Şimdi Ara

Sigara bağımlılığı hakkında önemli bir soru. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

O zaman an itibariyle günde 1 tane sınırı koyuyorum o da bağımlılık yapmaz heralde arkadas, adam 4-5 yıl sonra yapar diyor. abartmayın

günde 1 tane falan içiyorsun ailen falan bilmiyorum 1-2 sene sonra her olaydan sonra canın sigara isteyecek. WC den çıkacaksın sonra balkonda bi sigara yakim, gs berabere kaldı bi sigara yakim, ne güzel filmdi bi sigara yakim, sınavdan çıktım bi sigara yakim, akşam vodka içicez bi paket alim, zaten yemekleri çayları ve nescafeleri saymıyorum. Sigara sende kafa yapıyormuş bak daha çok yenisin bu günlerin kıymetini bil keşke bende de kafa yapsa suan Hele o geceleri kimse duymadan balkonda içilen o sigaraların keyfi Kısacası sen yazın içmeyi falan kafaya koymuşun. Ömrünün sonuna kadar sigara az da olsa çok da olsa hayatının bir parçası olucak. O yüzden kendini fazla üzme kanserde önemli olan erken tanı ve moraldir

Konuyu gördüm bi sigara yakim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

O zaman an itibariyle günde 1 tane sınırı koyuyorum o da bağımlılık yapmaz heralde arkadas, adam 4-5 yıl sonra yapar diyor. abartmayın

günde 1 tane falan içiyorsun ailen falan bilmiyorum 1-2 sene sonra her olaydan sonra canın sigara isteyecek. WC den çıkacaksın sonra balkonda bi sigara yakim, gs berabere kaldı bi sigara yakim, ne güzel filmdi bi sigara yakim, sınavdan çıktım bi sigara yakim, akşam vodka içicez bi paket alim, zaten yemekleri çayları ve nescafeleri saymıyorum. Sigara sende kafa yapıyormuş bak daha çok yenisin bu günlerin kıymetini bil keşke bende de kafa yapsa suan Hele o geceleri kimse duymadan balkonda içilen o sigaraların keyfi Kısacası sen yazın içmeyi falan kafaya koymuşun. Ömrünün sonuna kadar sigara az da olsa çok da olsa hayatının bir parçası olucak. O yüzden kendini fazla üzme kanserde önemli olan erken tanı ve moraldir

dediğin her şeyin farkındayım zaten. 1-2 sene demişsin, ben de ilk mesajda dedim ki teknik olarak ben bıraktığımda 5. ayım olucak. kendimi de tanıyorum, bırakıcam dersem erkenden bırakırım.

Herkes başlarken aynı cümleleri kuruyor, içmeden durabiliyorum diyor ama sonuç bu bırakıcaksan yazında içmeyeceksin. Ben de şuan üniversite bitsin bırakırım bi şekilde diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Başlangıçta günde 3 tane içiyordum 1-1,5 ay sonra günde 6-7 oldu şu an yarım paket başlayalı 6 ay oldu. Yani bir süre sonra canın sıkılıyor hadi bir sigara yakayım diyorsun böyle böyle artıyor işte.

peki hocam benım calıstıgım yerdeki işçilerde çok içiyor ya nedır bu içmenizin sebebi ben hiç anlamadım ne oluyor yani içinde sakın yanlıs anlama içtigine bişey demiyorum ya neden içiyosun yanı zararlı hem bu zararı fazlasıyla örtecek ne var sigarada
  • bünye meselesi kardeşim kimi 10 sene içiyor günlerce içmese aramıyor, kimi 1 yıl içiyor, iki saat içmeyince başıma ağrılar girdi diye triplere giriyor.

aslında bünyeden çok da psikoloji meselesi, sigaraya ihtiyacın olmadığına kendini inandırırsan canın çeker ama mutlaka içmeliyim demezsin.

abim yıllarca içti, çok garip bir şekilde akşam eve gidene kadar bir tane bile içmiyor, gece 1 paketi bitirdiği ya da gece de içmediği oluyordu, şimdi hiç içmiyor.

kendini inandırabilirsen (çok zor) içersin istediğin zaman da bırakırsın, ama ortam arkadaşlar dışarı çıkmalar olduğu sürece bırakamayacaksın çünkü ihtiyaç hissetmeyeceksin.. ta ki sevgilin, yeğenin vs birisi ellerin ne kadar kötü kokuyor, nefesin iğrenç sigara kokuyor dediği zaman çok zoruna gidecek bırakmak isteyeceksin. o yüzden de baştan alışmamak en iyisi, tadını aldın, biliyorsun, ortamda sigarayı bıraktım dediğinde sigara içen halinden daha havalı olursun bu da bir gerçek.

