Şimdi Ara

Sıfırdan Piyasaya Nasıl Giriş Yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24 yaşındayım İstanbuldayım hem sosyal hayat olsun hem de işe gitme gelme yüzünden olsun bir araba almak istiyorum. Çünkü artık gerçekten ihtiyacını çok hissetmeye başladım. Ailemin destek olma durumu yok o yüzden kendi başıma almam lazım ama piyasaya nasıl giriş yapmam lazım, ne almam lazım hiç bir fikrim yok.

Birikmiş çok büyük bir miktarım yok. O yüzden taşıt kredisi durumlarına baktım ama orada da %70ini veriyorlar ve maksimum 8 yaşındaki araca kadar çıkıyormuş. E iş öyle olunca 20 senelik araçlar bile pahalıyken 8 yaşındaki araçların %30'u bile büyük para yapıyor. İhtiyaç kredisi çekeyim desem o da maksimum 12 vade oluyor ne yapmam lazım nası bir araç alabilirim aşırı arafta kaldım. Yardım ve yol gösterecek varmı? 8 yaşından büyük araçları krediyle almanın güvenli bir yolu var mıdır?

Teşekkürler.

Birkaç öneri üzerine detay ekliyeyim dedim: Yaklaşık köşede 50k'ya yakan bi meblağ var. Aylıkta 12-13 ödeyebilirim gibi araç için. Ve amacım alıp hemen satmak değil. Bir süre kullanmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 8 Nisan 2023; 23:15:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim maalesef ben de aynı durumdayım fiesta vanlara baktım. 70 taşıt kredi kalan 30u tüketici kredisiyle yapmayı denedim. Alabildiğim arabalar şaseleri oynamış linea symbol 300bin kmye yakın. Yok arkadaş olmuyor. 6 7 tane araç baktım palio albea vs ama temizi 230dan aşağı yok. Fiesta vanlar alınabilir gibiydi çoğu km düşürülmüş ve klimasız olabiliyor. 2 tanesine gittim pazarlık yaptım ertesi gün satmaktan vazgeçtiler. Mondeo Vectra baktım lakin bunlarında ustası yok ve şaibeli araçlar. En son çare para biriktirmeye çabalıyorum kendi çapımda. Ben şahsen ayda 12 bin kredi ödemeyi bile göze aldım lakin araç yok aldığın araç şaseleri oynamış linea oluyor. Asgari ücretten fazla para ödeyerek ırzına geçilmemiş bir palio sahibi olunamıyor öyle diyim sana. Şuan aileden anadan babadan yoksa hayata yeni başladıysan. Gerçekten zor ucuz bütçeye aldığın araba içinde kenarda bir miktar paran olmalı çünkü sorunlu araçlar olacak maalesef. Maalesef ülkenin geldiği durum budur. İyi bir yerden mezunum oldukça iyi yerde çalışıyorum ve ayda 12 bin ödeyerek sahip en modelli alabileceğim araba en iyi ihtimalle şaseleri işlemleli pertten dönme ama hasar kaydı gizlendiği için bankanın kredi verebildiği 2015 symboldü 280binde aracın şaseleri işlemli olmasa almıştım bile. Lakin gün geçtikçe fiyatlarda artıyor. Kasım ayında punto 2013denl gelmişti 240bine almamıştım şuan 330dan aşağı yok muadili. Senden bir kaç yaş büyüğüm ama durumu ve ümitsizliğimi sana anlatıyorum. Bir yerden sonra sen her şeyi ne kadar iyi yaparsan yap bu ülkede artık anadan babadan bir şey almadan bu yaşlardan kıdem vs almadan araba sahibi olunmuyor. Ev zaten hayal. Ben de ağustostan bu yana 3 5 atıyorum kenara lakin ben parayı dövizde tutsam bile araç fiyatları dövizden daha fazla atıyor maalesef.
    Varsa bir yol bana da söyleyin arkadaşlar. Elimde 50bin nakit var yine de ırzına geçilmemiş araba bulamıyorum. Temiz bir albea palio 230 240dan aşağı yok. Artık konforu keyfi geçtim gitsin yeter diyorum sadece ama içim el vermiyor ayda 10bin ödeyip palio almayı.
    (Aile yanındaysan daha kolay olabilir kira derdin ve diğer masrafların çok olmayacaktır) girebildiğin yerden gir alabildiğin arabayı al derim. Bütçe az ise ustası bol olan arabayı seç derim.
  • https://www.sahibinden.com/motosiklet-bajaj-qute-re-60#/

