Dostum sen zaten 3700X alacaksın hatta almışsın bile burada ki insanlardan ''tavsiye'' değil, ''onay'' bekliyorsun. Yani birileri gelip ooo iyi yapmışsın, helal, o fiyata alınabilecek en iyi işlemci tarzı yorumlar duymak için konu açmışsın. |
Sıfır 3600 mü? Yoksa 2.el 3700x mı? (2. sayfa)
-
-
Hocam bizim ülkede teknolojik aletlerin fiyatları yerinde durmuyorki. 5 ay önce ve sonra çok fark ediyor. Şu anda 3700x fiyatı 2.900 civarları. 2 işlemci arasında sormuş o ikisi arasında 3700x daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son cümlemize katılıyorum. Galiba onaylatmak, içini rahatlatmak istemiş olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Lorenzo__
Bu mesaj silindi.2080ti ve 3700x, islemci undervoltlu.
Darbogaz olayi Ryzen 3000 serisinden sonra bitti. 3-5 ruh hastasi disinda kimse zaten bu seviye kartlarla 1080p takilmiyor.
-
Ben 2 işlemci arasında bu olsun dedim, diğer konulara hiç girmedim. Mesela ben kesinlikle 2. el bilgisayar parçası almam, kesinlikle hemde. Bu kadar net söylüyorum. AMD Intel konusunu ne kadar tartışsak dipsiz kuyu gibi. Ben ilk defa AMD işlemci aldım ki bundan önce 4 tane işlemcim oldu hepsi de Intel di.
AMD haklısınız biraz palazlanınca o meşhur ucuza satma işinden vaz geçmiş bu belli. Şu an AMD işlemciler hiç de ucuz değil. Daha önce AMD işlemcilere insanlar burun kıvırıyor onlarda açığı fiyat ile kapatıyorlardı, şimdi Intel ile durumu eşitleyince o düşük fiyat olayını bitirdiler.
Bunun zaten tartışılacak bir tarafı da yok, apaçık ortada
Intel tarafının şu anda handikapı anakart tarafında. Yüksek frekanslı ram isteniyorsa pahalı anakart alınmak zorunda. İlerde bu işi nasıl çözerler bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 11 Ocak 2021; 18:34:12 >
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarDostum sen zaten 3700X alacaksın hatta almışsın bile burada ki insanlardan ''tavsiye'' değil, ''onay'' bekliyorsun.
Yani birileri gelip ooo iyi yapmışsın, helal, o fiyata alınabilecek en iyi işlemci tarzı yorumlar duymak için konu açmışsın.
konuyu açtığım sırada yoğun araştırmalarım sonunda karar kıldığım ve satıcılarını belirlediğim 2 ürün arasında seçim yapmakta zorlanıyordum. bu nedenle konu açtım. mesajların tarih ve saatlerine bakmak bu kadar zor mu?
diğer yandan haliyle satıcılar yoğun mesaj trafiği aldıklarını kararımı iletmem gerektiğini söylediler, baştaki arkadaşların tavsiyelerine uyup 3700x'ten yana karar kullandım. bugün havalemi yaptım. sonrasında istişarelerimiz devam etti, konuya atlayıp bilgi vermek yerine enerji sömürmeniz ne derece doğru? eminim tüm hayatınızda böylesiniz siz. kimseden gaz almaya ihtiyacım yok. ergen değilim.
@Lorenzo__ anlamışsınızdır umarım. 2 mesajda tuhaf bir şekilde insanları üzerime gelmeleri için bu konuya değinmeniz basitçe olmuş. yarın bir gün başkası da bu ikilemde kalır gelir okur, zaman çalmak yerine sadece bilgi vermeyi seçin.
@Yılmaz1907 ilk mesajı yazdığımda henüz bir karar vermemiştim. hocam aslında haklısın 2.el konusunda. ben sadece kasa ve işlemciyi 2.el alınabilir şeklinde yorumladım araştırmalarım sonucunda.. işlemcide pinlerde sorun yoksa, fiziksel hasar yoksa içeride ne gibi bir arıza olabilir dersiniz? tabi düşürmüş olabilir bu durumda işlemci çalışır mı sistemi açar mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rec25 -- 11 Ocak 2021; 19:10:4 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: L.J2080ti ve 3700x, islemci undervoltlu.
Darbogaz olayi Ryzen 3000 serisinden sonra bitti. 3-5 ruh hastasi disinda kimse zaten bu seviye kartlarla 1080p takilmiyor.
Alıntıları GösterDarboğaz olayı günümüzde yanlış anlaşılıyor artık.
Darboğaz ın asıl anlamı CPU nun oyunda %100 yüke girip GPU dan gelen kareleri (fps) işleyememesinden kaynaklı GPU nun tam kapasite çalışmaması. Günümüzde bu durum ortadan kalktı bir çok işlemci 4/8 yada 6/12 haliyle %100 yüke girmiyorlar fakat yine de güçlü kartlara yetişemiyorlar buna artık darboğaz mı dersiniz ne dersiniz bilemiyorum ama klasik bildiğimiz darboğaz yerini farklı bir olaya bıraktı.
