıyız yoksa millete zararını umursadığımızdan dolayı değil. Bizene kardeşim kim ne yapıyorsa yobaz mıyız biz anasını satayım. Burda mesele sigaranın kişiye olan zararları değil, İÇMEYENE olan zararları. Alkol içmenin, kumar oynamanın başkasına bir zararı yok.
    Şans oyunu adı verilmesinin sebebi klasik kumardan farklı olup, tamamen şans dayanması.

Ne alaka? İçki içen herkes etrafa saldırmıyor ki. Saldıran olursa zaten gereken yapılır neden birini sırf alkol aldı diye bir yere kapatalım? Kafalara gel. Elmayla armut kıyaslanmış yine.
    Burada mesele sigara içenlerin üzerine sinen kokusu değil, sigaranın direkt dumanının kokusu + zararı. Kafayı bulup ne yaptığını bilmeyenlerin ne yaptığına göre değişir o. Alkol içen herkesin zarar vereceği kesin bir şey değil o yüzden ağır saçmalamış ve boş yapmışsın.

Bu özgürlükle ilgili bir şey. Sırf sen başkasının bozuk ağzından psikolojik olarak rahatsızlık duyuyorsun diye başkasının özgürlüğüne karışamazsın.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Örnek saçma sapan falan değil, direkt dediğine verilebilecek en mantıklı örneği verdim ben orda. Hani demişsin ya "Zorla mı sigaraya başlatıyorlar." diye. Tabii herkesin kavrayabileceği bir örnek değil çünkü hassas konular.

Tamam, buna bir şey diyen yok zaten fakat bir ergenin iradesinden ne kadar söz edilebilir? Reşit olmayan insanların iradesinden söz edilmez. Reşit olmayan insanın kendi kararlarını verme iradesi ve hakkı bile yoktur zaten. Durum böyleyken birinin ergenlikte yaptığı bir hatayı ona mâl etmek akıl dışı bir şeydir.

Bal gibi de olur. Yetişkinken başlamış olması bile bir mazerettir. Sonucun hatasının kişiye ait olması sonucun sonuçlarını göz ardı edilebilir kılmaz. Birader şaka mısın? Kötü örneklerle olayı çarpıtmayın derken çoğunluğun o kötü örneğe uyup, %1'e bakarak asıl sen iyi örneklerle olayı çarpıtıyorsun. Sigara içmeye başladığı için sonradan pişman olan çok insan var. Demek ki çok da isteyerek başlayamamış sigaraya. Yaşının getirdiği toyluktan dolayı özenmiş ve bir hata yapmış.

E tamam işte sigara içmen için seni zorlayan insanın da sana müdahalesi söz konusu. Sen yapmak istemediğin hâlde "Bir kereden bir şey olmaz." demek de sana yapılmış bir müdahaledir. Orada dediğim şey zaten arkadaş ısrarı ile sigaraya başlamak. Bu genelde böyle olur. Başkaları başlamıştır ve diğer arkadaşlarına başlatırlar. Yoksa herkes gidip de YaV MoRuQ SiGaRa iÇMeK Ne KaDaR CooL BiZ De iÇeK diyerek başlamaz. Arkadaşa itiraz etmeyip sigara içmeye başlamakla çocuğun cinsel ilişkiye itiraz etmeyip ilişkiye girmesi arasında teknik olarak hiçbir fark yok. Gayet de senin kavrayamadığın reşit olmayan birinin kendi iradesine sahip olmaması mantığıyla.

Fiziksel müdahale gerektiriyor dediğin olay itiraz etmeyip kendi kararını vermeye dayanıyor. Mesele fiziksel müdahale ise ki ortada değişen bir şey yok, ağzına zorla sigara sıkıştırılan biri için de aynı oranda fiziksel müdahale geçerlidir. Her iki durumda da olaya itiraz etmemek ve bir işe girişmek durumu söz konusu. Ne amaçla sigaraya başladığı önemli değil. Ortada ergenliğin getirdiği toyluk ve kendi iradesine sahip olamama durumu göz ardı edilebilir bir şey değil. Benim orada demek istediğim şey son derece açık ve netti. Bir çocuk yasalara göre başkasıyla cinsel ilişkiye girme konusunda iradeye sahip değildir. Aynı konu sigara ve diğer konulara da endekslenebilir. Bunda yanlış olan bir şey yok. Sigaraya başlayan kişinin kendi iradesi ile, çevresine bakarak ya da moral bozukluğuyla başlaması bunu değiştirmez.

