Şimdi Ara

SIFIR KM OTOMOBİLLER İÇİN SICAK FIRSATLAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.230
Cevap
225
Favori
325.522
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Giriş
  • ikinci el fiyati dusmesin yeter, pahali aldim ucuza satmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbistan8282 -- 3 Aralık 2015; 16:41:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    kredi çekmezseniz de 10 bin tl yi dizel araç almak yerine bankaya yatırsanız 4 senede emin olun en az 3-4 bin tl getirmiş olur.
    Son olarak da şunu unutmayın şimdi fazla verdiğiniz o 10 bin tl 4 sene sonra geri aldığınızda yine 10 bin olarak alıyorsunuz
    bugün 10 bin tl ye alabileceğiniz birşeyi 4 sene sonra alabilecek misiniz... yani paranız 4 senede ne kadar değer kaybediyor hesaplayın
    Tamam dizel otomatik farkını 10 bin lira alalım. Dizel olduğu için de 2. elde 5 bin lira daha değer kaybettirelim. Bu durumda dizel sahibi 3 bin lira içeride. Yani farkları gördüğünüz gibi uç aldığımda bile sanıldığı gibi çok büyük farklar çıkmıyor, ki hesabımı yılda 10 bim km 'den 3 yıl gibi düşük bir kullanım için yaptım. Neyse ince hesap bir yana, amacım hesap yaparken eksik kalan bir parametreyi eklemekti. Dizel araç almanın hiç de anlamsız olmadığını düşünüyorum bu hesapla. Bir de benzinli araç varken çok yakıyor diye gitmediğiniz yerlere gidiyor, ve nasıl olsa az yakıyor diye daha çok kullanıyorsunuz. Bu durumda dizel aracınız olunca emin olun normalden en az 1,5 kat fazla km yapacaksınız. Araç kullanmayı seviyorsanız bu daha da artar. Ayrıca yukarıda verdiğim linkteki sebeplerden herhangi biri de dizel tercih etmek için kendi başına bir neden olabilir. Konuyu dağıttıysam kusura bakmayın.

• solidgrind S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sana

Su bir gerçek parası olan dizel alır sürer sürer sürer
    Parası olmayan benzinli alır sadece sürer. ..

Bu arada konuyu dagitmayalim FIRSAT PAYLAŞALIM. ..

EN SON DURUMUM ::::
    KADJAR İCON SEDEF BEYAZ 1.5 PANAROMA 19 JANT 90.250
    KADJAR KIRMIZI 1.5 PANAROMA 87.750

DURUM BU 2016 dan itibaren Zam gelcek...

Bir sorum olcak

Sizce Nissan Qashqai Mi
    Yoksa Renault Kadjar mi

İkisinide test eden oldumu

Orijinalden alıntı: solidgrind

Tamam dizel otomatik farkını 10 bin lira alalım. Dizel olduğu için de 2. elde 5 bin lira daha değer kaybettirelim. Bu durumda dizel sahibi 3 bin lira içeride. Yani farkları gördüğünüz gibi uç aldığımda bile sanıldığı gibi çok büyük farklar çıkmıyor, ki hesabımı yılda 10 bim km 'den 3 yıl gibi düşük bir kullanım için yaptım. Neyse ince hesap bir yana, amacım hesap yaparken eksik kalan bir parametreyi eklemekti. Dizel araç almanın hiç de anlamsız olmadığını düşünüyorum bu hesapla. Bir de benzinli araç varken çok yakıyor diye gitmediğiniz yerlere gidiyor, ve nasıl olsa az yakıyor diye daha çok kullanıyorsunuz. Bu durumda dizel aracınız olunca emin olun normalden en az 1,5 kat fazla km yapacaksınız. Araç kullanmayı seviyorsanız bu daha da artar. Ayrıca yukarıda verdiğim linkteki sebeplerden herhangi biri de dizel tercih etmek için kendi başına bir neden olabilir. Konuyu dağıttıysam kusura bakmayın.

