Şimdi Ara

SIFIRDAN ODTÜ NASIL KAZANILIR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
13.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

SIFIRDAN ODTÜ NASIL KAZANILIR


(En Son Oy Tarihi: 7.4.2023)
Giriş
Mesaj
  • kendine güveni olan biri böyle bir soru sormaz. hele zeki bir insan hiç sormaz üstelik kendisini tanımayan insanlara.
    _____________________________
  • düzenli ve devamlı bir şekilde çalışırsan başarabilirsin. örnekleri çok. al bu da sana belki motivasyon olur biraz; videoyu izlersin. ancak dediğim gibi devamlılık faktörü çok önemli. gaza gelme durumunda max 2 hafta çalışabilirsin. ondan sonra o gaz bitiyor. ve unutmaman gereken, asıl önemli olan nokta bu sınavın kolay olmadığı.
    edit: obp düşükse sınavı fullesen bile kazanamazsın. ama 20-30k yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 20 Ağustos 2019; 18:27:10 >
    _____________________________
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ?
    _____________________________
  • misafir. M kullanıcısına yanıt
    Sadece fikir almak istedim hocam.
    _____________________________
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Hocam diploma puanım 72 buda sanırım.370 civarı yapıyor OBP'yi.Beni de en çok korkutan durum burası.Hesaplamıştım her dersten 2 belki 3 yanlış çıkarırsam yine de girebiliyordum.
    _____________________________
  • BAK KARDEŞİM ŞİMDİ SOLDA GÖBEK VAR ORAYI GEÇİNCE VİTESİ 5E ALIYORSUN ANLADINMI
    ARDINDAN BASIYORSUN GAZ GAZ ALLAHIM GAZ
    SONRA AL SANA ODTÜ.
    _____________________________
    ben buraya neden çıktım?
    niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok. gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. görünen köy... uzakta değildir. buraya çıktık da sonradan çıkmadık mı dedik? bunlar bi takım uydurma laflardır... sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı lan beni buraya?!
  • Olurum ben.Kazanırsan yurt masraflarını ben ödeyeceğim.Sene sonu ss atarsin.
    _____________________________
  • 4 yıl çalışıp orayı kazanamayan insanlar var.1 yılda kazanman mümkün değil.Hele bi de temelin hiç yokken... Bu konuda gereksiz gaz veremem maalesef.Bi konuda tavsiye vereyim sadece çok çalışan değil verimli ve çok çalışan başarılı olur.Umarim yapabileceğinin en iyisi yaparsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ucabilentavuk U kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam en iyisini yapmaya gayret edeceğim.
    _____________________________
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Atacağım ama yurda gerek yok saolun ama isterseniz burs ayarlayabilirsiniz
    _____________________________
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    ODTÜ yüksekmiş. Yüksek te adam 50 bin ya da 100 bin dese ona da yok derdin okuduğun yazıya birdaha bak.
    _____________________________
  • Hamda ilk 300-500 yapman lazim ki hedefine ulaşasın.Bu siralamaya oynayacaklar temeli sağlam olan, 11.sinifta bile 30-35 mat yapan + 1-2 sene çok çalışan kişiler. Hedefinin yüksek olması bir bakıma güzel bir şey ama temelin yoksa 1 yılda olmaz hayal kurmaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 21 Ağustos 2019; 11:57:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Obp kaç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum senin yerinde olsaydım bu yıl iki yıllık bilgisayar programcılığına yerleşip dgs ile denerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • imkansiz degil ama amerikalilarin bi lafi var, bildin mi; easier said than done.gunde 12 saat calisirim demissin ama 12 saati gectim; 10 degil, 8 degil, sen hic gunde 5 saat calistin mi bugune kadar? Bunlar kolay isler degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    without pain and sacrifice, we would be nothing...
  • Blees B kullanıcısına yanıt
    72 hocam yaklaşık 370 felan yapıyor.Düşük biraz malesef.
    _____________________________
  • kararsizadam1 K kullanıcısına yanıt
    Eğer olmazsa son ihtimal olarak deneyebilirim ama baştan böyle bir karar almak yerine çalışıp başarmayı deneyeceğim.
    _____________________________
  • Flo_Rida F kullanıcısına yanıt
    Evet zor ama başka çarem yok çalışmak zorundayım.
    _____________________________
  • Hocam yanlış anlamayın ama bir senede ilk 5k'da dereceye girebilecek birisinin sıfır bir şekilde sınava girerse en kötü 200k yapacağını falan düşünüyorum ki siz biyolojim falan iyi demişsiniz sadece biyoloji yapsanız 200k olurdu. Ben 2017'de (YGS-LYS vardı o zaman) sınava girdiğimde sıfırdım, sadece biyolojim iyiydi azıcık da geometri vardı sadece bunlarla 125k yapmıştım. Sadece biyoloji yapsanız en kötü 200k falan yapardınız yani. Demek ki temel problem çözme beceriniz yok, paragrafta okuduğunuzu anlayamıyorsunuz vb. gibi yetenkleriniz eksik. Günde 10 saat çalışarak beyninize analitik düşünme ve problem çözme becerisi kazandıramazsınız. Bu yetenekleriniz belki vardır belki yoktur (durum olmadığı yönünde) fakat eğer bir gram bile varsa belki zamanla geliştirebilirsiniz ama zaman tanımanız gerek. Sizin durumunuzdaki birisi için 1 seneyi ben erken buluyorum. İlk sene 100k bantlarına çekip temel becerilerinizi kazanıp ardından dereceye oynamanız daha mantıklı gözüküyor gözümde.

