Şimdi Ara

Sıfır Arabaya Boya Koruma Yapılmalı mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seat Leon 1.4 Tsi Fr 140 hp araç almayı düşünüyorum.
    Aracı aldıktan sonra boya koruma yaptırmam yararlı olur mudur?
    Aranızda yaptırıpta yararını gören var mıdır?
    Bu konuda önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
    Kimi diyor boya korumayı bir sene sonra yaptırmak gerek kimide hemen aldıktan sonra ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
    Koltuk koruma falan varmış birde onunda pek gerekli olduğunu düşünmüyorum.

• Tabi ki yaptır. Faydasını görürsün. Ben arabamı aldıktan 2 hafta sonra daha 252. km'de sağ tarafı önden arkaya çizmiş birisi. Kimi yerde derin çizikler var ve halen duruyor. Acıbadem de bir yer tavsiye ettiler oraya götürdüm. KOZ CAR diye bir yer. MALCO ürünlerini kullanıyor. Yaptırdım koruma ve ince çizik gitti ama derinler gitmedi. Boya koruma bir nevi teflon tabaka. Faydasını sonradan gördüm. 2006 yılında iş yerinin önünde bir arkadaşım arabasını park ederken benim sağ ön çamurluğa sürttü. Ve panik yaptı arkadaşım. Geldi söyledi ve baktık ki çamurluk beyaz çizik içinde. Dedik kesin boyanır bu. Gittim boya koruma yaptırdığım yere, bir operasyon yaptı sağ ön çamurluğa ve o çizikten eser kalmadı. Sonra komple korumayı yeniledim. En son 2009'da yeniledim korumayı ve halen parlaklığını korur. Ancak KOZ CAR maalesef kapandı. MALCO ürünlerini kullanan yer nerede var bilmiyorum.

• Bence yaptırın hatta forumda yapanlarda yaptıranlarda dolu var.

Tek tavsiyem anladığım kadarıyla bayden sıfır alınan arabayı hiç yıkatmayıp tozu ile götürün

Telefona jelatin yaptırmak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Bence yaptırın hatta forumda yapanlarda yaptıranlarda dolu var.

Tek tavsiyem anladığım kadarıyla bayden sıfır alınan arabayı hiç yıkatmayıp tozu ile götürün

Telefona jelatin yaptırmak gibi

İlk işim film çektirmek sonrada nerede yaptıracağıma karar verirsem boya koruma yaptırmak olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monaktus

Seat Leon 1.4 Tsi Fr 140 hp araç almayı düşünüyorum.
    Kimi diyor boya korumayı bir sene sonra yaptırmak gerek kimide hemen aldıktan sonra ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Aracınızı eğer tabanca ( basınçlı su ) ile yıkatıyorsanız bence gereksiz bir işlemdir. Çünkü tabancanın basıncı ile sürdürteceğiniz maddenin boya üzerinde kalması mümkün değil. Takdir edersiniz ki sürülen madde boyanın içine işlemez, sadece üzerinde film bir tabaka oluşturur. O yüzden bence boşa para vermektir bu. Onun yerine her sene ilkbahar sonunda, tozsuz bir ortamda araca sadece teflon cila attırmak ya da düşük devirli bir polisaj makinesi ile kendinizin yapması bence daha hayırlı, uzun ömürlü ve efektif bir davranış olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

quote:

Orijinalden alıntı: monaktus

Seat Leon 1.4 Tsi Fr 140 hp araç almayı düşünüyorum.

Aracınızı eğer tabanca ( basınçlı su ) ile yıkatıyorsanız bence gereksiz bir işlemdir. Çünkü tabancanın basıncı ile sürdürteceğiniz maddenin boya üzerinde kalması mümkün değil. Takdir edersiniz ki sürülen madde boyanın içine işlemez, sadece üzerinde film bir tabaka oluşturur. O yüzden bence boşa para vermektir bu. Onun yerine her sene ilkbahar sonunda, tozsuz bir ortamda araca sadece teflon cila attırmak ya da düşük devirli bir polisaj makinesi ile kendinizin yapması bence daha hayırlı, uzun ömürlü ve efektif bir davranış olacaktır.

