Son sıra derken toplam 40 adet marka-model yok. Paylaşılan liste 40'a kadar. Avrupa'nın en çok satan 2. aracı Golf. Listede Kia hiç yok mesela! |
SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (89. sayfa)
-
-
2022lerde 20. sıralarda idi şimdi eski fan tayfası dışında dönüp bakan yok. 2 milyona girtlak dolu suv varken golf alanda ne biliyim.Buraya not düşüyorum seneye ne polo ne taigo kalacak listede 2024 yılında baston gibi el frenli arabaya 1.5 milyondan fazla istemek insani enayi yerine koymaktır. Avrupaya verdiği fiyata verse neyse ama 408 aynı paraya sana masajli ısıtmalı koltuk veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 7 Ocak 2025; 14:0:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kia tutmadığı için değil şımarıkligindan yok. Yurt dışı satışları iyi diye ülkemize fazla araç yollamadi bayilerde nasılsa stok az bu fiyattan gidiyor diye 100binde fazla indirim yapmadı sonuç diğerleri gibi sürümden kazanmak yerine az sat çok kar et olayı yaptı. Oysa qasqai liste fiyatı 2400 olan platinumlari 2.050 binelere verdi haliyle kimse 300bin sportagea fazla vermedi.tek farkı 4 koltuk ısıtma ve ön soğutma çünkü deymez yani.
Ama adamların sportage için Türkiyede satma derdi. yok Abd ve ABde baya bi satıyor üretim fazlası oluşmuyor yani indirim yapmaya gerek duymuyor adamlar.
Birde dizeli gelmedi Tuscon dizel olarak satıldığı için talep oraya kaydı iyice yakıt dizelin. 1.5 katı yakıyor.
carwow.co.ukTesla Model Y is the best-selling EV of 2024, but it wasn’t the most popular car…https://www.carwow.co.uk/news/7254/best-selling-cars
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Golf'de durum farklı, Golf hala Avrupa'da en çok satılan 2. araç, durum böyle olunca iskontosuz olarak belli oranda geliyor Türkiye'ye.
Ekim ayında 3500 tane Taigo satılırken 600 Golf satıldı, Çünkü o kadar araba geldi.
Kurun sabit kaldığı fikriyle bir yorum yapıyorum, giderler Tekrar 1300'e Taigo verirler yine 3500 tane satılır 1 ayda.
Doğuş kadar Türkiye'nin nabzını bilen bir firma yok, hangi arabayı kaç tane satması gerekiyorsa o kadar satıyorlar. Yeter ki ek iskontolu araba getirsinler.
1670'e Ateca getirdiler toplam 1500 adet. Hepsi satıldı mesela Kasım ayında.
1300'e Taigo getirdiler 3500 adet. Hepsi satıldı Ekim ayında.
Aralık 20'den sonra Doğuşlarda araba kalmadı neredeyse.
Ölü doğdu dedikleri ID4'ü bir çektiler 1600'e her araba satıldı.
Özetle Doğuş Hangi arabayı isterse o araba satılır.
Bir bakmışsın Avrupa'da Golf artmış getirirler Otomatik Style Paketi 1.7 milyona Life paketi 1.4 milyona ay sonu 2500 Golf satılmış diye yazarız buralarda
-
-
hafif ticarilerde hangi marka model ne kadar satmış paylaşılıyor mu?
ben bulamadım.
-
Buyrunuz.
Türkiye nabzı ve Doğuş konusunda çok haklısınız. Geçen yılın Şubat ayında VW Binek Araç CEO'su, yıl sonuna kadar 70 binin üzerinde satış planlıyoruz demiş, 75 bin civarı satmışlar. Tiguan kotası 12 bin ayrılmış, hepsini satmışlar, Passat kotası 3 bin ayrılmış, büyük ihtimalle ona da ulaşmışlardır. Görünen o ki, forumlarda atılıp tutulan yorumlara göre yol çizmiyorlar.
https://www.otomobilport.com.tr/2024-model-ataklari-hizli-basladi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 7 Ocak 2025; 19:24:36 > -
Jeep avenger hybrid görüntü olarak beğendik ama yedek parça ve 2. Elde sorun yaşar mıyız
çok sağolun hocam teşekkür ettim.
-
Ticarilerle rakam 100 bin hocam.