Evet, teknik olarak irade anlamında birebir aynı ve kıyaslanabilecek şeyler. Anlayamıyorsan benim suçum değil. Küçük düşürmek derken? Bayağı komiksin sen ya. Ben kendimi küçük düşürmüyorum, sen anlatılmak isteneni başka taraflara çekerek çarpıtarak yeterince küçük düşürüyorsun kendini. İstersen daha fazla küçük düşürme kendini. Verdiğim örnek gayet açık ve net. Bunu anlayamıyor olman şaka gibi asıl.

Aklı ermiyor diye sigaraya da başlar diye pekâlâ da derim. Üstte söyledim bu direkt bir mazerettir. Başlamayanların herhangi bir suçu yok. Ben başlamayanlara bir şey demedim. Yazdıklarımı nasıl anlıyorsun hayretler içerisindeyim şu an. Yetişkin olana kadar herkesin beyinsel gelişimi bir değildir. O yaşlarda kimisi yaşına uygun davranırken kimisi daha hızlı gelişip, olayları daha iyi kavrayıp, daha mantıklı düşünüp, daha bilinçli olabilir. Ailenin verdiği eğitim de etkiler bunu. Yazdığım şeyleri görmezden gelip hâlâ haklıymış gibi bir şeyler zırvalıyorsun. Herkes aynı derecede bilinçli olamaz hele bir de burada 14-15 yaşındaki ergenlerden bahsediyorsak bu beklenemez bile. Senin dediğin şeyin "Yaramaz olmayan çok çocuk var. Yaramazlık yapmak yaramazlık yapan çocukların kendi iradesiyle yaptığı bir şeydir, bu yüzden çocukların çocuk olması yaramaz olmalarına mazeret değildir. Bundan dolayı yaramazlık, yaramazlık yapan çocukların suçudur." demekten zerre farkı yok. Mantıklı argümanlar ortaya koyamıyorsun bari mantıklıymış gibi kasma ya. Mazeretleri yoksa zaten suçlanabilecek bir durumları da yoktur. Söylediklerimi çarpıtma. Herkes bir şeye özenecek veya aynı şeye özenecek diye bir şey yok ama sırf aksi örnekler var diye ergenliğin insanları yanlış şeylere yönlendirdiği gerçeğini yok sayamazsın. İşte bu dibine kadar saçma bir yaklaşımdır.

Mazeret uyduran yok burada. Mazeret değil, bahane uydurulur. Git mazeretin ne olduğunu öğren. Mazeret zaten olan bir şeydir. Aklının ermesiyle alakası yok konunun. Herkesin iradesi bir değildir. Bırakmak isterse diye bir şey yok, hayatında hiç sigara içmemiş tiplerin gelip sigarayı bırakmak çok kolaymış gibi konuşmasına bitiyorum ya. Sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayan o kadar çok insan var ki. Ona bir şey dediğim yok zaten. Yazdığım yorumu adamakıllı okusaydın görürdün bunu. Bizim buradaki tartışma konumuz bağımlılığın yükünün insanların sırtına yüklenemeyeceği.

Oo, bayağı okumayı bırakmışsın ya. Son kısımda yazdığıma bile cevap vermişsin.

Bence oraya göz atması gereken ben değilim, sensin.

mazeret
    isim (ma:zeret) Arapça ma?ẕeret
    1. isim Özür

bahane
    isim (baha:ne) Farsça bahane
    isim Bir şeyin gerçek sebebi gizlenerek ileri sürülen uydurma sebep

Link atmadım çünkü TDK'dan link verince kelimenin anlamı çıkmıyor sitede, boş bir yer çıkıyor. Teyit etmek istersen kendin de bakabilirsin. Senin gibi mazeretle bahaneyi aynı anlamda konuşan tipler çoğunlukta olduğu için aynı kabul edip eklemişler TDK'ya fakat mazeretle bahane arasında anlam açısından ince bir fark vardır. Yoksa iki ayrı kelimeye sahip olmamızın gereği olmazdı. Bahane dediğin uydurma sebeptir, mazeret ise bir konudaki gerekçendir. Gerekçe de uydurulmaz, ortaya konur.

