Şimdi Ara

Sıfır Clio symbol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cümleten merhaba. Sizlere çok ama çok öenmli bir soru sormak istiyorum..Ben yaklaşık 2 ay önce 2012 model SIFIR 1.2 16 valf benzinli renault clio symbol aldım.Bi gün (sabah sattelerinde değil)anahtarı kontağa soktum işıkların sönmesini bekledim,marşa bastım araç marşı almadı.İkincide aldı..Herhalde marşa tam basmadım ondan çalışmadı dedim ki bu olaydan bi kaç gün sonra bi kez daha marşa basarken araba isteksiz zar zor çalıştı...Daha sonra hiç bir sorun olmadı..Toplamda 2-3 kez başıma geldi yani..Şu an aracım 1000 km de..Daha sonra durumu arkadaşıma ve bir ustama anlattım.(ikisinede çok güveniyorum) Arkadaşım dediki : ''Abi sen marşa basarken biraz gaz ver,bunlarda otomatik jikle var bazen araba hava karışımını ayarlıyamıyor cliolar yapar böyle dedi''. Ustamda şöyle dedi: '' Sen aracı çalıştırırken çok hafif gaz ver bazen araba gaz istiyebilir arabanda hiçbir sorun yok bendede symbol ve megane 2 vardı çalıştırırken çok hafif gaz verirdim,bunlar normal şeyler kafana takma sen rahat ol dedi..''dedi.. Şimdi arkadaşlar sorum şu..Bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu araçlarda marşa basarken gaz pedalına dokunulmaz ancak ustam ve arkadaşım sen çalıştırırken haifif gaz ver bişi olmaz diyolar..Siz ne diyosunuz marşa basarken hafif gaz veriyimi?Bu bir arızaya yol açar mı?Bir de bu durum normal mi??Çünkü aracım daha sıfır..

• aldığın benzini değiştir.enjektörlü arabalarda ilk çalıştırmada asla gaz verilmez.kullanma kılavuzunu aç oku istersen aynısı yazar.araban sıfırsa yetkili servise götür garantisi var sonuçta.ateşleme ya da yakıt sisteminde fabrikasyon bir hata da olabilir.kulaktan dolma ustaları boşver.gaz verdiğin an boğarsın arabayı.ben benzinden olabileceğini düşünüyorum eğer teknik bir sorun yoksa.sonuçta sıfır araç.buji desen hava filtresi desen gaz kelebeği desen hepsi daha ayna gibidir onun şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 3 Kasım 2011; 19:57:04 >
  • sıfır araçta bu normal değil....arkadaşın dediği gibi bayinin servisine danışın mutlaka..
  • günümüz benzinli araçlarında gaza basmaya gerek yok. senin aracında bir sorun olmalı. sana tavsiyem marşı debriyaja basarak yapman. biraz daha rahat çalışır motor. ama seninkin de bir sorun var gibi 100 bin küsürdeki benzinli elantram bile 1-2 saniyede çalışıyor.
  • Bu sadece 2-3 kezoldu.Onun dışında aracımdan memnunum saat gibi çalışıyor..Tabiki her marşa basarken vitesi boşa alıp debriyaja basıyorum.Ancak ustam hala bişi olmadığı konusunda ısrarlı..Başka ustalarada sordum onlarda öyle dediler..Evet aracın kitapçığındada gaz vermeden çalıştırın diyor ama burdaki ustalar hala ısrarla sen çalıştırırken birazcık,çok hafif gaz ver..Sen bakma kullanım kitapçığına diyolar...Birde bu otomatik jikle olayı nedir??Bir arkadaşımda otomatik jikleden bahsetmişti..
  • Artı şunuda belirtiyim aracımı 2 aydır kullanıyorum.toplamda,birincisi 1 ay önce başıma geldi bir de geçen hafta oldu..biraz titredi gaz verince kendini hemen toplayıp çalıştı....Onun haricinde aracımı çok aktif bir biçimde kullanıyorm ve gaza basmadan marşa basıyorum hiç bir sorun yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exorcist_987

