Şimdi Ara

Sıfır ve 2.el dizel araba fiyatları düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mazot fiyatının benzine iyice yaklaşması nerdeyse eşitlenmesi ile dizel arabaların cazibesi giderek azalıyor bu durumda lpg uyumlu benzinli arabaların fiyatının artması ve dizel arabaların fiyatının azalması beklentisi oluşuyor. mazot fiyatı ile benzin fiyatı eşitlenirse dizel araba fiyatları düşer mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: maximusix

Lpgden korttugu icin herkes dizel aliyor bence degisiklik olmaz taksiler lpgye doner

taksilerin çoğunluğu zaten lpg li değilmi? dizel taksi sayısı lpg li olanlara göre oldukça az miktardadır.
  • Piyasada satılan araçların yarısından fazlasını; kiralamacılar, şirketler, filolar, ve bilimum çeşitli araç ile işi olan işletmeler aldığı için ve bu işletmeler ne olursa olsun dizel alacakları için (lpg ile uğraşmazlar) düşeceğini sanmıyorum. Belki çok çok cüzzi bir miktar düşerse düşebilir ama boşuna hiç heveslenmeyin. Asıl düşüş anca büyük bir ekonomik kriz olur ve bu araçların çoğunluğunu alan işletmeler krizden ciddi etkilenip araç alımlarını azaltırsa ozaman ciddi fiyat düşüşleri gözlenebilir.

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

mazot fiyatının benzine iyice yaklaşması nerdeyse eşitlenmesi ile dizel arabaların cazibesi giderek azalıyor bu durumda lpg uyumlu benzinli arabaların fiyatının artması ve dizel arabaların fiyatının azalması beklentisi oluşuyor. mazot fiyatı ile benzin fiyatı eşitlenirse dizel araba fiyatları düşer mi?

Araç fiyatlarının düşeceğini beklemek ham hayal... Şimdiye kadar bir kere ötv indirimi oldu fiyatlar düşsün diye, onu da satıcılar istismar edip anında ötv indirimi kadar zam yaptılar...
    Kısaca fiyatların düşmesini bekleyen boşuna bekler.

Dizel araçların fiyatını düşürmek yerine benzinli modellere zam yaparlar bence. Ülkemizdeki zam mantığı genelde böyle işliyor.
  • Yaklasik son 2 yildir 2.el fiyatlarini takip ediyorum.Kis aylarinda dahi fiyatlarda oynama olmuyor.Hep yukari egilim var.Bazilari , bayram yaklastigi icin fiyatlarin yuksek oldugunu sonra dusecegini soyluyor ancak bana gore kesinlikle dusmeyecek.Fiyatlar artmasa bile tutulan modellerde en azindan degerini koruyacaktir.Yani 20 bine aldiginiz arac 1 yil sonra yine 20 civari edecektir.Sifir araclarin surekli zamlanmasi dolayisiyla belki de daha fazla edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: intikam91

Piyasada satılan araçların yarısından fazlasını; kiralamacılar, şirketler, filolar, ve bilimum çeşitli araç ile işi olan işletmeler aldığı için ve bu işletmeler ne olursa olsun dizel alacakları için (lpg ile uğraşmazlar) düşeceğini sanmıyorum. Belki çok çok cüzzi bir miktar düşerse düşebilir ama boşuna hiç heveslenmeyin. Asıl düşüş anca büyük bir ekonomik kriz olur ve bu araçların çoğunluğunu alan işletmeler krizden ciddi etkilenip araç alımlarını azaltırsa ozaman ciddi fiyat düşüşleri gözlenebilir.

altına imzamı atmamda sorunyoktum umarım

Orijinalden alıntı: sienaumut

Henüz bu derece bir düşüş için erken. Süreç böyle devam ederse de düşüş olacağını sanmıyorum.

Dizel araçların fiyatını düşürmek yerine benzinli modellere zam yaparlar bence. Ülkemizdeki zam mantığı genelde böyle işliyor.

tam bunu söylemek için girmiştim. mazotlu fiyatlarını bir süre sabit tutup aradaki farkı azaltırlar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.