Şimdi Ara

Sıfır Fabia Style DSG - Sıfır Vw Polo Lounge DSG - 2012 Jazz CVT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, forumda ilk mesajım, yeni araç alacağım için sizlerin fikirlerinide almak istiyorum.

Bu arada belirteyim forumda yeterince polo, Fabia, jazz karşılaştırılmaları var ama güncellik açısından bu önerilerinizin yararı olabilir diye düşünüyorum.

Bütçem 40 bin tl, üstünü kredi çekeceğim.

2015 Polo 1.2 TSI Lounge DSG sıfır, 58000 TL civarı,

2015 Fabia 1.2 TSI DSG Style sıfır, 54000 TL civarı,

2012 Jazz 1.4 FUN CVT 20-30 bin km'de, 48-51 bin arası.

Araçları kullananlar bilgi verebilirse memnun olurum.

Polo lounge modeliyle Fabia style arasında donanım olarak çok fazla fark yok aradaki 3-4 bin tl farka değermi?
    Ayrıca Jazz CVT sorunsuzluğu cam tavanı ve donanımlarıyla hepsinden daha iyi ama 2012 model ve fiyat olarakta Fabia ile 3-4 bin tl fark var.

Buradaki karşılaştırmada önemli olan araçların dış kasalarının görünüşünden ziyade;

yol tutuş,

iç konfor,

şanzuman kalitesi,

süspansiyon,

ses yalıtımı,

yakıt tüketimi,

ikinci eldeki değer kaybı,

servis kalitesi,

yedek parça ve periyodik bakım masrafları,

acemi kadın sürücüler için uygunluğu,

uzun yol ve şehir içi (istanbul) kullanımdaki konforu,

Bu karşılaştırmaları yaparken aradaki fiyat farklarınıda gözetirseniz, eğer önerilerinizi bekliyorum.

• dsgli arabaya bulasmayin.hele birde acemi surucu yolda kalmak garanti gibi.b sinifindaki arabalar sizin bu kriterlerinizi pek karsilamaz.2.ele yoneliyorsaniz tertemiz civic focus astra auris gibi arabalari alirsiniz bu paraya kardesim.yalnz bence acemiligi atana kadar direksiyon kursuna gitsin arabayi yormanin geregi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hiç fabia, polo veya jazz kullandınızmı? Kullandıysanız görüşleriniz daha iyi fikir verebilir.

Bildigim kadariyla yanitlamaya calisacagim.

yol tutuş, Polo

iç konfor, Jazz

şanzuman Kalitesi, Performansi baltalamasi disinda CVT hem sorunsuzluguyla hem de DSG 7 ileri kuru gibi kararsizlik yasatmamasiyla onde.

süspansiyon, Tartisilir.

Ses yalıtımı, 110'dan sonra Polo, Fabia'yi bilmiyorum.

yakıt tüketimi, Hepsi sehir ici 6,5-7 ; sehir disi 4,5-5,5 civari yakacaktir.

ikinci eldeki değer kaybı, Jazz-Polo

servis kalitesi, Tartisilir.

yedek parça ve periyodik bakım masrafları, Emin degilim.

acemi kadın sürücüler için uygunluğu, Surus pozisyonu ve cam yuzeyinin buyuklugu nedeniyle Jazz.

uzun yol ve şehir içi (istanbul) kullanımdaki konforu, Viraj yapan icin Polo, sakin giden icin Jazz.

Sonuc olarak islevsellik, ic hacim isteyene Jazz, surucu otomobili isteyene Polo. Fabia ikinci elde tercih edilebilirlik acisindan oldukca geride kalacaktir.

Jazz'i 45bin altina bulabilirsiniz, bir alternatif de Yaris 1.33 Multidrive-S Style Skypack olur daha yuksek surus pozisyonu, Eco ile dusuk tuketim ve oldukca sessiz ancak bazi donanim dengesizlikleri var.
    Ailemde ikisi de mevcut zaman zaman kullandigim icin net konusuyorum.

• jazz ı geç bir kere eski kasa hemde motoru eski çok yakar az kaçar tabiri uygun bir motor ayrıca 3 yaşında b sınıfı araca 50 bin tl kesinlikle verilmez . ayrıca yalıtım olarak bütün japonlarda olduğu gibi sınıfından geride bir yalıtıma sahip.
    polo ile fabia aynı platformu paylaşıyorlar ancak malzeme kalitesi ve yalıtım olarak polo daha üstün bir araç ayrıca fabia nın süspansiyonları biraz daha gergin iken polo biraz daha konfor odaklı .
    2. eldeki değer kaybı fabia nın ciddi rakamlar olacaktır . polo ise kolay kolay fazla değer kaybetmez .
    bakım masrafları olarak 2 araçda aynıdır . hatta jazz biraz daha pahalı olabilir .
    hepsi acemi için uygun araçlar .
    Türkiyedeki bütün servisler kalitesiz al birini vur ötekini .
    şanzıman hakkında vw yle ilgili bir usta falan bulursanız veya vw forumlarına girip bakarsanız daha doğru bilgi edinebilirsiniz çünkü birazdan buraya gelip dsg oo patlar 10 bin tl yazıcak ve geçmişine girersen tek işi bu olan forumda paralı elemanlar var bu yüzden en güzeli vw den size yalan söylemiycek bir tanıdık bulup bu konuda size bir fikir verecektir.

