Şimdi Ara

SIFIR windows 8 ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir bilgisayara satın almak istersem fiyat nedir arkadaşlar?

75tl olanda yükseltme felan diyor. Kod ile 29 a düşüyormuş fakat, o bilgisayar için bende lisans yok. Boş bir pc, ona sıfır w8 almak istiyorum.

• o bilgisayarında lisanslı win 7 yoksa indirimli alamazsın ki süreside bildiğim kadarıyla bitti. şu an 75 tl dediğini indirip dvdye yazdırıp kullanabilrsin. istersen formatlamadan şimdi kullandığın windowsu yükseltirsin istersende formatlar sıfır win8 kurarsın. aşağıdaki başlık kurulumda yardımcı olucaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_67409896/tm.htm
  • Açık olayım diye o kadar uzun yazdım. O BİLGİSAYARDA HİÇ BİR WİNDOWS KURULU DEĞİL. O bilgisayar için lisans yok! pc paket halinde, parçaları satın almıştım kutularında. O bilgisayara lisans almak istersem kaça oluyor?
    sitesine giriyorum "yükseltme 79tl" diyor. Neyi yükseltiyorum? Bende hiç bir lisans yokki yükselteyim? Sıfır makina için lisans almak istiyorum..
    sitedeki "windowsunuzu yükseltin " lafı nedir? Sıfır fiyatımı 75 lira? Forumda başka bir konuda "retail 400 lira felan olur" diyor. Oradaki 75 lira ne? Retaili nerede? Nereden alacaz sıfır lisansı...

umarım anlatabilmişimdir :D

satın alma zımbırtısını çalıştırınca 75 tl diyor. Yani hiç bir lisansı olmayan için 75lira karşılğında w8 mi alıyoruz? madem böyle.. W7 niye w8 den pahalı? retail değilmi? .. felan gibi sorular var kafamda.

dipnot: fırça atar gibi aynı şeyleri yazdığımı düşünme. Sorduğum soru net anlaşılsın istiyorum. Diğer konulardada sürekli bunlar sorulmuş fakat herkes sürekli yanlış anlamış.

ek
    dipnot 2: "lisansıma ilerde birşey olsun istemiyorum. Tamamen güvenli bir şekilde sıfır windows 8 almaktan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 19 Kasım 2012; 22:14:36 >

• Aynı şeyi ben de merak ediyordum. Yakın zamanda tüm parçalar elime ulaşıyor fakat yükseltme yapabileceğim herhangi bir işletim sistemim olmadığından Windows 8'i internetten 79 TL'ye edinme imkanım yok. Windows 8'in retail sürümleri kutulu olarak ne zaman etrafta satılmaya başlanacak bir bilen var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elegost -- 19 Kasım 2012; 23:56:15 >
  • geçenlerde bende araştırdım bu konuyu ama cevap bulamadım.. heralde önce W7 olanlara çok cazip fiyatlarla yükseltme seçeneğini sundular.. bir süre sonra kutulu, sıfır lisans hizmetini devreye sokarlarda yine 200 - 250TL'den aşağı olmaz.. W7 Ultimate'in hala 450TL'ye satıldığını düşünürsek hele

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • w8 çıkalı 1 ay oldu. Nasıl normal satışı yok anlayabilmiş değilim. 10tl ye xp lisansı alıp 75 liraya upgrade edelim :p
    bu olayın aslı astarı nedir, en ufak bir açıklama yok. Birde oraya "yükseltme sürümü" demişler.. Gelde anla...
  • Sizin durumda en elverişli olan yükseltme dvd si almaktır, fiyatı 80$ civarı. yükseltme diyor ama retail geliyor 2 dvd ile (32 ve 64-Bit), ben aldım ve retail gibi kurdum diskin bir başka bölümüne, yani yükseltme gibi eski sistemin üstüne kurmadım. Zaten sistem bilgisinde de retail sürüm diyor.

Yükseltmesiz sürüm burada 240$ (yurt dışındayım), Türkiye'de de bu fiyat civarı olsa gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

yeni bir bilgisayara satın almak istersem fiyat nedir arkadaşlar?

75tl olanda yükseltme felan diyor. Kod ile 29 a düşüyormuş fakat, o bilgisayar için bende lisans yok. Boş bir pc, ona sıfır w8 almak istiyorum.

Ne yazık ki Windows 8 in Tam kutu lisans seçeneği yok...Fakat yükseltme sürümü temiz kuruluma destek veriyor...Bunun bir önemi yok...Alınan lisans yükseltme...Ya Windows 8 li PC alacaksınız...O da OEM gelecek...Elinizde Windows yoksa Windows 7 ile birlikte Windows 8 yükseltme almanız lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

geçenlerde bende araştırdım bu konuyu ama cevap bulamadım.. heralde önce W7 olanlara çok cazip fiyatlarla yükseltme seçeneğini sundular.. bir süre sonra kutulu, sıfır lisans hizmetini devreye sokarlarda yine 200 - 250TL'den aşağı olmaz.. W7 Ultimate'in hala 450TL'ye satıldığını düşünürsek hele

Windows 8 in Kutu Tam versiyonunun çıkmayacağı zaten konuşuluyormuş...Başka bir konuda gene yazmıştım...Muhtemelen çıkmayacak...
    (13 temmuz daki bir yazı)
    http://reviews.cnet.com/8301-33642_7-57471786-292/windows-8-the-end-of-the-full-retail-version/

• quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli55

quote:

geçenlerde bende araştırdım bu konuyu ama cevap bulamadım.. heralde önce W7 olanlara çok cazip fiyatlarla yükseltme seçeneğini sundular.. bir süre sonra kutulu, sıfır lisans hizmetini devreye sokarlarda yine 200 - 250TL'den aşağı olmaz.. W7 Ultimate'in hala 450TL'ye satıldığını düşünürsek hele

Windows 8 in Kutu Tam versiyonunun çıkmayacağı zaten konuşuluyormuş...Başka bir konuda gene yazmıştım...Muhtemelen çıkmayacak...
    http://reviews.cnet.com/8301-33642_7-57471786-292/windows-8-the-end-of-the-full-retail-version/

bilgi için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum, Windows 8 Pro kampanya kapsamında 129,00 TL'ye alınabilir diyor amma ben daha satan yer görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli55

quote:

Win 8 kutulu versiyonu Türkiye'de mi çıkmayacakmış? Bu çok saçma olur. Burada ne ararsan var, upgrade, oem veya GGK..

OEM fiyatı 150$

GGK fiyatı 250$
    GGK nedir diyenlerehttp://www.microsoft.com/oem/en/licensing/antipiracy/pages/get_genuine_kit.aspx

Aşağıdaki resim benim aldığım upgrade sürümü, ama dediğim gibi retail olarak yüklendi, fiyatı 80$

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

Sizin durumda en elverişli olan yükseltme dvd si almaktır, fiyatı 80$ civarı. yükseltme diyor ama retail geliyor 2 dvd ile (32 ve 64-Bit), ben aldım ve retail gibi kurdum diskin bir başka bölümüne, yani yükseltme gibi eski sistemin üstüne kurmadım. Zaten sistem bilgisinde de retail sürüm diyor.

Yükseltmesiz sürüm burada 240$ (yurt dışındayım), Türkiye'de de bu fiyat civarı olsa gerek.

bu ara foramt atmayı dusunuyorum zorrente var w8 64 bt. hiç sorun vs oluyormu oyunlarda yada programlarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

bu ara foramt atmayı dusunuyorum zorrente var w8 64 bt. hiç sorun vs oluyormu oyunlarda yada programlarda?

Benim oynadığım oyunlarda sorunum yok, ama ben oyuncu değilim, bazı kart oyunları ile PES 2013, bazı oyunlarda halen sorun olduğunu okuyorum, bazı grafik kartları ile de sorun varmış, benimkini hemen tanıdı. En iyisi kendi grafik kartınız ve oyun adları ile internetten uyumluluk sorgulamak.

Programlar ile genelde sorun yok, bazı eski programlar yüklenmiyor, bazı portable programlar çalışmıyor (mesela Paint Shop Pro 2008, ama kurarsan çalışıyor).

Şahsen benim sıkıntım yok, ama herkesin kendi ihtiyaçlarına göre bir araştırma yapması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Benim oynadığım oyunlarda sorunum yok, ama ben oyuncu değilim, bazı kart oyunları ile PES 2013, bazı oyunlarda halen sorun olduğunu okuyorum, bazı grafik kartları ile de sorun varmış, benimkini hemen tanıdı. En iyisi kendi grafik kartınız ve oyun adları ile internetten uyumluluk sorgulamak.

Programlar ile genelde sorun yok, bazı eski programlar yüklenmiyor, bazı portable programlar çalışmıyor (mesela Paint Shop Pro 2008, ama kurarsan çalışıyor).

Şahsen benim sıkıntım yok, ama herkesin kendi ihtiyaçlarına göre bir araştırma yapması gerekir.

msi 2gb 6950 var bi bakayım uyumsuzluk yasayan varmı

• Niye Kutu Versyonu Çımayacakmış Ki Türkiyede Zaten Şu Anda Satılıyor
  • Microsoft sitesinde "129 tl'den başlayan fiyatlarla teknoloji mağazasından satın alabilirsiniz." diye bir ibare vardı yanlış hatırlamıyorsam, satan mağaza varmı bilmiyorum.
  • bimeks :http://www.bimeks.com.tr/urun/125293/win-pro-8-32-64-bit-turkish-vup-dvd-upgrade-.aspx
    hepsiburada :http://www.hepsiburada.com/liste/microsoft-windows-8-professional-turkce-32-bit64-bit-yukseltme-3ur-00042/productDetails.aspx?productId=by40705&categoryId=139
    burada oem versiyonu:http://www.tekmarshop.com.tr/Products-18700-microsoft-windows-8-sl-trk-64-bit-oem-sp1-4hr-00070.html
    bende hem oem hem kutulu var

• quote:

msi 2gb 6950 var bi bakayım uyumsuzluk yasayan varmı

AMD HD6 serisinde uyumsuzluk yaşamazsınız...
  • Kutu versiyonu çıkmayacak demedim....Tam kutu dedikleri Retail Full versiyon için yok dedim..
    Eskiden yükseltme sürümleri boot olmazdı...Bu ise oluyor FAKAT kurulumda ki lisans sözleşmesinde lisansın yükseltme olduğu yazıyor...
    Muhtemelen....Tekrar kurmak gerektiğinde...kullanıcılar önce Windows 7 yi kurup sonra da Windows 8 i kurması gerekecekti...Pratiklik olsun diye yaptılar sanırım...
    Bu konularda önemli olan lisans sözleşmesi...ürün boot-able olsun olmasın fark etmez...
    Keza Windows 7 çıktığında Vista alışveriş sitelerinde tamama yakın şatıştan kaldırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam...Çünkü koleksiyon maksatlı Vista Ultimate i almak istemiştim...Şu anda Windows 7 hala satışta... :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.