Şimdi Ara

SIFIRDAN ODTÜ NASIL KAZANILIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
7
Favori
12.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

SIFIRDAN ODTÜ NASIL KAZANILIR

(En Son Oy Tarihi: 7.4.2023)
Giriş
  • Merhaba millet sizinle takıntılı bir manyak olduğumdan dolayı kafamı allak bullak eden bir konuyu paylaşacağım.Bazı insanlar yapamazsın diyor ve moralim bozuluyor.İnsanlar hayallerine bağlıdır.Çabuk sarsılırlar.Herneyse

Bu sene TYT-AYT yaptım ve sonuç vasat,AYT puanım hesaplanmadı bile.TYT 700.000.Biraz TYT Türkçe var(30 net yaptım),Sosyal yok görmedim hiç,Matematiğim,Kimyam ve Fiziğim ise 0.Cidden sıfır.Lise boyunca öğretmen eksikliğinden hemde ders bile dinlemediğimden dolayı yok yani.Üstüne aşktır,meşktir,ölümdür,kayıptır bazı sorunlar yaşadığımdan dolayı dersleri tamamen boşladım.Ama bu sene kendime geldim o sonuçları görünce.Ailemle aram bozuk,dedim bu sene gitmeliyim ünüversiteye ve hayalim ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği.Zeki biriyimdir aslında.Çevrem hep öyle der.Ortaokulda en başarılı olduğum dersler Fen ve Matematikti.Lisede kendimi kaybettim işte.

Sorum şu ;
    Sıfırım ve 1 senem var.Bu bölümü kazanabilir miyim ?
    Günde 12 saat çalışmak gerekiyorsa yine 12 saat çalışırım,çalışacağım.
    Ayrıca kendime program yaptım,günde 4'er saatten 3 ders toplam 12 saat işte.
    2000 sıralama ile alıyor.Girmek için resmen sınavı fullemem gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 20 Ağustos 2019; 0:13:12 >

• Sen bence sınavın ne olduğunu bilmiyorsun. 700kdan çalışırsam 15kya girerim biliyorum gibi iddialı konuşmak için sinav hakkında pek bir fikrin olmaması gerek. Şevkini kırmak elbette istemem fakat 700k yaptıysan temel matematiğin olmaması ve Türkçeden de sıkıntıların olması lazım. Bir kere sadece temel matematigi oturtup, türkcede paragraf çözmeyi ogrenmen için bayağı vakit harcaman gerekecek. Daha geometri temeli, tyt problemler, yeni nesil sorular, Türkçede hız kazanman gerekecek. Daha bak tyt sosyal fene girmedim bile. Ayt ise evlere şenlik zaten. 1 yılda imkansız bence. Bu forumda kimsenin hevesini kırmak istemedim fakat bu sınav farklı bir şey kardeşim. Öyle ben yaparım ederim diyen tipler 100klarda geziyor maalesef. Mezuna kalıp geriye düşen adam da çok. Sınav işi gerçekten çok emek ve şans ister. Tavsiyem çok büyük konuşma, aşırı büyük hayaller kurup sonra yıkılma. Bu sene temel atmaya calis seneye yaparsın bir şeyler.

Ekleme turkcen güzelmiş gerçi de. Yine de dediklerim geçerli
    Hocam yanlış anlamayın ama bir senede ilk 5k'da dereceye girebilecek birisinin sıfır bir şekilde sınava girerse en kötü 200k yapacağını falan düşünüyorum ki siz biyolojim falan iyi demişsiniz sadece biyoloji yapsanız 200k olurdu. Ben 2017'de (YGS-LYS vardı o zaman) sınava girdiğimde sıfırdım, sadece biyolojim iyiydi azıcık da geometri vardı sadece bunlarla 125k yapmıştım. Sadece biyoloji yapsanız en kötü 200k falan yapardınız yani. Demek ki temel problem çözme beceriniz yok, paragrafta okuduğunuzu anlayamıyorsunuz vb. gibi yetenkleriniz eksik. Günde 10 saat çalışarak beyninize analitik düşünme ve problem çözme becerisi kazandıramazsınız. Bu yetenekleriniz belki vardır belki yoktur (durum olmadığı yönünde) fakat eğer bir gram bile varsa belki zamanla geliştirebilirsiniz ama zaman tanımanız gerek. Sizin durumunuzdaki birisi için 1 seneyi ben erken buluyorum. İlk sene 100k bantlarına çekip temel becerilerinizi kazanıp ardından dereceye oynamanız daha mantıklı gözüküyor gözümde.

