Şimdi Ara

Sıfır GTX 460 mı? İkinci el GTX 465 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu soruyu ekran kartını değiştirmek isteyen arkadaşımın adına soruyorum. Ayrıca gtx465, gtx460 a göre hem genel performans hemde overclock performansı olarak nasıl bir karttır?. Yapacağınız yorumlara göre bir karara varacağız. Teşekkürler..

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mundt -- 8 Ekim 2010; 7:39:02 >

• Şu anda ekran kartları dünyasında uzak durulması gereken iki kart varsa biri 5830'dur diğeri de 465. Arkadaşının düşündüğü kart hem ikinci el hem de 465, hadi ikinci el ekonomik koşullarla tercih edilebilir ama 465? Görüldüğü yerde kaçmak lazım.
  • Gigabyte gtx 460 çok iyi oc olan bir karttır. Oc ile gtx 465 i geride bırakıp 470 performansına gelebilir. 460 alman daha mantıklı
  • Sakın gtx465 alma valla moderatöre şikayet eder senilatırımŞaka bir yana gtx465 kadar gereksiz bir kart yok.Performans testlerine ve güç tüketimine bir göz atarsan zaten anlarsın.temiz olsun güzel olsun sıfır gtx460 al için rahat olsunGigabyte gtx460 1 gb. O.C
  • Forumda acayip bir GTX 465 antipatisi oluşmuş.Kimse kartı bilmeden başlangıç fiyatına göre yapmasın.

GTX 465 ile ilgili incelemem mevcut. Referans tasarım almanızı hiçbir şekilde tavsiye etmem. Ben size GTX 465' şöyle açıklayayım.

Soru: GTX 465 çok güç tüketiyor mu?
    Cevap: Evet

Soru: GTX 465 çok ısınıyor mu?
    Cevap: Referans tasarım olanlar yük durumunda ısınıyor.Özel tasarım modeller voltaj mod ile bile tehlikeli sıcaklıklara ulaşmıyor.

Soru: GTX 465 O.C potansiyeli GTX 460'tan düşük mü?
    Cevap:Hayır. Elimdeki kart % 40 GPU %33 Memory O.C oluyor.Hava soğutma ve 1.087v gibi bir değerle.Hadi siz şanssız çıktınız.%35 GPU O.C yakaladınız. GTX 460 ile 1.087v ile % 35 GPU O.C yapmak için oldukça şanslı olmanız lazım.Günlük 1.087v ile max çıkabildiği değerlerde kullanabilirsiniz.

Soru:GTX 465 O.C durumunda çok ısınıyor mu?
    Cevap: 1.087v ile GPU-Tool ile maksimum 84 C oluyor.

Soru:GTX 465 neden sevilmiyor?
    Cevap:Başlangıç fiyatı çok yüksek olarak piyasaya girdi.

Soru:GTX 465 alırsam avantajım var mı?
    Cevap:Evet. 10 memory çip çıkarsa çok şanslısınız.Ancak çıkmasa bile Shader unlock edersiniz %13 daha performans elde edersiniz.Bu durumda GTX 460'a nal toplatırsınz.3 way SLI kurabilirsiniz.

Soru:GTX 465 performans anlamında nasıldır?
    Cevap: 855/1710/4170 değerlerinde 900/1800/4400 değerlerindeki GTX 460'tan daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.(Vantage ve birkaç test hariç)

Soru:GTX 465 neden önerilmiyor?
    Cevap:Forumda çok fazla sayıda GTX 460 kullanıcısı var.Bu durumda önerilmesi çok zor.

• GTX 465'in HD 5830 ile aynı teraziye konulması bile hatadır, alınmayacak bir kart değil ve şu anda fiyatı makul. Tek dezavantajı GF100'ün kırpılmışı olmasından dolayı GTX 460'a göre daha fazla güç tüketmesi ve oc esnekliğinin daha az olmasıdır, sıfır GTX 460 alman yararına olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Ekim 2010; 11:49:40 >
  • Kendinle bayağı çelişkiye düşmüşün.Bu konunun neden açıldığı belli.Başlığa bak sıfır gtx460 mı 2.el gtx465 mi?Burdaki soru aslında fiyat/performans hangisi daha iyi.Gtx460 revaçta olduğu için iyi değil iyi olduğu için iyi.Sırf gtx465ı kullananı az olduğun için kötü bir kart değil gerçekten kötü olduğu için kötü.Sonuçta üzerinde gf100 gpu var ama üzerinde yapılan oynamalar optimum düzeyde değil başarısız bir kırpma yapılmış.2way sli da gtx460 yine geçer ama 3way slida gtx465 tabiki ama 3 tane gtx465 alacağına 2 tane gtx470 al daha mantıklı,daha ucuz,daha performanslı olur.Bana kalırsa gtx465 savunulacak tarafı yok.