Her neyse attığın link çalışıyormuş. Fakat zaten linki atsam da değişen bir şey olmayacaktı. Oradaki ilk kelimeyi görmeden direkt 2. kelimeye takılacaktın. Zaten bahanenin kelime anlamında eş anlamlı olduğu varsayılan mazeretin olmaması da söylediklerimi doğruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 26 Kasım 2018; 0:53:21 >
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    mazeret
    1. isim Özür
    2. Bahane
    "Kabahatime mazeret, haklı sebep aramıyorum." - A. Gündüz

bahane
    "Birtakım bahanelerle elimden kurtulacağını mı sanıyorsun?" - A. M. Dranas

Mazeret, Bahane kelimesini de kapsıyor gördüğün üzere. Matematikte mantık dersi de verilir, kümeler dersi de. İkisini birleştir ve anlamaya çalış lütfen.

İşine geldiği gibi TDK sitesinden alıntı yapıyorsun aşağıdaki gibi yazmıyor üstte bıraktığım şekilde yazıyor. Şu an iyice saçmalamaya başladın ve çocuk örneğine de verilebilecek en mantıklı örnek demişsin

quote:

mazeret
    1. isim Özür

Sen bu üstteki gibi atmışsın tabi bu işine geliyor. Şaşırtmadın.

Tamamının ss'ini atıyorum hemen

Sigara icmek disarda da yasak olmalı

Sıvama bölümüne geçtiğine göre daha fazla rezil etme kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

Kapalı yerde içmeyeceksin tabi kardeşim. Sokakta havaya karışıyor diye içilmesi yasak değil, yoksa etrafta insanlar olduğu sürece değişen bir şey yok. Aslında sokakta da içilmemesi lazım ama kapalı alanda duman gitmediği için rahatsızlık verdiği için de içilmesi yasak. Taraça altı derken nereyi kastettiğini anlamadım ama eğer terasta kimse yoksa orada içmekte bir sakınca yok.
    Evinde iç.
    Arabanda iç.
    Kimsenin olmadığı yerde iç.

İçecek alan nasıl bırakmıyorsun ev sana ait değil mi kardeşim? Git orada iç işte karışan mı var.

Tamam sigara yasaklansın da biz vergisini öderiz. Aslında bize değil de içki alanlara bindirsinler vergilerini, içmeyenin ne suçu var ama dimi. Ayrıca sigaranın yasaklanması taraftarı değilim, isteyen içsin ama sokakta içilmesi yasaklansın. Gerçi ne kadar yasak olsa da o yasaklar aşılacaktır bir şekilde. Mesela kaçak sigara alanlar çok var.

İçki ve kumardan bizene? İçen içsin, oynayan oynasın kardeşim kim karışacak. Biz, bize de zarar verip bizi pasif içici konumuna soktuğundan dolayı sigaranın sokakta içilmemesine karşıyız yoksa millete zararını umursadığımızdan dolayı değil. Bizene kardeşim kim ne yapıyorsa yobaz mıyız biz anasını satayım. Burda mesele sigaranın kişiye olan zararları değil, İÇMEYENE olan zararları. Alkol içmenin, kumar oynamanın başkasına bir zararı yok.
    Şans oyunu adı verilmesinin sebebi klasik kumardan farklı olup, tamamen şans dayanması.

Ne alaka? İçki içen herkes etrafa saldırmıyor ki. Saldıran olursa zaten gereken yapılır neden birini sırf alkol aldı diye bir yere kapatalım? Kafalara gel. Elmayla armut kıyaslanmış yine.
    Burada mesele sigara içenlerin üzerine sinen kokusu değil, sigaranın direkt dumanının kokusu + zararı. Kafayı bulup ne yaptığını bilmeyenlerin ne yaptığına göre değişir o. Alkol içen herkesin zarar vereceği kesin bir şey değil o yüzden ağır saçmalamış ve boş yapmışsın.