Şu şekilde örnek vereyim size: Ben hiç spor yapmamış bir insanım. Diyorum ki ben şuan bodybuilding yapmaya başlıyorum, günde 10 saat salonda çalışacağım ve 1 yıl sonunda Dwayne Johnson vücudu yapacağım çok kaslı olacağım diyorum. Sizce bu mantıklı bir şey mi? Kas yapım olayı böyle işlemez. Kasların gelişmesi için zaman gerekir. Önemli olan çok fazla çalışmak değildir, yeteri kadar düzenli ve istikrarlı çalışmaktır ve ardında vücuda olaya adapte olması için zaman tanımakdır. Aslında zihnimiz için de bu böyledir. Aynı örneği bir zihinsel konudan vereceğim:

Ben hiç ingilizce bilmiyorum diyelim. Ama o kadar kötüyüm ki bir kelime dahi bilmiyorum. Ben şimdi günde 10 saat ingilizce çalışsam 2 haftada ingilizce öğrenebilir miyim? Tabi ki hayır. Benim öğrendiğim şeyleri beynimin alıp anlamlandırması, ilişkilendirmesi sindirmesi veya artık her nedersen işte bir işe yaraması için zaman gerekir. Aynı kaslarda olduğu gibi zihnin de zamana ihtiyacı vardır. Günde 2 saatten fazla İngilizce çalışmamın aslında bir mantığı olmayacak çünkü ben o kadar çok bilgi yüklüyorum ki beynime bunları sınıflandıramadan özümseyemeden 2 gün sonra hepsini unutuyorum. Aslında sınava hazırlanmak da biraz buna benzer. Daha temel becerilerden yoksunken ve bunların gelişmesi beyninizin özümsemesi ve adapte olması için zamana ihtiyacınız varken boşu boşuna günde 10 saat 14 saat kasıp kendinizi hırpalamayın. Planınızı 2 seneye yayın ve yine hedefiniz ODTÜ olsun ama bütün hayallerinizi de ona bağlamayın çıkmazsa çok üzülürsünüz.
  • Kardeşim kazanırsan imkansızı başarmış olursun hani güvenini kırmayayım da çok zor acayip çalışman lazım bi de doğru şekilde verimli ilerlemen gerekiyo sınav anı da biraz şans işi 100 lük adam 5k yapıyo 5 k lık adam 1k yapıyo elinden geleni yap artık ne oluyosa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ilk paragrafı izle yeterli. bence süper motivasyon. siyasi bir amaç yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum imkansız diye bir şey yok ama baştan diyeyim bence işin zor fakat yine diyorum imkansız diye bir şey yok. Bu işin bence kazanma kısmı ne 12 saat çalışmada ne başka bir şeyde 12 saat çalışırsın ama kaç saati verimli geçer,her gün mü çalışmak yoksa bir gün çok çalışmak sonra salmak mı bunları iyi hesapla. Bu işte düzen çok önemli her gün çalışman gerekiyor. Sıfırım demişsin doğru kaynak seçimi gerekiyor. Çok çok çalışman lazım asla salmaman gerekiyor. Bunları göze alıp yola çık 2k olmaz veya olur bilemeyiz ama çalışırsan emeğinin karşılığını illa bir ölçüde alırsın. Zeka konusu bu sınav için belli ölçüde etkili ama çalışma kadar değil a öğrencisi çok zekidir bir konuyu 1 saatte anlar ama geç başlamıştır kimi konuya o 1 saati bile ayıramaz,b öğrencisi normal zeka düzeyine sahiptir ama çalışkandır 4 saatte anlar diğerinin 1 saatte anladığını ama 4 saat ayırır her konuya düzenli çalışır ve geçer. O yüzden bu sınavda zekaya çok güvenme (ilk 2-3 k olanlar bence zeki adamlar orası başka)
    Edit: Bu yola çıktığında kesinlikle moralini bozma olmayacak diye düşünme bu sınavın mental açıdan da kazanıldığını unutma. Çevrende olmaz diyen çok insan olur onlara da aldırış etmemen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla Hayranı -- 20 Ağustos 2019; 0:23:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim istersen 24 saat çalış yine kazanamazsın kusura bakma daha gerçekçi hedefler koymanda fayda var.1 senede olmaz o işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 20 Ağustos 2019; 0:28:30 >
  • 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Yapacağım,umarım kazanırım.1 sene sonra edit yaparım artık konuya