3000 degil, dizel alan 7000 lira icerde. Tabi o da iyi bir ihtimalle. 2. Elde dizelde kayip daha fazla da olabilir. En basitinden fluence orneglnl verdim. 80 sifiri, 2.eli 55, kayip 25 bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 3 Aralık 2015; 17:48:34 >

• Ford Mondeo için kampanya yakalarsam 48bin %0 faiz ile 48ay ödemeli o zaman işler değişir benim için
    || Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X || NZXT H9 Elite Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid || NZXT Kraken 360 RGB Black || MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ GOLD || 4TB Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD || Asus TUF 24,5" VG259QM 1Ms 280Hz ||
  • eranyumm kullanıcısına yanıt
    Son bir mesaj yazayım daha da kalabalık yapmayayım. Kendi Clio aracım için verdiğim örnekte 4800 lira benzinli içerdeydi. Dizel-benzinli farkını dediğiniz gibi 10 bin yapalım yani 3150 daha fark, 2. elde de birini 10 bin düşürelim de birini de 15 bin düşürelim, yani 5 bin de ordan geldi. Toplam 8150. Yani 3350 lira dizel içerde şimdi de. Ya bir de tüm dizeller şirket arabası gibi düşünmeyin. Bu örnekte araç 30bin km 'de oluyor satılırken. Neyse herkesin kendi muhasebesi diyerek teşekkür ediyorum. Açıkcası benim sürdükçe süresim geliyor, nasıl dizel farkını verirken neşem kaçtıysa, 170 liraya depoyu doldurup o depoyla 900 km yol yapınca da neşem yerine geliyor, tercih meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.AzmiCansever

Arkadaslar kriz kapida.Nakit parasi olan tutsun almasin. Parasi olan degerli araba ev kriz sirasinda para etmiyor haberiniz olsun.

Yıllardır beklenen ama bir türlü gelmeyen krizi beklemeye devam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eranyumm

Dizel alan kisi cepten pesin 10bin veriyor. Benzinli kullanan bunu peyder pey veriyor. Benzinli aracta 10bin km.de 3600 lira, dizelde 2000 lira ortalama yakit masrafi olur. Dizelin 10bin km.de kazanci 1600 lira. Dizele fazladan 10bin tl verildiyse bunu amorti etmek icin 60000 km yol yapmaniz gerekir. 60 bin km.yi 2 veya 3 yilda gidiyorsaniz dizel mantikli olabilir. Aksi durumda benzinli arac her halde avantajlidir. Yilda 7500km. Yol yapan birisi 4 yilda 4800 tl fazladan benzin icin harcamis olur. Bu vatandas 4 yil bindikten sonra aracini satarsa dizele gore cebinden 5200 lira daha az para cikmis olur... Lpg , 2.el avantaji vs. olayina hic girmiyorum.

Daha önceki mesajlarımda yazmıştım satıcılar araç satarken hep benzinliyi ön plana çıkarmak için kilometre örneği verirler diye. affınıza sığınarak sormak istiyorum siz satıcı mısınız, yoksa satıcı ağzıyla mı yazıyorsunuz.

7 Yıldır dizem araç kullanıyorum. Tüm markaların dizellerini kullandım. Evet doğru alırken 5-8 bin arası dizele fazla ödüyorsunuz. Daha önceden bu fark 3-5 bin TL. idi. ancak hesaplayamadığınız bir nokta var, ya da biliyor söylemiyorsunuz. Ben dizel alırken hep fazla verdim, ama satarken de hep benzinli emsalinden daha fazla sattım. Sahibinden com a hiç mi bakmıyorsunuz dizellerin fiyatları da emsallerine göre yüksek. Ama siz 300.000 KM. deki dizel araç ile 40.000 km. deki benzinli aracı karşılaştırırsanız fiyatları aynı olur tabi. diyeceğim o ki ben hep dizel aldım, satarken hiiç zarar etmedim. Hatta son zamanlarda dizel ile benzinli araç arasındaki makasın açılmasından dolayı orantısal olarak hep kârlı çıktım.

• Bu dizel ile benzinli arasında pek fark kalmadı diye düşünüyorum.Tabiiki benzinli araba lpg uyumlu olursa.Uyumlu olmadığı taktirde dizel her zaman daha iyidir.
    Bunun yanında 7 gün arabaya binen birisi olarak benzinli araba sahiplerinin binemediğini görünce üzülüyorum. Ayrıca 2 haftada bir yakıt alıyorum .Lpg olsa 3 günde bir yakıt almam lazım.Durmadan benzinciye gitmek sıkıcı olur diye düşünüyorum.