Hadi selametle

• quote:

Beyler 17 yaşındayım, 2 aydır günde 2-3 tane sigara içiyorum. Daha bağımlı olduğumu düşünmüyorum. Sigara içmeden gayet rahat dayanabiliyorum. Zaten bu 2 ayda 2-3 günlük aralarım da oldu. Sorum şu şimdi sadece keyfi bi şekilde canım istediğinde içiyorum o kafayı yakalamak için. Biliyorum ki bir süre sonra sigara keyif için değil nikotinine bağımlı ederek ihtiyaç için lazım olacak. Sorum şu; bu süre ne kadar ? Ben bu yaz da içsem, o şekilde bağımlı olur muyum yoksa bu yaz içip okul başlayınca rahatça bırakabilir miyim ?

-biraz acele yazdım, cümleler olabilmek devrik.

Arkadaşım ben lise 3 e kadar sigara tiksinen biriydim bir gün bir yakınımı kaybettim arkadaşım uzattı almadım sonra bir daha uzattı aldım içtim ondan sonra hergün dal almaya başladım sonra paket alıyordum 3 gün gidiyordu sonra hergün paket almaya başladım 4 gün öncesine kadar kendi kendime dedim bırakıcam bu sefer çünkü daha önceki düşüncem nasıl olsa bırakırım bu son paket gibi düşünüyordum.Hep erteledim nasıl olsa bırakırım derken bağımlı oluyorsun yani sana söleyeceğim şu iradene güveniyorsan iç benle başlayan arkadaş bırakamıyor ben 4 gündür içmedim canım sigara istediginde atıyorum sakız istek bi süre sonra geçiyor bugün canım hiç istemedi.
    Yeni nesil sigaraya özentilikden başlıyor sigarayla şekil olmaz.Bırak daha bağlanmadan ileride pişman olma.

• quote:

Orijinalden alıntı: revenquel

quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Başlangıçta günde 3 tane içiyordum 1-1,5 ay sonra günde 6-7 oldu şu an yarım paket başlayalı 6 ay oldu. Yani bir süre sonra canın sıkılıyor hadi bir sigara yakayım diyorsun böyle böyle artıyor işte.

peki hocam benım calıstıgım yerdeki işçilerde çok içiyor ya nedır bu içmenizin sebebi ben hiç anlamadım ne oluyor yani içinde sakın yanlıs anlama içtigine bişey demiyorum ya neden içiyosun yanı zararlı hem bu zararı fazlasıyla örtecek ne var sigarada

Vallaha nasıl anlatsam şimdi zaten meraklıydım içmeye arkadaşlar yanımda içerken ben de içmek istiyordum. Mesela sabah otobüs beklerken ya da yemek yedikten sonra sigara içmezsem içimde bir boşluk oluyor.Çıkarıp bir tane yakma ritüelini seviyorum.Zararlı olduğu ortada zaten nasıl olsa ilerde bırakacağım vücut bir şekilde hasarı yeniler diyorum.

• Takip
  • Sigaranın zararını bilip de başlayanın aklından şüphe ederim. Bende dahilim buna. Allahı'nı seversen başlama diyorum sana hiç yaz maz içeyim deme
  • 1 yıl önce başladım.yaza kadar bir paket 1 hafta yetiyordu çok rahat.yazın arkadaşlarda dışarda daha da arttı.şuan 2 günde 1 paket gidiyor.ve 3 ay öncesine kadar içtiğimi sorguluyordum.şuan sorgulamadan içiyorum :(.sende artık başlamışsın geri dönüşü yok gibi.o zevk için içmek bile bağımlılıktır.zaten sigara bağımlılığının temeli psikolojiktir.yani vücut o maddeyi istediğinden falan değil.tv,dizi,film,araba sürmek gibi işlevlere benzer.sana zevk verdiği için içersin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

Ha işte sigaraya sınır koyamazsın asıl sınır koyarsan senin aklını didik didik eder o varsa iç yoksa içme Mesela bugun hiç içmedim dün de aynı şekil hiç canım da çekmiyo yani ama olsa içerim orası başka

yok be hocam çok ciddiyim bana yapmaz. herkes böyle diyor ama yani sırf ilerisini düşünmek için günde bir tane içerim, yeter. zaten 2. aynı etkiyi vermiyor.
    Diyenleri çok gördük

