Şimdi Ara

Sıfır ruhsat çıkarmadan araç alınırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asıl sormak istediğim araba değil, aracım var zaten sıkıntı ise motorsiklet alıcam ve sigorta parası öldürdü beni. 5yıldır araç kullanıyorum, 100bin km civarı yol yaptım. Ne 1kere polis cevirdi, nede yol guzargahimda çevirme var. Motorsiklet için firmalara sordugumdan, yaşımdan dolayı, motor ehliyeti yeni oldugundan, 2100tl sigorta cıkarttılar, ben suanki aracıma kasko+sigorta 1400tl ödüyorum. Motorun sıfır fiyatı 15bin tl zaten, 2100tl sigorta bana fazla geldi, bide kasko 2800bulur heralde. 5yıla motor alırım sıfır bu fiyatlarda olursa sigorta. Herneyse benimde aklıma

Motora ruhsat cıkarttırmazsam, muayne zorunluluğu olmicak, bu sebeblede sigorta yaptırma zorunluluğumda kalmıcak. Cevirme desen yıllardır cevirmeye girmedim, kimlik niyetine ehliyet var. Hadi yakalandık diyelim yine 2100tl motorun cezası tutmaz, hadi kaza yaptık diyelim karsı tarafa yine 2000tl civarında hasar vermem zor (insanlar hasar kaydı gözükmesin diye rahatcada anlasabiliyoruz, yaptırırım derim, adamında işine gelir, benim basıma cok geldi), motor hasar aldı diyelim eğer karsı taraf suclu ise ilk denerim yaptır ettir diye olmadı yaptırır satarım. Motoru keyif için alıcam surekli kullandıgım aracım var zaten buda kaza risklerimi azaltıyor

Bu riskleri aldım ve mantıklı geldi. Yasal olarak ruhsatsız vs motorsiklet alınırmı bilmiyorum. Bunu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu tam anlamadım ama devir olmadan size kim motor satacak merak ettim.

• Bayiden sıfır motor alıcam, trafiğe cıkıs izni, ruhsat vs olmicak. Koleksiyoncular gibi onların araclarının genelde trafiğe cıkıs izni yok vergi ödememek için

• ALIRSIN... ruhsat çıkarmak zorunda degilsin fatura keserler kucagına alır gidersin...
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Minivan tarzında birşeyin arkasına atar 1km sonra çalıstırır giderim sadece fatura cıkartırıp alınıyorsa super

• plakasız mı kullanmayı düşünüyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    Aynen plakasız kullanmayı dusunuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Sıfır araç
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakalanırsan motoru bağlamazlar mı?

Atv türü motorlarda yolda kullanılmayacaksa plakaya gerek yok diye biliyorum. Sadece arazide kullanmak için. Yanılıyor da olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Aynen plakasız kullanmayı dusunuyorum

plakasız çok dikkat çeker, 1-2 kere polis görse belki göz yumabilir ama aynı güzergahda bir çok kez görürse sıkıntı çıkar.
  • O motosikletle bir bmw yada mercedes çarptığında aracın masrafını nasıl ödeyeceksin?Organ alış-satışında tanıdığın biri mi var?
  • 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Suan ki aracım bmw emin ol motorla carptıgında verebiliceğin hasar cok fazla değil. Gidip 1000cc motor almicaz, 250cc motor alıcaz başlıcaz, verebiliceği hasar cok az

Tampon onarımı sökme boyama 300tl
    Çamurlukta aynı 300tl
    Kapıda sökme tamir boyama takma 600tl

Bmw parçası cok pahalı birşey değil, abartmayın. 250 cc motor kaputtu, motor aksamıydı vb şeylere zarar vermesi zor.

• Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Çok riskli ve gereksiz bence. Hadi ceza yemeyi vs. geçtim de haklı olduğunuz bir kazaya karışsanız bile ihale üzerinize kalır. Belgesiz, plakasız, sigortasız bir aracı trafiğe çıkartmak tam bir fantezi. Yasa dışı olması zaten başlıca ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Ağustos 2016; 21:21:44 >
  • Dediginiz cok mantikli. adaletin olmadigi yerde anarsi baslar hocam yapacak bisey yok. bizi bu durumlara sokanlar dusunsun. 2 bin tl lik motorun trafik sigortasini 1.500 tl yaparsan adam ne yapacak? neyse dediginiz mantikli. ve bildigim kadariyla faturasini veriyolar. bayiye dersiniz plaka islreini kendim yapicam diye sorun etmezler. ama bana sorarsaniz gostermelik de olsa bi plaka cikartin. cok dikkat ceker. cevirmeye girdiginizde de yeni motoru aldiginizi ve ruhsati evde unuttugunuzu soylerseniz bisey cikmaz.
  • un momento kullanıcısına yanıt
    Dusunmedim değil ama o plaka ile yakalansam sahtecilik vs den bide kamu davası acılırsa diye tırstım. Cezalar ödenir her turlu ama kamu davaları sıkıntı olur her zaman

• Manyetizma kullanıcısına yanıt
    size cevap olabilir;

https://forum.donanimhaber.com/m_105728143/tm.htm
  • Ruhsatsiz arac alirsiniz, en kotu ruhsatli alip 3 gun sonra hurdaya ayirirsiniz kagit ustunde; ancak en ufak bi yaralanmali kazada basiniza cok buyuk dertler alirsiniz.

