Şimdi Ara

sıfır lastik kaç yıl kullanılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
15.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracınıza 4 tane sıfır lastik aldınız kaç yıl idare eder. Ya da kaç kmye kadar götürür sizi. (Yazlık lastik)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç kullanılmamış lastiğin raf ömrü 3-4 yıl.Kullanımda diş aşınmasına göre normali 4-5 yıl.Lastik silika içerdiğinden kimi zaman dişleri sağlam gözüksede sertleşir ve fren yola tutunma oranı azalır

Edit: Km olarakta 40 ile 60 bin arası kullanım marka vs göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 15 Ocak 2015; 12:01:13 >
  • Çatlak patlak aşınma fazla olmaz ise 5-6 sene kullanılabilir . Ama genellikle 2-3 senede bir değiştirilir. Raf ömrü 2-3 yıldır.

• kis lastikleri 5 kis ,
    yazliklar bridgestone 60.000 km kullanir atarim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

kis lastikleri 5 kis ,
    yazliklar bridgestone 60.000 km kullanir atarim.
    Yukardaki mesajlara bakıyorum da; normal kullanımı 4-5 yıl olan bişeyin raf ömrü nasıl 3-4 yıl oluyor? Bilmediğimiz konuda desteksiz sallamayalım.

Lastik için 3-5 yıl diye ömür vermek yanıltıcı olur. Diş derinliği 3 mm'nin altına indi mi değişim gerekir. Düzgün satıhlı yollarda bu sınıra 50-60 bin km'de varırsınız. Ancak aracı kullandığınız yollar kötüyse 30 bin km'de bile dişleri aşınabilir.
    Bunun yanında dişleri aşınmasa bile yani aracınızla fazla km yapmasanız da, yıllar içinde yanaklarda kılcal çatlaklar oluşabilir. Dolayısıyla yine değişim gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Yukardaki mesajlara bakıyorum da; normal kullanımı 4-5 yıl olan bişeyin raf ömrü nasıl 3-4 yıl oluyor? Bilmediğimiz konuda desteksiz sallamayalım.

Lastik için 3-5 yıl diye ömür vermek yanıltıcı olur. Diş derinliği 3 mm'nin altına indi mi değişim gerekir. Düzgün satıhlı yollarda bu sınıra 50-60 bin km'de varırsınız. Ancak aracı kullandığınız yollar kötüyse 30 bin km'de bile dişleri aşınabilir.
    Bunun yanında dişleri aşınmasa bile yani aracınızla fazla km yapmasanız da, yıllar içinde yanaklarda kılcal çatlaklar oluşabilir. Dolayısıyla yine değişim gerekir.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

Teşekkürler arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    her yerde yazar raf ömrü 10 yıldır.
    normal kullanımda 55bin km. yada 5 yıl kullanabilirsiniz.

2-3 yıl diye sallamak doğru değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

Alıntıları Göster
    Bence yukarda bir arkadaşın değindiği gibi yıl biçmek değilde aşınmasına göre değerlendirmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

Bence yukarda bir arkadaşın değindiği gibi yıl biçmek değilde aşınmasına göre değerlendirmek gerekir.

Alıntıları Göster
    yıldan ziyade kilometre önemli bence.. max 40 bin km de bir değiştirmek lazım. Eğer çok uzun yol yapılıyor ve yüksek süratte araç kullanılıyorsa 30 bin km de bir değişmek daha mantıklı olur.
  • turanza er300 alin yeni dogan cocugun universite sinavina girecegi yila kadar kullanip atarsiniz, bitmeyen lastik yapmislar. DASTAN/KAYADAN

Ekleme: boyle bir soru cok genel oluyor lastik markasi modeli kullanimi ve kullanildigi yer lastik omrune etkendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 15 Ocak 2015; 15:47:17 >
  • mmtilla kullanıcısına yanıt
    Halen raf ömrü 2 yıl diyenler var ya (-:

JATMA'nın açıklamasına göre;

"Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir."

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

turanza er300 alin yeni dogan cocugun universite sinavina girecegi yila kadar kullanip atarsiniz, bitmeyen lastik yapmislar. DASTAN/KAYADAN

Ekleme: boyle bir soru cok genel oluyor lastik markasi modeli kullanimi ve kullanildigi yer lastik omrune etkendir.

