Şimdi Ara

// SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI // (287. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.280
Cevap
2
Favori
447.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zurrani hoşgeldin, herkesin gözü seni arıyordu. blog hizmetin hala efsane :)

    adigehalil 314 iyi rakam bir daha düşün bence. bu forumun sana ihtiyacı var. sen gittikten sonra tema olayı durma noktasına geldi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SpyWar

    istanbul için atlas yaptım ama yülerken hata mesajı verdi.haritaları tbmapper da tarlı olarak seçtim yani map olarak seçmedi acaba bundan dolayı mıdır.toggle önceden atlas yapmıştın bi fikrin var mı.

    map olarak seçtim oldu bu seferde dil hatası verdi


    valla ben geçen sefer tbmapper la yapmamıştım atlası. o zaman tbmapper çıkmamıştı daha.
    sonrasında ise hiç atlas yapmadım ama bir dener sana dönerim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toggle


    quote:

    Orjinalden alıntı: SpyWar

    istanbul için atlas yaptım ama yülerken hata mesajı verdi.haritaları tbmapper da tarlı olarak seçtim yani map olarak seçmedi acaba bundan dolayı mıdır.toggle önceden atlas yapmıştın bi fikrin var mı.

    map olarak seçtim oldu bu seferde dil hatası verdi


    valla ben geçen sefer tbmapper la yapmamıştım atlası. o zaman tbmapper çıkmamıştı daha.
    sonrasında ise hiç atlas yapmadım ama bir dener sana dönerim.


    haritalarda bi sorun var heralde konya için hazırladım bu sefer oldu




  • sxg75 programları ve oyunları için ayrı bir sayfa açtım. bundan sonra programları ve oyunları oradan paylaşalım daha derli toplu olur.

    sxg75programları ve oyunları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toggle -- 21 Haziran 2007; 16:42:07 >
  • gps ve harita konularını paylaşacağımız yeni bir başlık açtım. burdaki kirlilik ve kalabalık da önlenmiş olacak böylece.

    sxg75 gps ve harita uygulamaları
  • HKP-700 Araç Kiti bizim telefonla uyumlumudur acaba ???
  • ARKADAŞALAR HEPİNİZ HOŞGELDİNİZ YENİ KATILANLARADA HAYIRLI OLSUN BEN ŞİMDİ TELEFONUN HERŞEYİNİ ÇÖZMÜŞ HALDEYİM ONUN İÇİN BEN SADECE TAKİP EDİYORUM AMA SİZE BİR SORUM OLACAKTI TÜRKİYE HARİTASINI FORMA KOYDUYSANIZ YERİNİ SÖYLEYİN YÜKLEYECEKTİMDE EYER YOKSA BİRİ KOYABİLİRSE KOYSUN HA BİDE NASIL YÜKLENECEĞİNİDE YAZSANIZ İYİ OLUR HATA OLABİLİR HERKESE İYİ YARINLAR....




  • jedoz-beyaz kardeş hkp-700 uyumlu değil dir ben öyle biliyorum katılmayan varsa mesaj atsın.
  • sayın arkadaşlar telefonunu satmak isteyen arkadaşlar için söylüyorum : siemens şirketi hep telefonda özellik olarak önde gitmiştir siemens ilk vega kamerayı çıkarttı,ilk gps yi çıkarttı ve diğer telefonlar onu takip etti.en güzel safhada olmasına rağmen en çok tutulan olamadı bunun nedeni sadece gösteriş v.b şeylerdi şimdi siemens bitti en güzel telefonu bie sadece 314 ytl o özelikteki samsung,sonyericson,nokıa telefonlarını ele alarsak aşağı yukarı 800 ytlden aşagı inmez bence bi daha düşünün .hoca öğütünü verdi ders çıkaran çıkardı çıkarmayan sınıfta kaldı. HAYDİ HAYIRLI TIRAŞLAR....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jedi_bayoz

    HKP-700 Araç Kiti bizim telefonla uyumlumudur acaba ???


    uyumlu değil. satıcı uyumlu dediği için almıştım bende var. ama uyumlu değil. sadece şarj ediyor. telefon araç kiti olarak tanımıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toggle


    quote:

    Orjinalden alıntı: jedi_bayoz

    HKP-700 Araç Kiti bizim telefonla uyumlumudur acaba ???


    uyumlu değil. satıcı uyumlu dediği için almıştım bende var. ama uyumlu değil. sadece şarj ediyor. telefon araç kiti olarak tanımıyor