Bu özgürlükle ilgili bir şey. Sırf sen başkasının bozuk ağzından psikolojik olarak rahatsızlık duyuyorsun diye başkasının özgürlüğüne karışamazsın.
    içki ve kumardan bize ne diyene ne anlatabiliriz ?
    he sigara çok kötü öbürleri bizi ilgilendirmiyor

o zaman sende sigara içenin burnunun dibine girmek zorunda mısın ?
    git ötede al havanı

içki içen herkes zarar vermiyor deyince her şey bitiyor mu ,peki diğerleri ne olacak ?
    he tabi senin canın ne istiyorsa o olacak değil mi ?

milletin sokak ortasında küfür etmesi falanda sorun değil yani ,he sokak ortasında küfür etmekte özgürlük zaten

bence sen sigaraya başla belki düzelirsin :)

alkolü savun , küfrü savun ,kumarı savun ve sonra gel millete sağlık dersi ver

sen elmayla armudun ne olduğunu da bilmiyorsun galiba :)
    içki ve sigaranın hiç ilgisi yok çok doğru
    birisi kanser yapıyor ,diğeri siroz
    bak gerçekten hiç ilgisi yokmuş de mi ?
    bu kadar içki savunduğuna göre büyük ihtimal içicisin ve savunma gereği duydun

içki ve kumar yüzünden sönen ailelerden de sana ne de mi ?

ona bakarsan çocukluğundan beri sigara içmiş ,80 yaşını geçtiği halde hiçbir sağlık sorunu olmayan kişiler var,
    var diye şimdi sigarayı mı savunacağız ?

alıntı yaptım ama nedense adın çıkmamış ,tekrar ekleyim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 26 Kasım 2018; 2:8:36 >
  • Bana biri sigara içmenin mantığını açıklayabilir mi? Bedeninle para kazanıyorsun, sonra o parayla sigara içip bedenini zehirliyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Orijinalden alıntı: bumbada

Böyle bir şey yok. Gayet püfür püfür de içtim sokaklarda.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Smoking_in_Canada

Sallarken bari tutarlı sallayın.

Alıntıları Göster
    Bilmiyorsan adabını bil.

@kontratak

Sigara icmek disarda da yasak olmalı

Toronto sigara ben. Yemediğim cezayı gösteremem ve 5 ay boyunca sokakta kaldırımda sigara içtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca sigara içmiş biriyim.
    Bıraktım.
    İçerken de asla insanların olduğu, duraklarda, yolda vs... içmezdim.
    hastane önü veya çocuk parkında zaten içmezdim.
    Şimdi bıraktım.
    İçen kimseye zarar vermeden içsin.
    Ama içenler şunu da bi izlesin:

http://www.fikiralemi.com/sigaranin-faydalari-nelerdir-video/
    mazeret
    1. isim Özür

bahane

Mazeretin neden bahane kelimesini kapsadığını yukarıda yazdım zaten. Boş yapma. Mazeretle bahane kelimesinin arasında ince bir fark vardır. Mazeretin, bahaneyi kapsadığı yerdeki örnek cümlede bile bu farka değinilmiş. "Haklı sebep." diyor. Neden? Çünkü mazeret bir durumun gerekçesidir. Bahane ise gerekçe olarak uydurduğun bir sebeptir. Orada kastedilen aslında gerekçe aramaya bahane denmesi. Yani aslında mazeret bahane değildir, kullanıma göre bahane anlamında da kullanılıyor burada anlattığına göre. Benim demek istediğimse uydurulan bir şey yok, bir gerekçe var. Bahanenin anlamı ise uydurma sebep. Dersine çalış da gel. Daha kelimeleri yorumlayamayıp TDK'ya bakan sensin bir de bana öğretiyorsun ya şaka gibi. Matematikte mantık ve kümeler dersi verilmesinin konumuzla ne ilgisi var?

