< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 20 Ağustos 2019; 0:13:12 > |
Bildirim
SIFIRDAN ODTÜ NASIL KAZANILIR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 20 Ağustos 2019; 0:13:12 > |
Sen bence sınavın ne olduğunu bilmiyorsun. 700kdan çalışırsam 15kya girerim biliyorum gibi iddialı konuşmak için sinav hakkında pek bir fikrin olmaması gerek. Şevkini kırmak elbette istemem fakat 700k yaptıysan temel matematiğin olmaması ve Türkçeden de sıkıntıların olması lazım. Bir kere sadece temel matematigi oturtup, türkcede paragraf çözmeyi ogrenmen için bayağı vakit harcaman gerekecek. Daha geometri temeli, tyt problemler, yeni nesil sorular, Türkçede hız kazanman gerekecek. Daha bak tyt sosyal fene girmedim bile. Ayt ise evlere şenlik zaten. 1 yılda imkansız bence. Bu forumda kimsenin hevesini kırmak istemedim fakat bu sınav farklı bir şey kardeşim. Öyle ben yaparım ederim diyen tipler 100klarda geziyor maalesef. Mezuna kalıp geriye düşen adam da çok. Sınav işi gerçekten çok emek ve şans ister. Tavsiyem çok büyük konuşma, aşırı büyük hayaller kurup sonra yıkılma. Bu sene temel atmaya calis seneye yaparsın bir şeyler.
Ekleme turkcen güzelmiş gerçi de. Yine de dediklerim geçerli ![]() |
Hocam yanlış anlamayın ama bir senede ilk 5k'da dereceye girebilecek birisinin sıfır bir şekilde sınava girerse en kötü 200k yapacağını falan düşünüyorum ki siz biyolojim falan iyi demişsiniz sadece biyoloji yapsanız 200k olurdu. Ben 2017'de (YGS-LYS vardı o zaman) sınava girdiğimde sıfırdım, sadece biyolojim iyiydi azıcık da geometri vardı sadece bunlarla 125k yapmıştım. Sadece biyoloji yapsanız en kötü 200k falan yapardınız yani. Demek ki temel problem çözme beceriniz yok, paragrafta okuduğunuzu anlayamıyorsunuz vb. gibi yetenkleriniz eksik. Günde 10 saat çalışarak beyninize analitik düşünme ve problem çözme becerisi kazandıramazsınız. Bu yetenekleriniz belki vardır belki yoktur (durum olmadığı yönünde) fakat eğer bir gram bile varsa belki zamanla geliştirebilirsiniz ama zaman tanımanız gerek. Sizin durumunuzdaki birisi için 1 seneyi ben erken buluyorum. İlk sene 100k bantlarına çekip temel becerilerinizi kazanıp ardından dereceye oynamanız daha mantıklı gözüküyor gözümde.
Şu şekilde örnek vereyim size: Ben hiç spor yapmamış bir insanım. Diyorum ki ben şuan bodybuilding yapmaya başlıyorum, günde 10 saat salonda çalışacağım ve 1 yıl sonunda Dwayne Johnson vücudu yapacağım çok kaslı olacağım diyorum. Sizce bu mantıklı bir şey mi? Kas yapım olayı böyle işlemez. Kasların gelişmesi için zaman gerekir. Önemli olan çok fazla çalışmak değildir, yeteri kadar düzenli ve istikrarlı çalışmaktır ve ardında vücuda olaya adapte olması için zaman tanımakdır. Aslında zihnimiz için de bu böyledir. Aynı örneği bir zihinsel konudan vereceğim: Ben hiç ingilizce bilmiyorum diyelim. Ama o kadar kötüyüm ki bir kelime dahi bilmiyorum. Ben şimdi günde 10 saat ingilizce çalışsam 2 haftada ingilizce öğrenebilir miyim? Tabi ki hayır. Benim öğrendiğim şeyleri beynimin alıp anlamlandırması, ilişkilendirmesi sindirmesi veya artık her nedersen işte bir işe yaraması için zaman gerekir. Aynı kaslarda olduğu gibi zihnin de zamana ihtiyacı vardır. Günde 2 saatten fazla İngilizce çalışmamın aslında bir mantığı olmayacak çünkü ben o kadar çok bilgi yüklüyorum ki beynime bunları sınıflandıramadan özümseyemeden 2 gün sonra hepsini unutuyorum. Aslında sınava hazırlanmak da biraz buna benzer. Daha temel becerilerden yoksunken ve bunların gelişmesi beyninizin özümsemesi ve adapte olması için zamana ihtiyacınız varken boşu boşuna günde 10 saat 14 saat kasıp kendinizi hırpalamayın. Planınızı 2 seneye yayın ve yine hedefiniz ODTÜ olsun ama bütün hayallerinizi de ona bağlamayın çıkmazsa çok üzülürsünüz. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 20 Ağustos 2019; 0:23:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 20 Ağustos 2019; 0:28:30 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 20 Ağustos 2019; 1:10:33 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 20 Ağustos 2019; 0:42:45 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarr77 -- 20 Ağustos 2019; 3:13:10 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenLife -- 20 Ağustos 2019; 3:27:29 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 20 Ağustos 2019; 3:36:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|