    Yorumlarını esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
    Bir soru daha HKP-500 uyumlumudur ???
  • NASIL SES ÇIKARIO SXG75 ?
    SE WALKMAN KADAR SES ÇIKARIO MU ?
    ŞİMDİDEN CVPLARINIZ İÇİN TŞKLER
  • kulaklık sesi güzel se kadar yüksek olmasada fena degil(se gibi kulagının köküne kadar sokarsan se'den daha iyi) dış haparlöerüde cok iyi tüm sesleri duyabiliyorsun nokia gibi dıngırdamıyor. ama daha cok ses çıksın istiyorsan bir bilgisayar ve 5+1 ses si,stemi al ancak tatmin eder( ben öle yaptım)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jedi_bayoz


    [Bir soru daha HKP-500 uyumlumudur ???


    evet uyumlu. kullanım kitapçığında da yazıyor.
  • ses kaltesi çok iyi. bende ayrıca creative muvo 100 mp3 player var. ses kalitesi ondan daha iyi. parçaları gayet yüksek sesle çalabiliyor. hatta yüksek sesli mp3 leri çalarken sesi kısmak gerekiyor. walkman telefonlar ile karşılaştırırsak onlar kadar kaliteli ve yüksek sesle çalmıyor. ama aralarında çok az fark olduğunu da söyleyebilirim. radyo alıcısı da güçlü olduğu için radyoyu net bir şekilde ve yüksek sesle dinleyebiliyorsun.
  • orjinal kulaklığıyla bile müzik telefonlarına kafa tutabiliyor. 3.5mm adaptörü yapıp kaliteli bir kulaklık takılırsa sesin çok daha iyi olacağı kanaatindeyim...
  • bu forumda da birçok kişinin kabusu olan sms te Türkçe karakter kullanma konusunda

    Cep yakan noktalı harflere çözüm arayışı...
    Feray Akşit / Referans Gazetesi

    Turkcell, Vodafone ve Avea'nın gündemine, 3G ve numara taşınabilirliğinden sonra şimdi de Türkçe karakterli harfler (ç, ğ, i, ı, ş) girdi.
    GSM sektörü faturayı ikiye katlayan Türkçe karakterli kısa mesajlara (SMS) bir çözüm getirmek amacıyla harekete geçti. Operatörler, cep üreticileri, Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) gibi sektörün önde gelen isimleri Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) başkanlığında gelecek hafta bir araya gelerek bu konuda ortak bir adım atılmasını görüşecek.
    Telekom sektörü yetkilileri, bu sorunun çözülmesi için 100 milyon dolar seviyesinde yatırıma ihtiyaç olduğunu belirtiyor. TÜTED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dikici, mobil yazılımın Türkçeleştirilmesi konusunda Dünya GSM Birliği'ne sunmak üzere bir strateji geliştireceklerini belirterek "1998'den beri süren sorun nedeniyle sektörde bütün tarafların yer aldığı bir girişimde bulunuluyor. Belirlenecek stratejiyle sorunu artık çözeceğimize inanıyoruz" dedi.
    Mobil yazılımın Türkçeye uyumlu hale getirilmesinin kolay bir iş olmadığını kaydeden Dikici, "Sorun cep telefonu üreticileri ile GSM operatörlerinin birlikte yer aldığı bir yapıyla çözülebilir. TK'nın tek başına müracatı çözüme yetmez" diye konuştu.
    Dünya GSM Birliği'nin alacağı kararın bilgisayar sektörüne de örnek olacağını belirten Dikici, "Bilgisayar üreticileri, Türkçe klavyeye önem verecek. Bu uygulamada Türkiye'nin uluslararası prestiji ilk planda. 9 milyon nüfuslu ülkeler için bile cep telefonlarında özel yazılım kullanılırken 70 milyon nüfusa sahip Türkiye için bunun olmamasından eziklik duyuyoruz" dedi.
    TK'nın daha önce belirlediğine göre Türkçe 5 karakterin ortak GSM alfabesine girebilmesi için Türkiye'nin 100 milyon dolarlık bir yatırımı göze alması gerekiyor. Maliyetin ikinci planda olduğunu belirten Dikici, "Teknik ve hukuki yönlerinin araştırılıp Dünya GSM Birliği'ne sunacağız. Kabul edilirse de lobi faaliyetleri yürüteceğiz" ifadesini kullandı.