İşime geldiği gibi TDK sitesinden alıntı yapmıyorum, sen işine geldiği gibi TDK'dan link atıp "Bak burada bahane yazıyor. O zaman mazeret bahanedir." derken ben sana mazeretin asıl anlamını atıp, neden bahaneyi de içerdiğini açıklıyorum. TDK'dan link atıp sırf bahane kelimesini kapsıyor diye kendini haklı çıkarmaya çalışmışsın. Ben de zaten mazeret kelimesi, bahane kelimesini kapsamıyor demedim. Bunu gördüğünü bildiğimden ve sırf bu yüzden link attığından dolayı direkt konuyla ilgili kısım olan mazeretin açıklamasını yazdım. Bunu anlamayıp iyi çırpınmışsın ama sıvamaktan öteye geçememişsin. Saçmalayan ben değilim, yazdıklarımı anlamayıp saçma sapan cevaplar veren sensin. Evet çocuk örneği verilebilecek en mantıklı örnek zaten, ikisinin arasındaki ilgiyi kuramayıp "Ortada fiziksel müdahale var." deyip saçma sapan argüman sunarak, saçma olduğunu düşünen sensin ben değil. Kaldı ki fiziksel müdahale gerektirmesi olayın irade ile ilgili olduğu gerçeğini değiştirmiyor beyefendi.

Mazeretin sadece ilk anlamını almamın nedeni ona vurgu yapmamdı. Senin gibi sadece bir kısmını görüp, bak bu böyleymiş demek yerine direkt mazereti açıklayan kısmını aldım. Sen öbür kısmını zaten biliyordun. Yani amacım sinsilik yapmak değildi. Burada olduğu gibi "Mazeret kelimesi bahaneyi de kapsıyor zaten." diyebilirdin. Ki böyle bir cevap vereceğini düşünmedim çünkü dediğim gibi amacım senin yaptığın gibi diğer açıklamayı görmezden gelmek değildi. Eğer öyle olsaydı gelip de mazeret kelimesinin bahane kelimesini içermesinin nedenini açıklamaya çalışmaz, direkt görmezden gelirdim. Kaldı ki sen mazeret kelimesinin anlamını falan da yorumlamamışsın. Yani zaten mazeretin "bahane" kısmını gördüğün için direkt o linki atmışsın, ilk anlamını görmezden gelmişsin. Ben de bunu counterlamak için bahaneyi atmadım özellikle. İlk anlamını attım ki gözüne gözüne sokmak için. Ama bunu anlamamışsın tabi. Şaşırtmadın.

Sıvayan ben değilim, yazdıklarımı anlamayan sensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 27 Kasım 2018; 15:14:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

içki ve kumardan bize ne diyene ne anlatabiliriz ?
    he sigara çok kötü öbürleri bizi ilgilendirmiyor

o zaman sende sigara içenin burnunun dibine girmek zorunda mısın ?
    git ötede al havanı

içki içen herkes zarar vermiyor deyince her şey bitiyor mu ,peki diğerleri ne olacak ?
    he tabi senin canın ne istiyorsa o olacak değil mi ?

milletin sokak ortasında küfür etmesi falanda sorun değil yani ,he sokak ortasında küfür etmekte özgürlük zaten

bence sen sigaraya başla belki düzelirsin :)

alkolü savun , küfrü savun ,kumarı savun ve sonra gel millete sağlık dersi ver

sen elmayla armudun ne olduğunu da bilmiyorsun galiba :)
    içki ve sigaranın hiç ilgisi yok çok doğru
    birisi kanser yapıyor ,diğeri siroz
    bak gerçekten hiç ilgisi yokmuş de mi ?
    bu kadar içki savunduğuna göre büyük ihtimal içicisin ve savunma gereği duydun

içki ve kumar yüzünden sönen ailelerden de sana ne de mi ?

ona bakarsan çocukluğundan beri sigara içmiş ,80 yaşını geçtiği halde hiçbir sağlık sorunu olmayan kişiler var,
    var diye şimdi sigarayı mı savunacağız ?

alıntı yaptım ama nedense adın çıkmamış ,tekrar ekleyim bari

Alıntıları Göster
    Asıl sigaranın çevreye verdiği zarardan bahsederken "İçki ve kumar da zararlı." diye alakasız bir şekilde örnek verene ne anlatabiliriz bunu sorgulamak gerekli.
    Evet, sigara çok kötü çünkü bize de zarar veriyor. Öbürleri kişilerin kendi tercihleridir ve kimseyi ilgilendirmez. Bu kadar basit.