Aracı aldıktan sonra yıkama şirketlerinde basınçlı su ile yıkatmayı düşünmüyorum. Kendim yapıcam temizliğini fırça bile kullanmayıp sünger ile yapacağım.

• Sıfır araç alınca ilk zaman hep öyle olur. Zamanla o duygunuz geçer ve önce basınçlı su ardından döner fırçaya bile gidersiniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bu boya koruma pek bir işe yaramıyor. Biz arabayı alırken de bahsettiler, eşimin zoruyla istemeye istemeye yaptırmak zorunda kaldık. Satıcıya göre ön kaportaya seyir esnasında bir taş gelse bu boya koruma sayesinde çizik bile oluşmazmış ama eşim kapıyı farketmeden kaldırım babasına vurdu hafifçe ve bilye kadar göçükle beraber boya sıyrılması sonucu 2 minik beyaz çizik çıktı ortaya. Üstelik kaportanın her kısmı tam olarak düz olmadığı için bazı yerlerde tam yediremiyorlar ve plasitk gibi buruşuk bir şekilde kalabiliyor kaplamanın az da olsa bazı kısımları.
  • Allah kolaylık versin yıkarken zor iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3156

Sıfır araç alınca ilk zaman hep öyle olur. Zamanla o duygunuz geçer ve önce basınçlı su ardından döner fırçaya bile gidersiniz..

Aynen öyle. Aynısını yaptım çünkü. 2011 yılına kadar kendim yıkardım hep, fırça ile yıkamaz sünger ile yıkardım. 2011'den sonra kendim yıkamıyorum artık. Dışarı da yıkatıyorum. Fırça bile sürdürdüm. Yıkatma sonrası kendim bir kez daha ayrıca kuruluyorum bezim ile. Camları bez izi bırakmadan siliyorum, lastikleri parlatıyorum o kadar. Yani bu arkadaşın da sünger hevesi bir kaç yıl sonra geçer.
  • Ziebart TR de faaliyete geçtiğinde sene 1996 Vectra B sfır aldık o zaman yaptırmıştık, sonrasında 5 tane sıfır araç aldık bir tanesine bile yaptırmadım, gereksiz buluyorum şahsen, sonra aracı satacağın zaman adam araca boya koruma yapılmış mı yapılmamış mı bakmıyor, elin adamına mı boya koruma yaptırıcam, bas suyu şampuanı kurula sil yürü.
  • Ben Bauhaus'dan 20 liraya hızlı ıslak cila aldım. Yıkamacıda yıkatırken son sudan sonra eleman aldığım cilayı su kurumadan aracın her yerine sıkıyor ve gölgede kuruluyor. Araç dışarı çıktığında pırıl pırıl parlıyor ve yağmur yağdığında su üzerinde boncuklanma yaparak kalıyor. Bir sonraki yıkamaya kadar araç gayet temiz kalıyor. Sadece araç üzerinde kuş pisliğinin bir kaç saatten fazla kalmamasına dikkat ediyorum.
  • Şuan itibariyle bu yorumlardan sonra boya koruma falan yaptırmayı düşünmüyorum. Sıfır arabadaki heyecan var biraz haliyle. :)
  • Boya yaptirmana gerek yok mevcut boya koruma 1 yil idare eder.1 yıl sonra yaptir.bu arada boya koruma ile arac kaplatmayi karistiranlar var.boya koruma yapilsa bile cizmek isteyen çizer.boya koruma cizikler icin degil boya solmasin,parlak ve canli kalsin diye yapilan islemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış düşünüyosunuz araca kendiniz koruyucu wax atın 2-3 ayda bir o sizin aracınızın boyasının korunmasını sağlar ve aracın daha temiz kalmasını sağlar.
  • Para tuzağı.

Fırça ve kuş pisliğinden uzak tutun yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boya korumaya gerek yok ama seramik kaplama yaptırırsan faydasını görürsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben haftada en az 1 bazen 3 kere 1 tllik fırçalı büyük makinada yıkatıyorum aracı, ayda 1 iç dışa bırakıyorum bi zararını görmedim
  • Boya koruma yaptırmaya ne gerek var.Üreticiler boyaları hertürlü havaya dayansın diye geliştiriyorlar zaten.

Asıl önemli olan çiziklere karşı korumak .Bunun içinde şeffaf film daha iyi bir seçenek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.