Şimdi Ara

Sıcaklık ölçüyorum ekran kartı gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar CPUID HWMonitor yazılımı ile masaüstü bilgisayarımın sıcaklığını ölçtüm ama ekran kartının sadece kullanmakta olduğu elektrik miktarını yazıyor. Sıcaklığını yazmıyor. Anakart ve İşlemcinin sıcaklığını yazıyor ama ekran kartı yazmıyor.

• benim 2 ekran kartım var biri entegre normal gezintide iken entegre kullanılır buda ölçümde gösterilmez. oyuna girince gpu yazar. benim oyuna girince yazıyor ama program açıkken oyuna girme programdan çık oyuna gir(iyi olan ekran kartıyla). girdikten sorna programı çalıştır.
  • krm22 K kullanıcısına yanıt
    Benim masaüstün de entegre kart yok. Sadece Asus EN8800 GT kart var. Ama dediğini yinede deneyeceğim. 2 haftadır bilgisayar servisteydi. Donanım arızası var sanıyordum. Bu gün geldi. İlginç şekilde format atılmamasına rağmen bilgisayar eskisinden hızlı açılıyor ve açılmama sorunu da giderilmiş. Sanırım anakart bios ve anaakrt yazılım güncellemesi yaparak sorunu çözdüler. Çünkü browser'ı açtığımda karşıma anakartla ilgili sayfa çıktı ve yazılım güncelleme linki görünüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Arkadaşlar CPUID HWMonitor yazılımı ile masaüstü bilgisayarımın sıcaklığını ölçtüm ama ekran kartının sadece kullanmakta olduğu elektrik miktarını yazıyor. Sıcaklığını yazmıyor. Anakart ve İşlemcinin sıcaklığını yazıyor ama ekran kartı yazmıyor.

Belkide gpunun sıcaklık sensöründe sorun vardır ondan sıcaklığı göstermiyor olabilir.
  • Shelton1392 kullanıcısına yanıt
    Sensör de sorun varsa bu bir sıkıntı yaratır mı? Bu arada Masaüstü bilgisayar Dizüstüne göre daha az ısınıyor bunu fark ettim.

Metro: Last Light oynadım

İşlemci 69 dereceği gördü.
    Anakart 59 dereceği gördü

Dizüstün de ise İşlemci 90 dereceleri görüyor. Yalnız masüstü bilgisayar az ısınıyor diyorum ama dizüstüne göre dışarı verdiği sıcak hava daha fazla.
  • quote:

Sensör de sorun varsa bu bir sıkıntı yaratır mı? Bu arada Masaüstü bilgisayar Dizüstüne göre daha az ısınıyor bunu fark ettim.

Metro: Last Light oynadım

İşlemci 69 dereceği gördü.
    Anakart 59 dereceği gördü

Dizüstün de ise İşlemci 90 dereceleri görüyor. Yalnız masüstü bilgisayar az ısınıyor diyorum ama dizüstüne göre dışarı verdiği sıcak hava daha fazla.

Sorun yaratmaz sadece ısısını göremezsin.Dizüstü bilgisayarların daha çok ısınmasının sebebi soğutma sisteminin yetersiz kalmasından kaynaklanıyor.Masaüstünde bile işlemci soğutucusu haricinde 1-2 fan kullanınca anca soğutuyorsak dizüstünde işlemcinin soğutucusundan pek birşey beklememek gerekir

Yalnız masaüstü bilgisayar dizüstüne göre daha az ısınmasına rağmen bulunduğu ortamı dizüstüne göre daha çok daha fazla ısıtıyor. Bizim evde yazları benim odam çok sıcak olur ve sıcaktan durulmaz. Ama masaüstü bilgisayar 2 haftadır yoktu sanki odama klima takmışım gibi olmuştu oda. Sanırım sıcak havanın büyük kısmını dizüstüne göre daha yüksek oranda dışarı attığından hem kasanın içi az ısınıyor hem olduğu ortamı daha fazla ısıtıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekran kartının ısısı normalmi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yalnız masaüstü bilgisayar dizüstüne göre daha az ısınmasına rağmen bulunduğu ortamı dizüstüne göre daha çok daha fazla ısıtıyor. Bizim evde yazları benim odam çok sıcak olur ve sıcaktan durulmaz. Ama masaüstü bilgisayar 2 haftadır yoktu sanki odama klima takmışım gibi olmuştu oda. Sanırım sıcak havanın büyük kısmını dizüstüne göre daha yüksek oranda dışarı attığından hem kasanın içi az ısınıyor hem olduğu ortamı daha fazla ısıtıyor.

Şöyle düşün dizüstünde sadece işlemcinin sıcaklığı dışarı salınırken diğer parçaların sıcaklığı içeride kalıyor ama masaüstünde hem işlemci soğutucusu olsun hem ekran kartı soğutucusu olsun hem hdd hemde psu fanı olsun hepsi dışarı salınıyor ondan masaüstü çevreyi daha çok ısıtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.