İstediğim yere girerim. Sen sigara içiyorsun diye ben özgürlüğümü kısıtlayacak değilim. Kaldı ki benim sigara dumanını almak için sigara içenin burnunun dibine girmeme gerek yok. Sigara dumanı belli bir mesafeden gayet rahat ulaşıyor. Caddeye falan çıktığın zaman yollar da o kadar geniş değil sigara içenin 100 metre uzağında durasın. Kaldırımda gidiyoruz önümde adam var, ben o adamı 10 adım uzaktan takip etmek zorunda değilim ki arkamda da insanlar var. Çok saçma bir biçimde savunuyorsun olayı.
    Sırf sen sigara içme keyfi yaşayacaksın diye ben yolumu değiştirmek zorunda değilim ama sen zorundasın. Git ötede iç sigaranı.

Evet. Bitiyor. Diğerlerine de işledikleri suçun cezası kesilecek. Bu kadar basit. Araba kullanan çoğu kişi yüzünden bir sürü trafik kazası yaşanıyor. Araba kullanmayı da yasaklayalım o zaman.
    Yazdıklarımı anlamayıp ho tobo sonon conon no ostoyorso o olocok doğol mo diye karşılık vermenden ne seviyede olduğun anlaşılıyor zaten. Benim yazdıklarım son derece mantıklı şeyler. Sigara içenin etrafına direkt bir zararı olur ve yasaklanmalıdır. Nokta.

Evet, sokak ortasında küfretmek özgürlük. Sırf sen rahatsız oluyorsun diye ben üslubumu değiştirmek zorunda değilim. Biri fiziksel rahatsızlık öbürü psikolojik. Elmayla armutu ne güzel kıyaslıyorsun sen öyle.

Ben sigara içiyor olsaydım da aynı şekilde düşünürdüm ve düzelmesi gereken ben değilim, senin zihniyetin.

Birader sen benimle kafa mı buluyorsun? Kimse kimseye sağlık dersi vermiyor. Sen benim bulunduğum yerde sigara içip benim sağlığıma zarar veriyorsan ben buna tabii ki karşı çıkarım. Senin alkol içmen, küfür etmen beni bağlamaz. Aynı şekilde kumar oynaman da. Aynen aynen. Küfür etmek, içki oynamak da sağlıkla ilgili şeyler. Sen alkol falan alıyorsun bence o yüzden bu kadar saçmalıyorsun. Hatta tiner falan çekmiş de olabilirsin.

Ben elmayla armudun ne olduğunu biliyorum o yüzden ikisini kıyaslamıyorum ama senin bilmediğin çok açık.
    Bana verdiği zarar açısından başkasının sigara ve içki içmesinin hiçbir ilgisi yok.
    Evet, bana verdiği zarar açısından başkasının sigara ve içki içmesinin hiçbir ilgisi yok hâlâ.
    İçki ve sigaranın bayağı ilgisi var doğru.
    Birisini içince etrafındakiler rahatsız olmuyor, öbürünü içince onların da sağlığı zarar görüyor.
    Bak gerçekten de direkt ilgiliymiş de mi?
    Daha neyi neden savunduğumu anlayamayacak birine bir şey anlatmaya gerek yok zaten. Adama diyorum başkasının içki içmesinin bana zararı yok gelmiş bana sağlığa verdiği zararları sıralıyor ya şaka gibi. Sonra da gelmiş sen içki içiyorsun o yüzden savunuyor diyor. Çok merak ediyorsan hayır içki de içmiyorum.

Evet. İçki ve kumar yüzünden birinin ailesi sönüyorsa bu benim değil, kendi problemleri. Ki bana zararı olduğu için sigaraya karşı olmam, içki ve kumar yüzünden sönen aileleri önemsememden çok daha mantıklı bir yaklaşım. Banane başkasının ailesinden? Güzel demagoji ve mazlum edebiyatı yapıyorsun.