2025'de benzer olacaktır ve işin ilginç yanı fırsat aracı olan VAg grubundaki araçlardan alan herkes hep kazandı
-
Yedek parca sorunu olmaz da 2. Soru işareti hocam.
O değilde otomobil ruhsatlı 2022 ve üstü minibüs bakıyorum. Ne önerirsiniz? 8+1 koltuk yeter bana. 1.3 milyonu çok almasın. Ya da sıfırları ne kadar bu otomobil ruhsatlı karın? Ford, VW fark etmez.
Bizim traktör ile aynı yakıt sarfiyatı var maaşallah
Hangi araç olursa olsun kullanmayı bilirseniz az yaktırırsınız. Ben Alman aracınada Kore aracınada sahibim şuan.
Yıllarca birbirinden farklı marka modelde araçlar kullandık ailece, aslında ''Çok yakan araç yok, az kazanan sahibi var'' derdi babam.
(Babam 40 yıl boyunca kendi W124 kasa 300E si hariç çok fazla araç alıp satardı, bizde kaldığı sürece çok farklı otomobiller kullanırdık.)
Tucson 1.6T-GDI 180hp benzinli. Şehirler arası 100-110kmh ile ortalama 5.6lt - 6lt arası gezdim 4 yıl.
Basarsan yürüdüğü kadar yakar sonuçta turbo benzinli makineler ama ben gayet memnundum.
izmir şehir içi 8.5-9lt ortalama ile teslim ettim. Bu boyutlarda bir turbo benzinli için fena sayılmaz.
Bu durumu kaldıramayacak biri gidip dizele binecek böyle bir performansta görmeyecek haliyle.
Basarsanız yada çok yoğun bir dur kalk trafiğine girerseniz o zaman tabiki 3008 de 11-12lt görüyordu.
3008 de sıfır alıp 1 yıl kullandım aynı değerlerde yakıyordu oda aynı benzinli turbo 180hp ama onda Tucsonun keyfi yoktu.
Şuan Tucson'u satıp yerine eşim için aldığım Xceed 1.5 T-GDI da aynı hızlarda şehirler arası 4.8lt - şehir içi 7lt civarı yakıyor.
Geçen ay mesela Xceed ile İzmir-Gemlik arası 400km yolu yaklaşık 900tl ye gittim.
2 yıl önce aynı yolu Golf 8 1.5 e-TSI ile de gidip gelirken aynı litrelerde yakıyordu.
2022 Kia Sorento 2.5lt 8AT ve 2023 GMC Acadia 3.6lt V6 kiraladım öyle saçma fazla bir tüketim asla yok. (en alt fotoğraftaki araçlar)
Xceed ile Sakin trafikte 60-70kmh ile gidilirse Karşıyaka-Alsancak arası tüketimi 3.8lt ye kadar düşüyor.
Aşağıdaki veri forumdan bir Xceed sahibi arkadaşımızın aracına ait görsel
1.5 t-gdi benzinli turbo 160hp - Ankara - Adana arası 115kmh ile ort. 4.5lt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Ocak 2025; 1:15:8 >
-
bizim millet şu paradan 0 atıldı atılalı 20 yıl oldu hala öğrenemedi kuruş ve tl farkını. 7.55 krş değil de 7.55 TL demek istemiş arkadaş
-
alfa romeo JR bagaj daha büyük hocam ona da bak bence. jeep de bildiğin egea ekranı var. fiyatları bana aynı vermişlerdi.
-
-
Avrupa 'da 2025'te yürürlüğe girmesi öngörülen yeni Euro 7 standartları ile araçların emisyon seviyelerinin düşürülmesi amaçlanıyor
Hem Konu öne çıkmış olsun Sohbetleri bu konuda yapalım sıfır araç teklif konusunu rahat bırakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Ocak 2025; 19:0:23 > -
bende de kia sportage mhev var duz yol normal hizlar 6.8 iken kisa mesafe yokuşlu yollar 13 lt yakıyor. Bana biraz falza geldi açıkçası. Şu hev araclari yalandan hibrit yapmak yerine azcik elektrik motor ve pili güçlü yapsalarda toyota gibi gitse çok mu zor. 50 bin fazla verelim bi işe yarasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 11 Ocak 2025; 21:51:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X