Şimdi Ara

Sıfırdan PLC öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar plc öğrenmek istiyorum temel elektrik&elektronik bilgim var fakat digital elektronikten hiç anlamam plc öğrenebilmem için ön bilgi olarak neleri bilmem gerekir sıfırdan plc ye başlayan birine ne tavsiye edersiniz izlemem gereken yol nedir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim

• PLC otomatik kumanda adı verilen elektrik otomasyonunu kontrol eden bir alettir. demek ki, öncelikle otomatik kumanda nedir? nasıl çalışır? sembol ve çizimleri nasıl yapılır? gibi başlıklara bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 25 Nisan 2014; 20:44:28 >
  • Bu genel bir bilgi olmuş daha nokta atış bilgilere ihtiyacım var yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar ? Nereden başlamalıyım bilgisayar ile kendimi geliştirebileceğim simülasyon programları vs. varmı ?
  • Otomatik kumanda bilgisi olmadan PLC öğrenilmez
  • Ben mekatronik mühendisiyim. Arkadaşların da dedigi gibi otomatik kumandayi öğrenerek başla. Eğer ilgin ve isteğin çoksa kendi kendinede ogrenebilirsin. Tavsiyem festonun ucretsiz yazilimini indir ve once basit elektropnomatik devreler tasarla bunları simule et. Once elektropnomatikte mantığı tam öğren. Özellikle röle ( yardimci kontak ) mantığını cok iyi kavramalisin. Daha sonra enda (gmt endustriyel oldu ) ucretsiz plc programini kur. Yardimi epey ayrintili. Tabi bunlari yaparken etrafinda bu konulari bilenler takildigin yerlerde hep sor. Ne konuyu hafife al ne de gözünde cok büyüt. Istersen yaparsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim kumanda sistemlerini biliyorum basit pano sistemleri vs. de kurabiliyorum röle çeşitleri kontaktörler bağlantı elemanları şemalar semboller vs. bana yabancı değil corallaforum söylediklerini gözardı etmiceğim tekrardan teşekkürler.Ayrıca aşağıdaki eğitim seti işime yararmı ne dersin ?

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-elektrik-siemens-logo-plc-egitim-seti-163587651/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0M42 -- 8 Mayıs 2014; 21:36:58 >
  • tek başına kumanda tekniği veya dijital elektronik öğrenmek yetmez. her ikisinde vakıf olmak gerekir. sensör ve trandıser'leri mutlaka öğrenmelisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plc de ladder dili ile program yazmam gerekiyor yardım edebilecek olan varsa çok iyi olur sınavım var da :)

5 tane led olacak sırayla 2 saniye aralıklarda yanacak en son led yanında terse doğru yancak yani 1-2-3-4-5-4-3-2-1 şeklinde bunu nasıl yapabilirim acaba 5 taneden fazla timer olmayacak yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutvaroll

plc de ladder dili ile program yazmam gerekiyor yardım edebilecek olan varsa çok iyi olur sınavım var da :)

5 tane led olacak sırayla 2 saniye aralıklarda yanacak en son led yanında terse doğru yancak yani 1-2-3-4-5-4-3-2-1 şeklinde bunu nasıl yapabilirim acaba 5 taneden fazla timer olmayacak yardımcı olursanız sevinirim

Siemens için yaptım ben 2 çıkış(lamba) kullandım sen arttırırsın ama zaman rölesi üzerinden zaman ayarlarını ve karşılaştırıcılar üzerindeki zaman ayarlarını değiştir
    http://sketchtoy.com/60995617

• mesutvaroll M kullanıcısına yanıt
    Aradiginiz kara şimşek devresi olmali asagida linklere bak potsuzlarda kondansatör ile kayma zamanki ayarlaniyor potlularda potla gizli ve yavaş seklinde kayma hizini ayarla ya biliyorsun 2 sn çok o yüzden devrede değişiklik yaparak saglayacaksin ama ben bilmiyorum biri ya rdim eder elbet

http://www.devreyapimi.com/2011/11/14/karasimsek-devresi/

http://elektronikmania.tr.gg/555-ile-Kara%26%23351%3Bim%26%23351%3Bek-Devresi.htm

daha onlarca devre var bunlar ornek arastir biraz

bu arada son attigim linkte ikişer Led kullanilmis tek ledli yapin isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 18 Mayıs 2014; 10:22:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkür ederim ama linklerde isis çizimi var ben plc de yapcam ödevi smatic diye bi program var onda çizmem lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.