Günümüz işlemcilerinde GPU her şekilde %99 yüke giriyor fakat iki işlemci arasında oyunda fps farkı oluşuyor. Sizin attığınız görselde GPU yükü %96 ve fps 119, bu sisteme 3700X değil de yine benzer 8/16 10700K taksanız GPU yine %96 yükte olacak fakat fps bu sefer 130 u görecek işte buna darboğaz diyorlar.
Bende 3600 kullanıyorum fakat eğri oturup doğru konuşmak gerek üst seviye kartlarda (2080Ti, 3070, 3080, 6800XT) 10.nesil intel işlemciler daha yüksek fps oranı yakalıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lorenzo__
Bu mesaj silindi.Lorenzo kardesim amac nedir?Uzum yemek mi bagcıyı dovmek mi?
1600AF cöp,2600 cöp,3600 cöp,3900X cöp,3950 cöp bu mudur?Intel farzı misal dedi ki B560 1000TL ve ustu, 11400F 300USD burada geldi yine 3000-3500 e satılıdı diyelim.O zaman elestirecek misin?bu kadar kolay nasıl islemcilerin hepsi cöp oluyor.Ustelik nerdeyse hepsi guncel oldugu halde?
Perf. falan girmiyorum.AMD , Intel iyi kotu yorum yapmıyorum.
"What are you upgrading this holiday season?
- Nothing
- 45%
- GPU
- 23%
- A whole new PC
- 13%
- CPU
- 8%
- Storage
- 4%
- Monitor
- 4%
- RAM
- 2%"
Bak bu TechpowerUp Anasayfasındaki Anket, Adamların yarısı hicbirsey upgrade etmeyecegim diyor.%23 VGA alırım diyor.yani o çöp bu çöp onu satayım bunu alayım vs diye bir durum yok.
"https://levvvel.com/best-cpu-for-rtx-3090/" Bu site de en iyi 5 CPU demis RTX 3090 ile gidecek...
Bak bu da Guru3D deki bugunku haberler
"Ryzen 5000 and 3000 lead December 2020 sales records in Germany"
Burada da demiski satısların %75 i Ryzen 3000 ve altı 2000 APU, %25 i ise Ryzen 5000 diyor.Eger Stok Sorunu olmasaydı 5000 e talep coktu daha cok satardı diyor.Demek ki stok olsa %50-50 olacaktı.3700X 1., 5600X 2. , 3600XT ile 3600 de 3. diyor.%18 Ryzen 2000 ve APU diyor.
%83 AMD %17 Intel Satıldı diyor.
Demek ki bu adamlar gercekten ya hicbirsey bilmiyor ya sadece oyun icin almıyor , ya da onların da %80 i oyun icin alsa dahi 3-5 FPS den ziyade baska seylere onem veriyor.TDP,Soket Avantajı,Tamamen yeni islemcilerin olması vs gibi
Burada İsteyen 10600K alsın isteyen 10700F alsın isteyen 10900K alsın isteyen Cıkınca Roket alsın.isteyen de Amd alsın.İsteyen istedigini kullansın.
Ama 3900X cöp,3700X cöp,3600 cöp, 2600 cöp, 1600 AF cöp olmuyor.Degil demek ki... ya da Dunya bizim forumdaki gibi dusunmuyor.Bırak artık cöp demeyi...
Demek ki insanlar perf. memnun ki tercih ediyor.isteyen 10900K tercih etsin isteyen 10600K isteyen 3600 isteyen 5600 bırak artık cop muhabbetini...
-
2200e 3700x alacağına paran varsa 500-600 ekleyip 5600x alma durumun olabilirdi.
Neyse konuyu saptıramayayım :) aldıysanda güle güle kullan hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: -Rusher-
2200e 3700x alacağına paran varsa 500-600 ekleyip 5600x alma durumun olabilirdi.
Neyse konuyu saptıramayayım :) aldıysanda güle güle kullan hocam.Çok oyun olayım yok hocam..
Ayrıca taa 3100lerden geldim sonu yok bu işin r7 serisinin başlangıç seviyesi 8 çekirdek birişlemci tercih etmiş oldum umarım memnun kalırım...
quote:
Orijinalden alıntı: rec25Çok oyun olayım yok hocam..
Ayrıca taa 3100lerden geldim sonu yok bu işin r7 serisinin başlangıç seviyesi 8 çekirdek birişlemci tercih etmiş oldum umarım memnun kalırım...
Alıntıları GösterKalırsın hocam 3600 kullanan biri olarak 3700x hiç bir programda oyunda üzmez.
başlık sahibi basitçe "3600 mü 3700x mi" diye başlık açmış. oyun için değil diyede belirtmiş. alakasız konularla adamın başlığını çorbaya çevirmişsiniz. bravo
-
Marka holiganları yine konuya saldırmışlar, küme düşmüş takımları için kendilerini jiletlemeye başladılar artık, forum okunmaz hale geldi.
Basit bir tavsiye isteme konusunu bile derbi maçı kıvamına getirmiş holigan fanboylar. Yeter ki kendi sevdikleri şeyi aldırsınlar, ne konuda tavsiye istendiği önemli değil. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X