• quote:

Suan ki aracım bmw emin ol motorla carptıgında verebiliceğin hasar cok fazla değil. Gidip 1000cc motor almicaz, 250cc motor alıcaz başlıcaz, verebiliceği hasar cok az

Çamurlukta aynı 300tl

Bmw parçası cok pahalı birşey değil, abartmayın. 250 cc motor kaputtu, motor aksamıydı vb şeylere zarar vermesi zor.

eniştem f30'un tamponunu yenı değiştirdi tramerde 2000 hasar kaydı gözukuyor.Sizin dediğiniz fiyatlar sanayıde yapılan işlemler.Herkes sanayıde yaptırmak istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41gokhan41 -- 14 Ağustos 2016; 12:21:07 >
  • quote:

Asıl sormak istediğim araba değil, aracım var zaten sıkıntı ise motorsiklet alıcam ve sigorta parası öldürdü beni. 5yıldır araç kullanıyorum, 100bin km civarı yol yaptım. Ne 1kere polis cevirdi, nede yol guzargahimda çevirme var. Motorsiklet için firmalara sordugumdan, yaşımdan dolayı, motor ehliyeti yeni oldugundan, 2100tl sigorta cıkarttılar, ben suanki aracıma kasko+sigorta 1400tl ödüyorum. Motorun sıfır fiyatı 15bin tl zaten, 2100tl sigorta bana fazla geldi, bide kasko 2800bulur heralde. 5yıla motor alırım sıfır bu fiyatlarda olursa sigorta. Herneyse benimde aklıma

Motora ruhsat cıkarttırmazsam, muayne zorunluluğu olmicak, bu sebeblede sigorta yaptırma zorunluluğumda kalmıcak. Cevirme desen yıllardır cevirmeye girmedim, kimlik niyetine ehliyet var. Hadi yakalandık diyelim yine 2100tl motorun cezası tutmaz, hadi kaza yaptık diyelim karsı tarafa yine 2000tl civarında hasar vermem zor (insanlar hasar kaydı gözükmesin diye rahatcada anlasabiliyoruz, yaptırırım derim, adamında işine gelir, benim basıma cok geldi), motor hasar aldı diyelim eğer karsı taraf suclu ise ilk denerim yaptır ettir diye olmadı yaptırır satarım. Motoru keyif için alıcam surekli kullandıgım aracım var zaten buda kaza risklerimi azaltıyor

Bu riskleri aldım ve mantıklı geldi. Yasal olarak ruhsatsız vs motorsiklet alınırmı bilmiyorum. Bunu merak ettim

Motoru anne, baban vs üzerine alsan sigorta nasıl çıkıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

quote:

Çamurlukta aynı 300tl

eniştem f30'un tamponunu yenı değiştirdi tramerde 2000 hasar kaydı gözukuyor.Sizin dediğiniz fiyatlar sanayıde yapılan işlemler.Herkes sanayıde yaptırmak istemez

Öyle bakılırsa hocam her araç her türlü sorun, servislerde asırı ucuk fiyat cıkıyor. Bu arada e90 benim kasa borusandan tampon değişti tramerde 1600tl gözüküyor. Normalde yaptırcaktım ama karsı taraf sıkıntı yapınca onun sigortadan yaptırdık, öyle oluncada borusana soktum bende, anlasabilsek sıkıntı olmazdı. Akrabanıza teklifte bulunsalardı, 2000tl tramerde gözükmesini istemicekti, oda sanayide tramerde gözükmemesi için yaptırılmasına razı olurdu. Kim tramerde kayıt gözükmesini ister, bmw kullanıcıları bilir borusan adam akıllı bir servis değil sonucta, sanayideki kuytu yerlere göre iyi ama sanayide borusandan daha iyi yerler var

Ruhsatı babam üzerine alınca 200tl azalıyor, annem üzerine alınca 3bin tl cıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 14 Ağustos 2016; 16:34:09 >

• Ya ölümlü bir kazaya karışırsan... trafik sigortası, kalan kişilere 300000 tl ye kadar ödeme yaptığı için bu kadar yüksek. Allah korusun böyle bir durumda karşı tarafın trafik sigortası sizden parayı alma yoluna gidebilir. Böyle bir olayın vicdani yükü yanında bir de kocaman derdiniz olur. Trafik şakaya gelmez her an her şey olabilir. Trafik sigortaı için iyice araştırma yapın ptt ve ziraat bankasından fiyat alın. Eğer bütcenize uymuyorsa bu sevdadan vaz geçin. Ruhsat çıkarmadan kasko da yaptıramazsınız. Motorunuz çalınırsa ne olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.