Edit:Asla heyecan yapmam.Sınava arabada son ses müzikle kopa kopa gittim.Garip ama bu konuda rahat biriyimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 20 Ağustos 2019; 1:10:33 >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    Kendimi baya gazladım hocam.Bi başlayınca bir daha salmam.Düzenli olarak çalışacağıma inanıyorum.Elimde Karekök,Birey,Altın Kitap,Nitelik,PRF gibi yayınlar var.Sanırım sağlam kaynaklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dell_Naja kullanıcısına yanıt
    Neden öyle diyorsunuz hocam
  • Dini sözleri dışında diğerlerine katılıyorum,bu dönemde dinden de baya uzaklaştım çünkü,iyi motivasyon vermiş kendilerini pek sevmesemde
  • Hocam kusura bakma normalde buralarda optimist takılırım ama sana yalan umut vermek kötülük olur diye düşündüm.0'dan 4-5k yapan arkadaşlarım oldu ama bunu 3-4.senesinde falan yaptılar ve hep düzenli çalıştılar.O bölüme giren elemanlar en azından sınavdan 3-4 sene önce sınava yönelik çalışmaya başlıyorlar.Üstüne çoğunun temeli de çok iyi oluyor daha ilk okul 1.sınıftan beri bir disiplinleri oluyor.Öyle temel olmadan sınava dair daha önce bir şey yapmadan 1 senede 2k yapmak tamamiyle hayal hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 20 Ağustos 2019; 0:42:45 >
  • Anladığım kadarıyla okula gitmiyorsunuz. 1 yıl çok büyük bir zaman hocam. 0'ım dediniz 1-1.5 ayda başlangıç kaynakları bitirmeniz hem tempoya alışmak hemde özgüven kazanmak için çok iyi olur sizin için. Elinizdekiler bitince sonbaharda orta-üst düzey kaynaklara başlayıp ayt temeli atarsanız 2020'ye çok sağlam girersiniz.
  • kardeş kusura bakma da bu sınav zekaya ya da orta okulda fenin ve matematiğin iyi olmasına bakmıyor(TYT de birkaç element sorusu falan çıkıyor ama bunu zaten lisede tekrar ediyorsun). bu sınav tamamen çalışma meselesi, geçmişten gelen bilgi birikimine ve kapasiteye bakıyor ben bu sınava 3 kez girdim 180binlerden anca 50binlere (malum obp zaten düşüktü bi de kırık olunca bir şey kalmadı bana amk 95bine attı) çekebildim. bilmem belki benim kapasitem bu olabilir ama çok iyi çalıştığıma o kadar eminim ki ilk 20kya girebilecek bilgim vardı fakat geçmişten gelen bilgi birikine sahip olmadığım için sınavda sürekli bir şeyler havada kaldı ve sonuç hüsran. hayırlısı buymuş deyip yolumuza bakacağız artık. uzun lafın kısası hedefin odtü olsun ama odtüye giremeyeceğini de bilmeni isterim üzgünüm..
  • theiceman07 kullanıcısına yanıt
    Aynen okul bu sene bitti,mezunum.Amacım sağlamdan ziyade derece yapmak.Yani ilk 2000.Yoksa dediğim gibi çalışırsam seneye 10.000 -20.000 gibi yapabileceğimi biliyorum.Zor olan kısım ilk 5000 bence.5000'den sonra gıdım gıdım ilerliyor sıralama.Teşekkürler.
  • kararsizadam1 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Lisede tek dikkatimi çeken ders biyolojiydi.Çok iyiyim bu derste.Öğretmen nadirde olsa yapamadığı soruları bana sorardı ciddiyim,bende tahtaya çıkar anlatırdım hem hocaya hem sınıfa.Ben olayın sadece kapasite olduğunu düşünüyorum.Yoksa sıkı çalışma ortamı ve bu kadar konu için 1 sene çook fazla geliyor.
  • Zeki biri 700k tyt yapmıs ülke dahi kaynıyor demek ki

