Şimdi Ara

Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
22
Favori
34.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akikara kullanıcısına yanıt
    35 size yeterli ise 35'e ayarlayın, daha az yakarsınız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar protherm leopard 24 btv 17 hermetik kombiye oda termostatı takalım dedik fakat termostat bağlantı yerindeki köprüyü sökmeme rağmen kombi çalışmaya devam ediyor. Belki termostatı bağlayınca normale döner dedim ama birşey değişmedi. Sizce sıkıntı ne olabilir? Köprünün işlevsiz olmasına bir anlam veremedim. Daha önce başına gelen var mı?

    Kombi modelinin görseli aşağıdadır. Bu model Lynx modeller gibi parametre ayarı falan istemiyor, eski bir model. Yoğuşmasız.


     Siemens REV 24 RF Kablosuz, Dijital, Progralanabilir Oda Termostatı hakkında yorumlarınız!!!




  • N11 den bu ay aldığım Rev 24 kablolu oda termostatını malesef kombimdeki anakart sıkıntısından dolayı kullanamıyorum. Ankara içi almayı düşünen varsa satabilirim. İş yerim Etlik'te olduğu için gün içinde o bölgede elden teslim edebilirim. Ürün hiç kulanılmadı, faturası ve kullanma kitapçıkları var.
  • Rev 24 ot aldım arkadaslar montajı kendım yapıcam bosch classıc plus kombime makıcam montaf konusunda yardımlarınızı beklıyorm
  • Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blue legend kullanıcısına yanıt
    Ben 300 liraya aldım. 250 liraya satmayı düşünüyorum.
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    merhaba.

    Bosch condense 2500w kombi aldım. 0 ev. Henüz taşınmadım. Brüt 110 m2. Net 85 vardır. Mantolamalı, çift cam pimapen. Petek boyu 7-8 metre. Her katta 1 daire var ve evin 3 cephesi güneş alıyor. Kartal/istanbulda. Kombi, camla kaplı balkonda.

    Evden sabah 7:50'de çıkıyorum. Akşam en erken 19:15 gibi varıyorum. Tek yaşıyorum ve evde olmadığım zamanlarda da ev boş.

    Kombi, opentherm desteklemiyormuş ki, bunu aldıktan sonra öğrendim :( Bilseydim, bu desteği olan bir kombi alırdım. İstediğim, modülasyonlu ve programlanabilir, akıllı bir oda termostat almaktı. Honeywell istiyordum ama openthrm desteği olmadığı için kombide, bu markanın modülasyonlu termostatını alamıyorum. Honeywellin modülasyonsuz akıllı/aklısız on/off OT'leri de mevcut.

    Kombi balkonda olduğu için ve termostatı da salona koymak istediğim için kablosuz almak daha mantıklı sanırım. Lakin, Boschun ya da siemensin, kablosuz ve modülasyonlu termostatı yok. Honeywellin de modülasyonlu termostatı kombime uygun değil. Bosch/siemensin modülasyonlu termostatları var ama dediğim gibi kablosuz değil :(

    Kablolu ve on/off OTler nisbeten ucuz.
    Kablolu ve modülasyonlu bosch/siemensler 300 TL civarında. (Bosch cr50)
    Siemens rev24 kablosuz (akıllı değil) 700 TL'ye yakın...ki bu da modülasyonsuz
    Kablosuz-on/off ve akıllı HW OTler 500 küsür TL civarında.


    İyice kararsız kaldım.

    Benim koşullarımda birisi için;

    1. oda termostatı tasarruf sağlar mı? Gerekli mi? Daha önce OT hiç kullanmadım.
    2. tasarruf sağlar derseniz, nasıl bir OT almalıyım? Kablolu mu kablosuz mu, modülasyonlu mu on/off mu, akıllı mı akılsız mı?

    cevaplarsanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 23 Mart 2017; 22:54:17 >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu termostat bir miktar daha tasarruflu olabilir fakat öyle ahım şahım bir farkı yok On/Off termostatlara göre.

    Eviniz güneş görüyorsa, 12 saat evde olmadığınızı da düşünürsek evet oda termostatı tasarruf sağlar.



    Oda termostatını ben evde en çok oturduğunuz alanda kullanmanızı tavsiye ederim.Uyunan odalar oturulan odadan 1-2 derece aşağı olsa daha iyi olur.Malum uyurken örtünüyoruz, oturulan sıcaklık terletir uyurken.Oturma odanız kombiye uzaksa kablosuz daha iyi olur.Her açıdan kullanım avantajı sağlıyor kablosuz modeller.



    Kombiniz Buderus GB062 ile sıcak su kapasitesi hariç aynı kombi.Buderus için kablosuz ve modülasyonlu RC20 modeli var.Belki sizin kombinizle de uyumludur.Yani uyumlu olma ihtimali yüksek.



    RC20 olmazsa, Kaliteli hassas bir on/off (Mesela Siemens Rev24) ve ya tercih ederseniz Vaillant Netatmo gibi kaliteli bir akıllı termostat da tercih edrbilirsiniz.

    Honeywell on/off kablosuz modeli denedim şahsen hiç memnun kalmadım.Çalışma prensibi ve hassasiyeti beni memnun etmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    cevabınız için tşk.

    Buderus muhtemelen uyumlu. Bosch, bu combinin EMS protokollü olduğunu belirtmişti. Buderusun dediğiniz termostatı da EMS'li imiş. Kullanma kılavuzunda öyle yazıyor. tabi teyit etmek lazım. Lakin, GGde şu an fiyatı 700 TL. Bana çok yüksek geldi.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    İşin aslı Rev24 de o fiyatlarda.En uygun 620 liraya bulunabiliyor.Geçen yıl 450 tl idi.Döviz kuru fiyatları uçurdu.Netatmo da geçen yıl o fiyatlardaydı, bu yıl ortalıkta yok.Vaillant eRelax var o da Vaillant uyumlu modülasyonlu bildiğim kadarı ile.



