Şimdi Ara

Sıfır Opel Mokka’da Şanzıman ve Beyin Değişimi – 270.000 TL’lik İşlem Sonrası 54.000 TL Teklif!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır Opel Mokka’da Şanzıman ve Beyin Değişimi – 270.000 TL’lik İşlem Sonrası 54.000 TL Teklif!

Sıfır Opel Mokka’da Şanzıman ve Beyin Değişimi – 270.000 TL’lik İşlem Sonrası 54.000 TL Teklif!

Herkese merhaba,

16 Ekim 2024’te Aydın Surtaş bayisinden sıfır olarak aldığım 2024 model Opel Mokka, henüz birkaç ay geçmeden 11 Ocak 2025’te aniden arızalandı ve çalışamaz hale geldi.

Araç, Opel yetkili servisine çekildi ve yapılan inceleme sonucunda aküden sızan asidin beyne ve şanzımana zarar verdiği tespit edildi.

Aracın beyni ve şanzımanı tamamen değiştirildi. Servisin kestiği fatura tutarı 270.000 TL’nin üzerindeydi.

Tüm bu işlemler garanti kapsamında yapılsa da, şanzıman ve beyin gibi hayati parçaların değişmesi hem güven kaybı, hem de ikinci el satışta ciddi değer kaybı anlamına geliyor.

Opel Türkiye’ye yazılı başvuruda bulundum. Araç değişimini reddettiler, ardından ben 350.000 TL değer kaybı talep ettim.

Günler süren görüşmeler sonunda bana yalnızca 54.000 TL teklif edildi. Bu teklif kesinlikle kabul edilemez ve mağduriyetimi gidermiyor.

Konuyu önce Şikayetvar, ardından CİMER’e taşıdım.

Şimdi siz otomobil severlerle de paylaşmak istedim.

Benimle benzer mağduriyet yaşayanlar varsa yorumlarını ve deneyimlerini çok merak ediyorum.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GÜNCELLEME (25 Nisan 2025):

Bugün Opel tarafından tekrar arandım. Ancak son tekliflerinden sonra, şikayetlerimi farklı mecralarda da paylaştığım için bu aşamada yeni bir öneri sunmadan önce süreci daha dikkatli değerlendirmelerini bekliyorum.

Yapılan 270.000 TL’lik parça değişimine karşılık sadece 54.000 TL teklif edildi. Bu teklifin aracımın yaşadığı güven kaybı, ikinci el değer düşüşü ve yaşattığı mağduriyetle hiçbir şekilde örtüşmediğini daha önce de belirttim.

Şu an hem kamuoyu hem de ilgili kurumlar süreci takip ediyor.

Bu nedenle Opel’in daha adil ve çözüm odaklı bir yaklaşımla geri dönüş yapmasını umut ediyorum.

• 54000 TL iyi vermişler, ben olsam hiç vermezdim. Araçta değer kaybı falan da olmaz, ülkede sadece boya kaportaya bakıyorlar.

• 54 bin iyi. Ben sizden o parayı istiyolar sanmıştım. Kabul et gitsin.

Başka malum markalarda bu durum olsa arızayı kullanıcıya yükler, iyi niyet kapsamında %10 indirim yaparlardı ancak.

• Nasıl yani sıfır araç alacaksınız 1 buçuk milyon vereceksiniz araç yolda kalacak, beyni değişecek, ikinci el piyasasında benzer araçlarda hiç değişim olmayan bir araçla bunaraç aynı olacak öyle mi🤔 yani siz alacak olsanız bu aracı benzeri ile aynı giyata düşünmeden alırsınoz yanlış mı anladım

• Tofaş alsam bende boya kaportaya bakardım ama araç büyük olunca noktasına kadar inceliyor insanlar

• Geçenlerde birisi Mercedes bayisinin önünde arabasına zarar verdiği videoyu izledim. Defalarca geldim, sıfır aracımın hatasını tamir etmiyorlar diyerekten. Camı aynayı falan kırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 7 Mayıs 2025; 15:30:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.