Ya ne alaka kardeşim. Ne saçmalıyorsun? Ben sana içki yüzünden millet ölüyor veya kanser oluyor mu diyorum? Sigara içen yüzünden ben de zarar görüyorum diyorum ne uzattın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 27 Kasım 2018; 15:54:13 >
  • DemonHand D kullanıcısına yanıt
    Katılım zamanı: 27 Kasım 2018

yeni hesabın bu demek ,bu kadar kolay öğreneceğimi zannetmiyordum
    güle güle blok :)
    Noldu yazdıklarıma verecek cevabının olmamasını yeni hesap açıp gelmeme mi bağlıyorsun yoksa bana cevap vermenin nedeni 255 gün ban yemiş olmam mıydı?
    Hala işine geldiği gibi konuşuyorsun, yorumluyorsun ve paylaşımı ona göre yapıyorsun.

Banlanmana hiç şaşırmadım.

Burnunun dikine daha çok git böyle aferin

Ekleme: Daha bugün banlanmışsın.

Düşünüyorum ki dün cevap veremeyip kaçtın ama bir baktın ki bugün banlanmışsın ve can havliyle yeni hesap açıp aynı şeyleri ısıtıp önüne süreyim dedin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 27 Kasım 2018; 16:1:59 >
    takma kafana 255 gün çabuk geçer :)

yalnız şimdi fake üyelik alıp geldiğin içinde ceza alabilirsin
    merak etme ben seni şimdiye kadar hiç şikayet etmedim ,bu üyeliğini de şikayet etmeyeceğim
    ben sadece terbiye dışı mesaj yazanları şikayet ediyorum :)
    İşime geldiği gibi konuşmuyorum, yorumlamıyorum ve paylaşımı da ona göre yapmıyorum. Sen işine göre anlıyorsun. Ayrıca ne paylaşımı?

Bonlonmono hoç şoşormodom. Milletle tartıştığım için mi banlandığımı sandın?

Burnumun dikine giderim ve hep de gideceğim, burnunun dikine gittiği için banlamıyor seni kimse merak etme.

Dün cevap veremeyip kaçmadım. Dün foruma girdiğimi nerden biliyorsun? Uykum vardı dün o yüzden bildirimlere bakmak istemedim. O yüzden cevap vermedim, kaçma falan yok. Cevap veremeyecek olsam şimdi de cevap veremezdim ki benim cevap veremeyeceğim hiçbir şey yok. Hesabı da can havliyle açmadım, 2 aylık falan olsaydı beklerdim gayet ama 255 günün geçmesini bekleyemem. Aynı şeyleri falan da ısıtıp önüne sürmedim her yazdığına cevap verdim ki görüyorum ki yine anlamamışsın.
    255 gün geçmez ya, neredeyse 1 yıl yani. Ama cezayı yedik artık yapacak bir şey yok.

Yapacak bir şey yok. Kimse şikâyet etmezse adminler de görmez zaten. Ki en azından yazılanlara cevap vermiş oldum ki başka bir tartışmam da yok. Cevap vereyim diye açtım hesabı, forumu kullanmaya devam etmek için değil. Daha da gelmeme gerek kalmaz yani.

Eyvallah, adamsın. Senden böyle bir tepki beklemiyordum.
    tanımış olsan diğer yazdıklarını da söylemezdin ya neyse :)

boşver sadece sen değilsin az önce başka birisi de beni aktroll yaptı :)
    şu forumda yakıştırmadıkları şey kalmadı bana :)
    Bayağı belli oluyor can havliyle yazmadığın şu an.

Çocuk örneğini savunman ve oradaki saçmalayışını şimdi tekrar okudum yeni hesabınla verdiğin cevapta. Gerçekten acınacak halde bile değilsin.

Kurabildiğin alaka zaten burnunun dikine gitmekle alakalı olduğu için olayın daha farkına bile varamamışsın.

Neyse 255 gün çabuk geçer dert etme
    Ban yeme problemi olmasaydı daha sert yazardım çünkü bayağı sinir ettin.

Ben kendimde problem görmüyorum zaten, yazdıklarım da yazdıklarına gayet uygun şeylerdi. Çünkü bayağı saçmalamışsın ve yazdıklarımla alakasız şeyler yazmışsın. Tanısaydım da aynı şekilde konuşurdum. Zaten hakaret falan da etmedim. Valla sana aktroll diyen varsa hakkını vermek gerek. Sen yazdıklarının farkında değilsin sanırım. Tam troll şeyler yazıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonHand -- 28 Kasım 2018; 2:47:55 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.