Şu an ki arabam da BRIDGESTONE ER300 TURANZA var. Herhalde rahat bir 60 bin km görürüm.

Bir önce ki arabam 2005 Symbol'ü ilk aldığım da Goodyear GT2 vardı üzerinde. 41 bininci km'de 2009 yılında yaz tatiline de gideceğim için değiştirmiş ve BRIDGESTONE B330 EVO almıştım. 2009 yılı Temmuz ayında 41 bininci km'de taktırdığım EVO'ları 2012 yılı Ağustos ayında 116 bininci km'de değiştirmiş ve yine BRIDGESTONE B330 EVO almıştım. Yan, ben B330 EVO'lar ile 75 bin km yol yapmıştım. Renault'u 2 ay önce sattım ve sattığımda 145367 km de idi ve üzerinde 2012'de 116 bininci km'de taktırdığım B330 EVO'lar vardı. Çorumdan biri gelip almış arabayı, alan adam biraz daha gider o lastiklerle tabi keyfen değiştirmezse.

• Turanza etimden et kopsa para verip alacagim bir lastik degil artik. Resmen lastik degil de tahta bagli janta, cok konforsuz.

Lastik disleri saglam duruyor ama kullanim omru boyunca ne kadarinda hala faydali surduruyor bu etkiyi ona bakmak lazim.

Ben benim lastiklere 32bin dayanabildim kisliklardan sonra alan olursa ikinci ele saticam yoksa cope gidicekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Çatlak patlak aşınma fazla olmaz ise 5-6 sene kullanılabilir . Ama genellikle 2-3 senede bir değiştirilir. Raf ömrü 2-3 yıldır.

Lastik bayiniz mi var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

turanza er300 alin yeni dogan cocugun universite sinavina girecegi yila kadar kullanip atarsiniz, bitmeyen lastik yapmislar. DASTAN/KAYADAN

Şu an ki arabam da BRIDGESTONE ER300 TURANZA var. Herhalde rahat bir 60 bin km görürüm.

Bir önce ki arabam 2005 Symbol'ü ilk aldığım da Goodyear GT2 vardı üzerinde. 41 bininci km'de 2009 yılında yaz tatiline de gideceğim için değiştirmiş ve BRIDGESTONE B330 EVO almıştım. 2009 yılı Temmuz ayında 41 bininci km'de taktırdığım EVO'ları 2012 yılı Ağustos ayında 116 bininci km'de değiştirmiş ve yine BRIDGESTONE B330 EVO almıştım. Yan, ben B330 EVO'lar ile 75 bin km yol yapmıştım. Renault'u 2 ay önce sattım ve sattığımda 145367 km de idi ve üzerinde 2012'de 116 bininci km'de taktırdığım B330 EVO'lar vardı. Çorumdan biri gelip almış arabayı, alan adam biraz daha gider o lastiklerle tabi keyfen değiştirmezse.

Alıntıları Göster
    4 yılda kmden kurtarıyorsa değiştirmeye gerek yok 5-6 seneden sonra tutunma problemleri başlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

4 yılda kmden kurtarıyorsa değiştirmeye gerek yok 5-6 seneden sonra tutunma problemleri başlıyor

• Lastik bayilerinin ne dediğine bakmam. Bir yildan fazla beklemiş lastiği almam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Lastik bayilerinin ne dediğine bakmam. Bir yildan fazla beklemiş lastiği almam.
    normali dişi varsa 4 yıl ama ben 2 yıl kullanır atarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

En dogru cevap...Raf omru 10 senedir...Kullanima gore de 40.000 ila 60.000 Km arasi degistirilmelidir lastikler...

Mesela Michellin lastikleri daha cabuk asinir..40 ile 50.000 Km arasi degismeli..

Bridgestone mesela daha uzun omurludur...60.000 Km'ye kadar kullanim sunabilir yol sartlarina gore...

• alındığında üretim tarihi çok yeniyse gideceği süre bazında 4-5 yıl veya 40-50bin km. Lastikte diş kalsa bile sertleşme ve kılcak çatlamalar oluşmaya başlayacaktır bu da lastiğin elastikiyetinin kaybolduğun ve yola tutunuş performansını bir miktar kaybettiğini gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 16 Ocak 2015; 21:57:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.