Artı şunuda belirtiyim aracımı 2 aydır kullanıyorum.toplamda,birincisi 1 ay önce başıma geldi bir de geçen hafta oldu..biraz titredi gaz verince kendini hemen toplayıp çalıştı....Onun haricinde aracımı çok aktif bir biçimde kullanıyorm ve gaza basmadan marşa basıyorum hiç bir sorun yok..

sen "ustaları" boşver. kitapçık ne diyorsa onu yap. Sadece ek olarak debriyaja basabilirsin...biraz daha rahat çalışır motor şanzımandan ayrıldığı için...

otomatik jiklenin mantığı yakıt hava karışımını ECU'nun kendisini ayarlaması...Eski araçlarda jikle çubuu vardı. Soğuk motorda biraz, soğuk havalarda ise baya bi çekmen gerekiyordu ki çoğu araçta 2-3 defa marş yapman gerekirdi...

Benim eski 1.4 karbüratörlü jiklelil reno 19 vardı..beni az rezil etmedi millete..Şimdi 2004 elantra...Gözünü seveyim otomatik jiklenin...

Not:Manuel jikle kalktı. Şİmdiki araçların hepsi otomatik jikleli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nissan Qashqai Sıfır Teyp
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ECU her an gerekli düzenlemeleri yapar, kesinlikle gaz vermeye kalkma, sıfır bir araçta kötü bir olay.
  • otomatik jikle hava soğuksa motor çabuk çalışsın diye zengin karışım ayarlayan ekipmanın otomatiği. Eski araçlarda jigle kolu vardı şimdi otomatikleşti.

Hava soğukken yapmışsa jigle devresinde bir problem olabilir.

Onun dışında ne olursa olsun servise başvurun.

Usta ve arkadaş lafıyla iş yapmayın derim zira bir sorunda sizin başınız ağrıyacak, onlar sadece geçmiş olsun diyecek.
  • Vallahi şimdilik bir problemim yok..Bugün bi arkadaşla daha sohbet ettik..O da arabadan anlıyan biri ama usta değil..O şöyle dedi ve anlattı :''Aynı aracın eski kasasaı bendede vardı bende marşa basarken bazen isteksiz çalışıyordu hatta öyle titriyorduki neredeyse marş motorunu yakıcam ama gazı verince hemen kendini topluyup çalışıyordu ben böyle aracımı 3 yıl kullandım..Bunlar cliolarda olan şeyler takma kafana dedi...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

ECU her an gerekli düzenlemeleri yapar, kesinlikle gaz vermeye kalkma, sıfır bir araçta kötü bir olay.

Vallahi şimdilik bir problemim yok..Bugün bi arkadaşla daha sohbet ettik..O da arabadan anlıyan biri ama usta değil..O şöyle dedi ve anlattı :''Aynı aracın eski kasasaı bendede vardı bende marşa basarken bazen isteksiz çalışıyordu hatta öyle titriyorduki neredeyse marş motorunu yakıcam ama gazı verince hemen kendini topluyup çalışıyordu ben böyle aracımı 3 yıl kullandım..Bunlar cliolarda olan şeyler takma kafana dedi...:) Bununla ilgili düşünceleriniz nedir??

• ben tezimde ısrar ediyorum.şu an araçta sorun yoksa kesinlikle alınan kötü yakıtla alakalı.cliolarda böyle bir sorun olmaz normalde marşa dokunduğun an çalışır.1.2 leri test etmedim ama 1.4 ler dediğim gibi.gaz falan vermeye gerek olmadan pırr diye çalışır.
  • servis yolu gözüküyor
  • Eğer benim gibi kısa mesafe kullanıp motor ısınmadan stop ediyorsan bujiler kirleniyordur..