http://www.overclock.net/nvidia/800329-gtx460-1gb-vs-gtx465-review.html Buradan bak hangisi iyi hangisi kötü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır 460 tercih edilmeli.
  • o güç kaynağına GTX460 gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Kendinle bayağı çelişkiye düşmüşün.Bu konunun neden açıldığı belli.Başlığa bak sıfır gtx460 mı 2.el gtx465 mi?Burdaki soru aslında fiyat/performans hangisi daha iyi.Gtx460 revaçta olduğu için iyi değil iyi olduğu için iyi.Sırf gtx465ı kullananı az olduğun için kötü bir kart değil gerçekten kötü olduğu için kötü.Sonuçta üzerinde gf100 gpu var ama üzerinde yapılan oynamalar optimum düzeyde değil başarısız bir kırpma yapılmış.2way sli da gtx460 yine geçer ama 3way slida gtx465 tabiki ama 3 tane gtx465 alacağına 2 tane gtx470 al daha mantıklı,daha ucuz,daha performanslı olur.Bana kalırsa gtx465 savunulacak tarafı yok.

http://www.overclock.net/nvidia/800329-gtx460-1gb-vs-gtx465-review.html Buradan bak hangisi iyi hangisi kötü.

Ben ne demişim zaten fiyatı makul olan kartın 2. elide uygun olur değilmi. GTX 465'i savunduğum falan yok HD 5830 kadar kötü bir kart değil dedim önce ne yazdığıma dikkat et, kimseye GTX 460 varkende GTX 465 önermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

quote:

Kendinle bayağı çelişkiye düşmüşün.Bu konunun neden açıldığı belli.Başlığa bak sıfır gtx460 mı 2.el gtx465 mi?Burdaki soru aslında fiyat/performans hangisi daha iyi.Gtx460 revaçta olduğu için iyi değil iyi olduğu için iyi.Sırf gtx465ı kullananı az olduğun için kötü bir kart değil gerçekten kötü olduğu için kötü.Sonuçta üzerinde gf100 gpu var ama üzerinde yapılan oynamalar optimum düzeyde değil başarısız bir kırpma yapılmış.2way sli da gtx460 yine geçer ama 3way slida gtx465 tabiki ama 3 tane gtx465 alacağına 2 tane gtx470 al daha mantıklı,daha ucuz,daha performanslı olur.Bana kalırsa gtx465 savunulacak tarafı yok.

Ben ne demişim zaten fiyatı makul olan kartın 2. elide uygun olur değilmi. GTX 465'i savunduğum falan yok HD 5830 kadar kötü bir kart değil dedim önce ne yazdığıma dikkat et, kimseye GTX 460 varkende GTX 465 önermem.

Sanırım bir yanlış anlış anlaşılma oldu.Alıntı yapmayı unutmuşum.Alıntı yapmadım diyede senin heryazdığının altına yazılan sana yazılmıştır değildir sende buna dikkatet.
    Ben @Kloroform yazdıklarına karşılık yazdım.

• GTX 465 ne sıfır ne de 2. el alınmaz. 460'lar performans,soğutma,sessizlik ve mimari açılardan 465'lerden üstün.
  • quote:

İlk mesajımda belirttiğim gibi kendim için değil bir arkadaşım kendine bir ekran kartı alacak onun için sormuştum bu soruyu,
    ikincisi sıfır 460 alsada ikinci el 465 alsada hemen hemen aynı parayı verecek,
    Bu yüzden ikinci el olsada 460'ın bir üst modeli olan 465'i almak daha mı mantıklı olur diye düşündük, umarım anlatabilmişimdir.
    fakat genel kanı onu gösteriyor ki sıfır GTX460 almak birçok kişi için daha mantıklı.

• Gtx 465 olu dogan bir kart. Gtx 460 alin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Forumda acayip bir GTX 465 antipatisi oluşmuş.Kimse kartı bilmeden başlangıç fiyatına göre yapmasın.

GTX 465 ile ilgili incelemem mevcut. Referans tasarım almanızı hiçbir şekilde tavsiye etmem. Ben size GTX 465' şöyle açıklayayım.

Soru: GTX 465 çok güç tüketiyor mu?
    Cevap: Evet

Soru: GTX 465 çok ısınıyor mu?
    Cevap: Referans tasarım olanlar yük durumunda ısınıyor.Özel tasarım modeller voltaj mod ile bile tehlikeli sıcaklıklara ulaşmıyor.

