Şimdi Ara

Sigara bağımlılığı hakkında önemli bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 17 yaşındayım, 2 aydır günde 2-3 tane sigara içiyorum. Daha bağımlı olduğumu düşünmüyorum. Sigara içmeden gayet rahat dayanabiliyorum. Zaten bu 2 ayda 2-3 günlük aralarım da oldu. Sorum şu şimdi sadece keyfi bi şekilde canım istediğinde içiyorum o kafayı yakalamak için. Biliyorum ki bir süre sonra sigara keyif için değil nikotinine bağımlı ederek ihtiyaç için lazım olacak. Sorum şu; bu süre ne kadar ? Ben bu yaz da içsem, o şekilde bağımlı olur muyum yoksa bu yaz içip okul başlayınca rahatça bırakabilir miyim ?

-biraz acele yazdım, cümleler olabilmek devrik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 6 Mayıs 2012; 21:33:59 >

• 4-5 yıl devam ediyor bu süre ben 4.yılımdayım dediğin gibiyim sigara olmayınca aklıma gelmiyor mesela hafta sonları dışarı cıkmazsam evde falan oturursam 2-3 gün içmediğim oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

4-5 yıl devam ediyor bu süre ben 4.yılımdayım dediğin gibiyim sigara olmayınca aklıma gelmiyor mesela hafta sonları dışarı cıkmazsam evde falan oturursam 2-3 gün içmediğim oluyor.

Şu cümleyi biraz daha destekleyen çıksın da, bu yaz kafam rahat bi şekilde içebileyim. Sağolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 6 Mayıs 2012; 21:37:07 >
  • Hem içmek istiyorsun, hem bırakmak. Sebep?
  • 4 yıldır hergün içiyorum hep aklıma geliyor bazen 2 paketi buluyor geçen koşayım dedim 30m sonra nefesim tıkandıbırakıcam artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 6 Mayıs 2012; 21:39:20 >
  • Hiç içme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yugoslavian #

Hem içmek istiyorsun, hem bırakmak. Sebep?

Tam olarak öyle değil, sigara öyle bir şey ki (ben de anlatan çoğunluktan biliyorum) ilk belli bir süresi zevkli sürüyor, sonra nikotinine bağımlı yapıyor sadece pis tütün dumanını içine çekiyorsun kafa bile yapmıyor. İşin kötüsü o zaman da bırakamıyorsun mereti. Ben de o "ilk belli bir süre" nin ne kadar sürdüğünü sordum, çok geç olmadan bırakabilmek için.

Bırakmak da istemiyorum şu an, günün ilk sigarasının verdiği haz paha biçilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juu ichi ban tai taichou -- 6 Mayıs 2012; 21:44:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

quote:

Orijinalden alıntı: Yugoslavian #

Hem içmek istiyorsun, hem bırakmak. Sebep?

Tam olarak öyle değil, sigara öyle bir şey ki (ben de anlatan çoğunluktan biliyorum) ilk belli bir süresi zevkli sürüyor, sonra nikotinine bağımlı yapıyor sadece pis tütün dumanını içine çekiyorsun kafa bile yapmıyor. İşin kötüsü o zaman da bırakamıyorsun mereti. Ben de o "ilk belli bir süre" nin ne kadar sürdüğünü sordum, çok geç olmadan bırakabilmek için.

Bırakmak da istemiyorum, günün ilk sigarasının verdiği haz paha biçilemez.

Sigaranın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Çok uzun zamandır ben de kullanıyorum zaten. Senin kafandaki belirsizliği gidermek amacım. Başlama diyemem, hakkım yok tabi. Bağımlı olmaktan korkuyorsun ama zevk için içmek istiyorsun. Biraz içeyim sonra bırakırım diye düşünme, öyle bir şey gerçekleşmeyecek. Gerçekten bırakmak istiyorsan başlama bile. Ama zevk veriyor içeceğim diyorsan da bırakırım diye düşünme. Her yeni açtığın pakette zevk artıyor.