Bajaj cute gibi motorsiklet motorlu taşıtlar bir seçenek

• Kardeşim maalesef ben de aynı durumdayım fiesta vanlara baktım. 70 taşıt kredi kalan 30u tüketici kredisiyle yapmayı denedim. Alabildiğim arabalar şaseleri oynamış linea symbol 300bin kmye yakın. Yok arkadaş olmuyor. 6 7 tane araç baktım palio albea vs ama temizi 230dan aşağı yok. Fiesta vanlar alınabilir gibiydi çoğu km düşürülmüş ve klimasız olabiliyor. 2 tanesine gittim pazarlık yaptım ertesi gün satmaktan vazgeçtiler. Mondeo Vectra baktım lakin bunlarında ustası yok ve şaibeli araçlar. En son çare para biriktirmeye çabalıyorum kendi çapımda. Ben şahsen ayda 12 bin kredi ödemeyi bile göze aldım lakin araç yok aldığın araç şaseleri oynamış linea oluyor. Asgari ücretten fazla para ödeyerek ırzına geçilmemiş bir palio sahibi olunamıyor öyle diyim sana. Şuan aileden anadan babadan yoksa hayata yeni başladıysan. Gerçekten zor ucuz bütçeye aldığın araba içinde kenarda bir miktar paran olmalı çünkü sorunlu araçlar olacak maalesef. Maalesef ülkenin geldiği durum budur. İyi bir yerden mezunum oldukça iyi yerde çalışıyorum ve ayda 12 bin ödeyerek sahip en modelli alabileceğim araba en iyi ihtimalle şaseleri işlemleli pertten dönme ama hasar kaydı gizlendiği için bankanın kredi verebildiği 2015 symboldü 280binde aracın şaseleri işlemli olmasa almıştım bile. Lakin gün geçtikçe fiyatlarda artıyor. Kasım ayında punto 2013denl gelmişti 240bine almamıştım şuan 330dan aşağı yok muadili. Senden bir kaç yaş büyüğüm ama durumu ve ümitsizliğimi sana anlatıyorum. Bir yerden sonra sen her şeyi ne kadar iyi yaparsan yap bu ülkede artık anadan babadan bir şey almadan bu yaşlardan kıdem vs almadan araba sahibi olunmuyor. Ev zaten hayal. Ben de ağustostan bu yana 3 5 atıyorum kenara lakin ben parayı dövizde tutsam bile araç fiyatları dövizden daha fazla atıyor maalesef.
    Varsa bir yol bana da söyleyin arkadaşlar. Elimde 50bin nakit var yine de ırzına geçilmemiş araba bulamıyorum. Temiz bir albea palio 230 240dan aşağı yok. Artık konforu keyfi geçtim gitsin yeter diyorum sadece ama içim el vermiyor ayda 10bin ödeyip palio almayı.
    (Aile yanındaysan daha kolay olabilir kira derdin ve diğer masrafların çok olmayacaktır) girebildiğin yerden gir alabildiğin arabayı al derim. Bütçe az ise ustası bol olan arabayı seç derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Nisan 2023; 20:57:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ciri kullanıcısına yanıt

benim sana tavsiyem 24 yaşında ve ist de yaşadığın için şimdilik araba yerine pcx nmax tarzı bir motor alman daha iyi olur diye düşünüyorum

sebebi ilk araç ve bütçeniz yetersiz olduğu için eski araba alacaksın, eski aracın derdi bitmez masraflar başını ağrıtabilir

ama 100 bin civarına sıfır motor alsan hem yeninin keyfini yaşarsın hem ekonomik olur diye düşünüyorum

• Sıfırdan Piyasaya Nasıl Giriş Yaparım?