• ben olsam öncelikle 2 ayy sonra 4 yaşına girecek benzinli b segmenti arabaya 50 bin vermem.

ayrıca 2 ay beklerim, ya indirimli 2015 model 0 km alırım, zam yoksa aynı fiyata 2016 model 0 alırım.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Ben polo lounge'la test sürüşüne çıktım hocam gerçekten civicten daha geniş hissi verdi ve kendimi araca daha hakim hissettim, focusla aynı diyebilirim genişlik ve hakimiyet hissi yönünden özellikle lounge modeli donanım olarak epey bir dolu,
    Eşimde kullanacağı için ve acemi olduğu için hakim olabileceği bir araç istiyorum.
    Fabia veya Jazz kullandınızmı nasıldır?
  • polo civicten kesinlikle buyuk degil zaten boyutlar acisindanda imkan yok kardesim.fabia polonun biraz daha kalitesizi.jazz guzel kullanisli araba motor sanzimanda kendini kanitlamis uniteler sorunlu sanzimanli arabayi almayin derim sadece.
    buarada dsgyi savunan plaza calisanlari damlamis o sanziman patlayinca degil ustaya goturmek vidasini dahi acamazsiniz gRanti disi kalir.ve dsg nin mekatronik degisiminden baska tamir hal caresi yok.millet mahkemelerde surunuyor bunlar utanmadan burda millete dsg oneriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 19 Eylül 2015; 14:11:29 >
    0 km kokusu almak icin 10-12 bin TL buhar oldu. Garantisi devam eden bir Polo veya Jazz bulursaniz bu buhar olma durumu ayni surec icerisinde maximum 3-4 bin TL olacaktir, bunu da hesaba katmakta fayda var diye dusunuyorum.
    Ayrica Yaris Hybrid alip eksiklerine ragmen sehir ici 4lt ortalama ile gezmek de baska bir alternatif.
    bende polo var ama polo iç ferahlık olarak fabia dan geride her araç vw skoda için bu durum geçerlidir aynı sınıftada araçlarda skoda daha işlevsel araçlar üretiyor daha yüksek ve daha geniş oluyor araçları . ancak uzun yol konforu olarak yalıtımı ve daha yumuşak süspansiyonlu polo daha öndedir. ayrıca ben comfortlıne öneririm kredi çekip alıyormuşsunuz 2 3 oyuncağa kendinize sıkmaya değmez tek sürüş konfor paketli comfort işinizi görür ayrıca 2. elde değer kaybınız minimum olur .

• Bende bayağı bir süredir Polo fabia ve fiesta bakıyorum.2.el pololar almış başını gitmiş fabia çok yok 2012 jazz hiç düşünmedim fiestada artık eskidi gibi o yüzden eledim.aracı eşime alcağımdan güvenlik ön planda.sıfır araç alınırken 3 -5 daha veriyim üst donanım olsun diyoruz ki bence uzun yıllar binilecekse mantıklıda.
    Hocam açıkcası benim kalbim fabia mantığım Polo diyor. Aracı ne kadar kullanacağınız çok önemli. Ben poloya birkaç adım daha yakınım bunun nedeni Ankara'da bulunan Skoda bayileri o kadar laçka o kadar terbiyesiz umursamaz o kadar basitlerki onlarla muhattab olmamak adına fabiadan uzaklaştım. vw bayilerinden pek çok kişi şikayet eder ama Ankara'da şahsa ait olan eskihisarda kendi aracımın bakımlarını yaptırıyorum hem servis hem satış gayet ilgi ve alakalı.bu da beni poloya yakın kılıyor.
    Bayram kampanyası var şu anda ama ben aralığı bekleyeceğim belki bir indirim olur umudu ile.
    Hakkınızda hayırlısı olur inşallah hocam ama ne fabia ne Polo kötü araç değiller ikiside Mutlu eder sizleri

Psn:zibidino9

• Dsg'li daracık araca o kadar para vermenin mantığını bir türlü çözemedim. Dsg dediğin en çok arıza yapan en çok masraf çıkaran yani en kötü şanzımandır. Acemi bir bayan 1 yılda dsg'yi bozabilir. Bu yılın sonuna doğru yeni jazz gelecek hiç acele etmeyin kredi çekeceksiniz bari sorunsuz bir araca binin.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.