Şimdi Ara

Sicak Su Akmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen hafta yeni bir eve tasindim. Benden once ev sahibi oturuyordu, onlar ciktiktan iki-uc hafta sonra ben girdim. Ev sahibi bir arkadasin akrabasi.

Elektrik, su ve dogalgazi hemen actim. Dogalgazda mutfaktaki ocak yaniyor, salon ve diger iki odadaki petekler de calisiyor. Fakat sicak su yok maalesef!

Internetten bir kac yazi okuduktan sonra sunlari yaptim:

Su basincini salondaki petekten su akitarak dusurdum, 1,5'a getirdim. Sicak su yok gene yok.

Fabrikadan bir arkadas getirdim. Sicak su geldi. Arkadas evine gitti. 1-2 saat sonra dus alayim dedim, baktim gene sicak su yok. Hatta sulari iyice acip yarim saat akittim. Ekim ayinin gecesinde nasil dus alabildim anlatamam o iskenceyi.

Fabrikadan bir arkadasin onerisi uzerine sunu yaptim: Sarteli kapattim. Mutfaktaki sicak su tarafini actim. Birazcik bekledikten sonra kombinin sartelini actim. Olmadi.

Ev sahibi eski bir komsusunu gonderdi, adam cesmeci, su basti sanirim. Olmadi. Mutfaktan da banyodan da su akitti. Olmadi. Adam dedi ben bu kadar anlayabilirim. Kombici cagirin.

Ev sahibi hafta ici kombici bir arkadasini yollayacakmis. Gunlerdir dus almiyorum, ustelik yarin mesai basliyor gunde 12 saat, ter, tiner, sanayi yagi, amonyakli conta pisligi, birden fazla cesit kirle eve doncem sabah. O yuzden diyorum ki acaba benim halledebilecegim bir cozumu var midir? Yoksa veya ben yapamazsam, hafta ici kombiciyi bekleyecegim son care olarak.

Kombi budur:

Sicak Su Akmiyor?

Salondaki petek-sicaklik ayarini saglayan materyal budur. Konuyla alakasiz da olsa cekeyim dedim. Bu cihazi 25'e getirince tik diye ses cikiyor. Petekler cayir cayir yaniyor.

Sicak Su Akmiyor?

Not: Kombinin garantisi yok. 7 yillikmis. Bir defa bakim yaptirmis yedi yil icerisinde. Ev sahibi cesmeci arkadasina oyle soylemisti.

Not: Manisa, Guzelyurt Mahallesi'nde oturuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• türbin veya okuyucusu arızalı tamiri basit ama teşhiş şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

türbin veya okuyucusu arızalı tamiri basit ama teşhiş şart
    Ben yapabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz şofben bakıyorum, soğuk suda banyo yapmaktan bıktım. İki tane şofben alabilirim: biri banyoya, diğeri ise mutfakta lavabo altına. Malum, bulaşık yıkarken sıcak su iyi oluyor, soğuk suda çözülmüyor yağlar kolayca.

Moralimi bozdu ev sahibi. Eve taşınalı iki hafta olmuş, 1 hafta eski eve gidip duş aldım izinle, fakat artık oraya da gidemem, dün gece soğuk suda banyo yaptım, bıktırdı artık, ev sahibinin keyfini bekleyemicem. Ucuza iki tane şofben alıp yoluma bakcam. Arkadaşımın akrabası olmasa 1 ay kalırdım kirayı verdiğimden dolayı, sonra başka bir eve çıkardım da, şimdilik devam diyorum bakalım. Bundan sonra çıkacağım kiralık evlerde aynı hoşgörüyü göstermeyeceğim.
  • Ev sahibinin attığı sms'i de atayım aklıma gelmişken:

Sicak Su Akmiyor?
  • Bu nasil bi ev sahibi? Attığı mesaja bakin hele.

Taktiracaginiz sofbenin parasini karşılayacaktir herhalde?

Hic yuz yuze gelmiyecek mi bu adam sizle nasıl boyle bi mesaj atiyor. Ne demek beni sofben yuzunden arama? Kimi ariyacakmissiniz? Sokaktan gecen adama mi soyluyeceksiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bu nasil bi ev sahibi? Attığı mesaja bakin hele.

Taktiracaginiz sofbenin parasini karşılayacaktir herhalde?

Hic yuz yuze gelmiyecek mi bu adam sizle nasıl boyle bi mesaj atiyor. Ne demek beni sofben yuzunden arama? Kimi ariyacakmissiniz? Sokaktan gecen adama mi soyluyeceksiniz?
    Ev sahibi kadın bu arada, kocası şoför olduğundan kadın ilgileniyor sanırım.

Sms'i ilk gördüğümde sinirlerim alt üst olmuştu. Arkadaşımın akrabası olmasa ve daha önemlisi arkadaşımın benim için yaptıkları, desteği olmasa 1 ay daha kalıp çıkardım bu evden. O yüzden diyorum şimdi hadi bakalım, Anadolulu, yörük ablamızın tribini görmezden gelelim.

Şofbeni benim takmamı söyledi, giderken götürürmüşüm.

Şu bilgileri de vereyim:

Depozito vermedim, kira sözleşmesi yapmadım, elektrik, su ve doğalgaz ben açtırmadım, zaten açıktı, kirayı elden ödedim girdiğim hafta, yani iki hafta önce.

Normalde ev sahibi 700 liradan kiralayacakmış. Tayini bu kente çıkan bir öğretmen falan da ilgilenmiş. Arkadaş benim için pazarlık yapmış, 600 liraya indirmiş, 600 lira anlaştık kira ücreti olarak.

Mutfakta çeşme yoktu ben girdiğimde, ev sahibi çıktığında söküp götürmüş ilçeye, çünkü kiraya çıktıkları evdeki çeşme ufakmış, tencere sığmıyormuş. Banyoda fıskiye de yoktu. Dolayısıyla gittim çarşıya mutfak için çeşme ve banyo için fıskiye aldım. Giderken götürürüm.

Kombi için ise konu başlığında anlattığım sorun mevcut. Kışın petekleri açarım, banyoyu ise elektrikli şofbenle halledeceğim artık...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Agzinizin suyu aksin
    4 gün önce açıldı
    Su tahliyesi su damlatmasi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.