Zeki olsan imkansız degil ama giremezsin fikrimce bu sıralamadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarr77 -- 20 Ağustos 2019; 3:13:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayır kazanamazsın eğer dediğin gibi çalışırsan ve bir aksilik olmazsa ilk yıl ilk 50000 girer ikinci yıl ilk 5000 girersin ikinci yıl kazanman mümkün. eğer dediğin gibi zeki biriysen kafan çalışıyorsa çünkü kafan çalışıyorsa birçok konuyu ortalama birisine göre daha kısa sürede ve daha derinlemesine anlayacağını düşünüyorum. türkçe netine göre okuduğunu anlamayan bir davar olmadığın anlaşılıyor şansın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenLife -- 20 Ağustos 2019; 3:27:29 >
  • Sen bence sınavın ne olduğunu bilmiyorsun. 700kdan çalışırsam 15kya girerim biliyorum gibi iddialı konuşmak için sinav hakkında pek bir fikrin olmaması gerek. Şevkini kırmak elbette istemem fakat 700k yaptıysan temel matematiğin olmaması ve Türkçeden de sıkıntıların olması lazım. Bir kere sadece temel matematigi oturtup, türkcede paragraf çözmeyi ogrenmen için bayağı vakit harcaman gerekecek. Daha geometri temeli, tyt problemler, yeni nesil sorular, Türkçede hız kazanman gerekecek. Daha bak tyt sosyal fene girmedim bile. Ayt ise evlere şenlik zaten. 1 yılda imkansız bence. Bu forumda kimsenin hevesini kırmak istemedim fakat bu sınav farklı bir şey kardeşim. Öyle ben yaparım ederim diyen tipler 100klarda geziyor maalesef. Mezuna kalıp geriye düşen adam da çok. Sınav işi gerçekten çok emek ve şans ister. Tavsiyem çok büyük konuşma, aşırı büyük hayaller kurup sonra yıkılma. Bu sene temel atmaya calis seneye yaparsın bir şeyler.

Ekleme turkcen güzelmiş gerçi de. Yine de dediklerim geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 20 Ağustos 2019; 3:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekçi hedefler koyman daha sağlıklı olmaz mı.
  • Ya insanların hedeflerine asla bir şey demem, aksine motivasyon veririm ama bu cidden çok uç bir nokta. Sana boş yere gaz vermeyeceğim.

TYT'de 700k yapmış, ayt puanı hesaplanmamış birisinin çıkıp çalışsam 10k yaparım, hedefim 2k falan demesi absürt. Yapamazsın. Bunu şevkini kırmak için söylemiyorum, sadece gerçekçi hayaller kurman için söylüyorum, yoksa üzülürsün. Koç tıpı da senede 1000 kişi tercih ediyor, çok daha fazlası da hayalini kuruyor ama ilk 100'den alıyor.

Bir de geçen sene konu açmışsın hedefim ilk 20k diye, sınavdan 2-3 hafta önce de istinye üniversitesinin konusunu açmışsın bölüm 40kdan alıyor. Ama ayt puanın hesaplanmamış bile. Sen buna rağmen hedefini daha da arttırıyorsun. Hele bi dur 20kyı bırak 50kyı yapabilecek misin o belli değil. Fazla özgüven sadece zarar getirir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.