Bende de 3-4 kez oldu ama sebebini tahmin ettiğim için araçtan şüphelenmedim..
  • Benzinden olabilir bende megane 2 var bir ay kadar önce dediklerin aynı bendede oluyordu ustaya gitmeden benzini ışık yanana kadar bitirdim daha sonra başka bir yerden araca benzin aldım o andan itibaren sorun düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: exorcist_987

quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

ECU her an gerekli düzenlemeleri yapar, kesinlikle gaz vermeye kalkma, sıfır bir araçta kötü bir olay.

Vallahi şimdilik bir problemim yok..Bugün bi arkadaşla daha sohbet ettik..O da arabadan anlıyan biri ama usta değil..O şöyle dedi ve anlattı :''Aynı aracın eski kasasaı bendede vardı bende marşa basarken bazen isteksiz çalışıyordu hatta öyle titriyorduki neredeyse marş motorunu yakıcam ama gazı verince hemen kendini topluyup çalışıyordu ben böyle aracımı 3 yıl kullandım..Bunlar cliolarda olan şeyler takma kafana dedi...:) Bununla ilgili düşünceleriniz nedir??

Zorlanma olayında bana kalırsa bir problem var ama sebebini öğrenmek lazım aslında...

• Bende de 2004 1.2 16V Clio var hocam hiç bir şekilde şu ana kadar böle bi sorunla karşılaşmadım,servise bir uğra derim.
  • broadway zamanında vardı hafif gaz verme...

Aracınızı servise götürün derim...
  • Bence arabanda sorun yok. 2005 model 1.4/8V - 75 HP motorlu arabamın ilk sahibiyim. Şu an 83 bin km. deyim. Arabayı genelde hafta sonları kullanıyorum. Kimi zaman aralıksız 7 gün bile kullanıp işe, vs. gittiğim oldu. Ama bazen o sıkıntıyı yapabiliyor. Dediğim gibi, hafta sonları kullanıyorum genelde ve bazen yapabiliyor bunu. Ve bu da başıma yılda bir iki kez gelmiştir genelde. Bence arabanda bir sorun yok, kafana takma. Ha bunu sürekli tekrarlarsa o zaman göster derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bence arabanda sorun yok. 2005 model 1.4/8V - 75 HP motorlu arabamın ilk sahibiyim. Şu an 83 bin km. deyim. Arabayı genelde hafta sonları kullanıyorum. Kimi zaman aralıksız 7 gün bile kullanıp işe, vs. gittiğim oldu. Ama bazen o sıkıntıyı yapabiliyor. Dediğim gibi, hafta sonları kullanıyorum genelde ve bazen yapabiliyor bunu. Ve bu da başıma yılda bir iki kez gelmiştir genelde. Bence arabanda bir sorun yok, kafana takma. Ha bunu sürekli tekrarlarsa o zaman göster derim.

Evet arkadaşım aynen harfi harfine senin dediklerini diyor bütün tanıdığım ustalar..Arabayı alalı 2 buçuk ay oldu toplamda 2-3 kez hafif zorlanma oldu hafif gaz verince toparlayıp çalıştı..Forumdaki arkadaşların önerdiği şeyleri tekrardan ustalarıma sordum,hala sen hafif gaz ver korkma bişi olmaz rahat ol dediler..Bazen araç hafif bir gaz istiyebilir bişi olmaz dediler..Şöylede bir deneme yaptık ustamla: Önce vitesi boşa alıp sadece debriyaja basarak marşa bastık devir 1500 civarını gösterdi...Bir de çook hafif gaz vererek marşa bastık devir 2000 i gösterdi..Sonrada bak gördünmü işte fark burda hafif gaz verince araba biraz daha devirli çalışıyor..Ben sana öle kökleyerek gaz ver demiyorum çooook hafif gaz ver diyorum dedi...Hiç bir problem yok,sakın servise gitme boştan yere vaktini harcarsın dedi.. :) Arkadaşlar bide şunu belirtiyim aracımdan gayet memnunum marşa gazsız basarkende hiç bir sorun olmadan alıyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.