İlan başliginda da yazildigi gibi bu paraya dogan satmiyorlar boyle birsey dusunebilirsin durumlar duzelene kdr

1985-1989 arası fransız kasa broadway öneririm motor mekanik yürüyen ve ön takım olarak çok sağlam araçlar yolda kolay kolay bırakmaz. Kronik arka çamurluk davlumbaz uçlarından çürüme yapar bunun dışında sorunu yok. Yakıt olarak bayağı ekonomik ve yedek parçası çok çok ucuz. Bende 1986 modeli var çok memnunum alınca bi yağını suyunu ve bujilerini değiştirdim başka masraf etmedi.

Çift boğaz weber karbüratör var 72 hp kasa desen 900 kg bayağı seri ve atik araç. Bunların dışında alacağın araçlar başını ağrıtır 200 bin tl nin altına düzgün araba bulman çok zor.

Bak şu temiz duruyor kliması da var.

• Mevcut birikimden ve aylık ne kadar ödeyebileceginden bahsetsen daha somut cevaplar gelir.

Bir de düşük bütçede araç bir süre tutulup satılacak mı yoksa uzun süre duracak mı bu önemli.

Mesela düşük bütçeye w124 200d mercedes önerdiğim arkadaşlar oldu, hatta konusunu da açtım. Bazı kullanıcı için çok mantıklı olan bu araç bazı kullanıcı için çok saçma durumda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyunlara update nasıl yapılır
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız ana mesaja ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciri -- 8 Nisan 2023; 23:12:22 >
  • Hocam piyasası olmayana ağır olan araçlara bak… alfa romeo 156 147 rover mazda megane 1 coupe gibi güzel araçları var bunlardan başla

• Benzer durumda çok baktım, en son kasım ayında 115000₺ nakitle Peugeot 308 2014 model aldım ancak arıza yaptı iade ettim, sonrasında boğulacaksak büyük denizde boğulalım niyetiyle sıfır Ibiza aldım ancak ciddi miktarda nakit verdim. Bu işin çıkar yolu yok maalesef. En az 200k nakit şart.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç ipotekli ihtiyaç kredilerine bakabilirsin. Hem vade fazla oluyor hem de araç yaşı daha yüksek kabul ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 8 Nisan 2023; 23:40:54 >
  • ustalar eski arabaların tamirine de yeni araba muamelesi yapar.

parçası pahalı ustası bakmayan araçları almayın derim

• Sıfır araba 600 bin TL iken gidip 2005 model arabaya 300-400 bin TL vermeyin

Allah yardımcınız olsun yürüyen düzgün araba 300 binden başlıyor 200 bin altı düşük km diye geçiyor

Aylık 12-13 ödeme gücü bir yıl ödemeli 100bin civarı kredi çekilebilir, peşinat ile 150 eder.

Örnek verdiğim w124 200d nin çürüksüz ve motoru düzgün olanı bulunabilir. Biraz ağır giden bir araç ama sağlamdır, az yakar, parça-usta sıkıntısı yaşatmaz. Kredi bitince de kaporta, döşeme vs eksiği varsa giderilir kullanmaya devam edilir. Şahsen ilk tercihim bu olur.

Bir alternatif ilk kasa palio, kalite olarak düşüktür ama yürütmesi ve satışı kolay. Çok temizi denk gelmedikçe tercihim bu olmaz.

Bir alternatif ilk kasa astra, onun da temizleri 200e dayanmış durumda, yine de takip edilebilir.

Son alternatifim de uzun yola gitmeyecekse ve şarj imkanı varsa volta tarzı elektrikli araçlar, sıfır olur, bir süre baş ağrıtmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.