    Vaillant vrt35 rf gibi kablosuz on/off 0.5 hassasiyetli modeller kalıyor geriye.Programlama özelliği de yok sanırım 215 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    peki hocam, 600-700 TL^lik OT'yi ben kaç yılda amorti ederim ? :)
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam evden eve değişir :) Ben hiç termostatsız kullanmadım.Rev24 kablolu ile başladım günlük 6 metre küp altına inmedi tüketim.Termostat koridorda idi, orayı ısıtmak daha zordu.Sonra kablosuz Honeywell denedim oturma odasında.Tüketim düştü fakat konfor iyi değildi, hassasiyeti ve çalışma prensibi iyi değildi.Baktım olmuyor kablosuz Rev24 aldım.Tüketim hava sıcaklığına göre 1 -12 metreküp arasında değişiyor.Oturma odası gündüz güneş aldığı için 1 metreküp altına indiği günler de oldu.En soğuk günler 12 metreküp oldu fakat koca senede 1 haftayı geçmez 12 yaktığı günler.



    Bu arada Vaillant 250 F var kablosuz ve programlama özellikli.400 lira civarı fiyatı.Ona da bakabilirsiniz.Fakat 0.5 hassasiyetli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Bosch müşteri hizmetlerini aradım. Buderus rc20nin bosch condenseye uyumlu olmafığı, hatta başka marka ot kullanırsam da kombimin garanti dışı kalacağı söylendi. Buyur burdan yak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan uygulamalar.Bosch TR 21 RF, Siemens Rev24 ile aynı termostat mesela ama daha pahalıya satılıyor.



    Kendiniz söküp takabiliyorsanız eğer istediğiniz markayı alın, garanti süresi içinde kombiler arıza yapmaz ama olur da yaparsa servis çağırmadan önce termostatı sökersiniz, oldu bitti :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım konuyu hortlatıcam ama öğrenmek istediğim bir konu var.

    Bende Siemens Rev24 RF aldım. Kombim Viessman Vitodens 100. Hafta içi günler için 4 ayrı programlama yapmak istiyorum.

    00.00 - 06.30 arası 17 derece
    06.30 - 08.30 arası 21 derece
    08.30 - 16.00 arası 17 derece
    16.00 - 00.00 arası 21 derece

    1. Böyle bir programlama yapabilmem mümkün mü?

    2. Uyku saatlerinde ya da evde olunmayan saatlerde (tasarruf saatlerinde) termostatı kaç dereceye düşürüyorsunuz. Evde olunan saatlerde (konfor saatleri) kaç derecede tutuyorsunuz. Birçok sitede yukarıda belirttiğim dereceler yazmasına rağmen forumda hiç bu derecelerde termostat kullanana rastlamadım.
  • Merhabalar,



    Bu termostat devreye girerken ve devreden çıkarken yüksek denecek düzeyde tık sesi yapiyor. Yatak odasında kullanınca Termostatin cok devreye girip çıktığı zamanlarda uyku da bölebiliyor.

    Bu tık Sesini kapatmanın bir yolu yok mudur



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaşlar. Bende 2 aydır rev 24 kablosuz kullanıyorum. Öğrenme modu açık. Dereceyi 22.6 ayarlamama rağmen termostat 22.4 de sabitlendi. Dereceyi 22.4 yapıncada 22.2 de sabitleniyor. Yani ayarladigım değerin 0.2 altinda. Acaba neden bu şekilde bilgisi olan varmı. Elazigda yaşıyorum dış hava sıcaklığı ortalama -5 ile - 10 arası. Kazan sıcaklığı 45 der ece yeterli olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S. A lütfen yardımcı olacak varmı rica ediyorum 500 600 tl verecez bari iyi kalite performans ürün alalım şimdi

    Siemens REV24RF

    Honeywell CMT727

    Honeywell Y87RFC2090 Modülasyonlu ne oluyor

    Cosa

    Kombi protherm panther

    Kombi kullanım şöyle sabah evden 8 den kimse kalmıyor kombi açılış 45 den başlıyor ta saat 🕒 17.00 kadar cayır cayır yanıyor günlük tüketim 8.30 bu ay 230 m harcama yapmışım birde her faturaya mı %30 tasarruf sağlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CS GO Pro kullanıcısına yanıt
    Kombiniz modulasyonlu desteklemiyor olabilir.bahsettiginiz termostadlarin hepsi kaliteli.cosa da olur ben kullaniyorum.internet gerekli kosa icin.santek var oda iyi termostad.0.1 hassasiyetli alin.santek hasan emmi nickli hoca yapiyor ondan bilgi alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siemens rev22 termostat aldım iki hafta önce ikinci el. anlık ısıtma için iki kere kullandım kombi çalıştı. termostat devreye giriş anında klik sesi çıkarıyordu.
    Şimdi şöyle bir sorun var. termostat ekranında ısıtma sembolü dervreye girdiği halde kombiyi çalıştırmıyor. düzgün çalıştığı iki seferde gelen klik artık gelmiyor. sorun sizce ne olabilir. sorunun pil kaynaklı olduğunu varsayarak kaliteli pil taktım sonuç aynı. Kombi Nitromix.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni.üye -- 10 Ekim 2018; 19:1:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.