    Şu şekilde örnek vereyim size: Ben hiç spor yapmamış bir insanım. Diyorum ki ben şuan bodybuilding yapmaya başlıyorum, günde 10 saat salonda çalışacağım ve 1 yıl sonunda Dwayne Johnson vücudu yapacağım çok kaslı olacağım diyorum. Sizce bu mantıklı bir şey mi? Kas yapım olayı böyle işlemez. Kasların gelişmesi için zaman gerekir. Önemli olan çok fazla çalışmak değildir, yeteri kadar düzenli ve istikrarlı çalışmaktır ve ardında vücuda olaya adapte olması için zaman tanımakdır. Aslında zihnimiz için de bu böyledir. Aynı örneği bir zihinsel konudan vereceğim:

    Ben hiç ingilizce bilmiyorum diyelim. Ama o kadar kötüyüm ki bir kelime dahi bilmiyorum. Ben şimdi günde 10 saat ingilizce çalışsam 2 haftada ingilizce öğrenebilir miyim? Tabi ki hayır. Benim öğrendiğim şeyleri beynimin alıp anlamlandırması, ilişkilendirmesi sindirmesi veya artık her nedersen işte bir işe yaraması için zaman gerekir. Aynı kaslarda olduğu gibi zihnin de zamana ihtiyacı vardır. Günde 2 saatten fazla İngilizce çalışmamın aslında bir mantığı olmayacak çünkü ben o kadar çok bilgi yüklüyorum ki beynime bunları sınıflandıramadan özümseyemeden 2 gün sonra hepsini unutuyorum. Aslında sınava hazırlanmak da biraz buna benzer. Daha temel becerilerden yoksunken ve bunların gelişmesi beyninizin özümsemesi ve adapte olması için zamana ihtiyacınız varken boşu boşuna günde 10 saat 14 saat kasıp kendinizi hırpalamayın. Planınızı 2 seneye yayın ve yine hedefiniz ODTÜ olsun ama bütün hayallerinizi de ona bağlamayın çıkmazsa çok üzülürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 21 Ağustos 2019; 21:56:19 >
    _____________________________




  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam.Sanırım en mantıklı yorum buydu.Aslında beni bu sınavda en çok batıran şey matematikti.Kafamda mezuna kalmak kesin yer ettiği için sınava sadece görmek için girdim.Ve sonuç matematiği salladım.Yoksa fen netlerim fena sayılmaz bence hiç çalışmadığıma göre f/k/b sırayla 5/5/7 net ama matematik beni eksilere çakmış resmen.Okuduğumu anlamada sorunum olduğunu sanmıyorum Türkçe 30 netim var.Sadece biraz yavaş çözüyorum hız kazanmam gerek onunda nedeni belli.0 çalışma.
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.