    Paris turu tüketiciye patladı
    Dünya GSM Birliği 1998'de GSM alfabesi oluştururken Türk heyetinin toplantılara katılmak yerine Paris'te gezmeyi tercih etmesinin faturasını cep telefonu kullanıcıları ödüyor.
    Cep telefonlarının kullanımına dair standartların yeni yeni şekilenmeye başladığı 1998'de Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Komitesi (ETSI), cep telefonunda kullanılacak ortak yazılımı belirlemek için Paris'te toplandı. Ortak alfabeye her ülke kendi alfabesinde yer alan karakterlerini koymak için kıran kırana pazarlık yaparken, Türk heyeti toplantıya katılmayıp şehir turuna çıktı. Bu nedenle Çince, Japonca, Arapça, İbranice ile Avrupa ülkelerinde kullanılan farklı karakterler GSM alfabesini oluştururken Türkçeye özgü 5 (ç, ğ, İ, ı, ş) harf alfabede yer alamadı.

    Ücret neden iki kat pahalı
    ETSI standartlarının belirlediği Standart GSM Alfabesi'nin (GSA) kullanıldığı mesajlarda 160 karakter bir kısa mesaj olarak tanımlandı. Bu alfabedeki karakterlerden her birinin büyüklüğü ise 7 bit. ETSI standartlarına göre bir SMS, 140 byte ve bunun karşılığı da 160 GSA harf. GSA dışında olan harfler de cep telefonu mesajında kullanılabiliyor. Ancak GSA dışındaki harflerden her birinin büyüklüğü 16 bit. Bu durumda 140 byte olarak tanımlanan SMS alanına GSA harfleriyle 160 karakter yazılabilirken unicode harfleriyle ancak 70 karakter yazılabiliyor. Örnekse SMS Türkçe karakterlerden oluşan "çığlık" olarak yazıldığında 78 bit yer kaplarken "ciglik" olarak yazıldığında 42 bit yer kaplıyor. Bu nedenle Türkiye yıllarca Avrupa'nın 2 katı ücretle mesajlaştı.




  • yinede adamlar akıl edip parise gitmişler bide gitmeseydiler demek ki ozaman iyice yanmıştık
  • Arkadaşlar sxg 75'i aldım ve yaklaşık bir aydır kullanmaktayım.
    Geçen hafta ise sxg için kart okuyucu ve dca-540 kablo'da aldım.
    Telefon gerçekten çok güzel,ufak tefek sorunları var ama o kadar da olsun :)

    Forumu baştan sona okudum ve forumda çözüm üreten arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Gerçekten güzel bir topic olmuş.Benim bazı sorularım var umarım arkadaşlar cevaplayabilir.

    1)Şimdi sxg controller ile yaklaşık 26 oyun ve 10 tane de program yükledim.Ama programlardan bir tanesi sorunluymuş herhalde.Çünkü her açılışta devamlı midlet uygulaması yükleniyor diyor.serhatbutes'in bir mesajında Mod>java_ams>config klasöründeki dosyaları silmem gerektiği yazıyor.sxg controller ile bu 2 dosyayı buldum ama dosya adları yok.boş gözüküyor ama sağ tarafta boyut değerleri yazıyor.silmeye çalışınca da hata veriyor.bu sorunu nasıl hallederim.

    2)Telefonu almamda büyük etkenlerden biri mp3 ve 1 gb olayıydı.Otobüste kulaklıkla birgün mp3 dinliyordum ve telefonuma mesaj geldi.İşin entrasan tarafı mesaj gelince kendiliğinden hoparlör sesi açıldı ve dinlediğim şarkı hoparlörden 3-4 sn kadar çaldı.Sonra tekrar kulaklığa ses geldi.Tamda o sırada sepultura'dan ratmahatta dinlediğim için millet acaip acaip baktı Ben kulaklıktan temassızlık zannettim ama mesaj gelince hoparlör sesi 3-4 sn açılıyor,sonradan denedim çünkü.Sizde de durum böyle mi?Ben bir ihtimal yüklemiş olduğum tema'dan sanıyorum.

    Arkadaşların cevaplarını bekliyorum.Herkese kolay gelsin ;)




  • kulaklıkla müzik dinlerken aramageldiğinde yada mesaj geldiğinde hoparlörden ses geliryor normaldir.
  • 
Sayfa: önceki 285286287288289
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.