• Aklın varsa şimdiden bırak öyle keyfine içicem ayakları ile bulaşırsan kurtulman çok zor olur
    madem sigara olmadıgı zaman aramıyorsun hiç bulaşma derim.Hem saglık hemde maddi açıdan çok zararlı
    bende senin gibi başladım nalet olsun içmediğim zaman çıldırıyom
  • Ben de bir arkadaşa takılıyorum onunla haftada bir anca işte, direk kafa yapıyor bende zaten. Uzak durmak lazım, günde 2-3 taneyi azalt derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pr0Life

Aklın varsa şimdiden bırak öyle keyfine içicem ayakları ile bulaşırsan kurtulman çok zor olur
    madem sigara olmadıgı zaman aramıyorsun hiç bulaşma derim.Hem saglık hemde maddi açıdan çok zararlı
    bende senin gibi başladım nalet olsun içmediğim zaman çıldırıyom

+1. Bırak gitsin içme. Yapamıyorsan çoktan bağlanmışsın demektir.
  • bende öyle başlamıştım. günde 2-3 diyodum şimdi 1 paket gidiyo anasını sattığım
  • O zaman an itibariyle günde 1 tane sınırı koyuyorum o da bağımlılık yapmaz heralde arkadas, adam 4-5 yıl sonra yapar diyor. abartmayın
  • günde 3 den fazla olursa o zaman yandın demektir (tecrübe konuşuyor)
  • quote:

O zaman an itibariyle günde 1 tane sınırı koyuyorum o da bağımlılık yapmaz heralde arkadas, adam 4-5 yıl sonra yapar diyor. abartmayın

Ha işte sigaraya sınır koyamazsın asıl sınır koyarsan senin aklını didik didik eder o varsa iç yoksa içme Mesela bugun hiç içmedim dün de aynı şekil hiç canım da çekmiyo yani ama olsa içerim orası başka

• gunde 2-3 icerek basladim neredeyse 3 yil oldu sigara icmeden bir gun gecmek bilmiyor.

sigara olmadan da girersin ortama salla bi dolu parani harciyacan ailen ogrencek ailenle aran acilcak kizlar sigaradan tiksiniyor zaten inan degmez ictigine
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

O zaman an itibariyle günde 1 tane sınırı koyuyorum o da bağımlılık yapmaz heralde arkadas, adam 4-5 yıl sonra yapar diyor. abartmayın

Ha işte sigaraya sınır koyamazsın asıl sınır koyarsan senin aklını didik didik eder o varsa iç yoksa içme Mesela bugun hiç içmedim dün de aynı şekil hiç canım da çekmiyo yani ama olsa içerim orası başka

yok be hocam çok ciddiyim bana yapmaz. herkes böyle diyor ama yani sırf ilerisini düşünmek için günde bir tane içerim, yeter. zaten 2. aynı etkiyi vermiyor.

• quote:

günde 1 tane falan içiyorsun ailen falan bilmiyorum 1-2 sene sonra her olaydan sonra canın sigara isteyecek. WC den çıkacaksın sonra balkonda bi sigara yakim, gs berabere kaldı bi sigara yakim, ne güzel filmdi bi sigara yakim, sınavdan çıktım bi sigara yakim, akşam vodka içicez bi paket alim, zaten yemekleri çayları ve nescafeleri saymıyorum. Sigara sende kafa yapıyormuş bak daha çok yenisin bu günlerin kıymetini bil keşke bende de kafa yapsa suan Hele o geceleri kimse duymadan balkonda içilen o sigaraların keyfi Kısacası sen yazın içmeyi falan kafaya koymuşun. Ömrünün sonuna kadar sigara az da olsa çok da olsa hayatının bir parçası olucak. O yüzden kendini fazla üzme kanserde önemli olan erken tanı ve moraldir

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

günde 1 tane falan içiyorsun ailen falan bilmiyorum 1-2 sene sonra her olaydan sonra canın sigara isteyecek. WC den çıkacaksın sonra balkonda bi sigara yakim, gs berabere kaldı bi sigara yakim, ne güzel filmdi bi sigara yakim, sınavdan çıktım bi sigara yakim, akşam vodka içicez bi paket alim, zaten yemekleri çayları ve nescafeleri saymıyorum. Sigara sende kafa yapıyormuş bak daha çok yenisin bu günlerin kıymetini bil keşke bende de kafa yapsa suan Hele o geceleri kimse duymadan balkonda içilen o sigaraların keyfi Kısacası sen yazın içmeyi falan kafaya koymuşun. Ömrünün sonuna kadar sigara az da olsa çok da olsa hayatının bir parçası olucak. O yüzden kendini fazla üzme kanserde önemli olan erken tanı ve moraldir

dediğin her şeyin farkındayım zaten. 1-2 sene demişsin, ben de ilk mesajda dedim ki teknik olarak ben bıraktığımda 5. ayım olucak. kendimi de tanıyorum, bırakıcam dersem erkenden bırakırım.

• Başlangıçta günde 3 tane içiyordum 1-1,5 ay sonra günde 6-7 oldu şu an yarım paket başlayalı 6 ay oldu. Yani bir süre sonra canın sıkılıyor hadi bir sigara yakayım diyorsun böyle böyle artıyor işte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.