Ama senin kafanda sigaradan uzak kalmak yok orası kesin yani içiyim ama az içiyim düşüncesindesin
    yanlış düşüncelerdesin
    amaan banane banada hep böyle dediler ilk zamanlarda her kafadan aynı şey çıkıyordu
    yolun başındayken bulaşma dediler şimdi kendime sövüyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pr0Life -- 6 Mayıs 2012; 23:57:00 >

• Bağımlı olmak istemiyorsan şu andan itibaren içmeyi bırakıcaksın başka yolu yok. Günde tek bir sigara daha kötü yapar, hiç içmemen lazım. Yoksa sürekli o gün içeceğin tek sigara gelicek aklına, şimdi mi içsem, sonra mı içsem için içini yicek..
  • yemin ediyorum sinirim bozuldu ne güzel takılıyordum rahat mı battı da açtım şu konuyu
  • quote:

Beyler 17 yaşındayım, 2 aydır günde 2-3 tane sigara içiyorum. Daha bağımlı olduğumu düşünmüyorum. Sigara içmeden gayet rahat dayanabiliyorum. Zaten bu 2 ayda 2-3 günlük aralarım da oldu. Sorum şu şimdi sadece keyfi bi şekilde canım istediğinde içiyorum o kafayı yakalamak için. Biliyorum ki bir süre sonra sigara keyif için değil nikotinine bağımlı ederek ihtiyaç için lazım olacak. Sorum şu; bu süre ne kadar ? Ben bu yaz da içsem, o şekilde bağımlı olur muyum yoksa bu yaz içip okul başlayınca rahatça bırakabilir miyim ?

zaten bağımlılıklar hep böyle başlar NASIL OLSA BIRAKIRIM yada BEN BAĞIMLISI OLMAM Kİ gibi sözlerle (bağımlılara sorabilirsin). şuna benzetebilirsin arılar bal üretmek için çiçeklere konar. (adını unuttum yutan çiçek bir var) çiçeğin yaprakları sadece bir yöne doğru gidiyor yani geriye gidilmiyor. arı nasıl olsa kanatları var diye düşünüyor. ama o suyu içtikten sonra çöküyor. sigarada buna benziyor. ZATEN SİGARAYA BAĞLI ÖLÜMLERDE 1 NUMARAYIZ... HİÇ BAŞLAMA BENCE. UMARIM ÖRNEĞİ ANLATABİLMİŞİMDİR.

• quote:

bak kardeşim.biliyorum beni dinlemeyeceksin ve bir şey olmaz bana diyeceksin ama.

yol yakınken bırak, içme sakın.paket taşımaya başlayacaksın hem cebine hem sağlığına zarar.günde 1 paket içip bırakmak çok zor.hatta bende günde 2 paket bile oluyor bazen.

• o değilde kanser genetikmi babadan oğula geçermi korkuyorum acı çekerek ölmekten
  • quote:

yemin ediyorum sinirim bozuldu ne güzel takılıyordum rahat mı battı da açtım şu konuyu

iyi ulan git iç.günde 1-2 paket devirince görürüm seni.zaten marlboro ve parliament dışındakiler saman.bu sigaralar da 8 tl.aylık 240 lira maddi, ayrıca zar zor toparlayacağın sağlık zararların olacak.

biz de diyorduk zamanında biz bağımlı olmayız diye ama nerde kafama kürekle vursaydım keşke diyorum.
  • bende o ayağa başladım bana bişi olmaz verin verin diye sonra o nikotin olayı vucuda yerleşti şimdi sinirlendıgımde sıgara içmeden gevsemıyorum 2 saattir içmiyodum aklıma geldi yakıcam 1 tane şimdi
  • bu konularda çok konuştuk forumda aynı şeyleri tekrarlamaya luzum yok
    sana artı ve eksilerini düşün araştır diyor ve gidiyorum.
    edit:1-2 taneyle başlar bir süre sonra o rakam artar günde 1-2 paket devirir hala getirir insanı sonunda
    bunun kaçarı göçeri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 7 Mayıs 2012; 0:18:01 >
  • konu sahibi olarak 2 yil sonra gelen edit: 1.5 yildir gunde 1 paket bitiriyorum. umarim ileride birakicam, ama keske o yaz hic baslamasaydim. eger hortlattiktan sonra bu konuyu bastan sona okuyan olursa ve bu durumdaysa, al sana canli ornek; sakin baslama. oyle gunde 2-3 icmelik bir olay degil sigara. BI-RA-KIL-MI-YOR VE ÖL-DÜ-RÜ-YOR!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.