Bir de ek olarak araba ihtiyaç için alınır.Hava atmak için değil.Elinizde araba varsa kullanmaya devam edin.Ben c3 ü gittiği yere kadar götürmeyi planlıyorum.Böylece araba ömrü boyunca maksimum 18000 tl araba parası vermiş olacağım.

Arabaya vereceğim para ile dünyayı gezmeye devam ediyorum. Sayamayacağım kadar ülke oldu.

Ama araba alanlara tam destek veriyorum.Çünkü devlette çalışıyorum ve burdan bir araba benim yıllık maaşı ödüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

AUDI A3 HB Dizel Otomatik 86000 TL.

Almak isteyenler kaçırmasın. Dolu paketleri de 101000 TL. Sline falan alınca da 110000 TL falan oluyor.

Nerede?

Diğer arkadaşlardan da rica ediyorum.
    Benzinli dizel kiyaslamasi yeri deģil.
    Bunun gibi yorumlar yapilmasa.
    Teklif alan veya 0 araç satin alan kişiler yazarsa daha makbule geçer.
    Konu pert olmasin.

Orijinalden alıntı: SmuraY

50.000 km üzeri dizel araç almak istemem şahsen.

196 binde aldim catir catir biniyorum sikintim yok

Orijinalden alıntı: freedom058

Katılıyorum sana

Su bir gerçek parası olan dizel alır sürer sürer sürer
    Parası olmayan benzinli alır sadece sürer. ..

Bu arada konuyu dagitmayalim FIRSAT PAYLAŞALIM. ..

EN SON DURUMUM ::::
    KADJAR İCON SEDEF BEYAZ 1.5 PANAROMA 19 JANT 90.250
    KADJAR KIRMIZI 1.5 PANAROMA 87.750

DURUM BU 2016 dan itibaren Zam gelcek...

Bir sorum olcak

Sizce Nissan Qashqai Mi
    Yoksa Renault Kadjar mi

İkisinide test eden oldumu

Dizel alacaksanız Renault ile nissan işbirliği var. 1,5 DCİ motorlar aynı. Qashqai 1,6 DCİ alacaksanız güçlü motor ama 1,5 DCİ gibi tasarruflu değil. 1,6 DCİ 1598 CC. Fiat'ın 1,6 Multijeti de 1598 CC. eğer aynı motorsa 1,6 DCİ ye bulaşmayın derim. (Fiatın 1,6 sı çok hantal gelmişti bana). Bir kaç yıl önce Qashhqai 1,5 DCİ test ettim pek beğenmemiştim araç pek seri değildi. Hatta arkada oturan arkadaşım tavanları çok basık kafam tavana değiyor dedi. Ama kalite olarak Renault araçlarından daha iyi idi. Megane 3 1,5 DCİ 105HP kullandım fırtına gibi araçtı. Kadjar'ı test etmedim, ama daha seri olduğunu düşünüyorum. Ancak Nissanlar 2. elde pek değer kaybetmiyor.

• curiolus C kullanıcısına yanıt
    Hep yapmak istediğimi yapmışsınız ama adamda arsızca cevabını vermiş
    Gidip böylelerini usülünce biraz tartaklayıp, biraz laf ile okyaşıp gelmeli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    1.5 dCi motor kendini kanıtlamış ve şehir içinde 5 litre gibi bir yakıt söz konusu hatta dahada aşağı iniyormus nissan biraz malzeme kalitesi on planda sanki ama sonuçta fiyat farkı felan renaultu BİRaz daha ön plana atıyor ama 2 elde böyle bir aracın fazla değer kaybedecigini düşünmüyorum şu anda lansman fiyatları var sanırsam 2016 da fiyatlar baya yükselecek. ..

Orijinalden alıntı: wallace_son

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

AUDI A3 HB Dizel Otomatik 86000 TL.

Almak isteyenler kaçırmasın. Dolu paketleri de 101000 TL. Sline falan alınca da 110000 TL falan oluyor.

Nerede?

Diğer arkadaşlardan da rica ediyorum.
    Benzinli dizel kiyaslamasi yeri deģil.
    Bunun gibi yorumlar yapilmasa.
    Teklif alan veya 0 araç satin alan kişiler yazarsa daha makbule geçer.
    Konu pert olmasin.

Audi bayilerinde. Avek'ten en son teklif almıştık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ferhatdh

Passat trendline 1.4 benzinli icin 74 bin iyi fiyat mi

Normal fiyat

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.