Soru: GTX 465 O.C potansiyeli GTX 460'tan düşük mü?
    Cevap:Hayır. Elimdeki kart % 40 GPU %33 Memory O.C oluyor.Hava soğutma ve 1.087v gibi bir değerle.Hadi siz şanssız çıktınız.%35 GPU O.C yakaladınız. GTX 460 ile 1.087v ile % 35 GPU O.C yapmak için oldukça şanslı olmanız lazım.Günlük 1.087v ile max çıkabildiği değerlerde kullanabilirsiniz.

Soru:GTX 465 O.C durumunda çok ısınıyor mu?
    Cevap: 1.087v ile GPU-Tool ile maksimum 84 C oluyor.

Soru:GTX 465 neden sevilmiyor?
    Cevap:Başlangıç fiyatı çok yüksek olarak piyasaya girdi.

Soru:GTX 465 alırsam avantajım var mı?
    Cevap:Evet. 10 memory çip çıkarsa çok şanslısınız.Ancak çıkmasa bile Shader unlock edersiniz %13 daha performans elde edersiniz.Bu durumda GTX 460'a nal toplatırsınz.3 way SLI kurabilirsiniz.

Soru:GTX 465 performans anlamında nasıldır?
    Cevap: 855/1710/4170 değerlerinde 900/1800/4400 değerlerindeki GTX 460'tan daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.(Vantage ve birkaç test hariç)

Soru:GTX 465 neden önerilmiyor?
    Cevap:Forumda çok fazla sayıda GTX 460 kullanıcısı var.Bu durumda önerilmesi çok zor.

• Gtx460 revaçta olduğu için iyi değil iyi olduğu için iyi.Sırf gtx465ı kullananı az olduğun için kötü bir kart değil gerçekten kötü olduğu için kötü.Sonuçta üzerinde gf100 gpu var ama üzerinde yapılan oynamalar optimum düzeyde değil başarısız bir kırpma yapılmış.2way sli da gtx460 yine geçer ama 3way slida gtx465 tabiki ama 3 tane gtx465 alacağına 2 tane gtx470 al daha mantıklı,daha ucuz,daha performanslı olur.Bana kalırsa gtx465 savunulacak tarafı yok.

• quote:

Kendimle niye çelışkiye düşeyim.Bu kartları alan adam O.C yapacak.Yapmayacak adam zaten 5850 alsın o fiyata.Gidip default sonuçlara bakıp yorum yapıyorsun.İncelememe bak.Eğer kendine güveniyorsan test koy.Ben de koyacağım.Fiyatı pahalı çıktı diye ölü doğup durdu diyorsunuz şuan hem sıfır hem de ikinci el fiyatı çok uygun olan bir kart.Özel soğutmalı ikinci el kartlar 350 civarı satılıyor.

Verdiğin test örneğinde sen çelişkiye düşmüşsün.O.C'li kart ile defaul kartı kıyas etmişsin.Verdiğin testte aynı hızlardaki durumuna bir bak bakalım.Hatta default hızlarda bile O.C'li kart ile çoğu yerde aynı gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

o güç kaynağına GTX460 gider

+1

Not: İkinci el GTX465'i nereden buldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 8 Ekim 2010; 17:06:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

quote:

Kendimle niye çelışkiye düşeyim.Bu kartları alan adam O.C yapacak.Yapmayacak adam zaten 5850 alsın o fiyata.Gidip default sonuçlara bakıp yorum yapıyorsun.İncelememe bak.Eğer kendine güveniyorsan test koy.Ben de koyacağım.Fiyatı pahalı çıktı diye ölü doğup durdu diyorsunuz şuan hem sıfır hem de ikinci el fiyatı çok uygun olan bir kart.Özel soğutmalı ikinci el kartlar 350 civarı satılıyor.

Verdiğin test örneğinde sen çelişkiye düşmüşsün.O.C'li kart ile defaul kartı kıyas etmişsin.Verdiğin testte aynı hızlardaki durumuna bir bak bakalım.Hatta default hızlarda bile O.C'li kart ile çoğu yerde aynı gelmiş.

alsana default testler

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=558&Itemid=72&limit=1&limitstart=9

http://www.tomshardware.co.uk/forum/292835-15-benchmarks-beating-nvidia

Daha beni yorma.Kendinde gtx465 var diyede caka satma.Google yaz gtx 460 benchmarks diye.Çıkan tabloları iyice incele.O.C lu O.C suz gtx460 daha iyi.

• GTX 460 al tabiki, ATI'de alınmyacak kart 5830 nvidia'da GTX 465'dir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.