Herkese Merhaba, 2021 Mart ayında almış olduğum sıfır Kia Stonic aracımda çift renk ruhsat sorunu yaşıyorum. Aracı alırken bayi geçici belgenin yanında faturayı da notere ibraz etmemi ve aracın rengini çift renk olarak yazdırmamı istedi. Araç tescil belgesinde tek renk yazıyordu. Notere bunu bildirdiğimde sistemde ne çıkıyorsa onu verebileceklerini ve ikinci ruhsat için boya faturası ve muayene gerektiğini söylediler. Sıfır araçta neden boya faturası istendiğini anlamış değilim. Durumu bayiye bildirdim ve Çelik Motor araç için yeni bir uygunluk belgesi-teknik belge iletti. Bu belgede iki farklı madde de aracın renklerine yer verilmiş ve tavanının turuncu olduğu belirtilmiş. Bugün bu evrakla tekrar notere gittim ancak noter yine boya faturası ve muayeneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Ekranda renk değişikliği yapılmak istendiğinde sanırım muayene numarası vs gibi bir şey istiyor sistem ve işlem yapılamıyor. Durumu tekrar bayiye bildirdim. Onlar da durumu Çelik Motor'a bildirdiler durumu değerlendirip dönüş yapacaklar. Ancak son çare sahte bir boya faturası, muayene ve ruhsatın bu şekilde çıkarılması gibi duruyor. Ben bunu yapmak istemiyorum. Sonuçta aracım sıfır neden boya faturası alayım? Eğer alırsam aracım boyalı vs gözükür mü? Ne yapmam lazım? |